På Himlavalvet vecka 33

 Astrologisk rapport om planetförhållandena på stjärnhimlen 10 – 16 augusti  2015 

Vi har en underbar vecka att se fram emot när flera betydande förändringar äger rum. Det absolut viktigaste är förstås att Jupiter skiftar tecken och går in i Jungfrun vilket kommer att påverka utvecklingen på planeten under 13 månader framåt.  Att Mars träder in i eldiga Lejonet är superdynamiskt och kul. Månen blir ny i Lejonets tecken på fredag vilket också är jätteroligt! Det är en igångsättande, passionerad energi i luften. Härifrån tar våra liv fart och ett helt nytt scenario dukas upp för alla.

Solen befinner sig i Lejonets tecken den 23/7 – 23/8

Solen står i extravaganta, utåtriktade och lekfulla Lejonet och den känslan smittar av sig till oss människor nu. Generösa, sociala Leo tycker om att umgås och bjuder gärna in till fest. Här är känslorna stora, sanna och heta. Det är passionerat och aldrig någonsin långtråkigt, mediokert eller slätstruket.

Här kan Solen verkligen ta ut i svängarna och följaktligen är tiden i Lejonet årets roligaste tid. Alla får vara med och när vi umgås ska det helst vara extra av allt. 

Kreativitet, lek och umgänge med barn är det som Lejonet gillar allra mest.

http://wp.damernasvarld.se/astrobloggen/2015/07/26/2995/


Månen:

Veckan inleds med månen i Tvillingarna. Redan på eftermiddagen rör den sig dock in i känsliga Kräftans tecken där månen blir kvar ända fram till natten mellan onsdag och torsdag. Vid midnatt sker själva skiftet till Lejonet. På fredagen den 14/8 kl 16:54 på 21° 31 har vi en magnifik nymåne i Lejonet att vänta. Solen och månen möts nu och bara 1° isär befinner sig Venus. Det bildas ett litet kärleksfullt möte mellan de tre – en riktig hjärteöppnare.

Merkurius i Jungfrun

Den 7/8 rör sig snabbfotade Merkurius in i Jungfruns sfär. Där kommer den gudomlige kommunikatorn att se till att det blir ordning och reda. För oss jordebor innebär det att vi väcks ur vår sommarvila. Vi inser att det är dags att återvända till verkligheten och tänka helt andra tankar. Ta en snabb kopp kaffe för att kvickna till ur sommaridyllen för härifrån gäller det att ha huvudet på skaft.

Nu går det undan, massor med beslut som ska fattas och saker som ska utföras. Ju snabbare vi blir bli skärpta och målinriktade ju bättre.  Skolan börjar, livet återgår till sin normala gång och de allra flesta av oss kommer snart igång med sina aktiviteter, jobb och skola.

Det här är en position som Merkurius älskar, eftersom han styr tecknet och känner sig hemma här. Lika smart och kvicktänkt som i Tvillingarna men mer jordnära, realistisk och praktisk i Jungfrun. Nu blir tankeprocesserna snabba och målet är problemlösning. Vi är detaljrika, analytiska. Se till att hålla perspektivet så att du inte snöar in dig på detaljer. Undvik att låta alltför torr och saklig när du uttrycker dig.  Folk har en tendens att tycka att jungfrun är lite väl nördig med sina intressen och preferenser där allt ska vara perfekt.

Retrograda Venus i Lejonet 31 juli – 6 september

Ja – här har vi några retrograda dagar när vi kan fundera över våra prioriteringar, vad det är vi vill ha mera av och vad det är som vi kanske inte längre behöver ha i våra liv.

Att en planet backar, som Venus gör nu, betyder i korthet att man kan backa bandet, gå tillbaka lite i händelseförloppet och att man under denna period kommer att få en andra chans. En andra chans att om just våra prioriteringar, om kärleken och relationer.

När Venus är i Lejonet då kan vi ha en idealiserad bild av kärleken. Vi vill att allt ska vara storslaget och perfekt. Nu när Venus är retrograd kanske vi kommer att verklighetsanpassa våra drömma och tankar om kärlek och finna balans i våra relationer.

http://wp.damernasvarld.se/astrobloggen/2015/06/04/2718/

Mars i Lejonet 9/8

I söndags trädde Mars in i eldtecknet Lejonet. Här kommer den likaledes eldiga Mars till sin rätt och vi kan börja ta stora kliv framåt. Mars är så motiverande och energin lyfter människor, får dem att bestämma sig och agera.

I hjärtetecknet Lejonet är det massor av saker som händer förstås. Kärleken och passionen är glödhet. Förälskelsen kommer till oss plötsligt och känslan är överväldigande. Här i Lejonet är Mars kaxig, självsäker och grandios. Han är het, han vet vad han går för och vet att han tål att tittas på.

Transiterande Mars har ofta en igångsättande effekt på skeenden, den kan vara med när man blir arg, upprörd, ledsen, vid plötsliga olyckor osv. Det kan också vara så att Mars här har ett finger med i spelet när man bestämmer sig och får saker gjorda. Det handlar om att skapa, ta initiativ till att saker och ting blir av.

Mars befinner sig i ett läge som kallas ”Out of Bounds” under perioden 24/7 – 22/8.

  Att Mars är ”out of bounds” betyder kort sagt att Mars har passerat gränsen för solens vanliga bana, obunden och fri rör sig planeten lite gränslöst, galet och fritt. Det här anses vara ett ytterst explosivt, illa varslande och faktiskt oroväckande astrologiskt tillfälle. Tänk terroristdåd, olyckor och liknande.

http://wp.damernasvarld.se/astrobloggen/2015/08/08/mars-i-lejonet/

Jupiter i Lejonet:

På tisdag 11/8 2015 ca kl 14.00 skiftar Jupiter tecken och går in i Jungfrun! Hurra! Det här är en den mest positiva händelsen under 2015! Jupiter nu rör sig in i jordtecknet Jungfrun vilket troligtvis leder till förbättringar för alla på hela jorden eftersom miljöfrågor och helande kommer upp stort nu.

Genom att Jupiter med sin positiva, expansiva och härliga energi hjälper oss människor att tänka nytt och bättre föds smarthet och fantastiska idéer i hans närhet. När nu eldiga Jupiter kommer in i det smarta Merkuriusstyrda rörliga, jordtecknet Jungfrun, kan tankarna laddas ner till verkligheten. Så, ifrån att vara idealistiska, entusiastiska drömmar i molnen kan de här i Jungfrun konkretiseras, genomföras och förverkligas. Praktiska Jungfrun hittar lösningar på allt.

Läs mer om detta: http://wp.damernasvarld.se/astrobloggen/2015/08/08/jupiter-i-jungfrun/

Jupiter i Jungfrun igenom husen: http://wp.damernasvarld.se/astrobloggen/2015/08/08/3062/

Saturnus i Skorpionen

Saturnus är den stränge fadern och den kosmiska läraren som tvingar oss människor till mognad, utveckling och eftertanke.

Förra söndagen vände Saturnus bana direkt i Skorpionen på 28° 17 det dröjer ända fram till 17/9 tills han åter är tillbaka i Skytten. Saturnus kommer nu att vara i Skytten fram till den 20 december 2017.

Saturnus är ju en planet som har väldigt dåligt rykte eftersom han är förknippad med alla ord som börjar på O (oälskad, olycklig, otrygg osv). Läs mer om Saturnus i Skytten http://wp.damernasvarld.se/astrobloggen/2015/01/03/1713/

DE TRANSPERSONELLA PLANETERNA:

När det gäller de tre stora tunga elefanterna så är betydelsen av dessa positioner så viktiga, stora, djupgående och komplexa att jag inte väljer ta upp dem här. Framförallt på den kollektiva nivån skapar dessa trender, politiska skeenden och utveckling

  • Uranus befinner sig ca 20° 25 retrograd i Väduren
  • Neptunus befinner sig ca 9° 1 33 Retrograd Fiskarna.
  • Pluto befinner sig ca 13° 29  Retrograd i Stenbocken