Merkurius i Oxen

”Han tänker mycket när han tänker men han tänker för sakta.. ”

Det där är några ord ifrån någon gammal progg-låt men jag han inte ens se att Merkurius närmar sig Oxen utan att jag hör dem eka i mitt huvud. Nu är det absolut inte så att den här positionen skapar dumma människor – tvärt om! (Det är bara mitt eget hetsiga vädurssinne som talar).

Snabba Merkurius träder in i Oxens sfär 7/4 kl 13:25. Merkurius är gudarnas budbärare och kommunikationsperson och han vill  alltid vidare, prata med allt och alla, sätta igång nya tankar och skapa business och kontaktytor. I det fasta jordtecknet Oxen blir det dock lite knepigare för Merkurius att dra sina valser och snedda i hörnorna.

I Oxen måste all tankeverksamhet vara förankrad i verkligheten. Det ska vara evidensbaserat, helst med källhänvisning till all information och inga godtyckliga beslut som fattas i all hast. Oxen är rationell och har stora mängder sunt bondförnuft.

Merkurius i Oxen är metodisk och det kan ta en god stund för honom att komma till ett beslut.

Det där med business är det många Oxar som gillar och är väldigt duktiga på. De har ofta höga positioner inom affärs och bankvärld.

Men… det finns en helt annan typ av Merkurius Oxe också – de sinnliga i vars horoskop Venus är stark. De kommunicerar genom sina sinnen och är duktiga skådespelare, musiker, dansare osv. De har ofta jättefina sångröster och många av värdens mest kända sångare är födda i Oxen. Ja, ni kanske minns att jag skrivit tidigare om att hals och stämband är förbundet med Oxen.

Denna gång kommer Merkurius att befinna sig i Oxen extra länge – ja, faktiskt tre gånger så länge som vanligt 5/4 – 12/6.  Det här beror på en retrograd period som pågår från den 28 april – 22 maj.

Oxenfödda är alltså inte bara snygga utan kan också agera framför kameran. Exempel på det är Al Pacino, George Clooney, Russel Crowe, Jonny Depp och vackra Jessica Alba.