Vecka 32 – Veckohoroskop

Den här bilden valde jag till minne av det afrikanska lejonet Cecil som brutalt mördats tidigare i sommar. Hoppas att vreden som stiger upp i oss alla kan bidra till att hjälpa djurens utsatta situation i världen.

Cecil

Väduren

Det är en energivändning på gång och för dig är det bara bra vibrationer i kosmos Väduren! Prisa Gudarna för att du klarat dig igenom sommaren. Nu återvänder såväl dina krafter som din i det närmaste magiska effektivitet. Veckan inleds med inte mindre än fyra planeter i eldiga Lejonet. På söndag lösgör sig Mars ur Kräftans grepp och glider in i Leo han med. Phu, vad underbart att få möjlighet att känna igen sig och förstå vad det är som händer. Det om något gör att det kan lossna för dig yrkesmässigt. Det är möjligt att universum har förändringar på lut för dig. Välkomna dem med öppna armar och tveka inte att ta de nya steg du behöver. Kreativiteten flödar och det tycks även finnas en del sociala evenemang, glamour och romans som väntar.

Oxen

Vinden har vänt, det är Lejonets eld som brinner och hela augusti kommer att erbjuda mycket glädje och roliga händelser. Måndagens spända kvadratur mellan Jupiter och Saturnus tvingar dig att se verkligheten. Kanske är det idag din semester tar slut? Att är fyra planeter bildar ett kluster i ditt i hemkära 4:e hus gör att många av er tvekar inför alla yttre krav och hellre håller sig hemma och myser med nära och kära. Var inte så motsträvig Oxen. Dansa, lek och lev ut din kvinnlighet. Det är en glad och livsbejakande och härlig tid du vecka du har framför dig – så passa på att njuta.

Tvillingarna  

Du, zodiakens mest utåtriktade person, stimuleras positivt av Jupiters närhet till Solen, Venus och Merkurius och naturligtvis alla möjligheter till möten och mingel som det medför. Saturnus bildar kvadratur till Jupiter på måndagen vilket förstås sätter tonen för veckan. Det är nya tag, det är business och det är allvar som väntar. Kanske känner du in att det som sker nu är ”i väntan på”. Ja, du väntar såklart på att din styrare Merkurius och mirakelgöraren Jupiter ska byta tecken och bistå dig i förverkligandet av dina drömmar. Merkurius skiftar redan till helgen men Jupiter dröjer en vecka till.

Kräftan  

Det är sista dagarna som Mars dröjer sig kvar i ditt tecken – han skiftar över på söndag och därifrån och framöver kommer du plötsligen att känna att ett behagligt välbekant lugn återkommer i kroppen. Hurra! Det är en tuff kvadratur som sker mellan Jupiter och Saturnus på måndag som gör att energierna skiftar på ett påtagligt sätt. Det är vardagen som knackar dig på axeln och vill dra dig tillbaka. Det är ditt yrkesliv och din karriär som är på tapeten Kräftan. För vissa kan det kännas jobbigt, eftersom många av er upplever att det är dags att fatta beslut angående hösten. Klokt är att försöka förhålla sig affärsmässigt till allt som sker och inte blanda in känslorna i det som i grunden är en praktisk fråga.

Lejonet  

Ja, kära Leo! Vi börjar närma oss vägs ände. I ett års tid har underbara Jupiter varit din följeslagare och, stötta dig i din strävan och ofta gjort det omöjliga möjligt. Den 11/8 skiftar han över till Jungfrun så om du kan – försök att utnyttja det flöde som ges. Den här veckan inleds lite abrupt med en kvadratur mellan Jupiter och Saturnus som under några dagar för oss tillbaka till verkligheten och yrkeslivet. Detta är verkligen din tid – inte mindre än fyra planeter befinner sig i ditt första hus och du befinner dig i händelsernas centrum. Om du tillhör dem som arbetar med ett kreativt yrke kommer flödet att hjälpa dig i ditt skapande.

Jungfrun  

Månen är nu avtagande och kära Jungfru du återhämtar dig efter den oroliga fullmånen förde med sig. Det känns inte som att händelseförloppet den här veckan kommer att uppta särskilt mycket text (om ens någon alls) i din dagbok Jungfrun. Det är en i princip oaspekterad vecka när inga planetinfluenser alls kommer att vare sig störa eller om du så vill hjälpa dig på traven. Passa på att ta en paus och njut av den kosmiska stillheten som är din verklighet tills på lördag när din styrare Merkurius träder in i ditt tecken. Nice.. Han kommer inte ensam. Strax därpå följer härliga, expansiva Jupiter som under ett helt år kommer att arbeta stenhårt med dig och ditt fall. Han gör dig till en lyckligare människa!

Vågen

Saturnus och Jupiter bildar en tuff kvadratur på måndag som ger dig en påminnelse om allvaret och verkligheten. Veckans höjdpunkt är tisdag-onsdag när Jupiter och Venus möts i ett välsignat tete-a-tete. Använder du energin rätt så har du möjlighet att påverka detta fönster till att påverka din ekonomi positivt – eller charma ihjäl din omgivning! Allt kommer funka! Det sista halvåret har varit enormt utmanande för dig Vågen och förhoppningsvis kommer du att känna en enorm lättnad när energimässigt när Mars (redan på söndag) och Jupiter (11/8) skiftar tecken och intar en helt ny position. Du stolt vända dig om och se tillbaka på en tuff tid och vara glad att du faktiskt lyckats bra.

Skorpionen  

Ditt karriärorienterade 10:e hus är denna vecka upplyst och överbefolkat av inte mindre än 4 härliga planeter som gör dig sedd och uppmärksammad. Måndagen innehåller en intressant kvadratur mellan Saturnus som befinner sig i Skorpionen och Jupiter. Energin kan knuffa dig framåt och uppåt i yrkeslivet. En annan indikation på fet tur och lycka är den rosafärgade välsignelse som mötet mellan Venus och Jupiter för med sig till dig på tisdag. Vad är det din själ längtar efter Skorpionen? Pengar, kärlek eller personlig utveckling – allt tycks vara möjligt och inom räckhåll nu. Ta för dig!

Skytten  

Tillhör du dem som redan avverkat sin semester redan funderar över nästa? De allra flesta Skyttar ogillar dagliga rutiner och trivs bäst med att få ströva fritt och själva lägga upp sin dag. Om du inte har det så kan livet kännas lite surt på måndag då Saturnus med Jupiter i en kvadratur. Det är en skarp vinkel som ställer saker på sin spets – yrkesmässigt och ekonomiskt. Du kanske behöver ta dig en funderare här på hur du vill att ditt liv ska formas framöver. På tisdag sker ett gudomligt möte mellan din styrare Jupiter och underbara Venus som kan reboota ditt självförtroende ge dig optimismen tillbaka. Det är bra grejer på gång nu och inom en veckas tid sker ett synnerligen välkommet energiskifte som hjälper dig till självförverkligande.

Stenbocken  

Det är massor som sker på din stjärnhimmel Stenis och de kosmiska influenserna ändras nu. Heta Mars som hela sommaren har hetsat på och skapat disharmoni piper iväg in till Jungfrun till helgen. Det kommer att ge dig lugnet och harmonin tillbaka. Men.. det är massor som sker innan dess – viktiga grejer dessutom. Din styrare Saturnus bildar på måndag en kvadratur till Saturnus som plockar fram din styrka och ambition. Det är jobb, business och allvarliga tongångar på gång. Venus och Jupiter möts i en passionerad omfamning på tisdag vilket ger glädje och inspiration och kärleken frodas i den energin. Den härliga känslan inspirerar dig att vilja fördjupa dina känslomässiga relationer. Kanske kommer du och din partner varandra ännu närmare nu eller så möter singeln en speciell person.

Vattumannen  

Vattumannens fullmåne som ägde rum i helgen har nu bedarrat och kanske förde den med sig en och annan känslomässig insikt. På måndag infaller en knepig vinkel mellan Jupiter och Saturnus som får dig att fundera över ditt yrkesliv och framtid.. Det finns dock en hel del kvar för dig att göra runt karriär och livsmål. Lyckligtvis har du nu lyckosamma Jupiter på din sida så det finns goda möjligheter att göra de drag som säkrar ett prestigefyllt jobb, mer betalt eller vad det är ditt hjärta längtar efter. Venus möte med Jupiter (det andra i en serie på tre) skapar ett ytterst användbart och välsignat fönster som ger dig möjlighet att påverka utvecklingen av din ekonomi positivt.

Fiskarna

Det är intressanta dagar som ligger framför dig när ytterst få planeter triggar ditt horoskop. Det skapar en drömtid, ett fönster av klarhet och det är i princip bara du och Neptunus som gäller nu. Energin hjälper när den intuitiva kan se tydligt och känna vad framtiden bär med sig. Inom 9 dagar skiftar Jupiter tecken och du går in i en expansiv tid när dina planer om framtiden kan förverkligas. Oavsett om dina drömmar är professionella, ekonomiska eller av en mer personlig karaktär med tankar på familj eller kärlek så kommer du att uppleva ett genombrott. Människor är redo att stödja dig och öppna framgångens dörrar, ditt självförtroende växa i takt med framgången och du har en underbar höst framför dig.

 1. Åh vad skönt för mig som jungfru att jag valde denna vecka som semester vecka o tanken är bara att njuta ledighet solen o värmen
  För jag är redo för alla förändringar utmaningar o den utveckling som det närmaste året har med sig för mitt tecken. Jag vill bara ur min dvala o mitt personliga mörker, ut i ljuset o få leva livet
  Kram

  1. Åh, ja… det är så välbehövligt detta som händer i Jungfruns tecken nu snart! Som att vattna en törstig blomma 😀

 2. Efter förra veckans nedåtspiral i det mesta känner jag en lättnad över veckans horoskop (fiskarna) och ser fram mot en härlig höst! Tack för att du varje vecka levererar horoskop som jag känner igen mig i. Kram, Felicia

  1. Åh Felicia! Vad coolt! Jag hoppas att du kommer att få allt du vill nu när Jupiters mirakulösa strålar träffar dig 😀

 3. Låter som en vilsam vecka 🙂 Förutom att jag har pluto på 28 grader i kvadtatur till saturnus så det kanske inte blir så vilsamt Margareta?
  Jag undrar om jag kan möta en karmisk kärlek nu?Är intressead av en man i fiskarnas tecken.
  Önskar dig en fin dag!
  Marie

  1. Hej Jungfrun! Aspekter mellan de stora, långsamma planeterna är inte så farligt som det låter. Det är mer en generationsgrej. Ja, du kan ta i beräkning att Pluto befann sig där i Lejonet och rörde sig lite upp och ner ca 28° en lång tid. Från 1955 – 1957. Så det finns många runt dig som har mer eller mindre samma transit på gång. Om Saturnus däremot skulle röra någon av dina personliga planeter – då kan vi snacka. Ja, det är då vi kommer ner på personnivå och du känner av det.
   Hälsningar Margareta

 4. Hej !

  Tycker ditt horoskop alltid stämmer så bra duktiga du 😉 är född 830523 ( tvilling) kl :17:44 i Göteborg, Så klockren beskrivning med ” väntan” innan Merkurius till helgen vänder och Jupiter om 1 vecka , känner att denna tiden som vart och veckan även nu är ” lugnet inför alla positiva förändringar ” …hehe tror det i alla fall med min kvinna ? Haft det ganska upp å ner sista tiden,detta året hittills men tror å känner i magen att något stort är på gång efter all väntan ,motgångar och tålamod( hon är oxe). Eller vad tror du ?

  Kram från Gbg 😉

  1. Hej Emil,
   Tack för fint inlägg 😀 Man blir glad att läsa att även killar känner, längtar och hoppas – precis som vi kvinns. Det är många av läsarna som tror att det inte finns kännande män så det är underbart med ”bevismaterial”.
   Ja, det blir en fin vändning nu för dig 😀 Hoppas att det blir bättre snart.
   Hälsningar Astrobloggen

 5. Åh vilken bra blogg! 🙂 Har just hittat hit! Den här sommaren har verkligen varit öken på alla plan! Jag har läst vecka efter vecka att det nästan bara ska vara positivt och rosa moln. Inget har stämt! Jag väntar på ett lejon, men den personen verkar ha träffat en fisk 🙁 Åh! Det gör ont! När kommer min tid? Kram till dig Margareta för en otroligt fin blogg! Tack för att du valde det fina lejonet som bild för den här veckans horoskop! <3 /Lina

  1. Hej Tvilling Lina,
   När man ställer veckohoroskop är de naturligtvis generella. Vilket elände med Mr Leo då 😀 Kan du tänka dig att träffa en ny kille? Det kommer ju ljusare tider för alla de rörliga tecknen nu – och du är såklart en av dem. Hoppas på det bästa för din del. Om jag vore du skull jag satsa på en man man inte behöver vänta på. De där Lejonen kan vara trilska och svåra att ha att göra med. Tror att du gör klokt i att gå vidare och inte ha mera ont.
   Lycka till tjejen..

 6. Är fisk och har haft en riktigt tung period på relationsfronten. Men nu ser det ut att vända eller?! Vore fantastiskt!

  1. Hej Karin! Ja . du har rätt. Jag tror att det vänder nu och att du kommer att bli väldigt nöjd med vad som händer härifrån och fram till 9/9 2016 😀

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..