Horoskop – Vecka 23

Väduren

Den gångna helgens nymåne och storkors var nästan lite väl övertydligt och påträngande med sitt budskap om förändring och nya tider. Hm.. Men frågan som inte tycks bli besvarad är hur lång tid har man på sig? Energin ifrån storkorset håller i sig nu i flera dagar ännu är det ett ganska spänt läge ännu en tid. Massor av planetaktivitet i ditt tredje hus gör dock att du inte får den rast och ro som du behöver riktigt än. Att din styrande planet Mars nu går retrograd igenom Skorpionen är verkligen inte det bästa för orken och det kan vara att du känner dig lite matt i pälsen. Aldrig har väl sommaren varit så välbehövlig som nu .

Oxen

Venus och Solen möts härligt nog på måndag och det sätter en mysig, flirtig ton till din vecka. Ja, Venus bildar ju dessutom kvadratur till Jupiter vilket är ännu bättre också ökar glädjen. Vibrationerna ifrån storkorset (helgens planetställning) hänger kvar i luften till på torsdag och det är tydligt att du har bråda dagar och mycket på ditt bord.

Tänk att allt ska hinnas med nu! Nyheter förändringar kommer i din väg. Ja, det gäller att få saker ur händerna nu medan föränderliga Merkurius rör sig igenom Oxens sista grader och skapar som alltid möjligheter och chanser. Det är ju inte för inte som han är den kommunikationen och köpenskapens gud.

Tvillingarna

Åh, vilken vecka! Storkorsets krafter är ännu i rörelse för alla människor men naturligtvis vispas energin runt mest hos dig (eftersom nymånen inföll där). Massor med människor, händelser och utmaningar som cirkulerar runt dig. Solen och Venus och samtidigt råder ju också en kvadratur mellan Venus och Jupiter vilket om möjligt är ännu mysigare. Det här ger självklart ger ett härligt, löftesrikt skimmer till livet. Kärlek, flirtar och möten och massor av kommunikation är det som präglar din vecka. Du är ditt charmigaste jag nu!

Kräftan

Den hypade energin ifrån helgens storkors ger efterklang ända fram till torsdag. Det rörde om i grytan och för väldigt många har förändringsprocesser satts igång. Du behöver inte axla ansvaret för detta. Att vara drivande är något du gillar och kan utan och innan men denna gång kanske ska du fråga dig varför innan du går in i sammanhang som kan bli tungt att bära. I sommar behöver väl inte den ansvarsfulla sidan av din personlighet inte få ta så stor plats, eller? Flera planeter befinner sig i ditt andliga 12 hus nu och sakta lyfts tyngden och stressen bort från dig. Det skulle vara toppen om du kan få möjlighet vara lite introvert, se inåt och lyssna till själens behov en tid.

Lejonet

Astrologiskt ser det ganska neutralt ut för dig. Ja, man skulle till och med kunna drista sig till att säga att det kan vara lite trögt nu med Mars som fortfarande rör sig retrograd. Men låt oss fokusera på det som verkligen är kul!

Att Solen och Venus möts i ditt elfte hus på måndagen är förstås super för den som önskar nå ut i större sammanhang. Tanken till kontakter med stora grupper av människor och kanske är även modern teknik involverad också. Kanske skriver du ett inlägg som får jättemycket uppmärksamhet i sociala media eller så kanske dina skådespelartalanger blir uppskattade? Det är en fin tid för att ta för sig och visa upp sig.

Jungfrun

Ur askan i elden eller hur är det heter? Oavsett, kommer veckan att vara ungefär lika innehållsrik och intressant som den föregående – för storkorsets energi har ännu inte hunnit klinga av. Fortfarande är den föränderliga, utmanande processen i rörelse. Solen möter på måndagen upp med ditt karriärshus och du kan förvänta dig att det går precis som du vill. Venus ställer sig i 90° vinkel till Jupiter på tisdag/onsdag och det är ett gyllene tillfälle för den som är sugen på att flirta och charma. Du är till din fördel nu och din karisma på topp!

Vågen

Det är en underhållande, rolig och intressant vecka som erbjuder chanser och tillfällen du inte bör missa. Strålkastarna är vända emot dig nu sedan vackra Venus lystes upp av nymånens sken i söndags. Ja, förutom den glamorösa, rosenskimrande, charmiga känslan som Venus alltid sprider kommer hon via mötet med Solen och Jupiter också bidra till nya tankegångar, kanske med utländska influenser? Kanske planerar du en resa eller så kanske en kär vän som kommer långväga ifrån för att hälsa på? Var försiktig med vad du säger för Merkurius opposition till retrograda Mars kan orsaka allt ifrån irritation till gräl.

Skorpionen

Du tycks vara fylld av vilja och positiva tankar om framtiden. Det känns härligt att se att din berömda kraft är tillbaka på plats.  Storkorsets energi skapade friktion på alla nivåer och skeendena kan vara extra känsliga nu ett tag tills känslorna hinner lägga sig.

Det sägs att du kan ha en giftig tunga Scorpio och du har anledning att vakta den noga. Det sista du behöver är ett gräl som sätter käppar i hjulet för dina planer. Kaxiga Mars (som nu backar igenom ditt tecken) bildar opposition till Merkurius under veckan och det lätt kan blidas en liten kortslutning i ditt eller andras humör.

Skytten

Oh, det är inte ens 24 timmar sedan vi hade en omtumlande nymåne i ditt oppositionstecken Tvillingarna. Den energin dröjer sig kvar och gör detta till en möjligheternas vecka. Måndagen fylls av det supercharmiga mötet mellan Venus och Solen (i ditt relationshus) och samtidigt i kvadratur till Jupiter. Den samlade energin kan mycket väl innehålla magin som förvandlar ett ögonkast till förälskelse – en fråga till en gynnsam affär och liknande. Så med andra ord.. Passa på, tag chanser och håll dig framme. Det här kan vara hur kul som helst!

Stenbocken

Det är tydligt att det rörliga Storkorsets energi ifrån förra veckan gjorde susen även på dig! Din styrande planet Saturnus blev rejält omskakad och nu kan din strävan att hitta balansen i livet att ge resultat. Stora förändringar tycks vara på gång inom dig Stenis men du tycks ha funnit lösningen till hur du ska få ditt livspussel att fungera. Solen och Venus möts i ditt sjätte hus (som rör dagliga vanor och arbete) under måndagen.. Mysigt! Kanske är det någon på ditt jobb som får dig att må extrabra? En flirt eller kanske ett uppskattande ord från arbetskamrat återstår att se.

Vattumannen

Hur mysig är nu denna vecka för dig? Venus och Solen möts i ditt romantiska femte hus och dessutom i vinkel med magiska Jupiter! Tjoho! Du lär kunna dra till dig både det ena och det andra nu. Men.. det finns anledning att iaktta största möjliga försiktighet och faktiskt inte berätta vad du tycker, ser och vet.

Jag vet – det är nästan omöjligt för en verbal person som du men.. Det du säger kan mycket väl komma att vändas emot dig. Merkurius befinner sig i opposition till Mars – den energin är inte att leka med och från torsdag och veckan ut gör du klokt i att öva diplomati.

Fiskarna

Din styrande planet Neptunus var ju en av huvudrollsinnehavarna i Storkorset som kulminerade under söndagen 5/6 i en alltomfattande nymåne. Den energin dominerar förstås även denna vecka för det tar lite tid innan planeterna glider isär. Viktigast och härligast nu är förstås Venus/Solmötet på måndag som hjälper dig på traven att bli sedd och göra dig hörd, att charma och att skapa mysig stämning med för den delen. För den som vill bli uppmärksammad är det ett strålande tillfälle. Passa på kära Fiskarna att smida medan järnet är varmt. Kärlek, pengar eller lyckliga omständigheter kan bli din verklighet.