På Himlavalvet Vecka 9

På Himlavalvet Vecka 9 – tiden 29/2 – 6/3 – 2016

Man skulle kunna beskriva denna vecka 9 som att det är nu Universum plockar undan för att kunna duka upp ett nytt scenario. Fram tills den processen är klar är det väl inte jätteroligt för någon. Den uppmärksamma läsaren kanske minns att jag skrev i de allra flesta årshoroskopen att jan-feb var förvillande lika förra året och att det egentliga 2016 skulle dra igång i Mars.. Voilà..vid nymånen den 9:e är profetian uppfylld men fram tills dess har vi lite småplock att sysselsätta oss med.

Den 2/3 bildar månen sitt sista kvarter i Skyttens tecken och därifrån har vi en avtagande måne. Så månljuset minskar och minskar dag för dag. Under helgen går vi in i mörkermånefasen när det inte finns något ljus alls och vi människor bör varva ner och släppa allt det som tillhörde den gamla måncykeln. Den 9:e blir månen åter ny i Fiskarnas tecken kl 02:55. Den nymånen kommer ni att få höra mer om i ett särskilt inlägg för det är en total solförmörkelse som följer med den och härifrån börjar livet bli riktigt intressant! 😀

SOLEN I FISKARNA

Solen befinner sig i zodiakens sista stjärntecken i det andliga, mystiska Fiskarnas vattenrike nu fram till den 20/3. Tiden här är både oförutsägbar – spännande och oändligt långsam på en och samma gång.

Detta är ett rörligt vattentecken och energin är föränderlig och ständigt i rörelse. Känsliga, intuitiva Fiskarna styrs av kärlek, empati och visdom. De vill hellre finna frid än att skapa mera karma.

Det här är zodiakens sista stjärntecken och förknippas med det obegripbara, det oändliga och det högsta ljuset. Denna energi är också den som är svårast att förklara eftersom den representerar det yttersta målet i utvecklingen för en individ. Egot är inte så starkt för själen söker att bli ett med kosmos, med det eviga, med det väldiga.

Grattis Fiskarna!

MERKURIUS I VATTUMANNEN

Merkurius har ytterligare några dagar på sig innan han skiftar över till Fiskarna. Här i luftiga Vattumannen får vi hjälp med våra mentala processer – tänkandet och kommunikationen. Nu kan vi prata lättare, fritt, öppet med vem som helst.

Tankarna rör sig fort, men inte så fladdrigt för Vattumannen är ett fast tecken. Här kan vi faktiskt bli genialiska, kan hitta lösningar på problem. I torra Vattumannen är vi frikopplade från våra känslor, vi tänker som små vetenskapsmän på ett fritt och objektivt sätt. Tankarna blir stora, smarta och ofta även politiska. Vi söker förståelse för vad som är bäst för alla!

Merkurius i Vattumannen 

MERKURIUS I FISKARNA 5/3 – 22/3

Vår lilla kosmiska kommunikatör rusar igenom Fiskarna i ett flygande fläng och hinner på mindre än tre veckor igenom hela tecknet – vilket är ett ovanligt kort besök. Under tiden som Merkurius befinner sig här så kan du som är född i Fiskarna – eller om man ska vara generös – alla ni som är födda i de rörliga tecken vara extra alerta, kommunikativa och utåtriktade.

Merkurius närvaro vispar upp takten på pratet, flirten, humorn och dialogen. Skapar nya chanser, kontakter, möten, främjar handel, resor och all kommers. Nu när den ständigt rörliga kommunikationsplaneten färdas igenom det rörliga vattentecknet Fiskarna gynnas det vibbiga, andliga och intuitiva. Vi anar och känner in och nu kan tanken tar lätt nya svindlande former, utan att hindras av regler och normer för i det gränslösa Fiskarna är tanken fri.

VENUS I VATTUMANNEN 17/2 – 12/3

Venus rör sig under veckan 14° – 23° i Vattumannen. Det är en märklig position för kärlekens gudinna att befinna sig i ett fast, lufttecken och hennes passionerade natur tonas ned och hon får framstå som en intellektuellt högstående varelse med djuplodad kunskap och smarta kommentarer.
Det här är en tid då tankar och ideologier smids och planläggs. Vi människor gör upp scheman och handlingsplaner. Nu gillar vi att bli hörda, respekterade för våra åsikter.

Venus i Vattumannen 

MARS VISTELSE I SKORPIONEN 3/1 -2016.

Detta är Mars sista vecka i Skorpio. På söndag sker skiftet och mars går in i Skytten istället. När Mars är i Skorpio fyller han oss med arbetslust, ger initiativ och motivation. I värsta fall blir det så att folk tycker att du är FÖR motiverad och irriterar sig på dig. Ni kan drabbas av ilska, olyckor, bli passionerat förälskade. Heta Mars är ju Skorpionens styrare! Han symboliserar drivet, motorn, motivationen i alla människor. Han är rå, het, han är igångsättande, vill framåt, viljestark,. Vilja, aggression, styrka, krig.

Mars i Skorpionen 

MARS VISTELSE I SKYTTEN

Med Mars i Skytten satsar vi allt, vi satsar kallt på det som vårt hjärta säger till oss. Vi vill känna att det händer något. Målet och ambitionen är skyhög men dessvärre inte uthålligheten. Det som driver oss är idealismen – Mars älskar att få rädda någon i nöd, en prinsessa i ett torn eller liknande – om det går. Om inte det går att fixa duger det bra med vilket äventyr som helst.

Oavsett i vilket tecken han befinner sig så vill Mars göra sin grej – vilket är att skapa handlig, action och vara manlig och tuff. Han driver på skeendena och ser till att det blir lite liv i luckan.

Han är trubbel, krig. Han hatar lata människor och soffpotatisar. Han vill att det ska hända grejer. Ni som har solen, månen, merkurius, venus, mars eller ascendenten i Skytten att känna av hans närvaro starkt. Om det går piskar han er framåt, får er att bli drivna, effektiva, impulsiva och han gillar krig och konflikter så var lite försiktig.

JUPITER I JUNGFRUN

Jupiter som nu går retrograd rör sig nu baklänges igenom Jungfrun. Denna vecka backar Jupiter från 19°-18°. Detta kan vara en fantastisk tid att gå tillbaka och rannsaka gamla relationer, att se din roll och förstå vad du bidragit till. Ibland möter man t o m folk ifrån förr igen. Vanligast är dock att man går in i en healingprocess i sig själv och läker det som kanske inte gick så bra. Vila, utvecklas och mogna, det är vad Jupiter säger nu. Det kan vara så att du behöver den här tiden för att växa andligen och själsligen så att du är redo att axla de uppgifter som snart kommer. Nu erbjuds du möjlighet att göra om och göra rätt. Med Jupiter i Jungfrun – en position som planeten kommer att behålla ända fram till nästa höst leder förhoppningsvis till förbättringar för alla på hela jorden. Helande (healing) är en av Jungfruns område så kost, träning och miljöfrågor kommer upp stort nu . Genom att Jupiter med sin positiva, expansiva och härliga energi hjälper oss människor att tänka nytt och bättre föds smarthet och fantastiska idéer i hans närhet. När nu eldiga Jupiter kommer in i det smarta Merkuriusstyrda rörliga, jordtecknet Jungfrun, kan tankarna laddas ner till verkligheten.

Så, ifrån att vara idealistiska, entusiastiska drömmar i molnen kan de här i Jungfrun konkretiseras, genomföras och förverkligas. Praktiska Jungfrun hittar lösningar på allt.

Jupiter i Jungfrun

Kolla i vilket av dina hus Jupiter står nu! Jupiter i Jungfrun igenom husen

SATURNUS I SKYTTEN

Nu är Saturnus 16° i Skytten. Sakta men säkert tuffar han framåt. Saturnus är ”den stränge fadern”, the Lord of Karma, läraren som genom tuffa livsläxor tvingar oss till lydnad och personlig utveckling. Vi skulle helt enkelt inte utvecklas som människor om vi inte hade Saturnus vid vår sida under perioder.

Saturnus i Skytten

DE TRANSPERSONELLA PLANETERNA:

När det gäller de tre stora tunga elefanterna så är betydelsen av dessa positioner så viktiga, stora, djupgående och komplexa att jag inte väljer ta upp dem här. Framförallt på den kollektiva nivån skapar dessa trender, politiska skeenden och utveckling.

  • Uranus befinner sig ca 18° Direkt i Väduren
  • Neptunus befinner sig ca 9° 46 Direkt i Fiskarna.
  • Pluto befinner sig ca 16° – 17° 02 i Stenbocken