Vecka 41 Veckohoroskop

Astrologiska förutsägelser för 5 oktober – 11 oktober 2015

Väduren

Veckan brakar igång, full rulle direkt kan du räkna med. Månen, Solen, Uranus och Pluto – den lilla kvartetten värstingkvartetten utmanar allt som är du. Ja för många började det redan i helgen men även måndagen är tuff att ta. Som tur är drabbar detta inte någon tunnis – du har ju dessutom en enorm rutin redan på att hantera extremsituationer och är expert på att använda energin till din fördel. Du kommer att få massor gjort nu. På torsdag vänder Merkurius rätt igen och det är en massa tok som kan redas upp. Att Venus byter skepnad på fredag, ja nu i Jungfrun blir hon ovanligt hjälpsam och tjänstvillig är en stor hjälp om du hamnat i konflikt eller har annat problem som måste lösas.

Oxen

Jobb och jobb – det är vad horoskopet pekar på den här veckan. För den som vill komma vidare i karriären, bygga upp ekonomin och liknande är den här hösten ett gyllene tillfälle. På den privata sidan av livet vet jag att många av er är otåliga, som tycker att det inte händer så mycket kul som man hoppats på. Vad sägs om att din styrare – den gudomliga Venus som i mer än fem månader stått parkerad i Lejonet glider över till tjänstvilliga Jungfrun på fredag? Ja, dagen innan vände föresten Merkurius bana rätt så det känns om sådant som har varit låst kan lösa sig riktigt bra.

Tvillingarna

Det är många frustrerade Tvillingar som hört av sig till mig på senaste veckorna och undrat vad det är som pågått. Retrograda Merkurius har förstås spelat en nyckelroll – det blir ju alltid värst för er eftersom det är er styrande planet. Men Mars i kvadratur och Saturnus mitt emot är inte heller lättsmälta positioner. Denna vecka aspekteras inte Saturnus längre så se fram emot en lättnad nu! Det är två viktiga händelser som gör att det lossnar för dig nu, Merkurius rätt och Venus glider in i Jungfrun. Oh, la, la.. det ser fint ut för dig i kärlekslivet nu igen. Om jag vore du skulle jag vänta till nästa vecka och göra min move då – detta för att maximera turflödet och få med fullt flöde från Venus också.

Kräftan

Veckan inleds lite krisartat med att din styrande planet Månen aktiverar den ökända kardinala storkorset igen. Ja, i och för sig var skeendet redan igång i helgen så det fortsätter bara. Ganska ofta är det gamalt känslomässigt bagage som ältas. Det är lite tuffare tongångar än vad man vill ha förstås men förmodligen är det nyttigt. Roligare att notera är att Merkuriusretrograden är till ända på torsdag och att saker och ting ordnar upp sig oväntat bra här efter. Venus byter tecken och träder in i Jungfrun på fredag. Det är en liten förändring men det är en mycket gynnsammare position för dig och framemot helgen ser ditt liv riktigt mysigt ut.

Lejonet

Du kära Lejon har ju varit förskonad från mycket och har under mer än ett års tid kunnat färdas in någon sorts astrologisk gräddfil. En efter en har de gynnsamma planeterna droppat av. Den sista att lämna skeppet är nu Venus som på fredag drar vidare in till Jungfrun. Veckan bjuder på både utmaningar och förändringar. Vi befinner oss ännu i skuggan av en månförmörkelse och början av oktober är en kritisk period. Säg den planet som inte är med och bidrar till den skakiga stämningen. Positivt med detta är att energin är extremt motiverande och att du kommer igång och får massor uträttat! Hurra! Det går bra för dig nu.

Jungfrun

Denna vecka är nog precis vad du har gått och längtat efter. Heta Mars gör sällskap med mirakelgöraren Jupiter fyller ditt väsen med entusiasm, pumpar in energi och ser till att det är full rulle runt dig. Fokus ligger på att uppnå dina mål på vägen mot självförverkligandet. Vissa av er tycks vara inne i ett skapandeflöde och kan till och med kläckt en super idé som måste få möjlighet att växa. Underbart! Ta god tid på dig med att utveckla dina tankar och planer. Vi hade en total månförmörkelse förra veckan vilket osökt för tankarna till stora förändringar. Merkurius som varit retrograd i tre veckor vänder rätt på torsdag och saker och ting kommer att ordna sig. Härliga Venus kommer också att träda in i Jungfrun på fredag förvandlar ditt liv till ett rosenrött skimmer.

Vågen

Hepp! Det är inte den lugnaste och mest harmoniska veckan som väntar – snarare tvärt om. Solen kommer att skicka strålar till såväl Uranus som Pluto och kära Vågen.. det kommer att hända grejer i ditt liv. Nu vill jag inte vara en olyckskorp och det är inte heller så det är menat att uppfattas men.. nu blåser det förändringsvindar! Glöm inte att vi befinner oss i skuggan av en månförmörkelse, skeendena i kommer att hjälpa dig att släppa taget om det gamla och välkomna något nytt i ditt liv. Merkurius vänder rätt på fredag och din styrare Venus intar en ny position i horoskopet. Härligt! Nu kommer du att nå fram med dina tankar och idéer.

Skorpionen

Nu har vi en sådan tid när du gör klokast i att ligga lågt och bida din tid Skorpio. Vi har flera planeter som skiftar bana eller tecken, väldigt knasiga aspekter som gör livet oförutsägbart och eventuellt även ansträngande. Det är två områden där du borde lägga mera krut på – hälsan och karriären. Om vi börjar med den sistnämnda så har du verkligen gjort ett lysande jobb och byggt upp. Du har all anledning att vara glad över det. Om du bara ger lite, lite till så kommer karriären att lyftas ytterligare ett snäpp upp. Ibland kan det lilla vara det som gör hela skillnaden. Hälsan behöver du titta extra på helt enkelt för att solen i 12:e huset är dränerande och du gör klokt i att investera tid och kanske pengar i din hälsa. Vila ut – ta behandlingar och stärkande kurer. Nymånen nästa vecka erbjuder en ny start men jag vill ha dig pigg och utvilad då.

Skytten

Den kommande veckan är som skräddarsydd för dig Skytten, fylld av justa aspekter som får saker att hända i ditt liv på alla nivåer. Om du tillhör dem som har haft det lite trögt eller kanske till och med komplicerat på yrkesfronten kan du se en ljusning nu på torsdag när Merkurius bana vänder och retrograden över för denna gång. Phu! Mars och Jupiter skapar en het union i Jungfrun och ditt 10:e hus. Ja, nu blir du synliggjord i karriären och kanske känd för det du gör, säger eller tänker. Att underbara Venus byter tecken och swishar över till Jungfrun för att förenas med de andra gör inte saken sämre. Nu ökas din attraktionskraft, charm och övertalningsförmåga. Härligt! Passa på att ha det lite kul också nu när universum curlar banan åt dig och allt kommer till dig med lätthet.

Stenbocken

Veckan inleds med en skräll – både solen och månen aktiverar det ökända och numera även fruktade kardinala storkorset igen! Det är starka krafter i rörelse, rykten eller annan illvilja kan vara i svang. Gör som vanligt Stenbocken – var cool bibehåll ditt lugn. Detta kommer precis som allt annat att rinna undan. Det är full rulle på dig nu och det är så mycket du vill ha gjort. Som tur är blir saker bara bättre och bättre dag för dag. Merkurius vänder rätt och dessutom sluter Venus upp med Mars och Uranus som redan befinner sig i Jungfrun. Denna potenta trio bildar nu trigon till dig och detta om något kommer att lyfta dig. Veckan avslutas med mörkermånefasen. Det kan vara klokt av dig att medvetet välja att inte agera för än vid nymånen den 13/10.

Vattumannen

Det är en minst sagt nyckfull vecka du har framför dig när du kan förvänta sig det oväntade. Det är väldigt galna energier i gungning och du gör klokt i att hålla gränsöverträdande personer på en armlängds avstånd. På torsdag när Merkurius vänder kommer det vara lättare att göra sig förstådd men.. Mitt råd är ändå att ligga lågt meditera, bry dig om dig själv eller dem nära dig. Vi har en mörkermånefas under helgen och det är bra för dig att vända dig inåt och samla energi. Nästa vecka innehåller en nymåne och en ny start på allt!

Fiskarna

Det är en riktigt bra tid som ligger framför dig nu Fiskarna. Mars och Jupiter bildar högspänning i horoskopet och det är massor som händer. Du är supermotiverad och Mars – Jupiter boostar verkligen din ambition. Kombinationen tur (Jupiter) och stark motivation och initiativ (Mars) kommer att göra underverk för dig. Merkurius vänder rätt igen på torsdag och nu kan dina fräscha och originella idéer tas emot av rätt personer. Det är starkt fokus på relationer nu Fiskarna. Venus gör sällskap med Jupiter och Mars (en sådan topp-trio) och träder in i Jungfrun på fredag och det är som att rulla ut kärlekens röda matta. Din attraktionsförmåga är på topp.

 

 

 1. Har tänkt på att vänta på ett turtillfälle för att satsa och lyckas, som Tvilling med mycket Stenbock tar jag det lite kallt tills helgen/början på nästa veckan då chanserna verkar vara som högst! 🙂 Tackar för tipsen, verkar som det börjar vända nu för oss tvillingar? Jag är Femling Tvilling (sol,måne,mars,venus,merkurius i tvilling – neptunus, jupiter i stenbock – oxe i asc )
  Härliga tider! 🙂

  1. Ja, nu skulle det faktiskt kunna bära av för dig! Det är ju så mycket energi från alla håll. Tänker på 3 härliga planeter i Jungfrun, Saturnus i Skytten och Neptunus o Kiron i Fiskarna – Allt det där triggar ju från alla håll. Det borde bli bra bara. 😀 Lycka till!

 2. Bestämde mig i helgen för att ta bort lejonet som vän på FB samt hans familj och vänner. Rensade ordentligt. Kände att det fick räcka och att hans envisa försök att finnas kvar i mitt liv skapade förvirring hos mig. Jag använder sociala medier en hel del och vill inte känna mig begränsad för att jag inte vill ha fina kommentarer från honom. Han är ihop med en skorpa som jag förstått är både kontrollerande och svartsjuk och jag har ingen lust att bli indragen i något bråk jag inte vill vara del av. Skorpioner har ju en tendens att känna på sig saker och hon vet att jag var/är speciell för lejonet:) Så det var en känslosam helg eftersom han betyder otroligt mycket för mig men vad ska man göra när det inte funkar:)

  1. Hej Kräftan,
   Det gjorde du helt rätt i! Jag tycker att han själv visar dålig smak genom att uppvakta en och vara tillsammans med en annan. Självklart blir Skorpiokvinnan arg. Det hade jag också blivit om min man var kär i någon annan än mig.
   Jag tycker att du har varit så duktig nu! Vet vad det kostar i själen att ta ett sådant stort steg 😀

 3. Ja alltså den här retrograden var inte nådig. Men jag är så vis av kunskap nu, så jag väntar med att ta konflikter till efter retrograden. Precis som när jag har pms. Vet att det bara blir dumma missförstånd och bråk.

  Några moves tror jag inte jag gör. Men kanske blir lite mer kär igen. Hur ser det ut på jobbfronten för tvillingen tro?

  Stora kramar!

 4. Jaa, det låter lovande , behövs en puff nu , det är lite stiltje 😉
  Jag hoppas på någon förändring eller i vart fall nån hint
  // Hälsningar Lotta

 5. Min Jupiter är 17 gr i Vågen, 5 huset. Innebär det att det blir en toppenvecka med barn o barnbarn?
  Jobbet har jag ju tydligen redan grundat bra för….. 😉
  Kram

  1. Ja.. Jag tror att du får det riktigt mysigt! Härligt! Själv sitter jag här på Arlanda och skriver 😀

 6. Hej! Tack för din fina blogg! Jag läser den så fort jag ser att du skrivit 🙂
  Jag undrar över detta med Merkurius i retrograd, varför ska man inte ta konflikter under den tiden och hur länge har Merkurius retrograd pågått? Den viktigaste frågan jag har är nog hur ofta det händer egentligen, då senaste tiden, ack o ack, har innehållit en hel del konflikter mellan både mig och barnen och min sambo. Jag behöver förstå mer om detta och vara förberedd på det, precis som när jag har pms som Lotta ovan skriver 🙂 I övrigt är jag glad över att vara född i Jungfruns tecken detta år. Vänlig hälsning Angelica

  1. Hej Angelica – du kan absolut ta konflikter men problemet är att missförstånden duggar och man tänker att det är bättre att inte utmana lyckan. Retrograden började för ca tre veckor sedan och är över nu i veckan. Jag hoppas att allt ordnar sig för dig, sambon och barnen.
   Stor kram till dig nu Jungfrun

 7. Hej
  Min stora kärlek tog ett steg tillbaka nu i retrograden som var. Han har känslor för mig, tycker mycket om mig, men känner inget för mig, ger så många dubbla budskap….
  Han har känslor kvar från en gammal kärlek som han inte kan släppa….kommer han nånsin över henne så jag kan få plats i hans hjärta???? Ska jag vänta på honom???

  ….väntar på vad som ska hända till helgen som du förutspår ska vända. Jag är kräfta (30/6-63 )och han är fisk ( 11/3-73 )….
  ser du om vi har nån framtid överhuvudtaget eller måste jag släppa honom???

  Kram

  1. Ja, en sak som jag har lärt mig med killar – det är att dom aldrig skulle säga sådär om de inte menade det. Om du vill veta om just fiskkillar så är bästa sättet att få dem att låtsas om att det är något på gång mellan er. Då blir dom helt osäkra och kommer själva att försöka. Kram till dig med.

 8. Tack så mycket för ditt svar. Jag känner ju att han tycker mycket om mig, så jag tar till mig ditt svar och fortsätter.
  Och tack för din fina blogg, följer den ständigt 🙂
  Kram

 9. Ojojoj. Känner verkligen av solen i 12 huset. Precis som förra veckan känns skorpion-horoskopet som skräddarsytt för just mig. Karriären har tagit full fart och jag får massor av ansvar och uppmärksamhet, men all stress har verkligen satt sig direkt i ryggen på mig! Blir till att besöka naprapat i veckan. Har du något mer tips för hur jag ska försöka vara rädd om mig den här veckan? Kram!!!

  1. Hej Sophie,
   Vad kul att du har fått rull på karriärsbiten! Det är en stor del i livet – visst!
   Tips? Ja, det är att du måste vara jättenoga med sömn och kost. Det är så oerhört viktigt för att kunna hålla stressen borta. Ligger precis på soffan och läser en nyutkommen bok om hur tarmbakterier påverkar hjärnan och förmåga till att hantera stress. Ät probiotica!
   Kram M

 10. Hej, och tack! Läser din blogg och tycker det är så spännande att få lära mig mer om hur vi blir påverkade av och kan ta hjälp av vad som pågår på himlavalvet. Du beskriver så bra och intressant. Har en fundering. Jag är vädur med ascendenten i skorpionen och när jag läser exempelvis veckohoroskopet så känner jag oftare igen mig i vad som pågår för skorpionen än vad som står om väduren. Enkelt förklarat har jag lärt mig att ens soltecken är ens kärna och ens ascendent är mer hur man är utåt? Blir lite förvirrad 🙂 Är född 740411 kl20.06. Ska jag räkna mig mer som skorpion än vädur?
  Stor kram och stort tack!!!

  1. Hej Mia!
   Ja – du har samma mix som jag själv i ditt horoskop. Sol i Vädur och Asc i Skorpio. De är två tecken som har Mars som gemensam styrare så det finns många gemensamma nämnare där.
   Jag anser att jag är en Vädur och att Skorpio är min yta, min image – det folk tror att jag är men kanske inte är. Visst – man är till viss del sin ascendent. En Skorpionascendent backar kanske inte för lite dramatik och spänning i livet 😀
   Du ska räkna dig som en Vädur! Det är också så att när planeter rör sig runt din Ascendent så händer det grejer. Det är anledningen till att du känner igen dig i Skorpio. Så – vi kan väl säga att du är båda tecken?

 11. Verkar vara något i luften ….. kräftmannen är plötsligt annorlunda, nästan ”på” ….hade jag inte trott när jag läser veckans horoskop :-)!? Hoppas det håller i sig?
  Jobbet är tråkigt och struligt, men plötsligt så känns det sekundärt!
  Som vanligt så inspirerande läsning Margareta, tack :-D!

  1. Hurra! Vad coolt att han vaknar till liv! Det är ju inte något man kan vara helsäker på att kräftkillar någonsin gör i sina liv. Ja, det är ett stjärntecken som inte brukar kasta sig över kärleken precis. Jag är verkligen glad för din skull.
   Att jobbet strular kunde man väl räkna med under en Merkurius retrograd. Kram till dig /M

 12. Åh! Blire Riktig kärlek nu när venus lämnar och jungfrun är i min mars och min ascendent oxen är i venus? 🙂
  En våg är alldeles för klamrande och osälvständig, så jag tappat intresset i princip och lejonet (jag var på en astroläggning i aug och berättade om hnm) har jag själv släppt, även om han är väldigt, väldigt het fortf…

  Är ändå upprymd. och. Så nu vill jag ha nytt, haha! Det kommer säkerligen då!?

  Född 760725

  1. Ja, kära Mari, det tror jag verkligen att det kommer att röra på sig för din del. Beundransvärt av dig att du tar det så bra. En annan människa hade kunnat bli jätteledsen av karlkrångel. Du är cool må jag säga! Väl värd att älskas och det tror jag killarna märker också.
   Kram M

 13. Har väl aldrig varit med om så mycket skit under en retrograd som denna…..OMG säger jag bara. Tur det är slut på torsdag….sen tar det väl ett tag innan det blir riktigt bra igen. Kram

  1. Nä Anita! Ur askan i elden? Ja, det har onekligen varit en väldig massa förtret:o Man blir luttrad! Men jag tror faktiskt att det ska blir bättre för oss alla nu när det vänder med Merkurius. Självklart har det varit värst för oss som är födda i kardinala tecknen..
   Men som du säger.. det tar en tid innan allt är tip-top – skuggfasen – som jag brukar skriva om.
   Kram till dig och jag hoppas verkligen att det löser sig.
   Xo xo/m

 14. Tack Margareta! <3
  Nog är jag lite cool, haha, med ett lite känsligt hjärta 🙂 och ibland lite för optimistisk, allt hänger dock sällan bara på karlarna, livet är ju så fint annars, med alla fina människor! Inkl dig med dina svar och engagemang!
  Kram

  1. Hej Linda! Jag tror att det kommer att bli jättebra för dig framöver. Just nu befinner sig Oxen i en ganska bra period och det finns möjlighet att det kan hända massor av bra grejer. Oroa dig inte. December bjuder på mycket bra. 😀

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..