Horoskop Vecka 9

Bilden heter Dark-Moon-view-from-space

Dark-Moon-View-From-Space

Vecka 9 – Veckohoroskop

29 februari – 6 mars 2016

Väduren 

Detta är en till ytan lugn och effektiv vecka för dig när du tämligen ostört kan rensa undan allt jobb som har ackumulerat sig runt dig. Phu! Det är allt skönt att komma i ordning! I kulisserna håller kosmos på att duka upp ett stort energiskifte och snart är vårens flöde igång. Natten till onsdag innehåller månens sista kvarter och därifrån går vi successivt ner i varv. På lördag går Merkurius in i Fiskarna i ditt drömska tolfte hus och på söndag swishar din styrare Mars in i Skytten! Det här ändrar förutsättningarna men.. det kommer inte varar riktigt för än vid nymånetid den 9:e som du på allvar känner av det. Det är en social och roligt tid som startar.

Oxen 

Natten till onsdag går månen i Skytten in sitt sista kvarter i ditt åttonde hus vilket för tankarna till det ekonomiska. Kanske har du haft anledning att hålla ögonen på din budget? Horoskopet antyder att det skulle vara en bra sak för dig att prata igenom din ekonomi med ett proffs som kan visa dig rätt i den finansiella djungeln. Merkurius simmar in i Fiskarna på lördag – en position som hjälper dig att kommunicera och få gehör i känslomässiga frågor. Mars har befunnit sig i en frustrerande opposition till allt som är du under två månader och man kan ana att livet inte varit enkelt alla dagar. Att Mars nu långsamt taxar sig bort från dig är en lättnad. På söndag är han redan i Skytten.

Tvillingarna 

Vi befinner oss nu i en process när planeterna uppe på Himlavalvet intar helt nya positioner. Det är de rörliga tecknen som kommer i blickfånget nu och äntligen får du in lite glitter och glamour i livet igen! Den gamla dödgrävaren Saturnus som i princip ostörd fått härja i Skytten får nu ögonen på sig genom att månen firar sitt sista kvarter där + att heta Mars också träder in i tecknet på söndag. Nu blir det full rulle för din del att vänta! Jag skulle tro att det kommer att lossna på en hel del fronter kärlek+ jobb + det sociala livet.

Att din styrare Merkurius under lördagen kommer in i rörliga Fiskarna är också ett plus att glädjas för! Hurra!

Kräftan 

Det är ditt hårt arbetande sjättehus som kommer i fokus den här veckan genom att månen bildrar sitt sista kvartal i Skytten. Ja där är ju redan den stränge läraren Saturnus och jag anar att hans närvaro inte har passerat obemärkt. Det är just han som är skyldig till en ökade arbetsbörda och allehanda problem inom jobbet. Det är i lägen som dessa som vi får försöka påminna oss att Saturnus finns i våra horoskop för att vi ska få möjlighet att lära från honom och utvecklas. Nu är det viktigt att du hittar sätt att förenkla, effektivisera och kanske även släppa det som du kanske inte behöver spilla tid på längre. På söndag går Mars in i Skytten och därifrån ska du se att det faktiskt lossnar!

Lejonet 

Ja, torra, jordbundna Saturnus – vår stränge fader är i Skytten sedan en lång tillbaka och har med den positionen blockat ditt kreativa 5:e hus som styr såväl kärlek som skapande). Hur har det känts för dig? Ni som lever i en relation kan ha tyckt att det är stabiliserande, men för åter andra kan det varit ödeläggande eftersom det är svårt för singeln att få till det. Det saknas eldens gnista, viljan och passionen. Under veckan vänds allas blickar till denna hörna av horoskopet. Dels genom att månen fullbordar sitt sista kvarter där på onsdag men främst därför att heta Mars äntligen, på söndag träder in i Skytten och får saker att hända i kärlekslivet. Hurra! Romantiska varelse – det är underbart med lite eld och passion till det hela och det är vad Mars kan skänka!

Jungfrun 

Oh, hur ljuvligt är det inte att få berätta för dig att veckan idel bjuder på action för er som är födda i rörliga tecken. Ja, du är ju en av dem så om du för en stund misströstat och tyckt att det varit för svårt, för segt och att inget händer hoppas jag nu att du ska känna att själva äventyret inte ens börjat så misströsta inte. Det första som händer här i veckan är att månen bidar sitt sista kvarter i Skytten och riktar uppmärksamheten på att vi faktiskt befinner oss i en avtagande månfas och att snart 9:e har vi en nymåne/solförmörkelse i Fiskarna som kommer att ”rock your world”. Ja, skaka om och få allt på rätt köl kan man säga. Dessutom och dessförinnan, Merkurius går in i Fiskarna till helgen och ansluter Solen, Neptunus, Kiron. Wow.. allt det där kommer att få dig att må bra. På söndag brakar Mars in i Skytten – en helt placering som du kommer gilla!

Vågen

Ja, det som sattes igång i förra veckan – växlingen över till den rörliga energin är ännu inte helt fullbordad – processen kommer att överskugga hela denna vecka också. För dig som är född i ett kardinalt tecken är det himla skönt att ostörd kunna hinna pyssla med ditt och känna att du verkligen tar stora kliv framåt! Ja, i minst ett år har Saturnus tryckt till ditt kommunikativa tredje hus och bitvis kan det ha varit svårt att nå ut med sina tankar och sitt budskap. Alternativt –  det kan till och med varit så att du inte hittat uttryckssättet 😮 Ja, det är många bäckar små som alla pekar åt samma håll som talar sitt tydliga språk. På lördag simmar Merkurius in i ditt effektiva 6:e hus! Cool och på söndag mullrar Mars in i ditt 3:e i Skytten! Tjoho! Detta ger ett bra flöde och ger en fingervisning om hur din vår kommer att vara. KUL!

Skorpionen

Ja, kära Skorpionen – i hela två månader har din styrande planet Mars befunnit sig i ditt tecken och det kan i och för sig vara roligt eftersom det händer en massa saker i Mars kölvatten – men å andra sidan – det kostar på. Mars driver ju fram konflikter och synliggör och ja.. Visst är det bra.. men jag kan ana att det är med en lättnadens suck ni på söndag ser Mars marschera ut ur ditt tecken och in i Skyttens sfär och ditt andra hus. Det är massor med kul aktivitet på gång i ditt glammiga 5:e hus. Solen, Neptunus, Kiron och nu snart (på lördag) glider även Merkurius in där. Hurra! Det är välkommet med lite vårkänslor, firt, socialt liv och glädje! Hurra Skorpio. I kärlek kan det verkligen hända saker du har längtat efter inom kort. Håll nymånen den 9:e som ett troligt startdatum för ditt nya härliga liv.

Skytten 

Du Skytten, är ju allas vår favoritperson efter som det alltid är så kul att vara i din närhet. Det kan ha varit lite tyngre för dig än för andra människor – ja – ända sedan i höstas faktiskt, det var då Saturnus slutligen tog makten i ditt liv. Därför är det en glädje att få meddela att du nu får in lite fler planeter i ditt tecken som ger positivitet och glädje. Heta Mars, den eldige krigaren dundrar in hos dig på söndag så förvänta dig minst 2 månader av ständig aktivitet. Som om inte det vore nog så bildas det ett härligt T-kors och du kommer att vara huvudrollsinnehavaren i detta eftersom Merkurius glider i Fiskarna och enas med Solen, Neptunus och Kiron – mitt emot står Noden och Juptiter – din styrare och sedan du med Saturnus och Mars i Skytten. Packa väskan och var färdig för riktigt kul händelser! Hurra!

 

Stenbocken 

Se fram emot en ganska lagom vecka när saker och ting helt enkelt bara fungerar bra för dig. Det är kanske inte nu det händer så revolutionerade saker men känslan är god och du är till freds. Nu hinner du ikapp dig själv och kan känna dig riktigt nöjd med resultaten.

Natten emot onsdag bildar månen det sista kvartalet i Skyttens tecken och i ditt 12:e hus. Intressant! Var nu vaksam och håll ögonen uppe för mystiska tecken i skyn för det är inte ovanligt att man kommer i kontakt med det spökaktiga/synska/andliga/häxiga inom oss. 12:e huset står just för ”det okända”. 3 – 5/3 går den avtagande månen sedan i Stenbocken och du är fortsatt väldigt nära dina känslor. Det är viktigt att du vilar i helgen under mörkermånen, släpper det gamla och fokuserar på vad du vill ha in av det nya månvarvet som börjar den 9/3.

 

Vattumannen 

Natten emot onsdag bildar månen sitt sista kvarter och vi börjar ”inflygningen” emot nymånen den 9:e. Det kan tyckas tidigt att prata om den nu – men faktiskt inte för eftersom den äger rum i samband med en total solförmörkelse (årets första) så är det egentligen den som kickar igång 2016 på riktigt.

Fram till dess kan det vara utmärkt att se till att få tomt på skrivbordet och göra upp riktlinjerna för hur du vill att din vår/kommande liv ska gestalta sig. Under helgen har vi en mörkermånefas som varar ände fram till 9/3. Släpp det du behöver och vila. Din vitalitet kan vara låg och du gör klokt i att satsa på dig själv och ditt eget mående. Att den glittriga Merkurius lämnar ditt tecken och går in i Fiskarna på lördag lugnar också ned skeendena. Nu är du ensam kvar med kärleksgudinnan Venus – njut av hennes sötma och vila ut.

 

Fiskarna 

Ja, kära Fiskarna.. Jag har läst här i bloggen att långt ifrån alla av er har varit nöjda med 2016 hitintills. Ja, jag är ju inte förvånad! Den vaksamma läsaren kanske minns att jan – feb skulle vara lite väl likt förra året (kattskit) och att det egentliga 2016 börjar först i mars? Ja, ju planeterna att inta sina positioner så att dramat (livet) ska kunna äga rum så som det är tänkt.

Astrologiskt har vi den ena planethändelsen efter den andra som ska till innan det är klart! Onsdag- månen sista kvarter i Skytten, lördag – Merkurius glider in i Fiskarna, söndag – Mars går in i skytten. I helgen har vi en mörkermånefas när jag hoppas att du vilar ut och tar igen dig. Du behöver förbereda dig lite och önska in det nya. Ditt ”nyår” börjar onsdagen 9/3 när Nymånen som medför en solförmörkelse sätter dig och ditt liv i fokus. Wow!

 

 1. Hej Margareta, vårtröttheten kom tidigt i år, har jag upplevt. Hoppas du kan hinna med en stärkande promenad i det vackra vädret. Pigga på dig!
  Vh Teresia

 2. Hm, det står att Kräftan haft det motigt med Saturnus och tack det har visat sig sen slutet på 2014, men det står liknande på Skytten? hur funkar det?
  I familjen finns just en Kräfta och en upprorisk ung Skytt, o ska jag hoppas på att saker lugnar ner sig?

  Hälsn.E

  1. Hej E,
   Det funkar på så sätt att Saturnus befinner sig i skytten och jag beskrev det förloppet i texten för skytten. Men för Kräftans del är Saturnus i det sjätte huset och det var det som jag tog upp i horoskopet.
   Med vänlig hälsning
   M

 3. Hej Margaretha,
  Läser alltid dina horoskop och väntar på dessa med spänning! Men denna veckan saknar jag fiskarna….

  1. Hej Cecilia,
   Ja, sorry.. Jag har en influensa på gång här dessvärre. Fick inte kraft att färdigställa horoskopet för än senare på dagen – men nu ska det vara klart. 😀

  1. Ja, ett T-kors kan vara ett helvette – absolut! Men titta vilka planeter som är inblandade. Å ena sidan har vi i Jungfrun Jupiter och Noden, i fiskarna Solen, Månen på 18° och Merkurius, Kiron och Neptunus där på sidan Det är ett underbart mjukt, positivt flöde där som känns löftesrikt. Att Saturnus står 16° i Skytten tror jag faktiskt är bra i detta fall. Det kan ge lite tyngd och stadga i T-korset. Tror att det blir superbra.
   Hälsningar Margareta

 4. Ja, du har så rätt! De senaste 2 månader har varit fruktansvärt tuffa. Det är mycket som kommit upp till ytan och nu är det resultat av detta som måste sonas och försonas.
  Lättare tider för återhämtning behövs. <3
  Tack för att du ger mig hopp! Kram <3

 5. Hej! Du frågade hur vi har det ( lejon ). Jaa det har varit tunga veckor. Jag har vare sig haft ork.lust eller energi till någonting. Har haft värk i kroppen kännt mig stel och tung. Har jobbat men sen har det varit soffan från det att jag kommit hem.Kärleken har kännts helt borta också..har t om haft funderingar på om
  livet ska va såhär? Nåväl..mer energi till alla önskas…kramar från ett slitet lejon…

  1. Oj, men fick du inte en enda positiv stråle alls ifrån Venus på dig? 🙁 Sur! Hoppas att det lättar nu för dig när solen börjar lysa. Det är ju trots allt din planet.
   😀

 6. men det förklarar alla konstiga händelser kring kärleken som bara inte ville röra på sig och kommer med konstiga händelser som blockerar att jag och mina dejter möts trots att det finns intresse och kemi. Vi ses i veckan, Maggan, då får jag komma och få mitt horoskop ställt av dig!

 7. Känns skönt för en fisk att läsa att det blir bättre, de 2 första månaderna var inte kul. Nu hoppas jag att mina drömmar och önskningar snart går i uppfyllelse. Tack Margareta för dina fantastiska horoskop! <3 Med ljus och värme Katarina

 8. Hej!
  Kan du förklara sista meningen i Vattumannens horoskop ”Nu är du ensam kvar med kärleksgudinnan Venus – njut av hennes sötma och vila”?
  Tack!
  Madelene

  1. Ja, jag menar att Venus – kärlekens gudinna också kallas ”den lilla lyckan” och hon skänker tur, glädje, skönhet och kärlek. Att venus befinner sig i ditt tecken är en underbart sak som jag hoppas att du kan glädjas åt. Passa på och ta för dig nu när du har lyckan på din sida. Det är vad jag menade. + ta igen dig eftersom det är avtagande måne hela veckan. 😀

 9. Har inte förstått mig på fiskarnas vecka. Har läst planetrevyn, men Du menar väl att skittid fortsätter tills nästa veckans onsdag?

  1. Ja.. jag uttryckte mig väl inte riktigt lika poetiskt som dig dock. Men i princip ja.. Det är nästa vecka som är den intressantare.. Men att Merkurius kommer in är ju lite kul i alla fall 😀

 10. Hej ! Tyvärr , jag är inte nöjd med din Veckohoroskop , Mars kommer att göra konflikt med olika saker under tiden och Solförmörkelse inte bra alls för fiskarna . På vilket Sätt WOW !!

  1. Hej Sofia!
   Tråkigt att jag inte gör dig nöjd. Jag tycker dock att du inte har rätt i din kritik. Om vi pratar om Nymåndagen den 9/3 kl 02:55 Så har vi superhärlig energi där att vänta. Å ena sidan har vi Jupiter 18° i Jungfrun och Noden, Solen 18°, Månen på 18° och Merkurius, Kiron och Neptunus där på sidan. Det är ett underbart mjukt, positivt flöde där som känns löftesrikt. Att Saturnus står 16° i Skytten tror jag faktiskt är bra i detta fall. Det kan ge lite tyngd och stadga i T-korset. Tror att det blir superbra.
   Mars kommer vid den tiden att befinna sig endast 1° i Skytten – alltså för långt isär för att ta del i T-korset och kunna orsaka någonting alls. Jag tillhör inte dem som är rädd för förmörkelser.
   Visst – jag är naturligtvis medveten om att förmörkelser ibland omnämns som ”ondska”. Jag sysslar dock inte med den typen av negativa förutsägelser. Tänker mer att vi ska se Nymånen/solförmörkelsen som en Nymåne upphöjd i 10. En supernymåne helt enkelt med massor av positiv nystartsenergi och löften om något bättre.
   Här nedan lägger jag in en liten text från CafeAstrology:
   Eclipses
   An eclipse is a far more potent lunation. Look to the house the eclipse falls in your natal chart. The affairs of that house will be activated. Does the eclipse fall on a planet in your natal chart? That planet will also be activated. The sign of the eclipse plays a role in the likely events that the eclipse will trigger.
   Many people tend to fear eclipses, simply because they often bring about a crisis of sorts that leads to a significant event or change. However, this event or change can be very positive.
   Eclipses are tied to changing circumstances. However, we are usually the ones to precipitate or to attract changes because our ”inner guides” know that we need it. Human beings are progressive by nature, and although we might stay in situations that are making us miserable for longer than we should, deep down inside we know that change is necessary for growth.
   Ja, där har du svaret på varför jag vill säga att det finns ett abslout WOW med i bilden. 😀

 11. Oj, undrar hur jag ska tolka detta. Väntat på fiskarnas idag…;) Åker och träffar min distansdejt för första ggn mellan den 2-4 denna vecka. Jag jungru han fisk. Kan det vara så att det stora beslutet efter dejten kommer kring den 8-9 nästa vecka hur vi går vidare…spännande är det:-)

 12. Wow! Det här året har börjat så bra, och det känns bara som att det fortsätter! TACK för all din guidning, det betyder något oerhört för mig. ❤️

 13. Ja som jungfru har jag misströstat länge
  Just nu så börjar det bli bättre men kärleken är rent åt helvete
  En viss fisk hade jag inte tackat nej till om han hade sett mig

  1. Ja, Nina! Låt oss hoppas att nästa nymåne – som triggar er båda leder till en totalvänding i kärlekslivet. 😀

 14. Bra för fisken eller inte….
  Jag fyller ju år i veckan och det är mer än kul!
  Planterna påverkar oss säkert men inte mer än det i huvudet.
  Jag väljer att tänka positivt och se allt det fina som händer denna vecka!
  Kramar från fisken

  1. Det är klart att det är bra för Fiskarna! Och jag tror att du har absolut fel om planettransiterna. Jag får dagligen bevis på att folk blir gravida, har kriser, blir kära, har tur osv allt enligt planeternas rörelse. Man behöver inte veta vilka transiter man har för att bli med barn exempelvis – det bara händer ju. Grattis på födelsedagen Milda

 15. Oj oj…… Ja jag håller väl andan en vecka till då så får vi hoppas att det blir bättre arbetsmässigt framöver 🙂 kram

 16. Jag menar inte att planeterna inte har någon betydelse, då missförstår du mig.
  Vad jag menar är att oavsett vad som händer, så handlar det om vår inställning till det som händer. Det sitter i huvudet.
  /milda

 17. Hej.. Jag har haft en otroligt tung tid i 2 veckor nu i både relationer och jobben har minskat…. Hoppas verkligen det lättar och allt blir roligare och lättsammare snart.

  KRAM o TACK

  1. Ja, det får vl väl verkligen hoppas 😀 Jag tror dock att det är senast 9/3 som energin vänder.

 18. Vad kan det innebära för en Oxe om man har ascendenten i Skytten nu när Mars förflyttar sig samma status som tidigare?

  1. Ja, det kan vara stressigt och hetsigt runt dig under denna tid. Å andra sidan kommer du inte ha det långtråkigt. 😀

 19. Vad härligt att mitt Ny-år börjar på onsdag 9 mars, på min födelsedag! Det bådar gott. Kram på dig.

 20. Japp, rätt påfrestande har det varit med mars även om han har bidragit med god energi med min hälsa/träning/kost men kärleken strulades till så det går nog inte att rädda upp… Men när en dörr stängs så öppnas väl en annan antar jag? Lite mer liv i luckan i mitt sociala liv och med kärlek och roliga saker i mitt 5de hus hoppas jag på 😀

  1. Oj, Mars fick verkligen fullt upp med dig! Ja, när man är född som du dvs med Sol, måne, asc så nära så drabbas man ju med 3 grejer på en gång – och får verkligen sina fiskar varma så att säga. Du låter inte som du är jätteledsen för att kärleken inte fungerade, eller har jag fel? Jag tror ju förstås att det öppnas nya dörrar precis som du säger. Kram och Lycka till 😀

 21. Tycker att förra året var ett fantastiskt år, dessa två månaderna som har varit , var verkligen verkligen kattskit. Där ser man , nymånen infaller samma dag som jag fyller år.

  Tack !

 22. Vad är det som har gjort att jag och fler i min omgivning har varit som åskmoln måndag och tisdag?
  Men för mig släppte det nu…onsdag morgon?
  Kram

  1. Ja, Milda – när det gäller humörsvängningar så är det främst månen man tittar på. Under måndagen och lite på tisdagen gick månen över den krigiska Mars..

 23. Killen jag dejtade, en Jungfru, hade passat jättebra i mitt liv men när hans känslor inte verkade finnas på rätt sätt så kan man inte gå och grubbla mer över det. Saker händer ju för att Universum ska få en att fundera/bli glad/ledsen över vissa situationer men jag är redan på gång mot nya bekanter så jag är inte ledsen längre men visst, det är trist när ens egna känslor inte stämmer överens med någon annans 🙂 Jag är väldigt tacksam över alla dina veckorapporter du förmedlar. En massa kärlek och varma kramar!

  1. Hej Amanda Sol.. Ja, en del människor får pussa en och annan groda innan man hittar sin prins. Detta är naturligtvis för att man ska jobba med sig själv, utvecklas och hitta det som verkligen passar. Jag tror verkligen att astrologi kan hjälpa människor att hitta den rätta. Hoppas att din kommer snart. Hälsningar Margareta

 24. Kul att läsa denna veckas horoskop, lite läskigt, 2015 var väldigt jobbigt, med hopp om 2016 så var jan/feb lika tunga, MEN 1 mars(!) skrev jag på avtal om nytt jobb!!! Äntligen börjar ljuset i tunneln synas! Vågar nästan inte tänka vad som händer den 9 mars o framöver men hoppas på mera positiva saker! Vågade nästan inte bli glad över ett nytt jobb..//fisken

  1. Wow! JätteSuperGRattis! Jag tycker att det är superbra! Hurra! Det här är vändpunkten ju 😀

 25. Kära Margareta, Jon Skorpion håller måttet, han är fin och omtänksam mot mig. Närvarande pappa till sina små tvillingar som han har med sin ex-fru (inget drama där tack o lov) Den sprallige Eyal kom med nyheten att han väntar barn med en kvinna i NYC vid fullmånen i Virgo ooups! ingenting förvånar mig längre med den mannen, kan bara inte se honom 50 bast med en bebis i famnen, mer en gitarr…

  1. Oj! Men det var det värsta! Vet inte vad jag ska säga Alex! Det är ju helt extremt! Hur mår du mitt i allt detta? Har han någon relation kvar till kvinnan i NY? Tur att du har Jon vid din sida men det måste vara tufft 😮 Känner med dig nu!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..