På Himlavalvet Vecka 14

Himlavalvet  VECKA 14

Tiden 4/4 – 10/4, 2016

Som Vädur känns det hur kul som helst att få berätta om alla energiskiften som kommer äga rum under veckan. Sällskapliga, mirakulösa Venus är på väg in i Väduren! Jag ser fram emot att träffa vänner och få uppleva några glada vårdagar i solens sken.

Men just nu i skrivande stund sitter jag här med TV:n på och hör Wiki Leaks nyaste information om Putins och andras gömda tillgångar och jag känner mig faktiskt inte alls särskilt förvånad över att all denna information kommer upp precis nu.

För snart 2 veckor sedan – när månen var full i Vågens tecken ägde attentaten i Bryssel rum. Minns ni att jag skrev då att efter en eklips kan vad som helst hända i så långt som ett halvår efter. Vi har inte mindre än tre planeter på rad i Väduren, ganska nära Uranus och genom detta aktiveras kvadraturen till Pluto (makten & kaptialet) igen och.. förstås.. Nu är planeterna mitt emot Vågen, där fullmånen ägde rum.

Dessutom passerar Solen över Uranus till helgen!

SOLEN I VÄDURENS TECKEN

Solen rör sig nu 14° – 21° i Vädurens tecken under veckan. Väduren

är det första tecknet i zodiaken och det ger en nystartande motiverande och härlig tid. Oavsett vilket tecken du än är född i kommer du att känna att den snabba Vädursenergin genomsyrar dig. Tänk handlingskraft, entusiasm och en brinnande livslust så är du nära essensen av Vädurens själ. Vädurar är orädda, de går nyfiket ut i livet, aningslösa, öppna, godhjärtade och hungriga på livet självt. De är igångsättande och dynamiska och har en stark personlig charm och karisma. Det finns massor av entusiasm och rå energi i dessa människor.

MÅNENS FÄRD

Vi befinner oss i skrivande stund i mörkermånens tid, månen är i Fiskarnas tecken och många av oss är lite känsligare och vänder oss inåt under måndag och tisdag. Nu släpper vi allt vi det gamla och frigör oss från all tung energi, och allt det som vi inte längre behöver. Månen smyger in i Väduren på onsdag och sedan kommer den under torsdagen den 7/4 kl 13.25 att bli NY! Underbart och som alltid härligt med en färgsprakande nystart! Det här är dynamit och vad som helst kan komma att hända. Konjunktionen med Uranus ger en extra udd till en redan så spännande nymåne.

Nymånen i Väduren

MERKURIUSI VÄDUREN 22/3 – 5/4

Snabba Merkurius är kommunikationens planet och nu eldar han på de sista flämtande andetagen i Väduren. I hetsiga, eldiga Väduren är handling och tanke samma sak. Allt sker blixtsnabbt. så det är bara ni som är födda den 17-19/4 som hinner med att känna av honom.

Merkurius i Väduren

MERKURIUSI OXEN 5/4 – 

Merkurius är gudarnas budbärare och kommunikationsperson och han vill alltid vidare, prata med allt och alla, sätta igång nya tankar och skapa business och kontaktytor. I det fasta jordtecknet Oxen blir det dock lite knepigare för Merkurius att dra sina valser och snedda i hörnorna. I Oxen måste all tankeverksamhet vara förankrad i verkligheten.

Det ska vara evidensbaserat, helst med källhänvisning till all information och inga godtyckliga beslut som fattas i all hast. Oxen är rationell och har stora mängder sunt bondförnuft. Merkurius i Oxen är metodisk och det kan ta en god stund för honom att komma till ett beslut. Det där med business är det många Oxar som gillar och är väldigt duktiga på. De har ofta höga positioner inom affärs och bankvärld.

VENUSI VÄDUEN

Färden börjar på 28° Fiskarna men Gudinnan träder in i Väduren den 5/4 kl 22.00 på kvällen och detta förändrar ALLT för Väduren! Hon når 5° Väduren innan veckan är över. Underbart är kort för Väduren. Under 25 dagar kommer hon, Kärlekens Gudinna – även kallad Lilla Lyckan att röra sig igenom tecknet, förtrolla allt hon rör vid och färga ditt liv med ett rosa skimmer. Här uttrycker sig Venus hett, spontant och direkt. Nu spritter känslorna i kroppen igen och vi vaknar till och vill något både i livet och i kärleken nu och plötsligen blir flirten en spännande lek. Vi vill ut i livet, vill uppleva och känslomässigt kan vi vara lite djärvare, lite modigare och gladare än annars så se fram emot en period av dynamiska relationer när det händer något.

Venus i Väduren

MARS VISTELSE I SKYTTEN

Mars kämpar vidare fram igenom Skytten – nu rör han sig mellan 7° – 8°36 . I påhittiga Skytten satsar han allt han har på de saker han tror på, det hjärtat säger är rätt. Han vill känna att det händer något. Målet och ambitionen är skyhög men dessvärre inte uthålligheten. Det som driver oss är idealismen – Mars älskar att få rädda någon i nöd, en prinsessa i ett torn eller liknande – om det går. Om inte det går att fixa duger det bra med vilket äventyr som helst. Oavsett i vilket tecken han befinner sig så vill Mars göra sin grej – vilket är att skapa handlig, action och vara manlig och tuff.

Han driver på skeendena och ser till att det blir lite liv i luckan.

Mars i Skytten

JUPITER I JUNGFRUN

Jupiter som nu går retrograd rör sig nu baklänges igenom Jungfrun. Denna vecka backar Jupiter från 15° – 14°. Detta kan vara en fantastisk tid att gå tillbaka och rannsaka gamla relationer, att se din roll och förstå vad du bidragit till. Ibland möter man t o m folk ifrån förr igen. Vanligast är dock att man går in i en healingprocess i sig själv och läker det som kanske inte gick så bra. Vila, utvecklas och mogna, det är vad Jupiter säger nu. Det kan vara så att du behöver den här tiden för att växa andligen och själsligen så att du är redo att axla de uppgifter som snart kommer. Nu erbjuds du möjlighet att göra om och göra rätt. Med Jupiter i Jungfrun – en position som planeten kommer att behålla ända fram till nästa höst leder förhoppningsvis till förbättringar för alla på hela jorden. Helande (healing) är en av Jungfruns område så kost, träning och miljöfrågor kommer upp stort nu . Genom att Jupiter med sin positiva, expansiva och härliga energi hjälper oss människor att tänka nytt och bättre föds smarthet och fantastiska idéer i hans närhet. När nu eldiga Jupiter kommer in i det smarta Merkuriusstyrda rörliga, jordtecknet Jungfrun, kan tankarna laddas ner till verkligheten. Så, ifrån att vara idealistiska, entusiastiska drömmar i molnen kan de här i Jungfrun konkretiseras, genomföras och förverkligas. Praktiska Jungfrun hittar lösningar på allt.

Jupiter i Jungfrun

Kolla i vilket av dina hus Jupiter står nu! Jupiter i Jungfrun igenom husen

SATURNUS I SKYTTEN

Ja, nu har Saturnus gått in i sin retrograda rörelse och trampar långsamt men baklänges på ca 16° i Skytten. Då transiterande Saturnus går retrograd är det viktigt att gå tillbaka och se över våra åtaganden, våra beslut och hela livssituationen.

 Det här är en superbra tid att tänka igenom vad som är bra för dig, vad du vill åstadkomma och ifrågasätta vad ett gott liv är. Vad är viktigt för dig? Vad är det du värdesätter mest i livet? Det är inte en bra tid för att gå in i nya projekt och åtaganden – däremot är det en toppentid för att rensa ut det som du inte behöver längre. Att säga nej, sätta gräns och visa vad du står är vad retrograda Saturnus lär dig. Saturnus är ”den stränge fadern”, the Lord of Karma, läraren som genom tuffa livsläxor tvingar oss till lydnad och personlig utveckling. Vi skulle helt enkelt inte utvecklas som människor om vi inte hade Saturnus vid vår sida under perioder.

Saturnus Retrograd

Saturnus i Skytten

DE TRANSPERSONELLA PLANETERNA:

När det gäller de tre stora tunga elefanterna så är betydelsen av dessa positioner så viktiga, stora, djupgående och komplexa att jag inte väljer ta upp dem här. Framförallt på den kollektiva nivån skapar dessa trender, politiska skeenden och utveckling.

Uranus befinner sig ca 20°i Väduren

Neptunus befinner sig ca 10°58 i Fiskarna.

Pluto befinner sig ca 17° i Stenbocken

KIRON – den sårade helaren rör sig mellan 22° – 23° Fiskarna

NORRA MÅNNODEN – befinner sig 21° Jungfrun