På Himlavalvet

På Himlavalvet  VECKA 13

Tiden 28/3 – 3/4, 2016

Ja, nu med facit i hand är det många som säger ”vad var det jag sa” om fullmånen och månförmörkelsen och den otäcka omständigheten att attentaten i Bryssel ägde rum just då.

Förmörkelser är illa beryktade och ses av många som dåliga omen och VISST – alla kända tecken fanns där så ingen är förvånad men..

Förra året hade vi den 20/3 den mest spektakulära totala solförmörkelsen, på vårdagjämningen och alla upptänkliga dåliga omen fanns med i bilden – inget hände. Fullmånen 4/4 – 2015 innehöll en månförmörkelse, samma aspekt som den 23/3 – men inget hände då heller – tack och lov.

Under de två år jag jobbat med Astrobloggen har jag hunnit tänka över vad det är jag vill förmedla med bloggen och kommit fram till att det som på engelska kallas ”empowerment” egenmakt är viktigt. Jag vill visa människor hur man kan lyfta och stärka sig själv med hjälp av astrologin. Stjärnorna kan visa vägen till personlig utveckling.  Jag vill inte odla astrologins sämsta sidor dvs att skrämma upp folk.

Tror också att det är viktigt att hålla bloggen fri ifrån mina egna politiska värderingar.

Till skillnad emot förra veckan blir vecka 13 som ett stilla hav..  Nä.. kanske inte helt så! Solen och Merkurius är ju tros allt fortfarande i Väduren – men visst längtar vi efter att Venus ska joina – men det sker dessvärre inte för än nästa vecka.

Mest intressant nu är T-korset mellan Jupiter, Saturnus och Neptunus som var redan exakt förra veckan men som är högaktuell nu och återkommer med förnyad styrka senare i sommar. T-korset ställer människors värderingar, etik, empati, moral, trosuppfattning på sin spets. Vi ser dessa tecken runt oss överallt i världen. Det är stora frågor som bollas i tider som dessa när människor blandar samman nationer, ras, politik, religion och kultur i en och samma gryta och kokar soppa på det.

SOLEN I VÄDURENS TECKEN

8° – 14° under veckan. Väduren är det första tecknet i zodiaken och när Solen befinner sig här är det en ytterst motiverande tid vi går in i. Oavsett vilket tecken du än är född i kommer du att känna att den snabba Vädursenergin genomsyrar dig. Tänk handlingskraft, entusiasm och en brinnande livslust så är du nära essensen av Vädurens själ. De är gillar allt som är nytt och oprövat och är sannerligen inte rädda för att ta i och blir snarare entusiasmerade än avskräckta av svårigheter. Det finns massor av entusiasm och rå energi i dessa människor. De är igångsättande och dynamiska och har en stark personlig charm och karisma. Vädurar är orädda, de går nyfiket ut i livet, aningslösa, öppna, godhjärtade och hungriga på livet självt.

MÅNENES FÄRD

Ja, månen är ju som bekant känslornas barometer. Den 23/3 hade vi en hejdundrade fullmåne och en måneklips på det som gjorde våra känslor STORA! Själv fick jag knappt en blund i ögonen den natten.

Under annandagen rör sig Månen över Mars i Skytten så det blir en fartig och effektiv dag när de flesta känner att det är dags att runda av påskfirandet. 31/3 går månen in i sitt sista kvarter kl 17:18. Då står Månen 11° i Stenbocken och månen 11° i Väduren. Månen är avtagande och kommer härifrån att minska ända fram till mörkermånefasen när den inte är synlig alls. Veckan avslutas med månen i Vattumannen. Det är inte för än näst vecka 7/4 som vi har en nymåne att se fram emot!

MERKURIUSI VÄDUREN 22/3 – 5/4

12° – 25° denna vecka. Snabba Merkurius är kommunikationens planet. I snabba, eldiga Väduren är handling och tanke samma sak. Allt sker blixtsnabbt. Väduren bekymrar sig föga om detaljer, finkänslighet eller i värsta fall inte ens andras känslor – det är resultatet – målet som räknas och kanske hastigheten också. Vilda Väduren är pionjär, sneddar i värsta fall i hörnorna för att hinna, skarvar, improviserar. Tankar, idéer och det som sägs kommer spontant och direkt. Idéerna kan vara nydanande, banbrytande och brillianta. ”Friskt vågat hälften vunnet” tänker Väduren glatt. Väduren orkar inte med att vänta och är i princip livrädd bara för en enda sak – att det ska bli långtråkigt.

Merkurius i Väduren

VENUSI FISKARNA

19°- 27° denna vecka. Världen går nu in i en drömsk och vacker tid då vi glada, tacksamma och ödmjuka ser vi våren nalkas och vi känner kärlek mot livet självt. När Venus befinner sig i Fiskarna är det en andlig, eterisk, skir och romantiskt känsla som fyller oss. Under denna vecka 11° – 18° 50.  I detta rörliga vattentecken är vi energin föränderlig och flexibel och inkännande. Medkänsla och acceptans är nyckelord här. Uttrycket blir vackert, andligt. Vi dömer inte ut är inkluderande, accepterande och förlåtande. Gränser suddas ut i Venus i Fiskarna, vi har lättare att ändra oss och se nya lösningar och möjligheter.

I kärlek är vi inte att nöjda med mindre än den där höga, rena, vackra känslan som ett öppet hjärta ger.

Venus i Fiskarna

MARS VISTELSE I SKYTTEN

16° denna vecka. Mars kämpar vidare fram igenom Skytten – nu rör han sig mellan 4°45 – 6° 29. I påhittiga Skytten satsar han allt han har på de saker han tror på, det hjärtat säger är rätt. Han vill känna att det händer något. Målet och ambitionen är skyhög men dessvärre inte uthålligheten. Det som driver oss är idealismen – Mars älskar att få rädda någon i nöd, en prinsessa i ett torn eller liknande – om det går. Om inte det går att fixa duger det bra med vilket äventyr som helst. Oavsett i vilket tecken han befinner sig så vill Mars göra sin grej – vilket är att skapa handlig, action och vara manlig och tuff. Han driver på skeendena och ser till att det blir lite liv i luckan.

Mars i Skytten

JUPITER I JUNGFRUN

15°55 denna vecka. Jupiter som nu går retrograd rör sig nu baklänges igenom Jungfrun. Denna vecka backar Jupiter från 16°44 – 15°54 Detta kan vara en fantastisk tid att gå tillbaka och rannsaka gamla relationer, att se din roll och förstå vad du bidragit till. Ibland möter man t o m folk ifrån förr igen. Vanligast är dock att man går in i en healingprocess i sig själv och läker det som kanske inte gick så bra. Vila, utvecklas och mogna, det är vad Jupiter säger nu. Det kan vara så att du behöver den här tiden för att växa andligen och själsligen så att du är redo att axla de uppgifter som snart kommer. Nu erbjuds du möjlighet att göra om och göra rätt. Med Jupiter i Jungfrun – en position som planeten kommer att behålla ända fram till nästa höst leder förhoppningsvis till förbättringar för alla på hela jorden.

Helande (healing) är en av Jungfruns område så kost, träning och miljöfrågor kommer upp stort nu . Genom att Jupiter med sin positiva, expansiva och härliga energi hjälper oss människor att tänka nytt och bättre föds smarthet och fantastiska idéer i hans närhet. När nu eldiga Jupiter kommer in i det smarta Merkuriusstyrda rörliga, jordtecknet Jungfrun, kan tankarna laddas ner till verkligheten. Så, ifrån att vara idealistiska, entusiastiska drömmar i molnen kan de här i Jungfrun konkretiseras, genomföras och förverkligas. Praktiska Jungfrun hittar lösningar på allt.

Jupiter i Jungfrun

Kolla i vilket av dina hus Jupiter står nu! Jupiter i Jungfrun igenom husen

SATURNUS I SKYTTEN

Ja, nu har Saturnus gått in i sin retrograda rörelse. Då transiterande Saturnus går retrograd är det viktigt att gå tillbaka och se över våra åtaganden, våra beslut och hela livssituationen.  Det här är en superbra tid att tänka igenom vad som är bra för dig, vad du vill åstadkomma och ifrågasätta vad ett gott liv är. Vad är viktigt för dig? Vad är det du värdesätter mest i livet? Det är inte en bra tid för att gå in i nya projekt och åtaganden – däremot är det en toppentid för att rensa ut det som du inte behöver längre. Att säga nej, sätta gräns och visa vad du står är vad retrograda Saturnus lär dig.

Saturnus är ”den stränge fadern”, the Lord of Karma, läraren som genom tuffa livsläxor tvingar oss till lydnad och personlig utveckling. Vi skulle helt enkelt inte utvecklas som människor om vi inte hade Saturnus vid vår sida under perioder.

Saturnus Retrograd

Saturnus i Skytten

DE TRANSPERSONELLA PLANETERNA:

När det gäller de tre stora tunga elefanterna så är betydelsen av dessa positioner så viktiga, stora, djupgående och komplexa att jag inte väljer ta upp dem här. Framförallt på den kollektiva nivån skapar dessa trender, politiska skeenden och utveckling.

Uranus befinner sig ca 19°44 – 20°i Väduren

Neptunus befinner sig ca 10°50 i Fiskarna.

Pluto befinner sig ca 17° i Stenbocken

KIRON – den sårade helaren rör sig mellan 21-22° Fiskarna

NORRA MÅNNODEN – befinner sig 21° Jungfrun