Nu väntar lugnet!

Idag 17/4 vänder Mars – vår hetsige krigare sin bana och går retrograd. 

Att mars backar är inte ovanligt – det händer ungefär vart annat år och just i år pågår det ungefär en 10 veckor – fram till den 30 juni. Mars i allas våra liv står ju bland annat för själva tempot i livet.

Vi har nyligen upplevt en tid när ytterst få planeter var retro och därför har utvecklingen i världen kunnat rasa på obehindrat. Under vintern och våren har det skett så oerhört mycket saker på ont och på gott. (Ganska mycket på ont faktiskt och vi får hoppas att de mer gynnsamma positionerna av Uranus och Pluto leder till att det lugnar sig).

Att mars nu bromsar in gör att hela världen får ställa in sig på någon form av ”relax mode”. För de allra flesta är det här jättebra nyheter för nu saktar skeendena in och en efterlängtad och välbehövlig vila som väntar. Mars krigaren går den fredlige krigarens väg nu och de flesta kommer att uppleva att det här är skönt.

Min personliga uppfattning om retrograda planeter är att det bästa förhållningssättet är att ta det hela med ro. Ja, ha, ha.. vi har för övrigt inget annat val – för det är just detta som en retrograd innebär.

Mars i ditt liv:

Mars i en människas liv betyder ju en väldig massa saker – framförallt är mars drivet, motivationen, orken, livslusten, lustan och sexualiteten och även aggression, ilska och krig.

När Mars backar kanske vi hellre fördjupar oss i det vi redan är uppe i, gör klart det vi har på bordet och ser till att vi får en ordentlig vila – hellre än att jaga efter nya erfarenheter och arbetsuppgifter.  Man rekommenderar inte att människor att starta upp nya projekt eller företag nu. Däremot finns där ingenting som hindrar oss att förbereda och planera.

Se detta som en tillbakablick i det förflutna, en tid när händelserna inte går så fort framåt som annars. Om du tänker dig livet som en film som bara rullar är retrograden tillfället då vi  kan vi faktiskt kan få stopp på filmen. Nu backar  bandet, och vi kan redigera, klippa om filmen om så skulle behövas. Det är alltså ett superbra tillfälle att göra om det som inte blivit bra tidigare. Exempelvis – det är bra att söka upp en person vi kommit på kant med tidigare och sluta fred och komma överens.

Lite avslutande planetsnack…

Först ut att börja backa i år var Jupiter i januari. 23/3 följde Saturnus efter. Nu idag vänder som sagt Mars, imorgon Pluto och 28/4 vänder även Merkurius.

Mars backar nu från 8° 54 i Skytten och backar in i Skorpionen den 24/5 och vänder inte direkt igen för än den 30/6 och då på 23° i Skorpionen. Mars är tillbaka i Skytten den 3/8 och tillbaka på den plats där den började backa den 28/8.

Klassiskt är också att se på vad som hände i ditt personliga liv när den retrograda planeten befann sig på det stället sist.

Exempelvis – om det var något som knasade till sig/skedde i ditt liv runt den 18/2 då Mars befann sig 23° i Skorpionen – så skulle man kunna tänka sig att du kan gå tillbaka i den processen igen nu i sommar och göra om och göra rätt.

Vi som är intresserade av astrologi kan passa på att iaktta vad som sker och lägga det till vår forskning. (Ja, det är så jag förhåller mig till hela mitt liv – som en enda lång forskning i astrologi och mänsklig erfarenhet. Det som sker dokumenterar jag i mitt skrivande som ett vittnesmål och iakttagelse genom mina astrologiska ögon).