Vecka 21 – Veckohoroskop

Vecka 21 – Veckohoroskop

Astrologiska förutsägelser för 18/5 – 24/5 – 2015

Den här veckan blir så intressant att se hur den avlöper för det finns starka indikationer på att vi kommer att få göra frivilliga eller ofrivilliga återblickar till det förflutna. Fyra planeter kommer att vara retrograda, Pluto, Uranus, Saturnus och Merkurius. Det där kastar oss tillbaka till där vi var för en tid sedan. Saturnus – tidens gud (Kronos som han hette i gamla Grekland) är ingen nådig herre. Att Saturnus i Skytten under veckan bildar opposition till först Månen och sedan Solen är intressant och ger en viss skärpa till bilden. Dessutom kan vi få déjà vu upplevelser – saker som antingen hände i december 2014 eller för 7, 14 eller 21 år sedan blir åter högaktuella! Mycket märkligt med den som lever får se. Skriv gärna och berätta om några vänner från förr knackar på dörren, om karmat flåsar er i nacken eller vad det är som sker i era liv.

Väduren 21/3 ­- 20/4  

Here we go again! Storkorset som vi vinkat adjö till så många gånger förr aktiveras igen genom att Pluto i Stenbocken och Venus i Kräftan bildar högspänning och till månknutarna i Vågen och Väduren.

Ja, jag kan tänka att det där lät långt och obegripligt, sorry! För att göra en lång historia kort så kommer vi åter att prövas känslomässigt. I trötta relationer kan passionens flamma tändas igen, andra kanske gör slut med sin partner medan en annan Vädur kanske möter en helt ny kärlek. Detta samtidigt som månen blir ny och Merkurius vänder retrograd. Det tycks bli idel spännande utmaningar. Ett klokt råd är att vara lite försiktig med vad du säger. Man vet aldrig hur saker tas emot dagar som dessa.

Oxen 21/4 ­- 21/5

Det är stora energivändningar på gång i ditt horoskop Oxen. Vi har en nymåne som äger rum i ditt tecken på måndag. Det pekar på en ny början och en årslång cykel av utveckling som börjar för dig. Våga tro på att dina drömmar om framtiden förverkligas. Din vilja är lag! På tisdagen lämnar månen ditt tecken och går in i Tvillingarna dit också Solen följer efter på torsdag. Att de lysande planeterna rör sig just på dessa grader aktiverar Saturnus som befinner sig i början av Skytten – mitt emot. Det kan vara intressant nu att dra sig till minnes vad som hände i ditt liv i december 2014, det är troligt att det som sker nu berör saker som korsade din ödesväg då.

Tvillingarna 22/5 – 21/6

Oj, vad mycket som händer i ditt liv nu Tvillingarna! Det är megastora energivändningar på gång och snart är du den mest populära personen som alla snackar med och talar om. Månen anländer till ditt tecken på tisdag och gör dig känslomässigt öppen och kanske lite sårbar också. Samma dag kommer din styrare Merkurius att vända sin bana och gå retrograd vilket naturligtvis gör att missförstånden kan dugga runt dig och göra situationer dråpliga. Solen träder in i din sfär under torsdagen och voila nu sätts bollen i rullning.

Det är kärlek i luften och du får en försmak på vad sommaren kommer att innebära för dig.

Kräftan22/6-22/7

Blandad kompott för dig den här veckan Kräftan. Venus befinner sig i ditt tecken och kopplas nu till såväl Pluto som Månknutarna – och du får din rejält tilltagna portion av kärlek, attraktion och karma serverad glödhet! Ja du är ditt vackraste jag nu så alla dras till dig. Neptunus också finns med i bilden vilket lägger till den där extra nypan av magi som behövs för att få dig att spinna. Men kära Kräfta, du inkarnerades inte på planeten bara för att få glida runt och agera Kärleksgudinna. Vi återföds för att utvecklas och du ställs inför det som är svårt för dig, nämligen att ta bladet från munnen och våga tala ur hjärtat. Du kommer inte att kunna undvika att ta ”jobbiga samtalet” länge till. Du gör det bara värre för dig genom att skjuta upp det.

Lejonet 23/7-23/8

Det är en ny måncykel som startar på måndag 18/5 genom att månen blev ny i mysiga Oxens tecken och intressant nog just på mittpunkten mellan Jupiter och Neptunus vilket aktiverar allt det som är du och själförtroendet och glädjen stiger. Med den känslan i kroppen är det lätt för dig att vara övertygande och stark i yrkeslivet och naturligtvis påverkar det även den privata sfären. Du som har ett förhållande kan uppleva den lyckligaste tiden på väldigt länge nu. Under tisdagen 19/5 vänder Merkurius bana retrograd och backar in för sin tre veckor långa vistelse i ditt 11:e hus som handlar om grupper och gemenskap. Gör dig redo för en viskning ifrån det förflutna. Personer som du inte har tänkt på i åratal kan dyka upp i ditt liv igen.

Jungfrun 24/8- 23/9

Det är en så rolig period du befinner dig i Jungfrun!

Under veckan kommer den ena planeten efter den andra att segla in i Tvillingarnas tecken där Mars och din styrande planet Merkurius redan huserar. Allt detta skapar full aktivitet runt dig. Alla vill ha dig med på ett hörn och det är en översocial, snabb enerig som råder. Men.. på tisdag så har vi också att ta hänsyn till att Merkurius vänder retrograd och man brukar uppmana till försiktighet under dagar som dessa. Hmm.. om jag vore du skulle jag ändå passa på att utnyttja det goda flödet. Det är också en bra tid för att återkoppla till Bra tid också för att räcka ut handen till en försonande gest i en vänskap eller kärlek som gått snett.

Vågen 24/9- 23/10

Din styrande planet Venus hettas upp av oppositionen till Pluto och din passionerade sida kommer fram. Ditt humör kan komma att vara eldigt och hett nu och din ömgivning kanske höjer ett förvånat ögonbryn över din förändring. Att Venus dessutom bildar aspekt till Månens nod i ditt tecken gör att det hela får en karmisk eller ödesmättad kvalitet. Merkurius vänder retrograd på tisdag vilket medför att fyra planeter backar samtidigt och som du vet kära Vågen så handlar retrogradtioner om att det förflutna hinner ikapp oss. Det är troligt att ett ex gör sig påmind under de kommande tre veckorna. Om du får möjlighet att ta dig en avstickare så vore det underbart att återknyta kontakten med en gammal kär vän, älskare eller släkting.

Skorpionen 24/10-22/11

Hypersensitiva du känner in vad som är på gång i kosmos och du påverkas starkt av nymånen på måndag i Oxen som infaller precis på mittpunkten mellan Jupiter (medvetandehöjning) och Neptunus (dröm och vision) . Ingen Skorpion är främmande för att jobba med tankens kraft och energier, det kommer sig så naturligt för dig. Jobba med meditation och riktad vilja nu.

Ingen dröm är för stor att drömma. Här sätter du frö till vad som ska växa och bli din framtid. Att våga stå fast och tro på att dina visioner ska förverkligas är utmaningen för dig. Ett genombrott ligger nära i tiden nu men pressa inte på utan låt lyckan komma till dig.

Skytten 23/11 -­ 21/12

Det är enorma energiförändringar på gång i kosmos Skytten. På måndagen 18/5 hade vi en nymåne i Oxen och strax därefter gled månen in i Tvillingarna där den aktiverar både Saturnus och samtidigt allt som är du. En ny emotionell cykel påbörjas som kommer att prägla det kommande månvarvet. Du har stora drömmar men Saturnus närvaro indikerar de faktiska omständigheterna och vad som är möjligt att genomföra.. Kopplingen som finns med andliga Neptunus gör att du bör ta dina visioner och drömmar om framtiden på största allvar. Det ser ut som du får gudomlig inspiration i drömmen. På tisdag 19/5 vänder Merkurius bana retrograd vilket som vanligt skapar knas i kommunikationen människor emellan.

Stenbocken 22/12 ­- 20/1

Bästa Stenbock, jag hoppas att du redan ler när du läser ditt horoskop för det är fantastiska möjligheter som erbjuds nu. Vackra Venus gör aspekter till din Sol och sammanbinder månens knutar och skapar ett härligt, rosenskimrande flöde runt dig. Du är i allas blickfång och har väldigt lätt att få igenom dina idéer eller att få folk på din sida nu så passa på att investera i din egen utveckling. Venus delar rikligt med sig av sitt överflöd av karisma och magnetism vilket gör att du kan charma till dig precis vem eller vad som helst. Sök dig ut och mingla, delta i fester och sociala evenemang om sådana erbjuds för det är idel positiva chanser runt dig. Att Merkurius backar skapar en knasig udda twist till det hela som du med din berömda svarta Stenbockshumor hanterar med glimten i ögat.

Vattumannen 21/1 ­- 18/2

Ah.. ett intressantare astrologiskt upplägg än detta kan vi knappas snubbla över Vattumannen – du som är zodiakens tänkande strateg erbjuds gott om utrymme att pröva dina färdigheter. Nymånen i Oxen bildar aspekter till din sol och underbara Jupiter som står för tur, expansion och medvetandehöjning. Om det finns ett problem tar du itu med det; finns tillfälle tar du chansen och gör det bästa av situationen. Det saknas verkligen inte energi den här perioden och det är precis i den här typen av klimat som du högpresterar. Nu har du den drivkraft som du behöver för att få jobbet gjort. Det kommer att gå jättebra!

Fiskarna 19/2 -20/3

Måndagens nymåne 18/5 i Oxen inföll exakt på mittpunkten mellan expansiva härliga Jupiter och din egen styrande planet – den magiska Neptunus. Fantastiskt – för det satte dig och dina tankar om framtiden på världskartan. Meditera, känn in, önska in. Du kommer att få precis det du önskar och drömmer om. Heta Mars i Tvillingarna driver på dig och du känner dig manat att agera och fatta beslut. Saturnus oppositionen till allt Sol och Måne är ytterligare en faktor som visar att det finns ett skarp motstånd nu så avvakta och låt hellre saker komma till dig. Att Merkurius ifrån tisdag rör sig retrograd gör dock att jag rekommenderar dig att faktiskt inte vara för snabb med att genomföra förändringar.