Vändpunkten!

Kära Astro-Vänner! Idag har vi kommit till dagen då Saturnus träder in i Skytten och dagen då Merkurius bana vänder retrograd.

På torsdag vänder Merkurius sin bana och börja backa – dvs gå RETROGRAD. Den lila färgen  måndag – onsdag i lilla almanackan nedan visar  att Merkurius redan då hade börjat bromsa ner och saker och ting börjar ”fucka ur”.

Idag 17/9 är dagen när Merkurius vänder på riktigt.  18 -21 dagar när det är som värst, 22/9 – 5/9 vanlig retrogradtion, 6-9/10 intesifierad fas och slutligen så vänder planeten direkt den 9/10. Men allt det där beige som pågår efter kallas för skuggfasen. Det betyder att vi faktiskt inte är tillbaka på den säkra sidan helt för än Merkurius är tillbaka på den plats där den började backa – i det här fallet den 24/10.

Hur rädda sak vi vara då? 

Jag tänker att det inte finns någon anledning till någon jättestor oro och kommer inte att tillåta retrograden  att förändra något i mitt liv. Men samtidigt…

Jag har ett drama på gång med butiken Inet. Det gäller ett problem med laserskrivare. Företaget har inte skött kundkontakten med mig bra och jag är uppriktigt ledsen att vi inte fick detta klart i igår. Nu misstänker jag att  galenskaperna kan pågå hur länge som helst innan vi är klara med detta 😮

Jag har även bokat in en resa till USA 6/10 – mitt under retrograden. Jag tänker att jag får vara ute i ovanligt god tid ute på Arlanda och hoppas att det går bra ändå. Det brukar ju bara vara strul med biljetter, väskor och sådant som gäller vid retrograden.  Jag har till och med tecknat en särskild väskförsäkring! Ha, ha..

Andra saker som man varnas för under dessa tider är kontraktskrivning, överenskommelser, missförstånd mellan människor och strul med teknik mm. Vi får läsa det finstilta denna gång och hoppas på det bästa!

Bra grejer med RETROGRADEN: Det kommer inte gå så fort så ta lite time out om det går. Det här är en superbra period för att fixa grejer om inte blivit klara, att återanknyta till folk man tappat kontakten med och nu ges även en möjlighet till eftertanke, att göra om och göra bättre nästa gång. Om vi bara vet att använda Retrograden rätt är den underbar och en viktig tid till komma ikapp sig själv.