Vecka 34 – Veckohoroskop

Måndag 17 – söndag 23 augusti

trollsända

Väduren

Solen rör sig under denna vecka sina sista grader i Lejonet och i ditt sällskapliga femte hus. Väduren älskar den här positionen och lapar likt en katt med stort begär, lyckligt i sig av den glada, soliga, varma energin som ges. Romantik, passion och lust att leva ligger i luften. Det är så mysigt tycker Väduren när alla vänner kommer tillbaka och vi förbereder oss inför höstens utmaningar i jobb/studier. På söndag skiftar Solen tecken och vi vinkar adjö till Lejonet och säger hej till Jungfrun och allvaret. Nu är det ”på riktigt”. Mars som har hunnit en bit in i Leo nu ger oss massor med styrka, justa idéer och inspiration. Du kommer göra en superbra karriärstart nu Väduren.

 Oxen

Din styrande planet Venus rör sig retrograd (baklänges) och det är vanligt vid tider som dessa att vi snarare dröjer oss kvar i det förflutna och återföreningar med dina tidigare kärlekspartner känns mer lockande än möten med nya förmågor. Se till att välkomna kärlek i ditt liv nu när lyckan bjuder in sig själv – för det gör den. Pushiga Mars flöde ger dig tillgång till dina urkrafter. Det kan vara viljan, lustan, passionen, aggressionen.. ja, kort sagt – känslomässigt är det extra allt som gäller. Det gör förstås att du kan skrämma iväg rädda harar men attraherar också till dig personer som inte har något emot en kvinna som är i sin fulla kraft.

 Tvillingarna

Allt händer i ditt systertecken Jungfrun nu. Det är faktiskt goda nyheter för dig också eftersom era tecken är tätt sammanbundna. Merkurius – er gemensamma styrare – rör sig nu igenom Jungfrun och det gör faktiskt även lyckans planet Jupiter. Dessa två faktorer bådar gott för dig, Tvillingarna! Många möten, glada skratt och kanske går det även att få till en flirt nu så här i slutspurten av sommaren. Du kan ha förstorat upp en relativt lättlöst fråga till ett gigantiskt problem. Ta ditt förnuft till fånga och inse att det är du som jagat upp dig själv. Det där svarta molnet finns inte! Mitt råd till dig nu är att leva i nuet och vara glad för det du har istället för att fundera över eventuella händelser i framtiden.

Kräftan

Det är en balanserad och fin sensommar och höst du har framför dig Kräftan. Beslut som du tagit tidigare under året visar sig nu vara rätt beslut och du kan känna dig nöjd med att din inre känsla åter igen lett dig rätt. (Om du vill fördjupa dig andligen så ska du veta att det finns mycket att hämta ur den källan). Det går bra för dig och du gör klokt i att investera i din framtid. Om du är på gång med en flytt, renovering eller att kanske köpa en fastighet så kan detta vara en bra tid för att slå till. Unna dig lite lyx, flärd eller personlig njutning nu. Kanske har du sparat det bästa till sist och har en liten resa att se fram emot nu? Om inte – planera för den nu, du är väl värd den.

Lejonet

Energin av helgens härliga Venus-Sol möte dröjer sig kvar och du möter stjärnögd och karismatisk. Heta Mars ger dig din kraft tillbaka och det är en sprakande kreativitet runt dig. Du vill uttrycka dig, skapa, starta nya projekt och har kul! Det är viktigt att du medvetet avsätter tid till sällskapsliv och kärlek. Du är precis typen som av pliktkänsla jobbar bort det bästa i livet! Det samma kan sägas om din kreativa värld – den behöver kärlek och omvårdnad för att kunna blomstra. På plussidan är att du kommer att kunna utstråla personlig kraft och hälsa nu. Lägg överskottsenergin på träning, dans eller musik.

Jungfrun

Solen rör sig igenom ditt andliga 12:e hus denna vecka. Yoga, praktisera Mindfulness eller meditation för att komma i kontakt med dig själv, ditt högre jag och din innersta vilja. Det är så spännande allt som sker i ditt horoskop Jungfrun! Härliga Jupiter har nu kommit in en grad i tecknet och kraften börjar få fäste. Skriv ner dina mål, önska in och fokusera. Nästa vecka kommer också Solen att träda in i ditt tecken och därifrån börjar magiska ting att ske runt dig. Knacka och det ska öppnas för dig, fråga och det skall bliva dig givet. Nu kan du bygga ditt ”varumärke”, göra karriär, möta din livs kärlek eller vad det är du drömmer om.

Vågen

Det är på den sociala scenen som du är stark den här veckan Vågen. Solen, Venus och Mars rör sig igenom ditt populära 11:e hus. Det är en ovanligt stark betoning på vänskap, gruppaktiviteter och samhällsengagemang. Det här är en tid för nätverkande och mingel. Det var ett bra tag sedan du kände dig övertygad och självsäker i yrkesrollen. För den egna företagaren kan ekonomin kännas lite svajig och du kanske inte vågar ta ut svängarna och ta ekonomiska risker. Nu och fram till oktober så är det den kontrollerade och försiktiga stilen som är det klokaste tillvägagångssättet. Den inre entreprenören inom dig träder fram pressar dig att prestera och visa dig på styva linan i alla fall.

Skorpionen

Se fram emot en högproduktiv vecka Skorpionen när ALLT kan lossna. Solen befinner sig i ditt 10:e hus och det är framförallt i jobb, affärer och pengar där du gör oväntat bra ifrån dig. Kanske får du ut mer än väntat vid en försäljning eller får andra bra resultat.  Naturligtvis kommer folk inte att springa efter dig för att få ösa pengar över dig men det här är ett riktigt bra tillfälle att diskutera betalning för ett jobb eller en löneökning, lämna anbud, offerter och liknade. Energin efter Venus/Solmötet dröjer sig kvar vilket banar väg för roliga sociala händelser och romantik. Se till att njuta av livet och människorna runt dig. Det är en väldigt bra tid att göra upp planer inför hösten.

Skytten

Det blåser glada vindar i dina segel nu, Skytten! Den klassiska bilden av dig Skytten, när du vild, fri och lycklig rider in emot solnedgången förändras. Det som händer är att du lär dig hantera vardagen med jobb och rutiner – och gilla det! När Jupiter bytte tecken förra veckan, till Jungfrun och ditt 9:onde hus, gick du in i en tretton månader lång period då du riktar dig utåt. Resor, studier, nya spännande kontakter, intressen och influenser förväntas göra ditt liv mer intressant än på många herrans år. Under hösten kommer både Saturnus och Jupiter stå dig bi i din utveckling. Det är två vitt åtskilda energier som tillsammans kan ge dig uthålligheten (Saturnus) och inspirationen (Jupiter) att lyckas med det du vill förverkliga.

Stenbocken

Det är mycket roligt som händer i ditt horoskop vilket stimulerar din önskan att utforska, uppleva och lära dig nytt. För många av er väntar en positiv tid av förberedelse inför kommande förändringar i affärer eller karriärliv. Solen, Venus och Mars är kvar i Lejonet, i ditt ångande heta, passionerade 8:e hus. Ditt sätt att relatera till andra, både människor i allmänhet men till dina nära och intima relationer i synnerhet, kommer att vara i fokus. Nåväl, detta hus kan också symbolisera psykologi och känslomässigt djup. Det här är en tid då du kommer lära dig mycket om dig själv.

Vattumannen

Se fram emot en härlig vecka med romantiska förtecken för du har en tre planeter i ditt relationshus, det 7:e. Kärlek, flirt och mysig samvaro med andra väntas.Solens närhet till Venus gör att veckan är fylld av bra vibrationer som i sin tur gör att du drar till dig underbara människor och positiva händelser. Du är motiverande, människor du möte och de erbjudanden du får kan verkligen påverka såväl pengar som lycka och framgång, så var inte för stolt eller för rädd för att kasta dig in i vad 17 livet nu erbjuder.

Fiskarna

Solen rör sig igenom sjätte huset – arbete och hälsa, du vet. Det är de dagliga rutinerna och dina vanor är vad som är på tapeten kära Fiskarna. Kanske tillhör du dem slackat efter en aning under sommaren med kost och träning och behöver en knuff för att komma igång igen? Använd vad som är kvar av nymånens energi och sätt upp tydliga mål för vad du vill ha in i ditt liv och vart du vill komma. Du kommer att få kraften att genomföra både små och stora förändringar i ditt liv under det kommande året.

 1. Hej,

  Du skriver att Jupiter går in i Skyttens 9:de hus, stämmer verkligen det? På andra sidor har jag läst 10:de huset vilket skulle boosta min karriär.

  /Jenny

  1. En Jupiter kvadratur boostar under alla omständigheter din karriär. För att du ska få en full förståelse för hur det påverkar dig rekommenderar jag dig att ta det hela ett steg längre, djupare och sannare och faktiskt ställa ditt födelsehoroskop. Där kan du få en sann förståelse i vad det är som gäller för dig. 😀

 2. Hej Margareta,
  Jupiter, som sägs bringa tur och lycka nu för alla Jungfruar – kan den inte också bringa otur om den inte, ja, kanaliseras i sitt högsta ljus eller vad man ska säga? T.ex. så ville man förutsäga i mitt horoskop i våras att Jupiters möte med min Venus i det sjunde huset, skulle innebära att detta var början på en relation i mitt liv, d.v.s. att ett ”lejon” snart skulle dyka upp..och det gjorde det.

  Men han var den(förlåt, men) absolut mest respektlösa, kvinnoförnedrande människa jag mött i hela mitt liv. Jag tänker nu att det inte kan vara en slump, att han dök upp i samband med alla transiter. Men jag tänker även att ”jaha, var detta allt jag kunde vänta mig av de storslagna astrologiska händelserna?” Mår asdåligt och det känns som att hoppet tryter lite grann eftersom man hade förväntningar över allt gott som skulle hända från ovan. Hur tänker du?

  1. Oj, vad tråkigt att det gick så med mannen ifråga… 😮 Shit happens! Det är tråkigt att vi alla måste göra den erfarenheten.
   Jupiter ÖKAR allt den är i närheten av. Så Jupiters närvaro gör ofta människor smällfeta, gränslösa, överoptimistiska mm. Man har helt enkelt en tendens att se väldigt positivt på situationer. Man kan bli med barn också– det är ju ett annat sätt att expandera och duplicera sig själv.
   Jupiter har ett samband med lagen exempelvis så man brukar inte rekommendera människor att chansa med skatter, lögner eller brott för är Juptier med blir man sedd för det man gör.
   Jupiter har ju också ett finger med i spelet när man blir uppmärksammad, känd, sedd osv. Det kan ha med genombrott och liknande att göra.
   Andra betydelser av Jupiter kan vara flytt, att man får det man vill, att man får det man ber om (bönehörd), att man får det jobb man sökt, får en oväntad chans osv.
   Men minns.. Jupiter uppförstorar ALLT.. på gott och på ont!
   Idag har jag fått höra följande – en person som begått ett brott för två år sedan fick precis idag veta att domen har vunnit laga kraft. Hon har Jupiter konjunkt Jupiter.
   En annan tjej ringde mig och berättade att hon igår fått löfte av en hyresvärd om att få ett förstahandskontrakt på ”drömlägenheten” som kommer att öppna så mycket möjligheter för henne! Det är fantastiskt! Hon har Jupiter i konjunktion med sin måne idag. Typisk transit för flytt.
   Det som du har i ditt sinne kommer att uppförstoras, alla dina tankar, alla dina handlingar osv.
   Därför är det viktigt att du tänker ljusa, positiva tankar om framtiden, önskar in ljuset, kärleken osv.
   Jag önskar dig det bästa Sandra!
   Hälsningarna Margareta

 3. Jungfru som jag är och förtjust i en Oxe, just nu är allt ganska komplicerat. Inte så lätt när ingen inblandad är singel…men Kräftan jag har omkring mig har jag försiktigt talat med om att känslorna oss emellan inte är de rätta. Blickarna mellan mig och Oxen har varit djupa inget mer har hänt, kommer detta att leda någon vart? Märkligt nog så är denna bitterljuva situation ganska härlig trots allt. Visst önskar jag att stjärnorna skulle ge mig hjälp på traven att få svar om detta?

  1. Hej Lisa! Det är ju så mycket spännande som kommer att hända i Jungfruns tecken under de kommande 13 månaderna så man kan inte annat än att tro att det händer något! Lycka till:D

  1. Hej Sandra! Allas kommentarer kommer med. Det är dock så att de hamnar i en korg för godkännande innan de publiceras. 😀

 4. Hej igen. Är det du som granskar dem? Jag har nämligen skrivit jättemånga kommentarer men det står bara att de inväntar granskning och sedan försvinner dem…vad beror det på? 🙁 Att kommentarerna innehåller ngt olämpligt eller är för långa?

  1. Hej Sandra! Det beror på att jag jobbar heltid men konsultationer 6 dagar i veckan + sköter min butik, mitt hem och mina privata relationer. Sedan är det också meningen att jag ska hinna skriva artiklar och svara på mailfrågor. Sist gav nymånen 150 kommentarer – och jag är inte klar med dom än. Jag hinner helt enkelt inte igenom. Din fråga här om Juptier – är en jättebra fråga som jag vill skriva mer om. Jag funderar på att ta upp den och göra ett helt inlägg om ämnet – därför att detta är en mycket viktigt fråga med ett STORT allmängiltigt intresse. Precis den typen av fråga som jag vill ha i bloggen. Så.. jag ska försöka få till det där idag 😀

 5. Wow vad skönt att höra att man inte skrev ngt olämpligt och vad glad att min fråga var en bra fråga 😀 Tack för en jättebra blogg annars!!

  1. Ja, det låter som en förträfflig idé. Om mäklaren inte kommer någon vart kan det ju vara där det hela felar eller hur?

 6. Hej! Jag är född med solen i 27 grader lejon och månen i 28 grader skorpion, vilket innebär att både transisterande sol och måne just nu ligger i konjunktion med mina natala. Vad jag gissar på så sker detta inte allt för ofta, men undrar om det har särskild betydelse? Om man ser till det natala och placidus så har jag min sol i 7:e huset och måne i 9:e. Men utgår man från transiter och likahus så hamnar de i 8:e respektive 11:e. Min första husspets är 13 grader stenbock.

  1. Ja, det är precis som du säger, ovanlig eftersom solmötet endast kan infalla varje år – och chansen för att månen ska vara på exakt den graden i Skorpan samtidigt har jag för mig är är väl ca 1 ggr vart 30 år eller så..:o Du bör absolut se detta som en speciell händelse. Grattis på födelsedagen föresten i efterhand. Kram Margareta

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..