Mörkermånetid

Månen är avtagande och vi befinner oss nu inom de 3,5 dygn lång perioden före nymånen som kallas mörkermåne. Det finns alltså nästan inget månljus alls på himlavalvet. Under natten till torsdag 16/7 kl 03:26 blir månen ny på 23° 14 i Kräftans tecken och en lite skärva av månljus blir synlig på himlen. Detta sker bara en halvtimme före själva soluppgången som i Stockholm äger rum strax före kl 04.00.

Mörkermånen är en tid för vila, för rening, för att sortera sina intryck och för att gå inåt. Nu släpper vi allt vi inte behöver, rensar ut känslor som dröjt sig kvar och förbereder oss för den nya måncykeln. Den andliga kanalen och intuitionen är på topp de här dagarna. Det är gynnsamt att be om guidning i drömmen eller meditationen.

För många kan den gångna veckan ha varit tuff med tre planeter: Solen, Mars och Merkurius i känslosamma kräftan opposition Pluto. Kombinationen Kräfta; vårt hem, traditioner och familj – kontra Pluto som drar upp allt vi gömt i vår inre till ytan. Känslor och minnen dras upp och bearbetas. Denna vecka är det Mars och Merkurius som kommer att vara i direkt opposition till Pluto så de starka känslorna finns kvar med i bilden.