Saturnus retrograd

 Idag den 25/3 vände ”Tidens Gud”  den bistre Saturnus sin bana och härifrån rör sig planeten baklänges (retrograd). The Lord of Karma, Kronos… han har många namn. Den retrograda perioden pågår mellan 25/3 – 13/8.

Det är ett lustigt sammanträffande i år att det sker så nära inpå att vi ska vrida fram våra klockor och börja med sommartid.

Vad kan vi förvänta oss av retrograden?

Under de kommande 4,5 retrograda månaderna bromsas händelseförloppet in, vi får möjlighet att tänka om, göra om, göra rätt och kanske till och lyckas med att förbättra saker också. Detta är en tid för kontemplation och eftertanke.

(Jag väljer att se alla retrograder som tider när ”filmen” spelas upp igen men att jag denna gång har tillgång till redigeringsverktyg.)

Som Saturnus är förknippad med karma kan personer, livsteman, livsläxor eller händelser ur ditt förflutna återkomma.  Kanske erbjuds du möjlighet att hela en händelse som gick fel och rätta till allt. Det kanske inte låter som det upplägg vi drömmer om inför sommaren men.. För att se detta ur den positiva vinkel som jag gillar bäst:  Saturnus närvaro är till för att ge oss utveckling och insikter. No pain – no gain sägs det ju.

Saturnus i Skytten