På Himlavalvet vecka 19

Tiden den 9 maj – 15 maj 2016

Astrovänner! Vi har lämnat en ganska tung vecka bakom oss och många har känt behov av att dra sig undan ifrån världen och ladda batterierna. Några har upplevt besvikelser, motstånd.. 5 retrograda planeter frestar på så Kristi Himmelsfärd och den extra lediga dagen satt verkligen perfekt!

Men  astrologin erbjuder alltid löften om nya och bättre dagar. Det är faktiskt det som får mig att aldrig tröttna – för i morgon är en annan dag med nya planetkonfigurationer och chanser. Vecka 19 är inget undantag. Här finns en massa kul faktiskt!

Satte ni upp mål och finslipade era planer inför det kommande månvarvet vi nymånen i fredags?

Den största som sker den här veckan är att den stora, feta, gynnsamma stortrigonen även håller i sig hela den här veckan.

Dessutom vänder Jupiter direkt under måndagen! Phu! Det är en stor lättnad för alla faktiskt som kommer att kännas. Äntligen kan vi ta några kliv in i framtiden och utvecklingen.

Roligt kuriosa på måndag är Merkurius passagen. Med blotta ögat kan man (om man har ett sotat glas) se hur Merkurius rör sig över solen. Läs gärna mer om detta astronomiska fenomen här på Populärastronomi: http://www.popularastronomi.se/2016/03/uppdateras-sa-ser-du-merkuriuspassagen-den-9-maj-2016/

SOLEN I OXEN

Solen kommer att röra sig mellan 18° – 25° i stabila, jordnära Oxen under veckan. Solen och Merkurius möts i konjunktion under måndagen. Den som är intresserad av ur det ser ut kan se det med blotta ögat under dagen och kvällen. Det ser ut som en liten boll som kryper över solen. Det bådar gott för kommunikationen faktiskt. Dessutom kommer Merkurius, Venus och Solen utgöra en del i den intressanta trigon som välsignar oss med fin energi.

MÅNENS FÄRD

När veckan inleds har månen – som precis i fredags påbörjat ett nytt månvarv, hunnit in i Tvillingarna. tisdag-onsdag går den igenom Kräftan och skiftar där till natten över till Lejonet. Fredag den 13/5 kl 19:03 går månen in i sitt första kvarter. Härifrån blir den allt större till dess den blir full om en vecka.

MERKURIUS RETROGRAD I OXEN 5/4 – 12/6

Merkurius är fortsatt retrograd och befinner sig i veckan 19° – 16° i Oxen. På måndagen befinner sig planeten 19° och i konjunktion med Solen! Och.. dessutom synlig på solskivan med blotta ögat! Wow… vi får vänta i 32 år för än det här fenomenet upprepas igen.

Först den 22/5 innan han kl 15:20 vänder Direkt och går framåt igen.

Merkurius Retrograd

Merkurius i Oxen

VENUS I OXEN

Venus kommer under veckan att röra sig mellan 11° – 19° i Oxen och energin kommer allt mer till uttryck igenom att den förstärks av trigonen till Pluto och Jupiter. Det här skulle mycket väl kunna vara det romantiska genombrott som jag vet att många Oxar önskar sig. Venus befinner sig i tecknet till 24/5 vilket bådar gott för alla som är födda i Oxen förstås men även Skorpionen, Lejonet och Vattumannen kan komma att få ta del av härligheterna. Det här är alltså Venus hemmaplan vilket gör att energin kommer till sin rätt och blir extra stark.

Venus i Oxen

MARS rör sig RETROGRAD igenom Skytten tecken

Vår hetsige krigare rör sig nu retrograd och kommer att befinna sig 6°- 4° i Skytten. Att Mars backar är inte ovanligt – det händer ungefär vart annat år och just i år pågår det ungefär en 10 veckor – fram till den 30 juni. Mars i allas våra liv står ju bland annat för själva tempot i livet. Vi har nyligen upplevt en tid när ytterst få planeter var retro och därför har utvecklingen i världen kunnat rasa på obehindrat. Under vintern och våren har det skett så oerhört mycket saker – och i rasande takt dessutom.

Att mars nu bromsar in gör att hela världen får ställa in sig på någon form av ”relax mode”. (Det kan också vara tufft, trögt och knepigt).

Nu väntar lugnet

Mars i Skytten

JUPITER I JUNGFRUN

På måndag kväll den 9/5 som planeten vänder underbara Jupiter sin bana rätt igen – på 13° Jungfrun. Hurra!

Med Jupiter i Jungfrun – en position som planeten kommer att behålla ända fram till nästa höst leder förhoppningsvis till förbättringar för alla på hela jorden. Helande (healing) är en av Jungfruns område så kost, träning och miljöfrågor kommer upp stort nu . Genom att Jupiter med sin positiva, expansiva och härliga energi hjälper oss människor att tänka nytt och bättre föds smarthet och fantastiska idéer i hans närhet. När nu eldiga Jupiter kommer in i det smarta Merkuriusstyrda rörliga, jordtecknet Jungfrun, kan tankarna laddas ner till verkligheten. Så, ifrån att vara idealistiska, entusiastiska drömmar i molnen kan de här i Jungfrun konkretiseras, genomföras och förverkligas. Praktiska Jungfrun hittar lösningar på allt.

 Jupiter i Jungfrun

Jupiter i Jungfrun igenom husen

SATURNUS I SKYTTEN

Ja, nu har Saturnus gått in i sin retrograda rörelse och trampar långsamt men baklänges på ca 14° i Skytten.

Då transiterande Saturnus går retrograd är det viktigt att gå tillbaka och se över våra åtaganden, våra beslut och hela livssituationen.  Det här är en superbra tid att tänka igenom vad som är bra för dig, vad du vill åstadkomma och ifrågasätta vad ett gott liv är. Vad är viktigt för dig? Vad är det du värdesätter mest i livet? Det är inte en bra tid för att gå in i nya projekt och åtaganden – däremot är det en toppentid för att rensa ut det som du inte behöver längre. Att säga nej, sätta gräns och visa vad du står är vad retrograda Saturnus lär dig. Saturnus är ”den stränge fadern”, the Lord of Karma, läraren som genom tuffa livsläxor tvingar oss till lydnad och personlig utveckling. Vi skulle helt enkelt inte utvecklas som människor om vi inte hade Saturnus vid vår sida under perioder.

Saturnus Retrograd

Saturnus i Skytten

DE TRANSPERSONELLA PLANETERNA:

När det gäller de tre stora tunga elefanterna så är betydelsen av dessa positioner så viktiga, stora, djupgående och komplexa att jag inte väljer ta upp dem här. Framförallt på den kollektiva nivån skapar dessa trender, politiska skeenden och utveckling.

Uranus befinner sig 22° i Väduren

Neptunus befinner sig 11°40 i Fiskarna.

Pluto befinner sig ca 17° 23 i Stenbocken. ”The Lord of the Underworld” rör sig baklänges/retrograd. Det är ifrån den här punkten som vi verkligen kan se hur de två stora planeterna Pluto och Uranus verkligen drar ifrån varandra och den mångåriga kvadraturen löses upp. Enligt Quero – indianderna är 2016 det sista året i kaos. Ja, det är kanske inträder ordning i framtiden.

KIRON – den sårade helaren rör sig mellan 24° Fiskarna

NORRA MÅNNODEN – befinner sig 18° Jungfrun