Vecka 26 – Veckohoroskop

 

Vecka 26 22/6 – 28/6

 Väduren   21 mars – 20 april

Det här är du när du är som bäst Väduren. Ha papper och penna i närheten och skriv ner det du tänker för det kan slå gnistor om dig och kanske kläcker du dina mest briljanta idéer någonsin just nu. Din vecka innehåller mängder av positiv, inspirerande energi. Jobbiga Uranus som envisats i ditt tecken i flera år i rad och gjort ditt liv jobbigare än du kanske trodde var möjligt kommer genom den exakta trigonen som bildats med Jupiter för en gångs skull att vara en källa till stor glädje. Överraskningar, genombrott och positiva besked är att vänta. Detta kan ge oväntad tur på alla möjliga sätt. Tillhör du dem som sysslar med ett kreativt yrke så får du extra medvind genom att Jupiter dessutom närmar sig en konjunktion med vackra Venus. Wow.. den sensuella energin eldar på kärlek och attraktion dessutom.

Oxen 21 april – 21 maj

Din styrare, kärleksgudinnan Venus och turplaneten Jupiter närmar sig allt mer varandra, dag för dag fram till den 1/7. Det skeendet ger en positiv känsla till horoskopet och det ökar din attraktionskraft och livsglädje. Som om inte det vore nog är den gynnsamma trigonen mellan Jupiter och Uranus exakt på måndagen den 22/6. Passa på att ta chanser nu för du kan nå oväntat bra resultat. Midsommarhelgen innebar som alltid ett energiskifte genom att Solen klev in i Kräftans tecken och scenen blev en annan. Det är dina närmaste, hemmet och familjen som kommer i fokus en månad framåt och arbetslusten lyser dessvärre med sin frånvaro.

 Tvillingarna  22 maj – 21 juni

Oj, oj Tvillingarna.. Det är minsann en händelserik månad du lämnar bakom dig och genom att Solen igår 21/6 lämnade ditt tecken och seglade in i Kräftans vatten bromsas takten in något . Strax därpå så följer även heta Mars efter och det blir lugnt och tyst på din planhalva nu. Din styrare Merkurius bildar under veckan kvadratur med Neptunus för tredje och sista gången vilket påverkar såväl andlighet som fantasi och intuition. Inte nog med det – detta knyter också samman händelser som ägt rum för ca en månad sedan när den första övergången inträffade. Det kan vara lite svårt att koppla exakt vad det kan vara men.. en hint kan vara exempelvis kan en hemlighet/lögn som inträffade i maj bli avslöjad nu, eller liknande.

Kräftan 22 juni – 22 juli

Grattis på födelsedagen Kräftan! Solen gled den 21/6 in i ditt tecken och gör dig till den person som allting kretsar runt. Det är en lite kaxigare energi som gör entré i ditt liv nu Kräftan när även heta Mars följer efter och ställer din tillvaro på ända. Det kommer inte att gå att vara neutral och hoppas på att allt löser sig av sig själv. Det är du som måste agera, fatta beslut och få saker att hända. All denna eldiga energi kan naturligtvis göra att människor runt dig retar upp sig på dig så försök jobba med att vara tydlig, rak och ärlig utan att gå in i konflikt. Om det ändå blir så – våga vara stark och stå upp för dig själv. Veckans superhärliga och ovanligt lyckosamma trigon mellan Jupiter och Uranus ger dig bra idéer och möjligheter till genombrott och framgång. Ta för dig av lyckan när den erbjuds!

Lejonet   23 juli – 23 augusti

Soliga, gulliga du Leo – du är den första att tänka på oss andra och ställer upp för oss, dina vänner i vått och torrt. Nu visar horoskopet att det är dags för dig att få tillbaka lite av allt det du ger ifrån Universum. Det är en supergynnsam, hjärtöppnande energi runt dig nu. Veckan inleds med att Jupiter och Uranus gör en exakt trigon vilket kan ge dig positiva nyheter och kosmiska presenter. Det kan innebära att saker faller du väntat på faller på plats exempelvis. De båda lyckobringade planeterna Venus och Jupiter har redan hunnit vara i ditt tecken en tid. Härifrån närmar de sig allt mer ett exakt möte (tur och positivitet hela vägen) den 1/7.

Jungfrun  24 augusti – 22 september

Gillade du förra veckan Jungfrun? Fram till månadsskiftet rider du på en positiv våg och det finns ännu mer bra energi att hämta. Det mest spektakulära runt dig nu är det ovanliga och kanske också även underbara mötet mellan mirakelgöraren Jupiter och spännande Uranus. Det kan innebära såväl överraskningar som stora portioner av ren och skär tur. Solens nya position i Kräftan gör det lättare för dig att släppa fram dina känslor och tala ur ditt hjärta. Venus konjunktion med Jupiter kommer till helgen att göra underverk för din självkänsla och attraktionskraft. Kärlek, flirt och relationer är det som gäller för dig nu. Din styrande planet Merkurius skapar för tredje gången och sista gången i följd kvadratur till Neptunus. Det flödet hjälper din intuition så känn in och följ din känsla.

Vågen  23 september – 23 oktober

Det är flera intressanta planethändelser här i veckan som får mig att höja på ögonbrynet. Det ser faktiskt ut som att du kan förvänta dig det oväntade (Jupiters trigon Uranus) och att livet kanske vill erbjuda dig ett nytt scenario – det kan till och med vara så att det är en helt ny karriär som lockar? Våga och vinn.. Det är ju faktiskt så att det är du som styr vad som ska ske – men du får medvind av universum. Solens närhet till stressiga Mars har ju redan pågått ett bra tag och kan vid det här laget börja kännas tröttsamt eftersom det kan leda till knas emellan dig och andra människor. Det du behöver nu Vågen – det är att uppsöka lugnet och harmonin igen. Din styrare smyger sig allt närmare Jupiter nu fram till den 1/7. Tur i kärlek är vad det kan innebära.

Skorpion  24 oktober – 22 november

Ja, nu är det verkligen sommar på riktigt Skorpionen och du kommer till din rätt nu när Solen tagit plats i vattentecknet Kräftans och fokus ligger nu på känslor, hemmet, familjen och personliga relationer. Solen är dock fortfarande i största närhet av heta Mars (ditt teckens klassiska styrare). Det kan leda till att du driver på och i värsta fall – att folk uppfattar dig lite för pushig och du hamnar i ett gräl. Nästa iögonenfallande grej i ditt horoskop nu är Jupiters och Venus närhet till varandra och pangläget i ditt 10:e karriärshus. Nätverka och flirta och se till att utnyttja det här fantastiska flödet efter bästa förmåga! Det finns chans att få in en bra kund eller på annat sätt ordna såväl finnanser som kärleksliv innan semestern.

Skytten  23 november – 21 december

Din juni har verkligen susat förbi och nu kära Skytt, bromsas takten in något i och med att solen gått in i Kräftans vattenrike och strax följer även Mars efter. Din styrande planet Jupiter befinner sig i gudomlig närhet till lyckobärerskan Venus och det kan inte innebära annat än bra nyheter för dig. De båda befinner sig dessutom i ditt 9:e hus (resor och internationella kontakter) och du har du en period av intressant utveckling framför dig. Att du hittar en ny partner/lekkamrat kan vara en trolig utveckling. Ge dig ut på äventyr, res eller ge dig ut och mingla i sommarnatten och se vad livet erbjuder. Men.. Venus har inte bara med kärlek att göra. Energin är välgörande på många nivåer. Kreativitet, socialt liv och affärer kan också visa sig få ett uppsving under veckan.

Stenbocken  22 december – 20 januari

Det är flera faktorer som samverkar och gör de kommande 10 dagarna superintressanta. Mars möte med Solen i ditt oppositionstecken Kräftan driver dig framåt och uppåt. Det finns inte en chans att du ska kunna fastna i några gamla hjulspår – tvärt om. Det är gynnsamt för dig att sätta kursen emot nya karriärmål. Du kan utnyttja denna spännande och innovativa energi tillåta att förändringar kommer in i ditt liv. Det är överhängande risk att du blir blixtförälskad denna sommar. Jupiters trigon Uranus kan erbjuda överraskningar och förvånande förvecklingar. Att Saturnus nu backar knyter ihop det förflutna med nutiden, brustna hjärtan kan helas och problem som det varit svårt att komma vidare med kan komma att lösas.

Vattumannen  21 januari – 18 februari

Underbara Venus och Jupiter rör sig nu igenom ditt sjunde relationshus och det ökar förstås din attraktionskraft och livsglädje. Att de båda lyckorbringarna är så nära varandra (och närmar sig konjunktion 1/7) gör att du kan få nästan vad du vill nu! Hurra! Ta det till dig och använd energin. Det här handlar inte bara om kärlek utan kan appliceras på alla områden av ditt liv. Det ligger liksom inom din makt att få vad du vill. Låt din kreativitet komma till uttryck nu för du kan komma att förvåna att imponera på dig själv. Shoppingguden tycks vara på din sida och du kan göra riktiga fynd nu. Och det finns också resor på din horisont så ta för dig och njut.

 Fiskarna  19 februari – 20 mars

Energin skiftade tvärt när Solen 21/6 gled in i Kräftans tecken och vi gick in finstämd vattenenergi. Solen är dock fortfarande i största närhet av heta Mars i ditt passionerade femte hus vilket gör dig kreativ, målmedveten och väldigt passionerad. Du vet vad du vill och har en massa energi över! Venus närhet till Jupiter kommer fram emot helgen att föra in dig i en mysig period av ökande självförtroende när kärlek, flirt och relationer kommer i fokus. Merkurius skapar nu för tredje gången i följd kvadratur till din styrare Neptunus. Det flödet hjälper din intuition så känn in och följ din känsla.

 1. Det var många saker på en gång……Mars ställer saker på enda men andra planeter skapar möjligheter…..hmm….blir kanske en intressant vecka 🙂

  1. Ja, Mars kommer att beta sig igenom Kräftan ända fram till den 8/8. Det kommer att hända massor utav grejer Anita! 🙂

 2. Nej tyckte inte förra veckan gav mig något.

  Önskar att jag kunde känna av den positiva vågen jag rider fram på.
  Och även den positiva energin som jag tyvärr inte har känt av.

  Det ovanliga låter spännande. Mirakelgöraren låter som att det kan ske mirakel , tyvärr nog inte det miraklet jag hade hoppats på.

  ”Det kan innebära såväl överraskningar som stora portioner av ren och skär tur.”

  Överraskningar och tur låter bra. Jag har inte haft så mycket tur i mitt liv och överraskningar är trevliga om de är positiva.

  ”Solens nya position i Kräftan gör det lättare för dig att släppa fram dina känslor och tala ur ditt hjärta.”

  Jag har alltid haft lätt att berätta hur jag mår men det är tyvärr inte alla som förstår mig bara.

  ”Venus konjunktion med Jupiter kommer till helgen att göra underverk för din självkänsla och attraktionskraft.”

  Min självkänsla? Det kan behövas för det har jag ingen. Att jag skulle vara attraktiv har jag svårt att tro på bara.

  ”Kärlek, flirt och relationer är det som gäller för dig nu.”

  Relation har jag ingen, så kärlek får jag ingen från någon partner. Flirta vet jag inte om jag är redo för.

  1. Hej Anette,
   Jag jobbar personligen med ”The Law of Attraction” och positiva affirmationer. Man påverkar sin egen verklighet genom sin egen tanke. Du är din egen skapande gud. Det är alltså sant att man blir inte lyckligare än man gör sig.
   Jupiter är ”möjliggöraren”, Jupiters energi expanderar, och lyfter en människa. Men.. den uppförstorar och lyfter alla tankar och känslor som du sänder ut. Även de negativa.
   Så när man läser ditt tunga inlägg förstår jag precis varför ingenting positivt händer.
   Du fyller dig själv med negativa tankar om dig själv och negativa tankar framtiden. Den vibrationen sänds ut och just nu så uppförstorar Jupiter allt detta. Jag förstår att det nu faktiskt kan kännas värre än när du inte har en positiv planettransit.
   Jag hoppas att du hittar ett sätt att vända den här trenden Anette.
   Med vänliga hälsningar
   Margareta

 3. Hej! Jag är född 23 september och är alltså precis mitt emellan jungfru och våg. Har aldrig vetat vilken jag är eller vilket jag ska läsa.. Här har jag varit jungfru de gånger jag läst men denna vecka hör 23:e till vågen… Jag är alltså förvirrad, kan det ändras från en vecka till en annan? Hur ska jag förhålla mig? Vilket ska jag läsa? Skulle bli väldigt glad för ett svar och få lite rätsida på detta!
  Mvh Linda

  1. Hej Linda,
   Jag kan inte svara på den frågan om du inte talar om vilken tid på dygnet, vilket år och vilken plats du är född. Det växlar – år från år detta.
   Med vänlig hälsning
   Margareta

 4. är född den 29 aug -66, känner inte igen mig om jag bara läser Jungfrun…men någon sa för länge sedan att jag behöver även läsa Lejonet och mixen av dessa så känner jag att det stämmer bättre…vore roligt att få din syn på det Margareta. Tack på förhand.

  1. Hej Lisa,
   när man gör ett horoskop kollar man inte bara upp Solens position. Man måste se var alla planeter står för att kunna få en uppfattning. Därtill kommer också hussystemet och horoskopets huvudaxlar. Jag kan inte veta din ascendent om du inte berättar vilken tid på dygnet du är född och på vilken plats.
   Men..
   Du har solen i Jungfrun
   Månen i Vattumannen
   Merkurius i Lejonet
   Venus i Lejonet
   Mars i Lejonet
   Ja, där fick du veta något litet om ditt horoskop.
   Med vänlig hälsing
   Margareta

 5. Snalla Margaretha- nar du har tid och lust, kan du forklara hur man ska tolka en person som fodd mellan tva soltecken. Exempelvis min man (och mamma!) ar fodda den 20 Juni- jag ser valdigt mycket tvilling i bada, men ocksa en hel del hemmakar familjekrafta. En person som ar fodd ”i skarven” har lite av varje, eller? Kramar fran ett hett Barcelona!

  1. Hej Alex! Jag behöver veta vilket år de är födda och helst också vilken tid på dygnet för att kunna svara. 😀
   Margareta

  2. Ah, nu läste jag frågan igen. Mamma har kräfta och lejon i sig och ja.. hon känns väldigt omhändertagande och mysig.
   Eyal har ingen kräfta alls i sig. Däremot en del Oxe som är tecknet före.
   Jag anser att det är en förenkling av astrologin och en missuppfattning detta att man ska läsa tecknet före eller efter. Ibland kan det stämma – men långt ifrån ofta. kram
   M

 6. Hej mamma Margareta, tackar, tackar för veckans fina leohoroskop, vet du att dessa ord bär mig, jag blir så glad. Tack mamma M för dina trygga, stödjande ord. kram

 7. Hej
  Läser ditt horoskop varje vecka
  Och nu undrar jag om min man och jag kommer att få tag i en ny lägenhet.
  Vi hyr i 2a hand och tiden börjar rinna ut , vi söker överallt men får aldrig napp
  Tack på förhand

  1. Jag är alltid här Anita! Bokningar görs numera över datorn. astrologic.se – gå in på fliken Boka – och vips – kommer du in i min almanacka! Hoppas att vi hörs snart!

 8. Är mitt oppositions tecken det samma som den stjärnbild som ”syntes” vid horisonten då jag föddes? Är också nyfiken på kärriär draget som jag står inför, har nyss påbörjat ett vik. Kanske det blir fast? 🙂

  1. Nej, det är ascendenten. Oppostion – ja då menar jag tecknet mitt emot. Så Kräfta om man är Stenbock exempelvis.Jag hoppas verkligen att det ska bli bra med din karriär! Med vänlig hälsning Margareta

 9. Hej Margareta!
  Eyal 20-06-1969, Haifa, Israel
  Marika 20-06-1946, Varberg, Sverige
  Har dessvarre inte fodelsetid.
  (Sjalv ar jag fodd den 26-09-1972 9.03, Boras, Sverige. Upplever att Eyal ar min tvillingsjal;-)
  Kram fran Sodern, a.

  1. Hej Libra Alex,
   Du är minsann den passionerade sortens Våg (med Pluto konjunkt sol). Hm.. det skapar hetta hos dig så du är inte bara sådär sval och perfekt som man säger att Vågen är. Du känns ju snarare lite tvärt om 🙂
   Marika – Åh – vilken underbar kvinna. Hon känns som hon är väldigt fin, empatisk och kommunikativ. 28° Tvillingarna
   Och den käre Eyal – är även han född 28°i Tvillingarna. Han känns smart, rörlig och underhållande. Hela hans horoskop andas fart och fläkt. Jag gillar att han har venus i oxen (nära din måne) och flera planeter i Jungfrun (nära din Mars). Det där skapar stark attraktion mellan er. Jag tror dock att du är den som är mest temperamentsfull och att han kan vara lite undanglidande ibland. (Ja – jag vet ju inte vilken tid han är född. Men som det ser ut så saknar han vatten i horoskopet vilket gör det lättare för honom att vara uppe i huvudet än inne i hjärtat). Jag tror att du är nästan bara hjärta Alex.. Det där skapar spänning och magnetism..
   Lycka till med kärleken!

 10. Hej Linda, Nu har jag kollat in ditt horoskop och det ändras aldrig. Oavsett vad som står i tidningar så är du född med solen 0° 01 i Vågens tecken. Så Solen skiftade nog tecken där på vid 10 tiden det året.
  Du har även Merkurius i vågen.
  Din ascendent ligger i Skorpionens tecken och ser rätt dramatisk ut! Din måne befinner sig i Oxens tecken.
  Med vänlig hälsning
  Margareta

 11. Hej Margareta!
  Jag är också väldigt förvirrad när det gäller mitt stjärntecken. Jag är ett senfött lejon. Född 200890, kl 02.30 i Örebro. Ska jag även läsa Jungfrun då?

  Med vänlig hälsning,
  LejonFru

  1. Nej, nej kära Lejon! Varför skulle du läsa Jungfrun? Det är mer än tre dagar kvar av tecknet! Jungfrun är för långt bort ifrån dig.
   Hälsar Astrobloggen

 12. Tack så mycket Margareta. Vet inte riktigt vad allt detta betyder men det får jag läsa in mig på! 🙂 Ha det fint! /Linda

 13. Låter som en bra vecka. Undrar om jag har några positiva överraskningar i mitt kärleksliv? Jag är född 710313 kl 21.04 i Falun. Mvh Monica

 14. Hej Margareta,

  Jag Läser ditt horoskop varje vecka

  Förra veckan (26) kändes fredagen som en bra dag! Där själen är lugn! Jag känner mig lycklig och harmonisk igen. Då vecka förövrigt hade varit jobbig vill jag lova. Där jag återblickat bakåt känt mig deppig men inte idag idag känns allt som vanligt igen. En nystart.Glädje, lycka och på banan. Med en beslutsamhet för framtiden som känns ljus och fylld av lycka kärlek och harmoni. Det höll i sig under helgen…

  Tills det vände igen och v. 27 där jag inte känner igen mig alls känner mig energilös. Som om luften gått ur mig. Inväntar semester och att få fylla på energi. Glädje. Vill inte alls vara den där som spinner vidare på nya kontakter utan mer drar mig undan till min lugna vrå. Fast en annan del känner sig fast och bunden och vill bara packa resväskan och ut och resa.hejdå….Brukar inte känna mig så energilös eller uppsluppen utan den känslan kom när nymånen bytte bana eller hur jag ska beskriva det.jag känner mig vilsen. Har en underbar familj och vi är på väg att flytta till hus. Så jag hoppas det verkligen vänder… Läste även svaret du gav till någon lite längre upp att negativitet föder negative tankar så tank positivt jag ska verkligen försöka med detta…

  Jag kanske inte är den där typiska skytt skytten I alla lägen 🙂

  ska bli spännande att se vad nästa vecka bjuder på. Och så tänka positvit så löser sig det mästa.

  Född 15 dec -74 kl. 22 :55

  1. Jamen hej Mia!
   Du är verkligen en superskytt! Du har ju inte mindre än 6 viktiga punkter i Skyttens tecken. Dessutom faller din Ascendent i Jungfrun och du hade Jupiter mitt över där.
   Ja, vad jag kan säga till dig det är att du ifrån augusti går in i ett superbra år när du kommer att hitta tillbaka till dig själv helt. Det blir en nystart och en glädje utan dess like. Ny identitet, nytt allting och jag tror på nytändning i relation och allting.
   Var Glad och se fram emot en underbar sommar!
   Kram till dig
   Margareta

 15. Hej Margareta!
  Tack för en väldigt givande blogg!
  Jag är inne i något av en kris just nu, vet inte riktigt åt vilket håll jag ska styra den (bristande) energi jag har åt. Är dessutom i en relation som är på upphällningen och min fiskman ger väldigt blandade signaler om vad han vill. Har en bristande tillit till mig själv och min förmåga, vad säger mitt horoskop? Jag har ju ascendenten i skorpionen och månen i lejonet, är det detta som gör att jag ofta är så känsloriden till min natur?

  Född 860708, 16:58, Gävle
  Bästa hälsningar

 16. Hej!
  Läser alltid ditt horoskop och undrar när nåt kul ska hända i livet?
  Har just flyttat för 12 gg/2år och undrar om jag snart ska behöva flytta igen? Där jag bor nu känns det bara som att jag är till besvär.och personen som hyr ut till mig o som bor i samma fastighet, undviker mig konstant-ska det vara så svårt med en liten pratstund-känner inte att jag är nåt monster som man behöver akta sig för, direkt-varför är det såhär?
  Kramar till dig/K

  1. Åh, Kirsten! Det där lät verkligen inte kul. Alla har ju behov att bli sedda och uppskattade i livet. Du har inte skrivit ett ord om när du fyller år så det är svårt för mig att gissa när det ska bli bättre för dig.
   Tänker att vi får fokusera på denna underbara dag när Venus och Jupiter faktiskt möt och kärleken ska finnas runt oss alla.
   Kram till dig med! Trevlig sommar!

 17. Hej igen
  Född 17 okt 1959 en lördag vid 5-6 tiden på morgonen-undrar som sagt om jag måste flytta snart igen eftersom personen som jag hyr av och som bor på övervåningen i huset där jag hyr undervåningen, undviker mig konstant och jag känner mig som att jag bara är till besvär fadtän jag trodde att man kanske kunde ha ett normalt samtal, som man brukar kunna ha om man är de enda som bor i samma fastighet 🙂
  Kram /Kirsten

  1. Hej Kirsten,
   Du är ju en intuitiv och känslig person. Tänker att du känner in vad som är på gång runt dig. Det finns även indikationer (Pluto vid din 4:e husspets) som indikerar att det kan vara bra för dig att börja se dig om efter annat boende. Det är bra att ha vidtagit åtgärder i förväg.
   Lycka till/ Med vänlig hälsning
   Margareta

 18. Hej Margareta,
  Och stort tack till dig som tog dig tiden att skriva. Precis vad jag behövde höra att det vänder i augusti 
  Även om det känns som att det ”lugnat” ner sig rejält och att jag börjar hitta tillbaka men jag känner mig otroligt sliten och trött i kroppen och längtar till semestern. Som nog säkert många andra också gör.
  Tacksam över att du nämner att jag är en superskytt med inte mindre än 6 viktiga punkter(vilka nu dessa är?) Och vad menas med Ascendent i Jungfrun, vad gör den med mig/mitt horoskop/personlighet? Den kanske bromsar mycket av en superskytt? Vilket säkert är bra i många lägen.
  Nu ser jag ljust på sommaren och längtar till augusti då vi säkert har landat och funnit vår plats med allt vårt nya som hem och allt nytt med nytändning där jag blir jag igen. Skönt att höra att stjärnorna är med mig i relationen!
  Ha en trevlig sommar och tack för att du finns med din givande blogg 
  Kram Mia

  1. Kul att du älskar mitt horoskop. Det är inte jag om har www, horoskopstid.se i alla fall. Det är någon annan, hoppas att vi ses någon gång i framtiden,

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..