På Himlavalvet – Vecka 34

Tiden den 22 – 28 augusti 2016

I torsdags hade vi en väldigt kraftfull fullmåne i Vattumannen som också innehöll en liten partiell månförmörkelse. Wow! Den sätter verkligen igång livsandarna. Jag är helt uppfylld av den energin ännu! Det var så motiverande – en riktig igångsättare!

Det är förmörkelsetider och dramatiska förvandlingar som väntar. Som ni vet betyder en förmörkelse att vi skakas om lite. Att stora drastiska förändringar på äger rum med Moder Jord, politiskt, ekonomiskt men också på ett personlig plan händer massor vid våra liv. Eklipser tvingar fram nya processer i oss människor. Vid nymånen 1:a september har vi en solförmörkelse och då kickar hösten igång på allvar.

Bästa nyheten denna vecka kommer till helgen 27-28:e när Jupiter och Venus (stora och lilla lyckan möts i en konjunktion). http://earthsky.org/?p=239748

SOLEN I JUNGFRUN

På måndag rör sig solen de sista darrande timmarna i Lejonets innan han på kvällskröken ger sig in i Jungfruns tecken! Och swish.. så glider Solen in i Jungfruns effektiva klimat och det blir dags att kamma till sig och ändra riktning. Nu är jobb och jobb som gäller, dags att, leverera, jobba och visa vad vi går för. Ett helt stellium av planeter finns i Jungfrun och allt kan hända! 

Grattis Jungfrun..

MÅNENS FÄRD

Månen rör sig på måndagen in i Oxen där den blir kvar i 2,5 dygn. 25 – 28/8 är månen i Tvillingarnas sfär, opposition Saturnus och Mars och i kvadratur med månen noder, Kiron, Neptunus och alla planeter som huserar i Jungfrun. Wow.. Det kommer att vara en superintensiv tid. Även en tid lämpad att heala sina sår, jobba med sina känslor och bli klar med det förflutna. Senast vid nymånen 1/9 bör du vara klar med dessa processer för att kunna vända blicken mot framtiden och ta sikte på hösten och allt som sker. På söndag är månen i Kräftan – mitt emot Pluto som, som alltid upprör och drar upp våra innersta känslor.

MERKURIUS I JUNGFRUN

Merkurius ingår nu i ett stellium (en hel radda av planeter) som befinner sig i tecknet. Det är snabba tankar, massor med beslut som ska fattas och saker som ska utföras. Ju snabbare vi blir bli skärpta och målinriktade ju bättre. Merkurius älskar tiden i Jungfrun eftersom han styr tecknet och känner sig hemma här. Lika smart och kvicktänkt som i Tvillingarna men mer jordnära, realistisk och praktisk i Jungfrun. Merkurius har börjat bromsa in nu och rör sig lite långsammare. Vi är inte långt borta från en retrograd så passa på att få saker gjorda.

Planeten är i veckan 26° – 28° i Jungfrun. Merkurius i Jungfrun

VENUS i JUNGFRUN

Underbara Venus – kärlekens gudinna (Lilla Lyckan) är i jordtecknet Jungfrun som är sensuellt, praktiskt och jordnära. Detta är en tid när vi alla – oavsett stjärntecken – visar vår kärlek genom att visa omsorg genom att pyssla om våra nära. Vad som är unikt denna vecka är Venus kontakt med månknutarna och Kiron.  Nu sker en djuphealing av våra hjärtan. Hjälp gärna till själv i processen genom att faktiskt meditera och ta emot eller ge healing. 20° – 28° Jungfrun nu. Venus i Jungfrun

MARS I SKYTTEN

Mars som nu har hunnit manifestera sin närvaro i tecknet rör sig 8° – 12° in i Skytten och kommer under dessa dagar att konfronteras i direkt konjunktion med den Stränge fadern Saturnus. Som ett stort stenblock ställer han sig i vägen för Mars. Det kan vara en lite tuffare process med en hel den frustration involverat. Mars i Skytten

JUPITER I JUNGFRUN

Genom att Jupiter med sin positiva, expansiva och härliga energi hjälper oss människor att tänka nytt och bättre. Det föds smarthet och fantastiska idéer i hans närhet. Eldiga Jupiter i smarta Merkuriusstyrda rörliga, jordtecknet Jungfrun! Nu kan tankarna laddas ner från tankemolnet och materialiseras i verkligheten. Så, ifrån att vara idealistiska, entusiastiska drömmar i molnen kan de här i Jungfrun konkretiseras, genomföras och förverkligas. Praktiska Jungfrun hittar lösningar på allt. Jupiter har tagit fart och rör sig stadigt framåt 26° – 27° i Jungfrun. Planeten rör sig hastigt fram och 10/9 skiftar han över till Vågen. Fram till dess har han förhoppningsvis genererat till förbättringar för alla på hela jorden. Miljöfrågor och innovationer runt alternativa energikällor är Jungfruns gebit. (Det har redan hänt massor under året). Helande (healing) är en av Jungfruns område så kost, träning och miljöfrågor kommer upp stort nu .  Jupiter i Jungfrun

SATURNUS I SKYTTEN

Nu befinner sig den stränga fadern 9°50 och dessutom kommer jobbiga Mars att befinna sig i konjunktion. Det kan vara prövande faktiskt – som att gasa och bromsa samtidigt. Saturnus närvaro i Skytten skapar en motsägelsefull kombination eftersom Skyttens stjärntecken står för optimism, utveckling och expansion men också religion och tro emedan Saturnus närvaro ger en återhållen struktur och ordning. Disciplinerade Saturnus i världsliga Skytten driver oss att utvecklas i vår tro och öppna våra sinnen ur en praktisk synvinkel. Under de nästan tre år som Saturnus befinner sig här kommer vi att få se människor bli väldigt fasta i sin tro och ha behov att pracka på andra sina åsikter. 

Saturnus i Skytten

DE TRANSPERSONELLA PLANETERNA:

När det gäller de tre stora tunga planeterna så är betydelsen av dessa positioner så enormt viktiga, stora, djupgående och komplexa att jag inte väljer ta upp dem här. Framförallt på den kollektiva nivån skapar dessa trender, politiska skeenden och utveckling.

Uranus: innovativa, supersmarta, revolutionerande, nydanande Uranus går retrograd nu på 24°17 i Väduren och har nu gått in i sin 5 månader långa årliga vilofas. Det betyder inte att all utveckling avstannar – tvärt om – men förhoppningsvis förs inte åsikterna fram med våld och attentat.

Neptunus:Andliga, mjuka subtila Neptunus rör sig 11°56 i retrograd i Fiskarna fram till 20/11. Planeten aspekteras via det T-kors som bildats genom oppositionen till Venus i Jungfrun + Norra Noden och Saturnus o Mars i Skytten.

Pluto: ”The Lord of the Underworld” drar fram det mörkaste sidorna i oss alla. Han skapar total förändring och transformation hos den han möter.

Planeten rör sig nu retrograd i Stenbocken fram till 26/9 när han vänder direkt igen. Denna vecka är Pluto 15°13 i Stenbocken.

KIRON – den sårade helaren är ca 24°3 Fiskarna Retro

NORRA MÅNNODEN – befinner sig 12°45 Jungfrun