På Himlavalvet Vecka 40

Månen

Ja, vid det här laget kan ingen har missat att det är en minst sagt spektakulär fullmåne som äger rum på natten emot måndag 28/9 2015 kl 04:52 på 4° i Vädurens tecken. Den innehåller verkligen extra ALLT. Fullmånen/månförmörkelsen energi skeendena en lång tid framöver.

  • SupermoonMånen är närmare jorden nu än vanligt och ser därför större ut nu.
  • Blood Moon – Ja, att månen är röd är inte så himla spännande som det låter. Det är helt enkelt Raylleighspridning, samma fenomen som skapar våra vackert färgade soluppgångar och solnedgångar. Men, om ni minns i Sagan om ringen sa
  • Tetrad – Detta är den fjärde i raden av fyra röda fullmånar som alla har infallit i Vädur/Våg. Det finns en rad olika teorier om vad.  Flera amerikanska kristna fanatiker
  • Total Månförmörkelse -En förmörkelse av en Supermåne är så pass ovanligt att vi får vänta ända till 2033 för att se det där nästa gång.  Spännande fördjupning finns här:  Sanning och myt om fullmånen

Solen

Solen befinner sig i Vågens tecken från 23 september -23 oktober. När Solen rör sig igenom balanserade Vågen – diplomatins och förhandlingarnas stjärntecken handlar allt om fredliga lösningar, kompromisser och effektivitet.

Vågen har siktet inriktat på framtiden och vill komma vidare i livet utan problem. Rättvisa, moral och etik är typiska Vågteman. Så är det även med miljötänkande och skönhetsaspekter. Vågen vill helt enkelt att allt ska vara perfekt, jämställt och bra för alla. Supersociala Vågen är också väldigt intresserad av människor och relationer. För vågen är tvåsamheten och kärleken allt.

Mera om Vågen

Merkurius är Vågen från 27 augusti-2 november

Merkurius rör sig nu RETROGRAD. Den lila färgen i diagrammet visar tiden då Merkurius började bromsa ner. Den 17/9 på kvällen vände Merkurius. 18 – 21 dagar när det är som värst, 22/9 – 5/9 vanlig retrogradtion, 6-9/10 intensifierad fas och slutligen så vänder planeten direkt den 9/10. Men allt det där beige som pågår efter kallas för skuggfasen. Det betyder att vi faktiskt inte är tillbaka på den säkra sidan hel för än: Merkurius är tillbaka på den plats där den började backa – i det här fallet den 24/10. Mer om Merkurius Retrograd

Venus är i Leo från 31 juli-8 oktober

Venus befinner sig i Lejonet och kärleken är magnifik och storslagen medan Venus är där. Vi

är stolta över kärlek, och vi är generösa med våra pengar också. Detta är en varmhjärtad, retas, uttrycksfull, stolt, och extravagant placering för Venus. Kärlek är lite av ett spel – ett spel som är evig, som Venus i Lejonet är alltid fastnat i romantik skede av en relation. Vi matar på uppmärksamhet, bekräftelse, validering och tillbedjan. Venus i Leo älskar att bli avgudad, bortskämda, och beundrade. Stolthet och passion är kännetecken för denna cykel. Vi har en stark ego investering i vårt kärleksliv under denna period. Det negativa uttrycket av denna placering är överdriva våra känslor helt enkelt för effekten, samt slöseri. Under veckan befinner hon sig 15° 17° i Lejonet.

Venus i Lejonet 

Mars i Jungfrun

24/9 – 12/11. I det jordbundna, strävsamma Jungfrun kan Mars inte fara runt och uttrycka sig som han vill. Där blir det en väldig fokus på att leverera tydliga resultat oavsett det gäller träning, hälsa eller arbete. Detaljrikedomen, noggrannheten och koncentrationen  som den här positionen erbjuder är väsenfrämmande för yviga Mars som hellre sätter igång grejer än att fördjupa sig.  För oss människor är det här en fantastisk tid för att få saker gjorda. Swisch – snabbt, direkt och effektivt så får vi saker ur händerna. Arbetet vi lämnar ifrån oss kommer dessutom att vara väldigt bra gjort under perfektionistiska Jungfruns styre.

Jupiter in i Jungfrun

Jupiter har nu hunnit 8° – 9° in i Jungfruns tecken och han börjar visa sina muskler och skapa mirakel för våra kära Jungfrur. Jupiter nu rör sig in i jordtecknet Jungfrun vilket troligtvis leder till förbättringar för alla på hela jorden eftersom miljöfrågor och helande kommer upp stort nu. Genom att Jupiter med sin positiva, expansiva och härliga energi hjälper oss människor att tänka nytt och bättre föds smarthet och fantastiska idéer i hans närhet. När nu eldiga Jupiter kommer in i det smarta Merkuriusstyrda rörliga, jordtecknet Jungfrun, kan tankarna laddas ner till verkligheten.

Så, ifrån att vara idealistiska, entusiastiska drömmar i molnen kan de här i Jungfrun konkretiseras, genomföras och förverkligas. Praktiska Jungfrun hittar lösningar på allt.

Jupiter i Jungfrun

Jupiter i Jungfrun igenom husen

Saturnus i Skytten

Saturnus är ”den stränge fadern”, the Lord of Karma, läraren som genom tuffa livsläxor tvingar oss till lydnad och personlig utveckling. Vi skulle helt enkelt inte utvecklas som människor om vi inte hade Saturnus som ledsagare.

Saturnus trädde in i Skytten den 23/12 – 2014 därifrån och under hela våren. Den vände retrograd och backade den 15/6 backade Saturnus in i Skorpionens tecken där planeten har befunnit sig ända fram till nu.

Den 18/9 gick Saturnus åter igen in i Skyttens tecken. Var uppmärksam nu på vad som sker. Saker och ting som började hända runt jul/nyår kan få sin upprinnelse nu när Saturnus åter igen träder över den punkten i horoskopet och återaktiverar skeendena.

Saturnus i Skytten

DE TRANSPERSONELLA PLANETERNA:

När det gäller de tre stora tunga elefanterna så är betydelsen av dessa positioner så viktiga, stora, djupgående och komplexa att jag inte väljer ta upp dem här. Framförallt på den kollektiva nivån skapar dessa trender, politiska skeenden och utveckling.

  • Uranus befinner sig ca 19° 20 retrograd i Väduren
  • Neptunus befinner sig ca 7° 52 Retrograd Fiskarna.
  • Pluto befinner sig ca 12° 58  Retrograd i Stenbocken – Vänder direkt på måndag!