På Himlavalvet – vecka 6


Oj, en sådan händelserik vecka vi har bakom oss.

I skrivande stund – lördag 6/2 kl 16.00 har Månen precis passerat över Pluto och Venus, och är i konjunktion med Merkurius. Dessa fyra är dessutom i kvadratur med Uranus.  Spännande, explosivt och nydanande – massor med känslor som kommer upp till ytan.

Samtidigt har vi Mars i Skorpionen som är i kvadratur med Solen (utmanande aspekt) och kvinkuns 150° till Uranus. Aj, det där kan vara färgsprakande, utmanande och dynamiskt. Det här kan även skapa ilskna urladdningar.

Phu! Det är superintensitet på gång i kosmos – på ont och på gott. Jag har haft väldigt goda nyheter hela veckan men jag har samtidigt haft desto flera kunder som faktiskt haft det värre än någonsin! När planeterna står såhär skapas extrema händelser, överraskningar och utveckling. Det kan komma att visa sig att det här är bra grejer också till slut så jag tycker att vi ska se på det hela positivt.

Vi kan förvänta oss att nästa vecka mer eller mindre har ett liknade upplägg som denna – det är inte för än i mitten av månaden som Merkurius och Venus träder in i Vattumannen och vi är tillbaka på den punkt i utvecklingen där Merkurius började backa. Det är alltså först på kvällen 14/2 som först som det sista minnet av retrograden bleknar.

På Himlavalvet Vecka 6 – tiden 8/2 – 14/2 – 2016

Vekan börjar med en inspirerande nymåne i Vattumannen där du ska vara uppmärksam på vad du tänker och känner. Det är inte ovanligt att man får en snilleblixt eller snubblar över något kul i dessa tider.

Månen 

Månen blir ny på 19° i Vattumannen på måndag kl 15:40. I smarta vattumannen är vi inte riktigt så känslomässigt anknutna som i andra tecken utan kan se på oss själva, det som sker omkring på ett objektivt sätt. Det är en kul, inspirerande och tankeväckande måne och ett superbra tillfälle att komma igång med nya planer.

Solen i Vattumannen 20/1 – 18/2

Solen befinner sig fortfarande i det lufttecknet Vattumannen där det skapas utrymme för fria tankar, en öppen dialog och utveckling. Frihet, jämlikhet och broderskap är just vad Vattumannen står för. Nu stöts och blöts världsproblemen, samhället, politik till mindre sammanhang. Det här är det framtiden, nytänkande som gäller. Det är en effektiv och produktiv månad vi har framför oss. Med största säkerhet pågår nu intensiva diskussioner på högsta nivå runt om i världen. I Vattumannen är vi mer inriktade än någonsin på att hitta lösningar på problem och vi är mer inriktade på politik, att lösa situationer för grupper än vad vi är för det egna välbefinnandet. Nu går ju förstås tankarna till flyktingfrågan och de Vattumannens humanism blir hårt ansatt från många håll. Vad är rätt och vad är fel – det är frågan?

Solen rör sig under veckan 19° – 25° Vattumannen.

Vattumannen

Merkurius i Stenbocken

Nu rör sig Merkurius stadigt framåt i Stenbockens tecken och kommer inte stöta på några hinder på sin väg in tillbaka in i Vattumannen.

När den transiterande Merkurius rör sig in i traditionella Stenbocken så blir också våra tankar och handlingar färgade av den energin.

Nu motiveras vi av det solida, stabila och trygga. Merkurius här ger nästan en högtidlig känsla eftersom ett helt år har passerat sedan sist och nu går tanken mer eller mindre automatiskt till vad vi har åstadkommit det senaste året. Hur vi tagit tillvara de chanser och omständigheter som gått vår näsa förbi. Vi tänker även på vår familj – i synnerhet de äldre, på släkten och vad som har hänt under året. Men allra mest tänker vi med Merkurius här på vår karriär, vår framtid och hur vi ska utvecklas och uppnå våra mål – för oss själva och våra familjer. 23° ’ Stenbocken – 1° Vattumannen

Merkurius i Stenbocken

Merkurius i Vattumannen

VENUS I STENBOCKEN 23/1 – 17/2

Under veckan rör sig Venus mellan 19° – 27° i Stenbocken. Vanligen är det så att Venus i Stenbocken inte såsa bort sin tid på drömmar utan är mer verklighetsnärvarande än annars. I Stenbocken ikläder sig Venus en affärsmässig kostym för hon vill bli tagen på allvar för den hon är och det hon presterar. Hon vill visa sig på styva linan, prestera och komma någon vart.. Allt handlar om vad hon gör och levererar. Allt är på riktigt i Stenbocken.

Venus i Stenbocken

MARS VISTELSE I SKORPIONEN 3/1 -2016.

Mars är under veckan 18 °- 21° och kommer med den positionen att vara i kvadratur till Solen i Vattumannen och samtidigt även bilda den utmanande aspekten kvinkuns 150° med Uranus.

För att uttrycka sig milt – det är ett jävlar anamma i den här stjärnbilden. Viljestyrka och utmaning. För den äventyrslystna kan det bli hur kul som helst för det här är en igångsättande och motiverande energi. Ibland händer det att Mars fyller oss med arbetslust, ger initiativ och motivation. I värsta fall blir det så att folk tycker att du är FÖR motiverad och irriterar sig på dig.

Ni kan drabbas av ilska, olyckor, bli passionerat förälskade. Heta Mars är ju Vädurens planet men minns att klassiskt är Mars också Skorpionens styrare! Han symboliserar drivet, motorn, motivationen i alla människor. Han är rå, het, han är igångsättande, vill framåt, viljestark, manlig, övererotisk och sexig också. Vilja, aggression, styrka, krig. Det är Mars i ett nötskal.

Mars i Skorpionen 

Jupiter i Jungfrun

Jupiter som är retrograd blir planeten stående 21° i Jungfrun, konjunkt Norra Noden dessutom hela veckan.

Detta kan vara en fantastisk tid att gå tillbaka och rannsaka gamla relationer, att se din roll och förstå vad du bidragit till. Ibland möter man t o m folk ifrån förr igen. Vanligast är dock att man går in i en healingprocess i sig själv och läker det som kanske inte gick så bra. Vila, utvecklas och mogna, det är vad Jupiter säger nu. Det kan vara så att du behöver den här tiden för att växa andligen och själsligen så att du är redo att axla de uppgifter som snart kommer. Nu erbjuds du möjlighet att göra om och göra rätt. Med Jupiter i Jungfrun – en position som planeten kommer att behålla ända fram till nästa höst leder förhoppningsvis till förbättringar för alla på hela jorden. Helande (healing) är en av Jungfruns område så kost, träning och miljöfrågor kommer upp stort nu . Genom att Jupiter med sin positiva, expansiva och härliga energi hjälper oss människor att tänka nytt och bättre föds smarthet och fantastiska idéer i hans närhet. När nu eldiga Jupiter kommer in i det smarta Merkuriusstyrda rörliga, jordtecknet Jungfrun, kan tankarna laddas ner till verkligheten. Så, ifrån att vara idealistiska, entusiastiska drömmar i molnen kan de här i Jungfrun konkretiseras, genomföras och förverkligas. Praktiska Jungfrun hittar lösningar på allt.

Jupiter i Jungfrun

Jupiter i Jungfrun igenom husen

Saturnus i Skytten

Denna vecka befinner sig Saturnus ca 14°-15° i Skytten så det är en långsam rörelse han gör men sakta men säkert tuffar han framåt.

Saturnus är ”den stränge fadern”, the Lord of Karma, läraren som genom tuffa livsläxor tvingar oss till lydnad och personlig utveckling. Vi skulle helt enkelt inte utvecklas som människor om vi inte hade Saturnus som ledsagare. Saturnus trädde in i Skytten den 23/12 – 2014 rörde sig framåt ända till den backade in i Skorpionens tecken där planeten har befunnit sig ända fram till nu. Den 18/9 gick Saturnus åter igen in i Skyttens tecken. Var uppmärksam nu på vad som sker. Saker och ting som började hända runt jul/nyår kan få sin upprinnelse nu när Saturnus åter igen träder över den punkten i horoskopet och återaktiverar skeendena.

Saturnus i Skytten

DE TRANSPERSONELLA PLANETERNA:

När det gäller de tre stora tunga elefanterna så är betydelsen av dessa positioner så viktiga, stora, djupgående och komplexa att jag inte väljer ta upp dem här. Framförallt på den kollektiva nivån skapar dessa trender, politiska skeenden och utveckling.

  • Uranus befinner sig ca 17° Direkt i Väduren
  • Neptunus befinner sig ca 8° Direkt i Fiskarna.
  • Pluto befinner sig ca 16° i Stenbocken