På Himlavalvet vecka 28

Jämfört med förra veckans dramatiska upplägg kan den kommande veckan beskrivas som en ljuv sommarbris. Det är lugnet och harmonin själv som inträder och det ser ut som vi kan fira semester och ta igen oss på allvar.

Solen befinner sig i Kräftans tecken den 21/6 – 22/7

Solen befinner sig under veckan i mitten av stjärntecknet, 13° -19°  och kommer under måndagen/tisdag att bilda opposition med Pluto vilket naturligtvis skapar spänning.  När solen är känsliga Kräftans vattenrike söker vi ro i våra själar. Det är känslomässig näring och moderskap som är ledorden hos Kräftan. Det är tryggheten, huset, hemmet och våra familjer som gäller nu. Renovering, matlagning och traditioner blir viktigt. Kräftan handlar nästan uteslutande om att mata dem hon älskar eller ge känslomässig näring till andra. Med denna vårdande energi och vi blir mer lyhörda till våra kroppars behov. Längtan ut på landet eller till någon annan vilsam plats blir nästan övermäktig.  http://wp.damernasvarld.se/astrobloggen/2015/06/28/grattis-pa-fodelsedagen-kraftan/

Månen:

Veckan inleds med en avtagande måne i Fiskarna. På tisdagskväll smyger in i Väduren. På onsdag kväll bildar månen en kvadratur till solen, det kallas att den träder in i sitt sista kvarter.

Detta sker kl 22.26 på 16 ° i Vädurens tecken och därigenom triggas då det mäktiga T-korset mellan Pluto, Solen och Uranus, Månen. Fredag – söndag befinner sig Månen i softa Oxens tecken.

Merkurius är i Tvillingarna:

Efter en jättelång period (30/4 – 8/7) i sociala, kommunikativa Tvillingarna så lämnar nu slutligen Merkurius sin egen hemmaplan och går in i Kräftan. Merkurius vistelse i Kräftan som kommer att pågå från 8/7 – 23/7 är energin en annan. Vi söker våra rötter, vår familj och vill mest av allt umgås och prata med våra nära och kära. Allt som sker nu är känslomässigt färgat och vi söker ro i våra sinnen. Att ligga på rygg och titta på moln, att njuta av sommarbrisen eller Guds sköna natur är sådant som vi kan värdesätta nu. Vi blir lite mer inåtvända, samtalen rör sig kring oss själva och vår innersta krets.

Venus i Lejonet 5/6 – 8/10

Venus och Jupiter kan i början av veckan fortfarande ses tillsammans men dag för dag blir avståndet allt längre mellan dem. Att Venus befinner sig Lejonet generellt är extra kul för de lejonfödda eftersom Venus – kärlekens gudinna – Den lilla lyckan även kallad – kommer att stanna här i hela fyra månader! Med den här positionen är kärleken ALLT! Venus i Leo vill skriva sin älskades namn över hela himlen, inget är för dyrt eller onödigt nu. Det är extra allt som gäller. Varmhjärtade Venus i Leo gillar det är att bli avgudad, tillbedd, bortskämd och beundrad. Det är det överdådiga och det storvulna som gäller. De älskar att vara generösa, att dela med sig och att göra alla lyckliga. De dras till konst, möbler, kläder och musik. Passionerad, överdådigt bekväm och romantisk är ord som passar in nu. Om du önskar dig något, göra din move i kärlek är det dags att få detta gjort under de kommande  två veckorna för 19/7 träder Venus in i Jungfrun där planeten snabbt vänder i dörren och påbörjar sin retrograda period 25/7.

Under veckan är Venus 24° – 27° i Lejonet.   http://wp.damernasvarld.se/astrobloggen/2015/06/04/2718/

Mars i Kräftan från 24 juni-8 augusti

Vår heta krigare Mars sägs ju vara i sitt fall i Kräftans tecken. Ja, det betyder kort och gott att det inte går så vidare bra för honom att göra sin grej: driva på, kriga och sätta igång skeenden och människor. Ja, ni fattar het kille i iskalla vattnet men…   Solen och Mars har under en lång period färdats sida vid sida och är man generös så gör de fortfarande det men för var dag blir glappet mellan de eldiga två att bli större. Mars befinner sig i ett läge som kallas ”Out of Bounds” under perioden 24/7 – 22/8.   Att Mars är ”out of bounds” betyder kort sagt att Mars har passerat gränsen för solens vanliga bana, obunden och fri rör sig planeten lite gränslöst, galet och fritt. Det här anses vara ett ytterst explosivt, illa varslande och faktiskt oroväckande astrologiskt tillfälle. Tänk terroristdåd, olyckor och liknande.

Jupiter i Lejonet:

JUPITER är läraren, ”gurun” vår kunskap och det är ökad kunskap och förståelse som gäller och planeten skänker optimism, tillväxt, generositet, glädje och överflöd. Jupiter, lyckans planet strävar efter att utveckla, utbilda, expandera oss människor. Expansiva Jupiter befinner sig nu i Lejonets tecken och skapar gyllene tillfällen och härlig energi till allt som kommer i dess väg. Under veckan ca 22° – 23° i Lejonet.   Jupiter lämnar Lejonet den 11/8, 2015.   http://wp.damernasvarld.se/astrobloggen/2014/07/16/jupiter-i-lejonet-2/

Saturnus Retrograd i Skytten/Skytten

Just nu befinner sig planeten Saturnus – ”The Lord of Karma” i retrograd rörelse vilket betyder att planeten backar. Processen började den 14/3 på 4°56 Skorpionen och planeten kommer att vara tillbaka på punkten där det började igen 7/11, 2015. Saturnus har nu hunnit backat in i Skorpionens tecken och är i skrivande stund 29° i Skorpionen och kommer fram till den 2/8 att ha backat tillbaka till 28° 17 när den vänder direkt igen.

Saturnus är tillbaka i Skorpionen den 18/9. Det är många som undrar hur man ska se det här och hur det påverkar oss människor. Jag brukar se de retrograda perioderna som regissörens klipp i en film. Utvecklingen stoppas, man går tillbaka i tiden (Saturnus är ju också Kronos – Tidens Gud). Det blir ”omtagningar” man går tillbaka till skeendena runt december 2014. Man erbjuds möjlighet att göra om och förhoppningsvis göra bättre denna gång. Plocka upp tappade trådar och knyta ihop ändarna är sådant som brukar sägas om retrogaden. Vi gör upp med den processen. Personligen så gillar jag detta skeende. Det känns ordningsamt att få sortera undan den perioden. http://wp.damernasvarld.se/astrobloggen/2015/01/03/1713/

DE TRANSPERSONELLA PLANETERNA:

När det gäller de tre stora tunga elefanterna så är betydelsen av dessa positioner så viktiga, stora, djupgående och komplexa att jag inte väljer ta upp dem här. Framförallt på den kollektiva nivån skapar dessa trender, politiska skeenden och utveckling.

Uranus befinner sig ca 20° Direkt rörelse i Väduren.  Aktiveras nu i veckan när månen på tisdagkvällen går in i Väduren, att Mars är i Kräftan, att noderna aktiveras.

Neptunus befinner sig ca 9° i Retrograd Fiskarna. 7/7 passerar Månen över Neptunus och skänka en gudomlig, andlig liten och vacker twist till allt annat.

Pluto befinner sig ca 14° Retrograd i Stenbocken