Merkurius i Jungfrun

Den 7/8 rör sig snabbfotade Merkurius in i Jungfruns sfär. Där kommer den gudomlige kommunikatorn att se till att det blir ordning och reda. För oss jordebor innebär det att vi väcks ur vår sommarvila. Vi inser att det är dags att återvända till verkligheten och tänka helt andra tankar. Ta en snabb kopp kaffe för att kvickna till ur sommaridyllen för härifrån gäller det att ha huvudet på skaft.

Nu går det undan, massor med beslut som ska fattas och saker som ska utföras. Ju snabbare vi blir bli skärpta och målinriktade ju bättre.  Skolan börjar, livet återgår till sin normala gång och de allra flesta av oss kommer snart igång med sina aktiviteter, jobb och skola.

Det här är en position som Merkurius älskar, eftersom han styr  tecknet och känner sig hemma här. Lika smart och kvicktänkt som i Tvillingarna men mer jordnära, realistisk och praktisk i Jungfrun. Nu blir tankeprocesserna snabba och målet är problemlösning. Vi är detaljrika, analytiska. Se till att hålla perspektivet så att du inte snöar in dig på detaljer. Undvik att låta alltför torr och saklig när du uttrycker dig.  Folk har en tendens att tycka att jungfrun är lite väl nördig med sina intressen och preferenser där allt ska vara perfekt.