På himlavalvet vecka 11

Tiden 7/3 – 13/3 – 2016

Jag är så nyfiken och undrar förstås hur ni, kära läsare upplevde nymånen & solförmörkelsen i onsdags? Tekniskt är den redan bakom oss men en total solförmörkelse fortätter att påverka skeendena i hela sex månader framåt. It ain’t over until the fat lady sings! Inuti mig känns som alltid såhär års ett spirande hopp..

Denna vecka rör sig solen igenom de sista sju graderna i Fiskarna och jag tycker att det är så spännande energi nu! Vi har inte mindre än 6 viktiga planeter (om man räknar in noden och asteroiden Kiron.. ha, ha) i Fiskarna och flummigare, mer mystiskt och än så blir det nog inte. Mars kommer dessutom snart att bilda en kvadratur till Neptunus som håller i sig i två månader. Det här är en märklig tid på året som astrologiskt symboliserar avslut, fullbordan och död. Nu städas det gamla solvarvet undan och vi förbereder oss på det nya året.

Den symboliska döden,  tomrummet som bildas nu är inte bara ett tomt mörkt hål för där finns också en enorm potential. Fiskarna är tätt förbundet till gudskraften, till Källan och kopplas till både magi och mirakel. Här i Vattnets rike allt rörligt, föränderligt och andligt. Med andra ord.. Släpp taget om det gamla.. Öppna dig för det nya, det okända och välkomna förändring. Det är Fiskarnas meddelande.

Närheten till underbara Kiron och Noderna gör att healing kan äga rum kanske till och med utan att man vet om det. I lördags drömde jag att jag fick akupunkturbehandling i sömnen. Jag tolkade det naturligtvis som ett litet mirakel i sig och tänkte förstås på Kiron o Noden som är opposition Jupiter.

Under veckan kommer jag att skriva om den kritiska 29:onde graden i astrologin, Vädurens nollpunkt, vårdagjämningen och förstås om Väduren själv. Ja, för tidigt på söndag morgon går solen in i Vädurens tecken. I samma ögonblick är det också vårdagjämning och så föds det nya astrologiska året. Hurra!

SOLEN I FISKARNA

Solen befinner sig i zodiakens sista stjärntecken i det andliga, mystiska Fiskarnas vattenrike nu fram till den 20/3. 23° Fiskarna till 0° Väduren. Tiden här är både oförutsägbar – spännande och oändligt långsam på en och samma gång.

Detta är ett rörligt vattentecken och energin är föränderlig och ständigt i rörelse. Känsliga, intuitiva Fiskarna styrs av kärlek, empati och visdom. De vill hellre finna frid än att skapa mera karma.

Det här är zodiakens sista stjärntecken och förknippas med det obegripbara, det oändliga och det högsta ljuset. Denna energi är också den som är svårast att förklara eftersom den representerar det yttersta målet i utvecklingen för en individ. Egot är inte så starkt för själen söker att bli ett med kosmos, med det eviga, med det väldiga.

Grattis Fiskarna!

MERKURIUS I FISKARNA 5/3 – 22/3

14°-27° Vår lilla kosmiska kommunikatör rusar igenom Fiskarna i ett flygande fläng och hinner på mindre än tre veckor igenom hela tecknet – vilket är ett ovanligt kort besök. Under tiden som Merkurius befinner sig här så kan du som är född i Fiskarna – eller om man ska vara generös – alla ni som är födda i de rörliga tecken vara extra alerta, kommunikativa och utåtriktade. Merkurius närvaro vispar upp takten på pratet, flirten, humorn och dialogen. Skapar nya chanser, kontakter, möten, främjar handel, resor och all kommers. Nu när den ständigt rörliga kommunikationsplaneten färdas igenom det rörliga vattentecknet Fiskarna gynnas det känsliga, andliga och intuitiva. Vi anar och känner in och nu kan tanken tar lätt nya svindlande former, utan att hindras av regler och normer för i det gränslösa Fiskarna är tanken fri.

Merkurius i Fiskarna

VENUS I FISKARNA

0° 56 – 10° Världen går nu in i en drömsk och vacker tid då vi glada, tacksamma och ödmjuka ser vi våren nalkas och vi känner kärlek mot livet självt. När Venus befinner sig i Fiskarna är det en andlig, eterisk, skir och romantiskt känsla som fyller oss.

I detta rörliga vattentecken är vi energin föränderlig och flexibel och inkännande. Medkänsla och acceptans är nyckelord här.

Uttrycket blir vackert, andligt. Vi dömer inte ut är inkluderande, accepterande och förlåtande. Gränser suddas ut i Venus i Fiskarna, vi har lättare att ändra oss och se nya lösningar och möjligheter. I kärlek är vi inte att nöjda med mindre än den där höga, rena, vackra känslan som ett öppet hjärta ger.

Venus i Fiskarna

MARS VISTELSE I SKYTTEN

2° – 4° 45 Med Mars i Skytten satsar vi allt, vi satsar kallt på det som vårt hjärta säger till oss. Vi vill känna att det händer något. Målet och ambitionen är skyhög men dessvärre inte uthålligheten. Det som driver oss är idealismen – Mars älskar att få rädda någon i nöd, en prinsessa i ett torn eller liknande – om det går. Om inte det går att fixa duger det bra med vilket äventyr som helst.

Oavsett i vilket tecken han befinner sig så vill Mars göra sin grej – vilket är att skapa handlig, action och vara manlig och tuff. Han driver på skeendena och ser till att det blir lite liv i luckan.

Han är trubbel, krig. Han hatar lata människor och soffpotatisar. Han vill att det ska hända grejer. Ni som har solen, månen, merkurius, venus, mars eller ascendenten i Skytten att känna av hans närvaro starkt. Om det går piskar han er framåt, får er att bli drivna, effektiva, impulsiva och han gillar krig och konflikter så var lite försiktig.

Mars i Skytten

JUPITER I JUNGFRUN

Jupiter som nu går retrograd rör sig nu baklänges igenom Jungfrun. Denna vecka backar Jupiter från 17°35 – 16°44. Detta kan vara en fantastisk tid att gå tillbaka och rannsaka gamla relationer, att se din roll och förstå vad du bidragit till. Ibland möter man t o m folk ifrån förr igen. Vanligast är dock att man går in i en healingprocess i sig själv och läker det som kanske inte gick så bra.

Vila, utvecklas och mogna, det är vad Jupiter säger nu. Det kan vara så att du behöver den här tiden för att växa andligen och själsligen så att du är redo att axla de uppgifter som snart kommer. Nu erbjuds du möjlighet att göra om och göra rätt. Med Jupiter i Jungfrun – en position som planeten kommer att behålla ända fram till nästa höst leder förhoppningsvis till förbättringar för alla på hela jorden. Helande (healing) är en av Jungfruns område så kost, träning och miljöfrågor kommer upp stort nu . Genom att Jupiter med sin positiva, expansiva och härliga energi hjälper oss människor att tänka nytt och bättre föds smarthet och fantastiska idéer i hans närhet. När nu eldiga Jupiter kommer in i det smarta Merkuriusstyrda rörliga, jordtecknet Jungfrun, kan tankarna laddas ner till verkligheten. Så, ifrån att vara idealistiska, entusiastiska drömmar i molnen kan de här i Jungfrun konkretiseras, genomföras och förverkligas. Praktiska Jungfrun hittar lösningar på allt.

Jupiter i Jungfrun

Kolla i vilket av dina hus Jupiter står nu! Jupiter i Jungfrun igenom husen

SATURNUS I SKYTTEN

Nu är Saturnus 16° i Skytten. Sakta men säkert tuffar han framåt. Saturnus är ”den stränge fadern”, the Lord of Karma, läraren som genom tuffa livsläxor tvingar oss till lydnad och personlig utveckling. Vi skulle helt enkelt inte utvecklas som människor om vi inte hade Saturnus vid vår sida under perioder.

Saturnus i Skytten

DE TRANSPERSONELLA PLANETERNA:

När det gäller de tre stora tunga elefanterna så är betydelsen av dessa positioner så viktiga, stora, djupgående och komplexa att jag inte väljer ta upp dem här. Framförallt på den kollektiva nivån skapar dessa trender, politiska skeenden och utveckling.

Uranus befinner sig ca 18° 57 – 19° 19 i Väduren

Neptunus befinner sig ca 10° Direkt i Fiskarna.

Pluto befinner sig ca 17° i Stenbocken

KIRON – den sårade helaren befinner sig 21 ° Fiskarna

NORRA MÅNNODEN – befinner sig 21° Jungfrun