Vecka 20 Veckohoroskop

Vecka 20 – Veckohoroskop

_wallpaper__night_bird_in_the_space_by_cantstopimagine-d6e1ccd

Astrologiska förutsägelser för 11/5 – 17/5 – 2015

 

Väduren 21/3 ­- 20/4   

Äntligen så krackelerar dominansen som Jordens element haft de senaste veckorna till förmån för en luftigare miljö när din styrare Mars träder in i rörliga Tvillingarna. Men precis innan det blir bättre så blir det faktiskt lite värre (tisdag-lördag) eftersom Mars går mitt emot Saturnus – vilket ger dig ytterligare en påminnelse om att du måste bromsa din impulsivitet och vara försiktigt i yrkesliv och affärer. Det är en avtagande måne och veckan domineras av mörkermånperioden då vitaliteten är lite lägre. Mitt allra bästa råd till dig nu är att ligga lågt på alla fronter (även kärlek) avvakta och invänta nästa vecka. Ta det lugnt med dina favoritmänniskor! Nymånen erbjuda ett helt nytt skeende. 

Oxen 21/4 ­- 21/5

Solen rör sig nu igenom Oxens sista dekan och det är ni som är födda i slutet av tecknet som firar födelsedag. Grattis! De allra flesta av er kan skriva under på att det har varit sex oerhört händelserika veckor ni lämnat bakom er. Phu.. Mars flyttar ut ur ditt tecken på tisdag och in kommer lugnet och harmonin. Att Kristi Himmelsfärdshelgen sammanfaller med mörkermånen gör det här till det perfekta tillfället att vila, landa lite i dig själv. Härliga Jupiter befinner sig i ditt fjärde hus (familj och nära vänner) vilket gör att umgänge med nära och kära särskilt viktigt för dig. Det är en väldigt bra tid att reda ut eventuella fnurror och lösa gamalt groll som hindrat din utveckling och gjort din ryggsäck tung at bära. Plocka upp kontakten med vänner och bekanta, se till att ni ses och kan och njuta av livets goda tillsammans! 

Tvillingarna 22/5 – 21/6

Åh, vilken superintressant tid som väntar dig Tvillingarna! Utvecklingen är mer än intressant nu som du närmar dig ett avgörande med de processer du är involverad i. Din styrare Merkurius garanterar dig din självklara roll i centrum för allas uppmärksamhet. I slutet av december 2014 gick Saturnus in i Skytten och drog därmed igång en utveckling hos dig. Nu backar Saturnus bakåt (retrograd) och vips – knyt trådarna ihop med det skeende som drogs igång i vintras. Att heta Mars kliver in i horoskopet på tisdag driver på skeendena och det kommer inte gå skjuta upp saker längre. Jobb, träning, killar, kärlek – det rasslar till på samtliga dessa områden. Det som inte dödar en gör dig starkare – eller hur? Det gäller att du inte ger dig, utan håller dig till dina åsikter och din sanning. Tänk positivt!

Kräftan 22/6-22/7

Det är en glad tid som väntar dig nu Kräftan och jag hoppas sannerligen att du gör det bästa av den välsignade energin som gudinnan Venus sprider nu och en månad framöver. Du är lite snyggare, charmigare än annars och drar till dig blickar och positiv uppmärksamhet. Passa på att utnyttja det flödet till max nu genom att ansöka om jobb, flirta, visa upp dig! Det är nu allt händer för dig!

På tal om att utnyttja föresten. Mars opposition Saturnus sätter fingret på några svaga punkter i ditt liv som det kan vara dags åtgärda. Delar dina vänner dina värderingar Kräftan? Är det så att du gång efter annan ”råkar” vara den som betalar mer på notan, är den som tar mer ansvar än du borde i relationer? Hm.. du vet själv att det där med balans är viktigt.

Lejonet 23/7-23/8

Måndagen den 11:e befinner sig Månen (måncykelns sista kvarter) i Vattumannen kvadratur Solen som är din styrande planet. Detta påverkar förstås även Jupiter i Lejonet så nu triggas din karriärhörna till max. Du vill framåt och uppåt i livet och känner dig glad och motiverad denna vecka. Kul händelser och goda chanser till självförverkligande ligger framför dig. I samma veva rör sig Mars in i Tvillingarna och som ett resultat av det kan en viljestark person (troligen en man) försöka sig på att dominera dig. Ett inte särskilt smart drag måste jag säga för hen vet inte vilken Katt hen jiddrar med. Vässa klorna och stå upp för dig själv! Du gör klokt i att låta den här händelsen förbli en parantes i ditt liv för i det långa loppet spelar inte detta någon roll alls. 

Jungfrun 24/8- 23/9

Det är en knepig, händelserik men inte alls ointressant vecka som väntar dig Jungfrun! Mars motiverar och ger dig lusten tillbaka och du får inspirationen och passionen tillbaka och du känner flödet i dig. Saker ställs på sin spets genom att Mars går in i Tvillingarna på tisdag och därmed står i opposition till Saturnus. Det är troligt att du får höra att saker kommer att försenas, inte gå att genomföra som det var tänkt osv. Nu är goda råd dyra får man nog lov att säga för även om Mars rör sig fort undan kommer Merkurius att gå retrograd i nästa vecka och då är det redan sent att fixa en back up plan. Din smarta hjärna kommer väl till pass här så tänk och smid planer som håller!

Vågen 24/9- 23/10

Det börjar se lite ljusare ut för dig nu eftersom din styrare Venus ljus bryter igenom nu och du börjar känna igen dig själv igen. Det är vårkänslor, inspiration och romantik i luften nu. Efter en bitvis tuff inledning väntar en skön vecka och ett underbart veckoslut på dig Vågen. Du är social och omtänksam och bryr dig verkligen om att alla ska ha det bra – det är din vackraste sida. Du om någon förstår innebörden av att man ska behandla din nästa så som du själv vill bli behandlad men.. Mars/Saturnus mötet i början på veckan kan innebära en plågsam insikt. Det kan vara så att du förstår att någon har tagit din vänlighet för självklar och faktiskt börjat utnyttja din generositet. Läxan nu är att komma ihåg att ordet ”nej” kan vara en hel mening.

Skorpionen 24/10-22/11

Hetsiga Mars som skapat högspänning i ditt liv under de senaste sex veckorna lämnar släpper på tisdag greppet om dig och du kan andas ut. De enorma krav som hängt över dig och stressnivån försvinner och du kan varva ner och hålla arbetet på en lagom mysig nivå. Du har varit så duktig Skorpionen och snart får du se bevis på att tålamod är en dygd och att allt ditt idoga arbete inte varit förgäves. Det är dags att casha in och du kan förvänta dig att snart få höra det välkomna klirret i skattkistan. Phu!Kristi Himmlesfärd helgen infaller under mörkermånens tid och du bör passa på att få några dagars tid till reflektion och välbehövlig rekreation .

Skytten 23/11 -­ 21/12

Flirtiga glada Merkurius som nu bildar opposition till allt som är du får till veckan sällskap av heta Mars och det ser ut som att Universum kommer kunna leverera en händelserik, spännande vecka fylld av omväxling och nöjen. Hoppas du kan komma iväg på en liten resa till helgen för det är precis vad som behövs för att du ska känna dig levande och hitta motivationen igen. Men innan det blir så här härligt så blir det faktiskt lite jobbigare än vad du är van genom att Mars hakar på Saturnus på tisdag. Det är nu 5 månader sedan den stränge fadern trädde in i ditt tecken och det är troligt att blir utsatt för en själslig prövning. Heta Mars är ju krigets Gud så kanske retar någon upp sig på dig, utmanar dig och skapar drama. Prövningen består i hur du väljer att bemöta detta.

Stenbocken 22/12 ­- 20/1

Venus lyser upp ditt horoskop nu så njut, lev och lek! Spela gärna på din kvinnlighet och var den glittrigaste versionen av dig själv nu och jag lovar att ditt kärleksliv kommer att blomstra. Det är medvind som blåser i dina segel och du får positiv respons såväl ifrån människor du möte i jobbet som privat.. Din styrare Saturnus bildar nu opposition till Mars (irritation och svårigheter) så det är viktigare än någonsin att vara försiktig med vad du säger till vem. Varning för intriger och skitsnack och slut dina ljuva öron för allt annat än information som är baserad på fakta. Merkurius har redan börjat bromsa in inför retrograden nästa vecka och grunden för rejäla missförstånd läggs här. Var försiktig.

Vattumannen 21/1 ­- 18/2

Måndagen 11/5 befinner sig den avtagande månen i Vattumannen och bildar där en kvadratur till Solen. Du har levt den här våren så intensivt, varit så duktig och effektiv att du faktiskt kan unna dig att slå ner på takten. Både du själv, din själ och dina nära relationer behöver lite extra näring så se till att göra det bästa av Kristi Himmelsfärdshelgen! Det kan vara så att du längtar efter att få ut mer av din relation än vad du för närvarande får och undrar hur du ska vända den trenden. Det är inga problem alls faktiskt men det är nyttigt för dig att se på det som sker ifrån din partners synvinkel. Det kan vara så att ständigt upptagna du har haft fokus på annat håll och fått hen att tro att du inte bryr dig längre. Ändra på det så skiner kärlekslycka på dig igen.

Fiskarna 19/2 -20/3

Oj, oj – nu händer verkligen allt på en gång i ditt horoskop Fiskarna! I början av veckan går Mars in i Tvillingarnas tecken vilket i sig inte är en dålig sak. Det som gör att det känns övermäktigt är Mars/Saturnus oppositionen. Phu – lyckligtvis är detta inte en långvarig transit men under några dagar kan i synnerhet ni som är födda i början av tecknet uppleva att kraven som ställs på dig stundtals är övermäktiga. Expansiva, motiverande Jupiter befinner sig fortfarande i ditt sjätte hus (arbetshuset) och kreativa idéer och tankar boppar upp i ditt huvud. Skriv ner dem, minns dem och invänta rätt tillfälle för att vidareutveckla.

 1. Kan du förklara vad det kommer att innebära när Merkurius backar i himlen? Tack för ett bra horoskop.

 2. Hej Margareta,
  Fint horoskop blogg! Angående skorpionen, är det bokstavligen ens jobb eller kan det vara vad som helst man kämpat för ex. kärlek, att man får höra det välkomna klirret i skattkistan?
  Varm hälsning!

  1. Hej Susanna, Det var en bra fråga du ställde där och det märks att du har fattat galoppen 🙂 Ett positivt flöde kan innebära att du antingen får lyckosam karriär eller att turen sprider sig till något annat område av ditt liv. Eller kanske både kärlek och arbete på en gång? Det finns inget som säger att man inte kan få allt! Satsa på det!
   Kram M

 3. Vad är den med skorpionen nu egentligen? Förlovade oss på nyår, för att sedan bli dumpad utan anledning den 20 mars (fullmåne). Jag förstår ingenting! /Ledsen Lejontjej

  1. Nej vad taskigt! Ja, Nacho, du vet att Skorpio vill ha allt eller inget och ibland kan det bli drama och tvära kast. Det är svart eller vitt, älskar eller älskar inte. Det är karaktärsdrag hos Skorpionen men…
   Det räcker ju inte som förklaring så till att din partner betedde sig så extremt!Man måste titta på hela horoskopet för att förstå vad det var för fel!
   Jag hoppas att du snart hittar ett sätt att må bättre..
   Jupiter och Venus säger ju att lyckan vänder för dig i sommar så vi får hoppas på det.
   Varma hälsningar Margareta

 4. Åh vad glad jag blir av veckans horoskop, tack snälla Maggan (du vet att jag vet att det inte är du som regerar över stjärnorna men du förmedlar det så fint…) Och den dominante mannen har jag redan känning av ska du veta, ja, katten inom mig går ju inte att dominera, tack för att du vet om det! Stor kram

 5. Nu blev det ju så som det inte fick bli i alla fall. Befinner mig mitt i en löneförhandling om ett nytt jobb där jag inte känner mig nöjd men befinner mig i ett läge att jag behöver tacka ja trots allt. Startdag den 20/5 med en resa dessutom

  1. Oj, det låter inte bra men – du kanske ska ge det en chans och fortsätta att leta nytt under tiden?
   Margareta

 6. Hej Margareta,
  Jag testar att skriva igen, verkade som den andra inte gick iväg. Angående Skorpionen, är det bokstavligen ens arbete du syftar på eller kan det vara vad som helst man kämpat/arbetat för ex kärlek?
  Tack för en underbart horoskop blogg! Varm hälsning!

  1. Hej Susanna,
   det kan absolut vara vilket område som helst som du investerat mycket kraft och energi i. Nymånen nu på söndag natt/måndag morgon är bästa dagen för nystart 🙂 Lycka till och tack!
   Hälsningar
   Margareta

  1. Hej Jane!
   Jag har nu publicerat ett inlägg där ALLT om detta finns att läsa!
   Hälsningar
   Margareta

 7. Det var precis rätt tid för mig att kontakta en bekant som jag inte hört ifrån på mer än ett år, precis som horoskopet för oxen visade. Roligt!

 8. Hej och tack för ditt svar 🙂 När du skriver ”snart”, kan det vara denna vecka, om en/två/veckor? Alltså inom kort framtid? Kram

  1. Oj, väntar du på det fortfarande? Det publicerades under måndagen så du kanske ska kolla in det inlägget Sophie.. 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..