På Himlavalvet vecka 28


Tiden 11 -17 juli, 2016

Sommaren är ju underbar! Nu känns det på allvar att vi befinner oss i Sommar-Sverige!

Jag var tillbaka på en kvick visit i Stockholm och staden var tömd. Inga människor och lediga parkeringsplatser mitt utanför dörren är väl det allra tydligaste sommartecknet!

Nu när spänningarna mellan alla planeter i Kräftan och Pluto helt har släppt kan vi verkligen koppla av på riktigt. Horoskopet visar att nu kan vi göra riktiga hälsovinster nu. Sola, träna, vila i massor och ät frukt och grönt så att du laddar upp en massa vitaminer.

SOLEN I KRÄFTAN 20/6 – 22/7

Vi börjar närma oss Kräftans sista dekan. Under veckan hinner solen gå 19° – 25°. Det är en omhändertagande, läkande, helande energi som omger oss. De allra flesta av oss minns sina rötter – sin barndoms sommar, de nära och kära, familjen och traditionerna. I tider som dessa kan vi tankarna kretsa runt hur vi hade det förr, hur vi präglats av våra familjer och platsen där vi vuxit upp.

Solen kommer att vara trigon Mars hela veckan vilket ger oss lite energi och glädje.

Solen befinner sig i en nyckfull kvadratur till Uranus som blir exakt den 24/7. Vad som händer då kan endast gudarna veta eftersom det betyder just det oväntade.

MÅNENS FÄRD

Ja, det är hela 10 dagar fram till nästa fullmåne – men förutsättningarna för att det ska bli 10 väldigt roliga dagar finns här.

Måndag – månen är i Vågens och kommer senare – nästa natt 12/7 02:52, bilda det första kvarteret efter nymånen.

13-15/7 kl 12 befinner sig månen i Skorpionen, för att sedan swisha in i glada skytten där Månen stannar hela helgen.

Det är en tilltagande måne och som alltid när vi är på väg emot fullmåne så bygg saker och ting upp inom oss. Vi blir energifyllda, utåtgående och drivna. Fullmånen infaller natten den 20/7 på 27° i Stenbocken.

MERKURIUS I LEJONET – Nyhet!

Merkurius träder in i Lejonet 14/7 och där kommer zodiakens lustigkurre, budbärare och kommunikatör att befinna sig till den 30/7. Det är ett ovanligt kort besök – Merkurius rör sig väldigt hastigt nu – hela 2 grader per dag!

Det här är en position som Merkurius älskar för den innehåller inga begränsningar alls, tvärt om. Att tänka ”BIG and BOLD” är vad den här transiten förmedlar.

VENUS I LEJONET – Nyhet!

Underbara Venus – kärlekens och de sköna konsternas gudinna – träder 12/7 in i Lejonets tecken där hon blir kvar till 5/8.

I eldiga Lejonet kan Venus ta ut svängarna och bli precis så grandios, generös, flärdfull och spendersam som hon har lust till. Det ska vara vackert, storslaget och underbart! Nästan allt handlar om personliga relationer, socialt umgänge, glädje, värme, kärlek och sympati.

Venus i Lejonet

MARS I SKORPIONEN

Förra veckans stora nyhet var ju att Mars slutade att vara retrograd och vände direkt. Under den här veckan ser vi vår krigare sega sig framåt. 23° 50 – 25° 08 i Skorpionen.

Tjoho! Som ni ser så börjar det rulla på för Mars nu efter att han i veckor har stått och trampat på samma fläck! Personligen har jag längtat och önskat detta. Nu kan vi förvänta oss att fyllas av inspiration och kraft och får saker ur händerna igen.  Mars i Skorpionen

JUPITER I JUNGFRUN

Jupiter stadigt framåt 18° – 19° 35 i Jungfrun Håll ögonen öppna och se vad som kommer hända nu med Jupiter i Jungfrun – en position som planeten kommer att behålla ända fram till 10/9 leder förhoppningsvis till förbättringar för alla på hela jorden. Helande (healing) är en av Jungfruns område så kost, träning och miljöfrågor kommer upp stort nu . Genom att Jupiter med sin positiva, expansiva och härliga energi hjälper oss människor att tänka nytt och bättre föds smarthet och fantastiska idéer i hans närhet. När nu eldiga Jupiter kommer in i det smarta Merkuriusstyrda rörliga, jordtecknet Jungfrun, kan tankarna laddas ner till verkligheten. Så, ifrån att vara idealistiska, entusiastiska drömmar i molnen kan de här i Jungfrun konkretiseras, genomföras och förverkligas. Praktiska Jungfrun hittar lösningar på allt. Jupiter i Jungfrun

SATURNUS I SKYTTEN

Det är så superintressanta transiter nu men för en gångs skull så känns det som tråkpåsen Saturnus faktiskt gör lite nytta nu med sin position på exakt 10°37 – 10°11 i Skytten. Ja, Saturnus fortsätter sin retrograd och trampar långsamt baklänges. När Saturnus går retrograd är det viktigt att gå tillbaka och se över våra åtaganden, våra beslut och hela livssituationen.  Det här är en superbra tid att tänka igenom vad som är bra för dig, vad du vill åstadkomma och ifrågasätta vad ett gott liv är. Vad är viktigt för dig? Vad är det du värdesätter mest i livet? Det är inte en bra tid för att gå in i nya projekt och åtaganden – däremot är det en toppentid för att rensa ut det som du inte behöver längre.

Att säga nej, sätta gräns och visa vad du står är vad retrograda Saturnus lär dig. Saturnus är ”den stränge fadern”, the Lord of Karma, läraren som genom tuffa livsläxor tvingar oss till lydnad och personlig utveckling. Vi skulle helt enkelt inte utvecklas som människor om vi inte hade Saturnus vid vår sida under perioder.

Saturnus Retrograd

Saturnus i Skytten

DE TRANSPERSONELLA PLANETERNA:

När det gäller de tre stora tunga elefanterna så är betydelsen av dessa positioner så viktiga, stora, djupgående och komplexa att jag inte väljer ta upp dem här. Framförallt på den kollektiva nivån skapar dessa trender, politiska skeenden och utveckling.

Uranus – den kaxiga, vilda Uranus rör sig med hast igenom Väduren och skapar turbulens och frihetslängtan. Massor av Vädurar skiljer sig eller separerar nu. Uranus är nu 24° i Väduren.

Neptunus befinner sig 11° i retrograd. Neptunus kommer att vara retro nu i ett halvår ca och den här rörelsen upprepas varje år.

Pluto –  alias ”The Lord of the Underworld” drar fram det mörkaste sidorna i oss alla. Han skapar total förändring och transformation hos den han möter. Under 2016 rör han sig mellan 17°29 – 14° i Stenbocken innan han vänder och börjar tuffa framåt igen. Just nu rör han alltså sig baklänges och är på 15°58 vid nästa veckoslut.

KIRON – den sårade helaren är ca 25° Fiskarna Retro

NORRA MÅNNODEN – befinner sig 14° – 13° Jungfrun