På Himlavalvet Vecka 22

Tiden den 30 maj – 5 juni 2016

Skeendena på Himlavalvet är ovanliga och samtidigt så oerhört spännande att jag knappt vet hur jag ska uttrycka mig. (Hur många superlativ finns där?) Det har bildats ett rörligt Storkors som dominerar världen. Inte nog med det.. Samtidigt finns där också en stabiliserande stortrigon i Jord.

Det är inte bara som att framtiden knackar på vår dörr.. Den tränger sig in och drar med oss ut också. Vi ska utvecklas, tänka nytt och bättre. Det är en snabb, rörlig, föränderlig energi. Vi kan inte hänga fast vid det gamla, inte sitta kvar i gamla tankar. Det här är så stort, ovanligt och så omvälvande.

SOLEN I TVILLINGARNA

Det befinner Solen sig redan 9° in i smarta, rörliga, glittriga Tvillingarna och når ända 15° in i tecknet till nästa helg. Men innan dess är det MASSOR med intressanta grejer på gång. Vi blir öppnare, nyfiknare och välkomnar livet och människorna på ett annat sätt. Nu kommer hjulen att snurra allt fortare igen och det skapas en helt annan atmosfär. I Tvillingarna är det snabba beslut, köpa, sälja, välja, deala, flirta, signa osv.

TVILLINGARNA

MÅNENS FÄRD

I söndags bildade månen sitt sista kvarter i Fiskarna. Den är avtagande (vilket innebär att det är allt mindre av skärvan som vi ser tills det blir helt svart). Ifrån torsdag är det mörkermåne. Den 5/5 kl 5 på morgonen så blir månen ny i Tvillingarnas tecken på 14°53 Solen, Månen och Venus kommer att stå enade tillsammans och de är ett av benen i det stora korset!

MERKURIUS I OXEN 5/4 – 12/6

Snabba Merkurius pinnar nu hastigt på igenom Oxens tecken – så ivrig att komma hem till Tvillingarna där alla de andra planeterna väntar. Hans stund i Oxen blev på grund av retrograd ovanligt lång.

Merkurius i Oxen

VENUS I TVILLINGARNA

Härliga Venus sprider som alltid skönhet och behag omkring sig. Den här veckan rör hon sig tätt bakom Solen och på söndag är hon konjunkt både Solen och Månen och utgör en del i den fantastiska nymånen. På kärlekens arena kan vi väl förvänta oss att precis vad som helst kan hända nu. Kreativitet, skönhet och skapande gynnas också. Venus som också kallas den lilla välgöraren kan ha ett finger med i spelet när gynnsamma kontrakt skrivs osv.

Venus i Tvillingarna

MARS har nu backat in tillbaka in i Skorpionen och är nu tillbaka på samma punkt i utvecklingen som han befann sig i mars månad i år och kommer fortsätta att tuffa på baklänges ända till den 30 juni. Att Mars backar gör att planeten inte har förmåga att försörja oss med all den lust och energi som vi förväntar oss som självklar. Många känner att det är trögt och jobbigt och upplever trötthet. Att mars backar gör att hela världen får ställa in sig på någon form av ”relax mode”. (Det kan också vara tufft, trögt och knepigt).

Mars i Skorpionen

JUPITER I JUNGFRUN

Nu rör sig Jupiter stadigt framåt 13° i Jungfrun och kommer snart att utgöra en av huvudrollsinnehavarna i storkorset som bildas på himlen.

Det kommer att vara så vackert! Håll ögonen öppna och se vad som kommer hända nu! Med Jupiter i Jungfrun – en position som planeten kommer att behålla ända fram till nästa höst leder förhoppningsvis till förbättringar för alla på hela jorden. Helande (healing) är en av Jungfruns område så kost, träning och miljöfrågor kommer upp stort nu . Genom att Jupiter med sin positiva, expansiva och härliga energi hjälper oss människor att tänka nytt och bättre föds smarthet och fantastiska idéer i hans närhet. När nu eldiga Jupiter kommer in i det smarta Merkuriusstyrda rörliga, jordtecknet Jungfrun, kan tankarna laddas ner till verkligheten. Så, ifrån att vara idealistiska, entusiastiska drömmar i molnen kan de här i Jungfrun konkretiseras, genomföras och förverkligas. Praktiska Jungfrun hittar lösningar på allt.

 Jupiter i Jungfrun

Jupiter i Jungfrun igenom husen

SATURNUS I SKYTTEN

Det är så superintressanta transiter nu men för en gångs skull så känns det som tråkpåsen Saturnus faktiskt gör lite nytta nu med sin position på exakt 13° i Skytten. Ja, Saturnus fortsätter sin retrograd och trampar långsamt baklänges. När Saturnus går retrograd är det viktigt att gå tillbaka och se över våra åtaganden, våra beslut och hela livssituationen.  Det här är en superbra tid att tänka igenom vad som är bra för dig, vad du vill åstadkomma och ifrågasätta vad ett gott liv är. Vad är viktigt för dig? Vad är det du värdesätter mest i livet? Det är inte en bra tid för att gå in i nya projekt och åtaganden – däremot är det en toppentid för att rensa ut det som du inte behöver längre. Att säga nej, sätta gräns och visa vad du står är vad retrograda Saturnus lär dig. Saturnus är ”den stränge fadern”, the Lord of Karma, läraren som genom tuffa livsläxor tvingar oss till lydnad och personlig utveckling.

Vi skulle helt enkelt inte utvecklas som människor om vi inte hade Saturnus vid vår sida under perioder.

Saturnus Retrograd

Saturnus i Skytten

DE TRANSPERSONELLA PLANETERNA:

När det gäller de tre stora tunga elefanterna så är betydelsen av dessa positioner så viktiga, stora, djupgående och komplexa att jag inte väljer ta upp dem här. Framförallt på den kollektiva nivån skapar dessa trender, politiska skeenden och utveckling.

Uranus befinner sig 23° i Väduren

Neptunus befinner sig 12° i Fiskarnas tecken och är förstås en del av det stora rörliga korset som just nu påverkar oss alla totalt.

Pluto –  alias ”The Lord of the Underworld” drar fram det mörkaste sidorna i oss alla. Han skapar total förändring och transformation hos den han möter. Under 2016 rör han sig mellan 17°29 – 14° i Stenbocken innan han vänder och börjar tuffa framåt igen. Just nu rör han alltså sig baklänges och är på 16°.

KIRON – den sårade helaren är ca 24° Fiskarna

NORRA MÅNNODEN – befinner sig 18° Jungfrun