Vecka 31 – Veckohoroskop

cats1_682_533079a
Måndag 27 juli – söndag 2 augusti

 Väduren

I dessa dagar har den ena planeten efter den andra bytt tecken eller ändrat riktning. Slutet på denna kavalkad av förändringar kommer nu i till veckoslutet då fullmånen infaller i Vattumannens tecken den 31/7. Det är eldens element som tar över och det bådar gott för dig som kan ha upplevt att du tappat energi snarare än blivit starkare under sommaren. Det här är vändpunkten. Uranus som befinner sig i Väduren, vände retrograd i söndags bildar nu en kaxig och utmanade kvadratur med din styrare Mars som fortfarande är sig i Kräftan. Det är ganska tuff men samtidigt frigörande energi. Om du mister någon person i ett gräl nu gör du klokt i att låta det vara och vandra vidare. Lägg hellre ditt krut på i att fokusera på din karriär. Det är massor, bra grejer, som kommer att hända där.

 Oxen

Veckan börjar lite smygande och lamt med månen i Skytten. Tro inte för en sekund att det är så tiden kommer att förflyta. Det är eldfängd och rätt kaxig energi i luften som byggs upp här under veckan. Det är en dallrande, het och social fullmåne som infaller på fredag. Den energin färgar hela horoskopet och du vill komma till ett avgörande kanske både yrkesmässigt och i kärlekslivet. Det är massor som kan hända nu. Saturnus vänder rätt och äntligen påbörjar han sin färd ut ur Skorpionen och även bort ifrån ditt liv. Härliga Venus kommer backar nu in i Leo tillbaka och intar en förförisk position. Precis vad du behöver för att förbättra kärlekslivet. Mums. Det kommer att krävas av dig att du fokuserar på karriären nu. Ett val eller avgörande är inte långt borta ifrån dig.

Tvillingarna

Det är så stora förändringar på gång nu på stjärnhimlen och hela det upplägg som din sommar har innehållit skiftar. Det blir mer liv i luckan, rörelse och människor runt dig. Uranus/Mars kvadraturen skapar spänning och friktion människor emellan men också en roliga, oväntade händelser som piggar upp och gör allt spännande. Fredagens fullmåne i Vattumannen infaller i ditt internationella nionde hus och resor, personlig utveckling och nya människor och erfarenheter blir helgens tema. Intressant! Venus backar under veckan ut ur Jungfrun – det kan kännas lite surt när du precis hade börjat värma upp men.. Om det är så att du har fått en ny vän på kroken är det bra att det inte går för fort. (Retrograden bromsar upp takten lite.) Merkurius/Sol mötet ger dig all möjlighet till att prata på och lära känna varandra.

Kräftan

Det är en innehållsrik och spännande vecka som väntar dig Kräftan. För en fredsälskande varelse som dig kanske den till och med kan vara lite väl mastig. Uranus och Mars bildar kvadratur, vilket är en utmanande aspekt och kanske utvecklas inte saker precis som du planerat. Jag säger inte att det blir sämre – men det blir annorlunda än väntat. Det där med lugn, ro och en harmoni känns inte riktigt realistiskt med Uranus närvaro. Ödets oväntade finger knackar dig på axeln nu. Var försiktig i relationer och nu menar jag såväl vänskap som kärlek och affärsliv. Den 31/7 har vi en fullmåne glittrig, social och sensuell fullmåne som infaller i ditt passionerade åttonde hus. Wow.. Vem vet vilka överraskningar denna måne för med sig till dig?

Lejonet

Nu har solen hunnit komma en bit in i tecknet och veckan ser ut att bli rejält eldig. Heta Mars bildar en kvadratur till Uranus nu vilket ställer saker på sin spets människor emellan och kanske är varken harmonin eller lugnet lika självklar som den var alldeles nyss. Det kan vara bra att rensa luften och säga sin mening ibland. Venus kärlekens gudinna är på väg tillbaka in i ditt tecken igen – phu – och tack och lov för det! Hon blir kvar nu i ditt tecken ända fram till oktober.  På fredag har vi en spännande fullmåne i Vattumannen som infaller i ditt relationshus! Det bådar gott för kärlekslivet och helgen ser ut som ett rosenrött löfte. Njut!

Jungfrun

Sedan i lördags har Venus lagt in backen vandrar nu baklänges ur ut Jungfrun. Ja – här har du några retrograda dagar när du kan fundera över dina prioriteringar och vad det är som du värdesätter mest i livet. Har du tid att ge dina nära och kära all den kärlek som de behöver eller tar arbetet upp för mycket av din uppmärksamhet? Snöa inte in dig på små detaljer utan ta ett kliv tillbaka och se ditt liv på håll. Det kan bli aktuellt med en justering av karriären inom max ett halvår men troligen tidigare. Du kommer att få möjlighet att välja! Fredagens fullmåne infaller i ditt sjätte hus (hälsa och arbete) och nu blir det viktigt att bli klar med eventuellt arbete som har blivit liggande. Det är framtiden och förberedelser för den kommande hösten som gäller och livsstilsfrågor kommer i fokus.

Vågen

Det är så mycket som förändras i kosmos nu och du tillhör (som vanligt) dem som har varit mer prövade än andra. Denna gång är det Uranus som nyligen vänt retrograd som kommer att bilda en knasig kvadratur till Mars. Ja, det är högexplosiv energi som kan erbjuda överraskningar och utrensningar men jag lovar – nu är det faktiskt sista vändan av skitenergi på ett bra tag. Låt oss istället prata om allt roligt som också finns i horoskopet! På fredag kommer en härligt uppfriskande och spännande fullmåne att lysa upp ditt romantiska femte hus vilket bådar gott för kärlekslivet. Din styrare Venus har nu börjat backa tillbaka till Lejonet och detta kan vara ett gyllene tillfälle att återknyta till någon du håller av.

Skorpionen

Din vecka börjar lite smygande, vi har en tilltagande måne så energin byggs successivt upp. Fram emot torsdag kväll kommer du att känna månens vibrationer och det är en spännande känsla i luften. Månen blir full kl 12:45 på fredagen och hela helgen färgas av fullmånen som faller i ditt fjärde hus som symboliserar hemmamys och familj. Under den gångna veckan har ett totalt energiskifte ägt rum. Planeter har bytt tecken och andra har vänt sin bana. Din klassiska styrare mars är inblandade i en inte helt odramatisk kvadratur med Mars så allt är inte självklart och kanske kan du få en rejäl överraskning nu. På söndag vänder Saturnus bana direkt igen och den stränge fadern påbörjar då sin utmarsch ur Skorpionen.

Skytten

Det har skett ett energiskifte på himlavalvet och det är eldens element som tar över showen. Ah, vad skönt! Äntligen slipper du allt blask som hållit dig tillbaka och kan sätta siktet emot framtiden. Uranus bildar en explosiv kvadratur till Mars vilket kan innebära plötsliga lyckokast, förändringar och kanske till och med riktigt chockande eller förvånande nyheter. Senast på torsdagskvällen kommer du att känna att stämningen stiger. På fredag infaller fullmånen i Vattumannens tecken och i ditt kommunikativa tredje hus som pekar på mysigt umgänge med dina syskon, nära vänner eller grannar. Det ser ut som en mysig, busig, inspirerade tid som väntar dig.

Stenbocken

Tillhör du dem som känt av den skakiga energin som har påverkat under juli månad? Kommande veckan är den sista i raden som är så här högexplosiv och skakig. Denna gång är det Mars som bildar en kvadratur till Uranus. Det kan innebära tvära kast och plösliga känslor som blossar upp. Du kan känna dig ovanligt känslosam och lättretad och det kan vara lättare sagt än gjort att hålla humöret i schack. Tisdag – torsdag rör sig igenom ditt stjärntecken fram tills den på fredag blir full i Vattumannen och i ditt tredje kommunikativa hus. Bli inte förvånad om någon öppnar sitt hjärta och berättar sina innersta hemligheter för dig eller att du själv tappar kontrollen över dina känslor och säger mer än vad du har tänkt. Positivt är nu att energin tydliggör vad du verkligen känner.

Vattumannen

I dessa knasiga tidevarv när de flesta människor mer eller mindre tappat sugen och är besvikna på väder och vind lyser du och ditt horoskop som en klar avvikelse. I ditt liv finns inte anledning till sura miner och jag har i princip bara goda nyheter för dig Vattenbärare. På fredag kl 12:45 kommer månen att bli full i ditt stjärntecken och detta är din alldeles egna speciella fullmåne. Det är en ny årscykel som startar här för dig nu. Du är på topp den nu – Venus den gudomliga har redan börjat backa och kommer på fredag tillbaka in i Lejonet och i ditt sjunde hus relationshus. Det är två veckor kvar för dig att åtnjuta Jupiters gunster så njut sommaren och lev!

Fiskarna

Det är en galen vecka du lämnat bakom dig och även den kommande veckan kan innehålla en del tokiga händelser, och nu menar jag nödvändigtvis inte på ett skönt sätt. Många planeter har eller är i färd att bytt tecken eller vända sin bana nu och energin blir därför lite huller om buller. Den positiva trend som Venus fört med sig kan tappa fart nu när planeten vänt retrograd. Kanske är det så att flirten du hade på gång kommit av sig eller så kan saker som du räknat med och trott på bli en försenade. Det här är verkligen ingenting att vara ledsen för eller ödsla energi på. Om väldigt kort kommer energin vara en helt annan och allt är på topp! 1Låt fullmånen den 31:a att guida dig rätt. Den faller i ditt 12 hus och du kommer till insikt om vad som är rätt sak att göra.

 

 

 1. Ödets oväntade finger knackar på min axel……det blir kanske inte sämre men annorlunda! Hjälp säger jag, jag blir livrädd att jag ska få det svårt igen. Klarar inte några allt för tuffa utmaningar nu. Kan du förklara lite Margareta ? Kram

  1. Hej Anita! Jag tror inte att du kommer att få det sämre! Kanske uttryckte jag mig väl dramatiskt men.. Det kan vara lite oväntade händelser, erbjudanden osv som dyker upp. Fullmånen utgör ju alltid en form av klimax, processer som leder till sin mognad/avslut osv. Jag tänker att det ska bli spännande. Kram till dig

 2. Äntligen Måndag, du förgyller veckans första dag med dina horoskop! Imorgon så träffas vi på riktigt Margareta:-)

 3. Verkar bli en skakig vecka men förhoppningsvis på ett bra sätt! Ser fram emot jupiters ankomst och hoppas den för med sig lite tur. 🙂
  Tack för ett bra horoskop som jag följer varje vecka.
  Kram 🙂

  1. Kul att du gillar horoskopen. Men tvivla aldrig på Jupiter! Det är som att säga nej till turen, utvecklingen och expansionen. Tänk att det funkar bara så kommr det att göra det. 😀

 4. Hej.
  Är helt lyrisk. Är Vattumannen och sen massa veckor bakåt har läsningen varit klockren och stämt till 100% .
  Stort tack Margareta .

 5. Kommer inte även Lejonen att påverkas ”negativt” av Venus retrograd? Det låter lite så ibland när du skriver, att vi nästan ska fasa för den fast för de födda i Lejonet så är det = ännu mer kärlek i luften?

  1. Jag tycker inte att det är så mycket att fasa över. Jag har kollat in så mycket olika sajter som ger tips på hur man ska överleva Venus retrograden och allvarligt talat så tycker jag att det är överdrivet. Det ger oss människor möjlighet till eftertanke och kontemplation. Man hinner reflektera över val i livet och komma på vad man verkligen vill i kärlek men också livet generellt. Det är verkligen inte en dålig sak.
   Vad som är, som man möjligen kan uppleva som dåligt, det är att ragg-faktorn sjunker. Folk är inte lika ”på” för att hitta en ny utan kanske mer söker att ordna till det med den man redan är ihop med.
   Det är så jag tolkar det hela.

 6. Förändringar!! Jag behöver tydligen förändring för jag har bokat en äventyrsresa till jul helt utan att tänka igenom det och nu värderar jag lägenhet och tittar efter fritidshus, allt samtidigt…
  Vad är det som händer?!!

  1. Linnéa, jag kan inte komma på något sådär på rak arm. Sorry.. Tänker att du kanske kan hitta lite inspiration ute på nätet. Det brukar finnas massor av sådant! 😀

 7. Ja Puh, Nog för att Jag gillar ” utmaningar ” men det som varit , har varit lite väl i De Tuffaste Tagen, Tack att Du Margareta, Nämner att det är den sista ” skitveckan ” & Hoppas på Den Jag håller av <3
  Bästa Astrologen I Universum , Klockrena Astroveckor , Tack För Allt Du delar med Dig, Kram <3
  Sanna/ Våg

 8. Hejsan!
  Tycker det är intressant att läsa horoskopet, och har en fråga vad gäller skorpionen.
  Hur blir det med kärlekslivet, är kär i en oxe som är upptagen med en lejon. jag är olycklig kär med andra ord, men jag vill veta om vad stjärnorna säger om skorpionens liv under resten av året. finns det ljus i tunneln?

  1. Det finns alltid ljus i tunneln – men – det här året kan mycket har varit lite för mycket eftersom Lejonen har fått för mycket ljus på sig. Ja, det är sista veckan han har med Jupiter nu i alla fall. Underbara Jupiter kan i värsta fall leda till att en människa får hybris och inte kan se klart.
   Det ska bli intressant att se vad som händer nu när planeterna ändras. Det kan absolut vara till din fördel Skorpio

 9. Hej!! Det stämmer helt de sista veckorna för mig som är fisk! Jag har haft tufft i 4 månader med hälsan! Hur blir i fortsättningen för fiskar tror du? Jag är tacksam för din horoskop! / mvh fisken

  1. Hej Nexha! Det kommer att bli bra mycket bättre för dig ifrån 11/8 så börjar energin att byggas upp och du får tillbaka hälsan. Tack för gulliga ord om horoskopet. Jag blir så glad att du gillar bloggen! 😀

 10. Jag hoppas så innerligt att detta är sista ”stöten” för nu tycker jag att det räcker. Hittills har 2015 varit ett helvete rent känslomässigt och att det skulle dyka upp någon form av kärlek under veckans slut finner jag högst osannolikt. Romantik är inte den här vågens grej tydligen… Men karriären går bra.

  1. Mmm.. Det är verkligen tuffa tag för alla det kardinala tecknen. Vi blir prövade och specialtränade vare sig vi vill eller inte sade en luttrad Vädur.. Jag har också märkt att det du skriver om. :O

  1. Du har inte gjort något fel Anita! Det är jag som sitter här och svarar och är lite seg. Hinner inte ikapp alla kommentarer här.

 11. Kräfta/Lejon är jag och det ser verkligen spännande ut på kärleksfronten, som jag har väntat 🙂

  Tack för en fin blogg!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..