På Himlavalvet Vecka 21

Tiden den 23 maj – 29 maj 2016

Hoppas att nattens superheta fullmåne var njutbar. Själv rycktes jag med helt och blev piggare och mer uppvarvad ju senare det blev och kreativiteten flödade från mina fingar. Fullmånens vibration klingar inte av helt för än om två dygn och det är MASSOR som kommer hända de närmsta dagarna. De astrologiska skeendena kan ju knappast vara mer intressanta än de är nu!

Vi får vara med om ett totalt energiskifte – ifrån den trevliga men ändå tröga stortrigonen i jordtecknen som har dominerat de sista veckorna dukar Universum nu upp ett helt nytt scenario – ett rörligt Stor-Kors!

Flera planeter byter nu tecken och nu börjar vi kunna skönja konturerna av den formidabla storkvadratur eller storkors som nu uppstår.  Vad är ett storkors? Ja, den består av väldigt stark påverkan, oppositioner och kvadraturer som framtvingar en massa händelser – tänk att framtiden är här nu.

Eftersom vi har haft så många retrograda planeter så finns det massa uppdämd energi där och skräpar. Vi vill framåt, att saker ska hända och helst nu före sommaren. Tjoho! Nu bär det iväg.

SOLEN I TVILLINGARNA

Nu har Solen hunnit in och göra sig bekväm i glittriga, glammiga och rörliga Tvillingarna. Nu kommer hjulen att snurra allt fortare igen och det skapas en helt annan atmosfär. Vi blir öppnare, nyfiknare och välkomnar livet och människorna på ett annat sätt. Solen befinner sig, med Venus på sin sida i opposition till Mars i början på veckan. Och är fram till veckoslutet helt inne i ett storkors där alla rörliga tecknen deltar. Vi kan förvänta oss maximalt mycket händelser nu.

TVILLINGARNA

MÅNENS FÄRD

Vibrationerna och hettan ifrån lördagens fullmåne har inte hunnit klinga av när vi går in i vecka 21. Månen är ju fortfarande kvar i Skytten på måndag och i konjunktion med Saturnus. Ja, andra faktorer som håller oss kvar i ”fullmåns-hypen” är Mars och Venus opposition. Ja, vi får ju inte glömma att Mars utgjorde en del av fullmånen. Månen rör sig in i Stenbocken vid middagstid på tisdagen. 26 -27 rasslar Månen igenom Vattumannen för att slutligen på söndag bilda sitt sista kvarter. Avtagande måne.

MERKURIUS I OXEN 5/4 – 12/6

Under dagen 22/5 vänder Merkurius bana rätt igen på 14° Oxen.Inget är mer efterlängtat än just den här vändningen. Den lilla bilden till höger illustrerar hela retrograden.

Ljusblå – är skuggan före

28/4 – dagen när det vände

29/4 -21/5 =Retrograda perioden

22/5 – Vänder direkt

23/5 -7/6 – kallas för skuggperiod.

Vi befinner oss i skuggan ända fram tills Merkurius är tillbaka till den punkt där han var när han började backa och inget förväntas funka optimalt för är dess. Men bättre förstås – utan tvekan.

Merkurius i Oxen

VENUS I TVILLINGARNA

Venus träder på tisdag in 24/5 in Tvillingarnas tecken där planeten blir kvar ända fram till den 17/6. Extra spännande denna gång är ju förstås att det hela börjar med ett passionerat möte mellan Mars och Venus. Dragningskraften dem emellan är episk. Nu kan det smälla till i kärlekslivet och passion och förälskelse kan äga rum. Inte sällan sammanfaller en Venustransit med att allehanda underbara ting händer. Som en förälskelse eller att man möter sitt livs sanna kärlek. Venus som också kallas den lilla välgöraren kan ha ett finger med i spelet när gynnsamma kontrakt skrivs osv.

Kreativitet, skönhet och skapande gynnas också.

Venus i Tvillingarna

MARS rör sig RETROGRAD in i SKORPIONEN

25/5 skiftar vår retrograda Mars in i Skorpionens tecken. Att han går retrograd gör att planeten inte har förmåga att försörja oss med all den lust och energi som vi förväntar oss som självklar. Många känner att det är trögt och jobbigt och upplever trötthet.

Att mars backar gör att hela världen får ställa in sig på någon form av ”relax mode”. (Det kan också vara tufft, trögt och knepigt). Att Mars backar är inte ovanligt – det händer ungefär vart annat år och just i år pågår det ungefär en 10 veckor – fram till den 30 juni.

Mars i Skorpionen

JUPITER I JUNGFRUN

Nu rör sig Jupiter stadigt framåt 13° i Jungfrun och kommer snart att utgöra en av huvudrollsinnehavarna i storkorset som bildas på himlen.

Det kommer att vara så vackert! Håll ögonen öppna och se vad som kommer hända nu! Med Jupiter i Jungfrun – en position som planeten kommer att behålla ända fram till nästa höst leder förhoppningsvis till förbättringar för alla på hela jorden. Helande (healing) är en av Jungfruns område så kost, träning och miljöfrågor kommer upp stort nu . Genom att Jupiter med sin positiva, expansiva och härliga energi hjälper oss människor att tänka nytt och bättre föds smarthet och fantastiska idéer i hans närhet. När nu eldiga Jupiter kommer in i det smarta Merkuriusstyrda rörliga, jordtecknet Jungfrun, kan tankarna laddas ner till verkligheten. Så, ifrån att vara idealistiska, entusiastiska drömmar i molnen kan de här i Jungfrun konkretiseras, genomföras och förverkligas. Praktiska Jungfrun hittar lösningar på allt.

 Jupiter i Jungfrun

Jupiter i Jungfrun igenom husen

SATURNUS I SKYTTEN

Den vaksamma läsaren kan ha lagt märke till att Jupiter och Saturnus möts nu i kvadratur på exakt 13°.

Lorna Bevan från Cosmic Intelligence Agency beskriver Saturnus/Jupiter kvadraturen såhär: ”Utan Saturnus skulle Jupiter förblir ogrundad,orealistisk, och oförmögen att manifestera sig i världen. Utan Jupiter, skulle det inte finnas något syfte eller mening till de strukturer som skapats av Saturnus. Jupiter är entreprenören med visionen, och Saturnus är förmågan att förvandla visionen till verklighet. Vi behöver båda. ”

Ja, nu har Saturnus fortsätter sin retrograd och trampar långsamt baklänges på ca 13° i Skytten. När Saturnus går retrograd är det viktigt att gå tillbaka och se över våra åtaganden, våra beslut och hela livssituationen.  Det här är en superbra tid att tänka igenom vad som är bra för dig, vad du vill åstadkomma och ifrågasätta vad ett gott liv är. Vad är viktigt för dig? Vad är det du värdesätter mest i livet? Det är inte en bra tid för att gå in i nya projekt och åtaganden – däremot är det en toppentid för att rensa ut det som du inte behöver längre.

Att säga nej, sätta gräns och visa vad du står är vad retrograda Saturnus lär dig. Saturnus är ”den stränge fadern”, the Lord of Karma, läraren som genom tuffa livsläxor tvingar oss till lydnad och personlig utveckling. Vi skulle helt enkelt inte utvecklas som människor om vi inte hade Saturnus vid vår sida under perioder.

Saturnus Retrograd

Saturnus i Skytten

DE TRANSPERSONELLA PLANETERNA:

När det gäller de tre stora tunga elefanterna så är betydelsen av dessa positioner så viktiga, stora, djupgående och komplexa att jag inte väljer ta upp dem här. Framförallt på den kollektiva nivån skapar dessa trender, politiska skeenden och utveckling.

Uranus befinner sig 22° – 23° i Väduren

Neptunus befinner sig 11°55 i Fiskarna.

Pluto befinner sig ca 17° i Stenbocken. ”The Lord of the Underworld” rör sig baklänges/retrograd. Det är ifrån den här punkten som vi verkligen kan se hur de två stora planeterna Pluto och Uranus verkligen drar ifrån varandra och den mångåriga kvadraturen löses upp. Enligt Quero – indianderna är 2016 det sista året i kaos. Ja, det är kanske inträder ordning i framtiden.

KIRON – den sårade helaren är ca 24° Fiskarna

NORRA MÅNNODEN – befinner sig 18° Jungfrun