Horoskop Vecka 17

Kära Astrovänner! Jag undrar om det är så att Merkurius kan vara på gång att bli retrograd? OJ! Av någon outgrundlig anledning är det så många läsare som inte kunnat komma åt att se Horoskop – Vecka 17. Jag lägger därför ut det igen och hoppas på bättre lycka denna gång.

xx/ Margareta

Väduren

Passa på att ta dig ut njuta av livet, våren och naturen och den underbara energi som Venus skänker. Detta är sista veckan som kärlekens och skönhetens gudinna Venus befinner sig i ditt tecken – på lördag 30/4 är det årliga besöket över. Ni som är födda i Vädurens sista dekad (10 dagar) har fortfarande möjlighet att flirta, charma till sig och kanske till och med få njuta kärlekens nektar? Din styrande planet Mars backar fortfarande och det kan göra att det är lite långsammare tempo än vad som Vädur gillar att ha det. Merkurius – allas vår glittriga kommunikatör kommer även han att vända sin bana den 28/4. Suck! Bäst kanske att bara ta allt som händer med en nypa salt nu.

Oxen

Ack – så ljuvlig det ser ut för dig nu, Oxen!. Solen är i ditt tecken och på lördag kommer din styrare, lilla lyckan att träda in i Oxen tecken. Veckan erbjuder en minst sagt mixad kompott och alla förutsättningar att uppleva årets bästa tid finns ju här framför dig. Att du kommer att vara till din fördel och att saker kommer att utveckla sig som du vill behöver du inte tveka på. Det som däremot kan skapa ett visst tumult och förvirring är det faktum att Merkurius har den dåliga smaken att vända retrograd (börja backa) precis när du har din Prime Time. Vad kan det innebära? Förvirrad beundrare, missförstånd mellan människor kanske – men ingenting allvarligt i alla fall.

Tvillingarna

Fullmånens dramatik har lagt sig nu och trots att du har massor av måsten på din lista står livet märkligt stilla. Tänk att man ska behöva vänta på allt och alla? Det är som att hela Universum tankat bromsolja! Dina känsliga Merkuriska antenner pejlar ständigt av läget och naturligtvis känner de in att vi har så många retrograda planeter nu. Som Tvilling blir du ju extra utsatt eftersom Saturnus och Mars är mitt emot dig och retrograda Jupiter i Jungfrun i kvadratur till dig. Som om inte det vore nog så vänder även din styrare Merkurius retrograd torsdagen den 28/4! Du har den sedvanliga förvirringen + gamla ex som hör av sig att framför dig.

Kräftan

Det är en vacker tid nu för dig och hela veckan bildar Venus en kvadratur till allt som är du. Härligt, socialt och mysigt! Nytt denna vecka är att Merkurius vänder retrograd den 28/4 och (går baklänges) igenom jordtecknet Oxen. Vid det här laget har väl inte undgått någon av er läsare att detta innebär försening, förvirring. Nu ligger det dessutom till så att hela fem planeter går retrograd – vilket är högst ovanligt.

Du gör klokt i att varva ner och tar det lite lugnare. Se till att få lite kvalitetstid med dina närmsta och planera om möjligt för en lång och skön sommar.

Lejonet

Nu är livet så retrograd, baklänges och långrandigt att vi får använda en god portion tålamod och humor för att ta oss igenom dessa dagar för saker kan gå långsamt. Ifrån 28/4 då Merkurius vänder kommer hela 5 planeter att gå retro och återkopplingar till det förflutna äger rum. Missförstånd är bara mellannamnet av det vi kan förvänta oss. Men låt oss se på den positiva sidan.. för det finns absolut en rolig sida också! Det kommer inte vara så hetsigt som det har varit senaste månaderna. Att Merkurius och Solen (och från fredag även lördag) lyser upp ditt karriärshus. Du blir synliggjord och kommer att gilla uppmärksamheten.

Jungfrun

Ja, kära Jungfru – vem har sagt att livet är enkelt? Jag kan tänka mig att du vid det här laget har börjat misströsta på Jupiter och funderar över vart all den där underbara turen som skulle skölja över dig och ditt liv 2016 tog vägen? Nåväl.. innan det blir bättre så kommer det faktiskt att bli lite värre. Va? Ja, din styrande planet Merkurius vänder retrograd på torsdagskväll och jag tror att du redan nu kan känna av att det går lite trögt. Merkurius backar till 22 maj. Men innan dess har det lättat upp på andra fronter 9/5 vänder Jupiter rätt. Det är alltså hela 11 dagar som vi kommer att ha fem planeter som är retro. Men är detta så hemskt då? Nej, det är det inte alls. Du som alla andra kan behöva ta det lite lugnare.

Vågen 

Merkurius bana vänder den 28/4 och därmed har vi en hel kvintett av retrograda planeter. Det är verkligen ovanligt och kan innebära att en generell tröghet uppstår i allt!

Det är mycket möjligt att förhandlingar strandar, att saker och ting skjuts upp, går fel eller att missförstånden duggar. Vad du gör – ta inte saker och ting personligt! Om du inte jagar upp dig utan intar en avslappnad attityd till det som sker runt omkring kommer det att vara skönt att vara du i vecka 17. Vackra Venus – din ledstjärna i livet befinner sig mittemot dig allt som är du. Härligt! I dessa dagar är du verkligen till din fördel. Ni som är födda i sista dekaden har möjlighet att charma till dig det mesta.

Skorpionen 

Både Solen och Merkurius är ju mitt emot allt som är du och de båda är ju livgivande, stimulerande planeter som ger en positiv grundenergi till dig. Nu på torsdag vänder Merkurius bana och du kommer att känna av det rejält. Missförstånd och generellt knas. På lördag flyttar sensuella Venus över till Oxen – härligt – och skapar med sin nya position högspänning i ditt horskop och du visar upp din allra vackraste sida. Härifrån och en månad framöver kan du förvänta dig att du har ett ovanligt bra flöde emotionellt, dina nära relationer och i synnerhet kärleksrelationerna kommer att vara extra betydelsefulla.

Skytten 

Ditt horoskop har följt ett strikt tema senaste tiden. Hur man än vänder på det ser vi jobb och jobb det återkommande. Stränga Saturnus ser till att du genomgår en fullständig personlighetsförändring. Så fokuserad och målmedveten som du nu får oss att misstänka att du håller på att transformeras till Stenbock. Solen och Merkurius rör sig nu sedan en vecka tillbaka igenom ditt arbetshus – det sjätte huset där allt som har med dagligt arbete, dina vanor, din kost och hälsa kommer på tapeten. Att Merkurius bana vänder gör att du kan stöta på patrull och dina planer försenas.

Hmm.. På lördag flyttar ytterligare en planet in i sjätte huset – Venus! Det kan innebära att du ska lätta på dina strikta rutiner och faktiskt ha lite härligt!

Stenbocken 

Oh, Stenis.. det kan vara så att det händer positiva förändringar i ditt känsloliv nu. När veckan börjar har är Solen och Merkurius i ditt femte hus (kreativitet, glädje och kärlek) och på lördag glider även Venus in dit. Härligt! Det ser ut som att ditt hjärta fylls av vårkänslor och glädje. Men.. dessvärre finns ordet MEN med i bilden. Precis som alla andra kommer du att påverkas av att hela fem planeter är retrograda – det skapar en så seg stämning som påverkar alla samtidigt. Merkurius retro är kanske den värsta av dem alla eftersom den så övertydligt påverkar kommunikationen människor emellan. Men.. å andra sidan – det sker tre gånger per år så det är inte en stor katastrof heller – bara förtret.

Vattumannen 

Solen och Merkurius rör sig igenom ditt fjärde hus och du lägger mer tankar än vanligt på ditt hem och familj. Merkurius påbörjar årets andra retrograd ifrån torsdags eftermiddag och fram till den 22/5. De närmsta 11 dagarna är dessvärre extra knepiga (räknat från den 28/4 när planeten vänder) eftersom vi har hela 5 planeter som backar. Oj! Det här kan leda till knas och missförstånd emellan människor. Det gäller att vara smidig, diplomatisk och ha förmåga att sätta sig in i hur andra människor känner. Tack och Lov ansluter sig också underbara Venus till ditt fjärde hus den 30/4. Gudinnan sprider som alltid ett ljuvt skimmer, en trevlig stämning och en kärleksfull underton – det blir räddningen.

Fiskarna 

Det är en så intressant tid nu Fiskarna! Alla de fem retrograda planeterna + månens nod pekar entydigt åt ett och samma håll – emot det förflutna.

Det är som att du under de 11 dagar som hela styrkan backar (börja att räkna från den 28/4) kan komma åt karmiska knutar, lösa upp det som gåt snett och skriva om din personliga historia. Nja, du kanske inte kan ändra det som har hänt men du kan ändra hur du känner för det som skett, du kan reda ut fnurror i relationer och gamla sår och dessutom – på ett kvantfysiskt plan ändras dina förutsättningar om du förändrar känslorna. Det är healing på högsta nivå!Den 13/5 vänder Jupiter direkt och därifrån kan du börja räkna in framgångarna.