På Himlavalvet – Vecka 32

Tiden 8 – 14 augusti, 2016

Se fram emot en uttalat positiv vecka när det kommer att vara färre moln än vanligt på stjärnhimlen. Det är bra driv med så mycket eld med i bilden via Solen i Leo och Mars i Skytten vilket gör det hela generöst, öppet och gemytligt och mycket sociala och roliga händelser kan inträffa.

Dessutom har hela fyra planeter i Jungfrun vilket naturligtvis simulerar våra sinnen. Detta med tankar, idéer och förbättringar kommer ständigt till oss nu och vi tenderar att vara väldigt lösningsorienterade.

Saturnus som varit retrograd sedan 24:e mars vänder! En sådan lättnad!

SOLEN I LEJONET

Nu befinner sig solen i härliga, generösa, soliga och varma stjärntecknet Lejonet! Ja, ingen kan ju missa den härliga, eldiga atmosfären. Vi vill ut och träffa människor nu, umgås och vara sociala. Det är i stunder som denna som kreativa projekt föds och föresten inte bara det! Nu kan det mycket väl vara så att även ditt hjärta sätts i brand. 16° – 23° i Lejonet nu. Solen i Lejonet

MÅNENS FÄRD

Det är måndag morgon och månen står rebelliskt i opposition till Uranus (samtidigt som vi har en kvadratur mellan Mars och Venus –he, he).

Vi kan förvänta oss att se lite udda beteende. Onsdagen den 10/8 bildar den tilltagande månen sitt första kvarter på kvällen på kl 20:22 på 18° 32 i Skorpionen. Torsdagkväll rör sig månen in i Skytten och går under fredagen över Mars och sedan Saturnus. På lördag morgon går månen in i Stenbocken där den blir kvar tills nästa vecka börjar.

MERKURIUS I JUNGFRUN

Med Merkurius i kritiska Jungfrun gäller det att snabbt kvickna till ur sommaridyllen för härifrån och framåt gäller det att ha huvudet på skaft. Nu går det undan, massor med beslut som ska fattas och saker som ska utföras. Ju snabbare vi blir bli skärpta och målinriktade ju bättre. Merkurius älskar tiden i Jungfrun eftersom han styr tecknet och känner sig hemma här. Lika smart och kvicktänkt som i Tvillingarna men mer jordnära, realistisk och praktisk i Jungfrun. Nu blir tankeprocesserna snabba och målet är problemlösning. 11°- 20° i Jungfrun nu. Merkurius i Jungfrun

VENUS i JUNGFRUN

Fredagen 5/8 gick Underbara Venus – kärlekens och de sköna konsternas gudinna in i Jungfruns sfär. Jungfrun är ett jordtecken, som är oerhört sensuellt men också ganska praktiskt och jordnära. Detta är en tid när vi alla – oavsett stjärntecken – visar vår kärlek genom att visa omsorg genom att pyssla om våra nära. 03° – 12° Jungfrun. Venus i Jungfrun

MARS I SKYTTEN

Mars som nu har hunnit manifestera sin närvaro i tecknet rör sig 2°- 5° in i Skytten den här veckan. Det är riktigt härligt med den här snabba, eldiga energin. –Nu fattas en massa beslut, vi känner att vi vill skynda oss att få saker ur händerna medan tid ännu är. Mars i Skytten

Mars kommer att befinna sig i en kvadratur till Venus under fram till på tisdag. Love is in the air.. eller krig? Ja, allt är ju tillåtet i både krig och kärlek så ha så kul! 

Mars Kvadratur Venus

JUPITER I JUNGFRUN

Genom att Jupiter med sin positiva, expansiva och härliga energi hjälper oss människor att tänka nytt och bättre. Det föds smarthet och fantastiska idéer i hans närhet.

Eldiga Jupiter i smarta Merkuriusstyrda rörliga, jordtecknet Jungfrun! Nu kan tankarna laddas ner från tankemolnet och materialiseras i verkligheten. Så, ifrån att vara idealistiska, entusiastiska drömmar i molnen kan de här i Jungfrun konkretiseras, genomföras och förverkligas. Praktiska Jungfrun hittar lösningar på allt. Jupiter har tagit fart och rör sig stadigt framåt 23° – 24° i Jungfrun. Planeten rör sig hastigt fram och 10/9 skiftar han över till Vågen.

Fram till dess har han förhoppningsvis genererat till förbättringar för alla på hela jorden. Miljöfrågor och innovationer runt alternativa energikällor är Jungfruns gebit. (Det har redan hänt massor under året). Helande (healing) är en av Jungfruns område så kost, träning och miljöfrågor kommer upp stort nu .  Jupiter i Jungfrun

SATURNUS I SKYTTEN

Saturnus är tidens gud och kallas även stränge fadern. Nu rör han sig mycket är han stationär på ca 9°48 i Skytten. Veckan stora nyhet är det faktum att Saturnus kommer att vända direkt på lördag 13/8! HURRA! När Saturnus bana nu äntligen vänder den stagnerade energin att ge vika, saker och ting tar fart igen. Nu lämnar Universum fri lejd kan man säga. Nu är det verkligen fritt fram att göra allt. Passa på att genomföra. Den 30/8 vänder Merkurius retrograd och då har vi inte samma pangläge som nu.

Saturnus i Skytten

DE TRANSPERSONELLA PLANETERNA:

När det gäller de tre stora tunga planeterna så är betydelsen av dessa positioner så enormt viktiga, stora, djupgående och komplexa att jag inte väljer ta upp dem här. Framförallt på den kollektiva nivån skapar dessa trender, politiska skeenden och utveckling.

Uranus: innovativa, supersmarta, revolutionerande, nydanande Uranus går retrograd nu på 24°38 i Väduren och har nu gått in i sin 5 månader långa årliga vilofas.

Det betyder inte att all utveckling avstannar – tvärt om – men förhoppningsvis förs inte åsikterna fram med våld och attentat.

Neptunus: Andliga, mjuka subtila Neptunus rör sig 11° i retrograd i Fiskarna fram till 20/11. Planeten aspekteras via det T-kors som bildats genom oppositionen till Merkurius och Venus i Jungfrun + Norra Noden och Saturnus o Mars i Skytten.

Pluto: ”The Lord of the Underworld” drar fram det mörkaste sidorna i oss alla. Han skapar total förändring och transformation hos den han möter.

Planeten rör sig nu retrograd i Stenbocken fram till 26/9 när han vänder direkt igen. Denna vecka är Pluto 15° i Stenbocken.

KIRON – den sårade helaren är ca 24° 32 Fiskarna Retro

NORRA MÅNNODEN – befinner sig 12°56 Jungfrun