Hur man läser horoskopscirkeln

Gott folk! Varje gång jag publicerar något om månen, var den faller osv så får vi samma reaktion. ALLA vill veta allt om detta – och JA! Såklart! Jag är den första att hålla med om att det är jätteroligt att veta vad som händer. Jag ska därför försöka mig på att förklara hur ni själva kan läsa horoskopshjulet!

Om vi börjar där kl 9 i horoskopscirkeln – dvs längst till vänster. Ser ni där att det står AC? I det här fallet ser man att AC dvs acendenten ligger 4° in i tecknet. Aha.. Hur ser man det?

Jo – för att den yttersta ringen, feta gula ringen, den består av 12 lika stora bitar med en planetsymbol på. I vårt lilla exempel så ser vi kl 9,  att det är Skyttens tecken som gäller för att det finns en pil som symbol.

Zodiakcirkeln läses motsols så där uppe strax ovanför AC så ser vi att Skyttens tecken inleds på 0°. Sedan är varje lilla streck där som följer efter 5 grader i Skytten. 5, 10, 15 osv ..

Så när du kommer från 25° Skytt – då är nästa streck längre. Det är gränsen (cuspen) till  0° Stenbockens tecken. Så Skytten pågår i 29° och 59 bågminuter sedan slår det om och blir Stenbocken.

Ja, sedan är det exakt samma visa hela hjulet runt.

Skytt, Stenbock, Vattumannens symbol är vågorna, sedan har du Fiskarna, Väduren, Oxen, Tvillingarna, Kräftan som ser ut som 69 fast vilande, Lejonet, Jungfrun, Vågen och Skorpionen. Där har du tecknen.

Om du har ditt färdiga horoskop framför dig nu..

Kolla då efter var jungfrun är i på ditt papper. Kan du se vilket i vilket hus Jungfrun faller. Husens nummer brukar vanligen skrivas längst in mot mitten av cirkeln. Om ni tittar på mitt exempel här så ser man dem tydligt emot mittcirkeln.

För den som inte alls vet hur man ska göra..

Om du inte har någon aning alls om ditt horoskop så finns det massor av olika gratis hemsidor som kan hjälpa dig att ställa ditt horoskop. Denna som jag har använt här är det absolut bästa som finns i världen. Astro.com. Gratis och helt fantastisk.

Ännu enklare för en nybörjare att navigera på är dock Cafeastrology: www.astro.cafeastrology.com/cgi-bin/astro/natal Då får du inte cirkeln framför dig utan husen står förklarade i skriven text med romerska siffror. Prova och se!

Lycka till!