På Himlavalvet vecka 26

Tiden den 27 juni – 3 juli 2016

Vädergudarna var verkligen generösa emot oss i år och vi fick det perfekta sommarvädret! Jag firar som alltid uppe på berget, i en fäbod i Dalarna, fick vara med om en makalös solnedgång i rosa och de lätta molntussarna var doppade i guld. Ljuset, det magiska midsommarljuset såg strax innan solnedgång ut att belysa träden underifrån – så lågt stod solen fast den sken klart. Nu ser jag fram emot att fira resten av solens tid i Kräftan i stilla mak. Så lite som möjligt ska hända hoppas jag.

SOLEN I KRÄFTAN 20/6 – 22/7

Solen byter tecken och går in i mysiga Kräftans sfär och de allra flesta av oss minns sina rötter, de nära och kära, familjen och traditionerna. Det är sommar på gång så nu åker baddräkter, gummistövlar och fiskespön och allt annat som hör sommaren till fram. Vi vill vara tillsammans, mysa och slappna av. 6- 12° i Kräftan den här veckan.

Solen i Kräftan

MÅNENS FÄRD

Idag – den 27 juni gick månen in i sitt sista kvarter. Ja, det heter så när månen minskar och minskar vilket den gör ända fram till nymånen som infaller den 4 juli kl 13:03. De tre dygn som föregår nymånen kallas för mörkermånens tid. Inte en gnutta månljus lyser upp sommarnatten då. Men vad gör det oss som fortfarande befinner oss i midsommartid och har allt ljus vi kan önska? Dessutom tjänar mörkermånefasen oss. Det är den tid i månande vi släpper alla bekymmer bakom oss.

Merkurius i Tvillingarna är i princip räknade. Om tre dagar har han skiftat över.

MERKURIUS I KRÄFTAN

Glada, glittriga Merkurius som lämnar sin hemmaplan Tvillingarna och glider under natten den 30/6 in i Kräftan där han kommer att vistas under den kommande månaden. Här kommer våra tankar osökt att handla mer om det allra mest personliga – våra känslor och vad som verkligen betyder mycket på djupet. Det är runt hemmet, våra nära och kära och kanske allra mest våra barn eller föräldrar tankarna kretsar.

Merkurius i Kräftan

VENUS I KRÄFTAN

Venus kärlekens planet befinner sig i Kräftans vattenrike och rör sig nu 10° – 19° i Kräftan och vips… genast börjar vi i tanken drömma om lugn och ro och förstås.. Vatten och allra helst sjö eller hav. Kräftan är ett kardinalt tecken. Hon är traditionell, dominant, kontrollfreak men också oerhört känslig, medkännande, inkännande, försiktig och väldigt moderlig. Hon är gruppens naturliga ledare och för henne är allas välmående det viktigaste. Hon ser till sin flock – familjen och förstås även sina vänner.

Venus i Kräftan

MARS I SKORPIONEN

Veckans stora glada nyhet är att MARS som nu är stationär 23° in i Skorpionen (ja det innebär att den bromsat in och står still i princip) fram till den 30 juni då planeten vänder Direkt dvs går framlänges! HURRA!

Till er alla där ute: trötta, energilösa, tappade sugar, utbrända och alla andra. Det här är vändpunkten! Nu kan vi börja FÅ TILLBAKA orken, lusten och energin. Bygga muskler och få en energireserv till och med.

(Jag själv är en alla dem som stått på kanten mot utbrändhet och vingat. Kämpat emot för att inte dras in i den berömda väggen).

Mars i Skorpionen

JUPITER I JUNGFRUN

Jupiter stadigt framåt 16° 30 – 17° i Jungfrun Håll ögonen öppna och se vad som kommer hända nu med Jupiter i Jungfrun – en position som planeten kommer att behålla ända fram till 10/9 leder förhoppningsvis till förbättringar för alla på hela jorden. Helande (healing) är en av Jungfruns område så kost, träning och miljöfrågor kommer upp stort nu . Genom att Jupiter med sin positiva, expansiva och härliga energi hjälper oss människor att tänka nytt och bättre föds smarthet och fantastiska idéer i hans närhet. När nu eldiga Jupiter kommer in i det smarta Merkuriusstyrda rörliga, jordtecknet Jungfrun, kan tankarna laddas ner till verkligheten. Så, ifrån att vara idealistiska, entusiastiska drömmar i molnen kan de här i Jungfrun konkretiseras, genomföras och förverkligas. Praktiska Jungfrun hittar lösningar på allt.

 Jupiter i Jungfrun

SATURNUS I SKYTTEN

Det är så superintressanta transiter nu men för en gångs skull så känns det som tråkpåsen Saturnus faktiskt gör lite nytta nu med sin position på exakt 11°25 – 11° 03 Skytten. Ja, Saturnus fortsätter sin retrograd och trampar långsamt baklänges. När Saturnus går retrograd är det viktigt att gå tillbaka och se över våra åtaganden, våra beslut och hela livssituationen.

 Det här är en superbra tid att tänka igenom vad som är bra för dig, vad du vill åstadkomma och ifrågasätta vad ett gott liv är. Vad är viktigt för dig? Vad är det du värdesätter mest i livet? Det är inte en bra tid för att gå in i nya projekt och åtaganden – däremot är det en toppentid för att rensa ut det som du inte behöver längre. Att säga nej, sätta gräns och visa vad du står är vad retrograda Saturnus lär dig. Saturnus är ”den stränge fadern”, the Lord of Karma, läraren som genom tuffa livsläxor tvingar oss till lydnad och personlig utveckling. Vi skulle helt enkelt inte utvecklas som människor om vi inte hade Saturnus vid vår sida under perioder.

Saturnus Retrograd

Saturnus i Skytten

DE TRANSPERSONELLA PLANETERNA:

När det gäller de tre stora tunga elefanterna så är betydelsen av dessa positioner så viktiga, stora, djupgående och komplexa att jag inte väljer ta upp dem här. Framförallt på den kollektiva nivån skapar dessa trender, politiska skeenden och utveckling.

Uranus – den kaxiga, vilda Uranus rör sig med hast igenom Väduren och skapar turbulens och frihetslängtan. Massor av Vädurar skiljer sig eller separerar nu. Uranus är nu 24° i Väduren.

Neptunus befinner sig 11° i retrograd. Neptunus kommer att vara retro nu i ett halvår ca och den här rörelsen upprepas varje år.

Pluto –  alias ”The Lord of the Underworld” drar fram det mörkaste sidorna i oss alla. Han skapar total förändring och transformation hos den han möter. Under 2016 rör han sig mellan 17°29 – 14° i Stenbocken innan han vänder och börjar tuffa framåt igen. Just nu rör han alltså sig baklänges och är på 16°.

KIRON – den sårade helaren är ca 25° Fiskarna

NORRA MÅNNODEN – befinner sig 15 -14° Jungfrun