Vecka 39 Veckhoroskop

magisk-spegel2
Astrologiska förutsägelser för tiden 21 -27 september 2015

Den här veckan är dramatisk i sin energi. Minns att vi är mitt i Förmörkelsetider, och att effekterna av en förmörkelse håller i sig många veckor efter. Vi hade en solförmörkelse 13/9 och har ytterligare en månförmörkelse att vänta i samband med fullmånen den 28/9. Energin under veckan byggs sakta men säkert upp emot det skeendet. Jag sätter jordskalvet i Chile i samband med förmörkelserna.

Veckan inleds med att månen går in i sitt sista kvarter. Ifrån den punkten byggs energierna upp och vi har höstens coolaste Fullmåne framför oss – Månförmörkelse/BloodMoon/SuperMoon – allt på en gång! Höstdagjämning den 23/9 och dessutom kommer zodiakens heta Solen och Mars att skifta tecken – skönt – tycker jag som gillar när det händer saker och tycker att det varit lite lamt här ett tag. Merkurius är lika retrograd som förra veckan och räkna med att förvirringen tätnar…

 

Väduren

Din vecka börjar med två strävsamma dagar i Jungfrun och du har massor att stå i. Nu handlar det om att bli klar med det du har för händer. Det är total energivändning på gång nu. Höstdagjämningen äger rum 23/9 – klockan 08:21 då går Solen in i Vågens tecken, ditt polaritets tecken och med andra ord – din polare. Så när något händer hos Vågen händer det samtidigt även hos dig. I härliga Vågens energi blir detta med vänner, möten och kanske till och med romantik intressant. Din heta styrande planet Mars ändrar också position på fredag (till kinky Jungfrun ) vilket för vissa kan bli en intressant och annorlunda upplevelse. Man får vägra!

Oxen

Det är möjligt att du inte riktigt hängde med på det månadslånga erbjudande om ny livsstil och hälsoförbättringar som Solen i Jungfrun innebar. I så fall kommer här ytterligare härliga chanser att komma igång. Mars träder på fredag in i ditt sjätte hus! Wow! Det är bara att snöra på sig träningsskorna och komma igång – eller dansskorna eller vad det nu är som är din grej. Det är viktigt att du sover bra, äter rätt och sunt. Arbetet är i fokus och för många Oxar och perioden kan innehålla avgörande händelser. Om du letar efter nytt jobb exempelvis kan det här vara tiden du får ett positivt besked.  Solen rör sig in i vackra Venusstyrda Vågen, i ditt imaginära  8:e hus. Mums… det kan vankas passion nu och det är ju vara ditt livselixir. Nu vill vi se dig skina!

Tvillingarna

Din styrande planet Merkurius backar nu igenom Vågens tecken och saker och ting kan vara lite galnare än vanligt! Men.. vi får ta det som det är och vad gör det egentligen om du missar en buss, ett plan eller missförstår? Roligt och nytt är att Solen rör sig in i Vågens tecken och lyser upp ditt kreativa 5:e hus som rör kreativitet, konst, sex och barn. Nu ökar dina skapande krafter och din aptit för romantik och kärlek. Oavsett om du funderar på att slå ihop påsarna med din partner, att skaffa en ny kärlek eller på att bilda familj så följ ditt hjärta. Vissa av er kanske är mer sugna på att kasta sig in i ett nytt arbetsprojekt eller företagande. En bra skjuts i motivationen (och ilskan) får du också av Mars nya läge i Jungfrun som garanterat jagar upp dig ur soffan och får dig att sätta fart.

Kräftan

Nu är det förändringar på gång i kosmos och hemkära Kräftan längtar inomhus vill se om sitt hem. Ja, Solens entré i ditt 4:e hus och Vågens tecken sammanfaller med höstdagjämningen den 23:e. Nu drar du igen ytterdörren hårt för den här säsongen och  det hemmet som är området för din uppmärksamhet. För dig är detta en väldigt utvecklande höst men som du säkert redan märkt innehåller den vissa skakiga moment som du måste ta dig igenom. Merkurius retrograd får oss ju som alltid tillbaka på det som varit, på vänner ifrån förr och kanske kommer någon att höra av sig. Inte dumt att förbereda med att ha något gott hemma ifall!

 Lejonet

En efter en har de heta planeterna lämnat din sfär Leo, den sista i raden är Mars som avgår på fredag. Även om Mars ger en väldig mycket: initiativ, vilja, aggression, sexighet, passion mm är det ändå skönt att han piper iväg efter ett tag. Det kan vara lugnt och skönt att slippa den stressen som Mars inneburit och det är långt ifrån alla som gillar honom. Kvar blir du nu med den gudomliga Venus vid din sida och det är verkligen inte dumt alls. Venus är ju de sköna konsternas musa och kreativiteten flödar i dig. Du är både romantisk och född i ett fast tecken vilket gör att du inte har lust att vinka adjö till det förflutna lika lättvindigt som andra. Att Merkurius backar gör att minnen osökt boppar upp i ditt huvud. Dessutom kan det också vara så att människor från förr också fysiskt dyker upp IRL. Kul!

Jungfrun

Ur askan i elden – så skulle man kunna säga om ditt tecken nu när Solen lämnar Jungfrun och genast loggar en annan eldig planet – Mars in. När Mars rör sig i horoskopet händer det grejer – på ont och på gott. Bäst med Mars är att energierna fylls på och du känner dig levande, motiverad och fylld av energi. Tursamma Jupiter finns ju också med i bilden vilket gör att jag tolkar det här väldigt positivt. När man vill något väldigt gärna kan man också stöta på motstånd. Ibland skapar Mars friktion med andra i din omgivning vilket i värsta fall kan leda till kontroverser. Var försiktig så du inte drar förutfattade slutsatser om någon. Merkurius retrograd förvirrar ibland intrycken så dubbelkolla alla uppgifter innan du kan säga att du vet.

Vågen

Nu vackra Vågenfödda människa, nu vänds alla blickar emot dig. Det är ett totalt energiskifte på gång och energierna byggs upp nu ända fram till fullmånen den 28:e. Solen går in i ditt tecken den 23/9 och det skiftet utgör ju också höstdagjämningen. Äntligen – är det din tur! Det är en ny och väldigt aktiv fas som börjar härifrån. Härifrån fram till 23/10 kan du tydligt se en utveckling som förändrar formen och strukturen på åtminstone vissa delar av ditt liv. Ta klivet ut i det okända och våga tro på dig själv Vågen! Sjösätt de planer som du själv räknar med ska vara livsförändrande och livsförbättrande.

Skorpionen

Veckan innehåller flera intressanta händelser som är värda att notera.  På måndag går månen in i sitt sista kvarter och härifrån byggs energierna upp fram till den fullskaligt dramatiska fullmånen den 28:e. Intressant för dig Skorpionen är att på tisdag vänder din styrande planet Pluto direkt och rör sig framåt igen (den har gått baklänges i evigheter och dragit ner på tempot). Härligt att det vänder! Många av er kan uppleva att det är nu det lossnar. Mars rör sig in i Jungfrun senare i veckan och dessa två förändringar kan faktiskt få fart även på ett stagnerat kärleksliv. På onsdag skiftar Solen in i Vågen och ditt 12:e hus. Vad sägs om att ge dig själv en månads hälsokur? Det kommer inte dröja för än du kommer att vara i rampljuset igen och då behöver du vara i toppform. Du gör klokt i att se till att det blir lagom fördelning mellan arbete, sömn, vila och träning.

Skytten

Det är en intressant period med en stor utvecklingspotential du befinner dig i. Saturnus närvaro i horoskopet gör dig allvarlig och eftertänksam. Du fördjupar dig i saker som du kanske inte lagt vare sig tid eller tankar på tidigare. Du vill lyckas i både karriär och privatliv och du vill vara någon! Allra helst vill du vara ekonomiskt oberoende så att du kan syssla med allt det där som är viktigt för dig på riktigt. Mars gör entré i Jungfrun på fredag vilket ger dig en energiboost och du tar nya modiga kliv framåt. Att Merkurius backar skapar naturligtvis en frustration eftersom saker inte går så fort som du önskar och förvirringen kan vara förödande.

 Stenbocken

Denna vecka utgör ett ganska stort energiskifte för dig kära Stenbock. Saker och ting att börja röra sig för dig på allvar och det är BARA bra saker jag har att komma med. Pluto som har varit retrograd i ditt tecken i hela fem tröga månader vänder under måndagen rätt. På onsdag glider Solen in i Vågens tecken, och samtidigt in i ditt imaginära 10:e karriärhus. Här finns massor av potential och under de kommande månaderna kan verkligen göra skillnad för din utveckling. Helgens fullmåne infaller i Väduren och aktiverar den kardinala energin ytterligare. Om du vill ha ett gott karriärråd gör du klokt i att vara mer öppen med dina tankar och idéer. Säg vad du tänker och hur du vill att det ska vara. Det kommer att lösa massor! Des närmaste veckorna handlar om att börja vandra nya vägar, livet är för kort för att alltid trampa i gamla spår.

Vattumannen

Veckans stora energiskifte kommer naturligtvis att påverka även dig även om det inte är så direkt som för andra. Att Mars lämnar Leo minskar den ständiga stressen som jag förmodar att du har känt av. Det blir en mysig opposition med Venus kvar av allt planetariskt pådrag som hållit dig igång under minst ett år. Solens entré i Vågen gör att ditt imaginära 9:e hus för resor, högre studier, internationella kontakter uppmärksammas. Visionären och tänkaren i dig får en hel del att sysselsätta sin hjärna med på de kommande veckorna för det är tydligt att du gör upp planer. Det är ingen dum idé att se till att ha sin garderob uppdaterad och lättpackad för du kan drabbas såväl rastlöshet, som plötsliga idéer och resfeber. Minns att Merkurius retrograd inte är bäst lämpad för resor.

Fiskarna

Om veckan börjar lite lamt ska du inte misströsta för det är lugnet före stormen. Successivt byggs energierna upp och det är massor av känslor och motstridiga krafter i rörelse. Heta Mars kliver in i Jungfrun och hottar upp ditt horoskop markant. Förhoppningsvis får det dig att vilja titta lite närmare på din karriär eller om man så vill – kanske till och med ditt livsmål. Neptunus närvaro gör att du kanske hellre vänder dig bort ifrån den materiella tillvaron och fokuserar på musik, dans, konst eller andlighet. En annan aspekt av Mars kan vara att din passion väcks till liv och kanske, kanske lockas du att gå över din egen bekvämlighetszon och vågar bejaka det vilda i dig? Det finns möjlighet att rikta energin åt andra håll också. Kundalini yoga funkar. Vissa Fiskar kan få uppleva magiska stunder under perioden.

 

 

 1. Wow, det känns som att vakna upp till julafton varje måndag och få spana in ditt veckohoroskop!

  En fråga bara – hur länge hade Pluto varit retrograd? Gissar att du berättat det för mig tidigare, men det är så svårt att komma ihåg allt. Men den har ju en väldigt viktig position i mitt horoskop så det hade varit intressant att veta…. 😉

  Kram!

 2. Kan stämma rätt bra. Ett ex (lejon asc kräfta) har börjat gilla och kommentera bilder på mig på Facebook igen. Förvånar mig eftersom jag fått höra från honom att han har en ny. Min värld rasade när jag hörde att han var lycklig med någon ny men jag har gått vidare sedan dess. Känns inte riktigt som att han vill släppa mig och jag har förstått att jag sårade honom jättemycket när det tog Slut. Vill inte klippa bort honom då han var/är en av mina bästa vänner men för varje gilla eller kommentar på FB känns det som att det inte riktigt är avslutat och att han kan dyka upp när som helst.

  1. Oj, men var försiktig med dina känslor. Det är inte lätt med dessa män som håller på fram och tillbaka! Lycka till!

 3. Min energi är väldigt låg trots att jag tränar och får energi. Jag sover för det mesta så fort jag får chansen!

  I går brände jag nya skivor till ett gästspel jag skulle göra, men alla tre skivorna var fel, trots genomgång innan jag åkte iväg…

  Vet att vänner som åkt utomlands har haft förseningar.

  Min mobil samt dator bråkar med mig!

  Spännande om någon från förr hör av sig!

  Njut av att det är en ny vecka, härligt!

  Jag kräfta/lejon 6107077809, 06.35 Sundsvall

 4. Tack ! Roligt att läsa att Kundaliniyoga funkar… Riktigt ”spot-on” då jag ska iväg ikväll på kvällskurs OCH anmält mig till längre utbildning

 5. Neptunus i mitt liv for ever! ”Att fokusera på musik, dans, konst och andlighet”- vad annars ska man göra här?!

 6. Jag bröt upp ur min relation i helgen. Det tog en ände med förskräckelse. Men det var destruktivt och i slutändan blir det nog bra.
  Hur ser det ut för mig som fisk, född 820304.
  Behöver glädjen…
  Tack och kramar

  1. Ja, oj.. Jag tror att jag måste skriva ett litet inlägg om detta! Det är så många som talar om avslutade relationer nu! Det känns som det är en epedimi.. Jag ser att det är så många som skriver här också med samma öde. Ja Summer! Du kommer ha en bra period framöver. Oroa dig inte 😀 Jupiter överallt ser jag!

  1. Hej Jungfrau, jag tänker mig att ni två har massor av livslust, kraft, passion och attraktion för varandra. Det ser lite otraditionellt ut men vad 17. Det är lite Rock & Roll över det hela tänker jag. Ni är olika men har ändå starka gemensamma nämnare. Det verkar vara väldigt hett mellan er. Coolt!

 7. Hej Margareta!

  Vad är kännetecknande för Pluto i retrograd?:

  Jag antar som oxe med skorpionascendent och lejonmåne, kan livet bara bli lättare nu? Är väl medveten om Saturnus påverkan under de senaste årens lopp, men just de senaste månaderna, har jag känt mig extremt omotiverad, till ja, det mesta.

  Önskar dig en fortsatt fin tisdag,

  Vänlig hälsningar,

  Linnéa

  Mvh

  Linnéa

  1. Åh, tack Linnéa! Jag hoppas att du får lite glädje till ditt liv. Ja, nu är det inte tisdag längre. Nu får vi hoppas på en härlig helg och en spännande fullmåne. Kram M

 8. Jag är kräfta och det står här att solen gör entre i mitt 4e hus när den går in i vågen.. men i mitt pesonliga horoskop har jag vågen i mitt 1a hus och även acsendenten i vågen.. Vad betyder detta 😀 Har de flesta kräftor vågen i sitt 4e hus eller är det jag som tolkat fel på något sätt? Född 29/6-76 11.28 Dalarna

  1. Hej Lollo,
   Det är så när man skriver de här världsliga horoskopen att man generellt kollar vibbarna för ett tecken. Men om du vet hur ditt horoskp ser ut och hur husen faller så är det ju jätteenkelt att se den rätta positionen, Ditt personliga horoskop är förstås alltid under alla omständigheter det allra bästa för dig allt läsa. Kram M

 9. Den här veckan alltså…. HOLY CRAP, jag känner att jag lever!! Det ena avlöser det andra och jag tänker att; nu kan det fan inte bli värre.
  Imorgon är det fredag…spännande. Får se vad den dagen bjuder på.
  //vädur med scorpio asc.

  1. Kär fröken Vädur,
   Visst är det spännande när det är full rulle på planeterna 😀 Hoppas du hade en upplysande fullmåne 😀 /M

 10. Hej! Ja datorstrulet verkar ha lugnat ner sig … och jag med den här veckan ;-)! Åkte på en rejäl förkylning m feber här och det är väl också i retrograd anda?! Väduren o oxen är lovande läsning den här veckan tycker jag ….. hoppas jag får mer energi snart bara och att prognoserna kommer att stämma!
  Men först en riktigt solig o skön helg åt oss alla :-D! Kram!

  1. Gulliga dig Maria,
   Jag tycker dock att det varit en väldig massa kuckilurum med nätverk och olika sidor som jag använder som har haft problem med servrar och liknande. Hoppas att du hade en härlig fullmåne i Väduren. Jag älskade den men sov knappt en blund. 😀

 11. Inväntar ”efter fullmåne” med längtan och hopp! Hua vilken jobbig start på nya jobbet sen mitten på augusti. September har varit oerhört svår på jobbfronten eftersom det rört upp massor själsligt också. Känner knappt igen mig själv på jobbfronten. Har jobbat som om jag vore helt ny.

  1. Ja, jag har fattat att det varit mycket för dig. Men Solen i Väduren kommer också att innehålla en hel del action för oss Vädurar. Massor! 😀

 12. Denna vecka hände allt möjligt. I arbetet en extraordinär positiv händelse som nog ger min status på jobbet rejält lyft. Fått på mig ilska från granne som var mer än trevligt. Dessutom också han skorpion. Vad händer med mitt annars så lugna liv nu? 582031 18.40 VIMMERBY

  1. Hej Skorpionen,
   Detta med ilskan kan jag gott tro. Rörliga Mars bildade en skarp vinkel (kvadratur) med din Mars i födelsehoroskopet. Det kan lätt bli att man själv retar sig eller att andra retar upp sig på dig, vid sådana tillfällen. Det är förstås obehagligt när det händer men går fort över. I övrigt ser du ut att ha en lugn och fin höst. Hälsningar Astrobloggen

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..