På Himlavalvet vecka 20

På Himlavalvet vecka 20

Månen som befinner sig i Vattumannen på måndag bildar det sista kvarteret, dvs är i exakt kvadratur till Solen kl 12:36 på måndag. Den går sedan in i den avtagande fasen där den successivt minskar.

På kvällen den 14/5 glider vi in i mörkermånfasen då månen precis som det framgår av namnet, inte syns alls för än den åter träder fram som en tunn liten strimma på himlen kl 06:15 den 18/5. Så under denna tid av lägre månenergi vänder vi oss inåt, känner in och känner efter. Vi släpper det vi inte längre behöver ha med oss in i nästa månfas, avslutar och blir klara.

Solen och Mars har gått sida vid sida igenom Oxen (fast, jord) ett bra tag nu. Det förhållandet förändras när Mars går in i Tvillingarna den 12/4. Nu luckras den här långsamma, jordiga, verklighetsnära tillvaron upp och saker kan börja rulla igen. Hurra har jag lust att skrika i glädje för personligen gillar jag hög hastighet.

Veckans början kommer dock att domineras av den påfrestande oppositionen mellan Mars och Saturnus som påminner oss om att tålamod är en dygd.

När Mars går in i Tvillingarna och syresätts luften så att den härliga, eldiga trigonen mellan Jupiter i Lejonet och Uranus i Väduren kan brinna med stark flamma och hjälpa oss i vår kreativa strävan, skänka nya idéer och impulser. Ja gott folk – det är en superbra tid för att hitta nya lösningar, företagsidéer och planlägga som kommer att vara med oss ända fram till juli månad.

Solen är i Oxen 20/4 – 21/5

Oxen är ett fast jordtecken. Det första man tänker är förstås att fast jord bara ligger där den ligger och det är väldigt mycket så med Oxen. Det finns inte envisare, bergfastare åsikter än Oxens. Men glöm för allt det inte att Oxen är styrd av Venus så allt som har med sinnena, det sinnliga och sensuella är Oxen och Venus sfär. Skönhet, sång, dans, musik och njutning är Oxen.

Solen rör sig under veckan igenom Oxen 20° – 26°.

Merkurius är i Tvillingarna:

Merkurius transit genom Tvillingarna (30/4 – 8/7) visar en socialt utåtgående tid när vi är nyfikna, vetgiriga och plockar upp lite information om allt som händer. Tempot är snabbt och rörligt och nya idéer och tankar som kommer upp kan förändra saker bara på någon timme.

Merkurius har en riktigt sprakande och fin tid nu under veckan och det gäller att passa på att få saker klara, gjorda och slutfixade innan Merkurius vänder retrograd den 18/5 vilket är nästa måndag och OBS samma dag som nymånen.

Nu vill vi ha så kul som möjligt, träffa alla, lära känna så många som det går. Lekfullhet, bus och småprat är Merkurius i Tvillingarnas melodi.

Det här är snabba tankar, säljande, minglandet och det sociala småpratets tid. Flirtiga, vitsiga, charmiga, humoristiska och utåtriktade blir vi.

Vi gillar att på ett lite härligt ytligt sätt sätta oss in i allt utan att fördjupa oss i någonting egentligen.

På måndag står Saturnus i exakt opposition till Merkurius vilket kan göra att kommunikationen blir en rejäl utmaning. Förseningar, negativa tankar, överkänslighet för kritik från andra – är olika negativa möjligheter under transiten.

10° – 13° 02 i Tvillingarna

Venus i Kräftan:

I kvinnliga Kräftan ikläder sig Venus en vårdande, omhändertagande och moderlig roll. Vi blir försiktiga och undviker helst att utsätta oss för risker. Trygghet är bäst, för Venus i Kräftan är superkänslig och behöver omge sig med trofasta vänner och stabila situationer för att trivas.  3,53° – 10°23 i Kräftan

Mars i Tvillingarna

När passionerade, eldiga mars går in i luftiga, föränderliga Tvillingarna skapas en nyfiken, rastlös rörlig energi. De här två passar bra tillsammans. Vi vill ta oss ut ur våra hem, träffa folk eller bara få komma ut i det fria. Vi klarar inte av stugsittande utan behöver helt enkelt omväxling och stimuli. Energinivån är hög och vi människor vill att det ska hända grejer nu!

Jupiter i Lejonet:

JUPITER är läraren, ”gurun” vår kunskap och det är ökad kunskap och förståelse som gäller och planeten skänker optimism, tillväxt, generositet, glädje och överflöd. Jupiter, lyckans planet strävar efter att utveckla, utbilda, expandera oss människor. Expansiva Jupiter befinner sig nu i Lejonets tecken och skapar gyllene tillfällen och härlig energi till allt som kommer i dess väg. Under veckan ca 14°12- 14°49 i Lejonet. Transiten pågår fram till 11/8 2015

Saturnus i Skytten:

Är en viktig tid av mognad och utveckling som starkt påverkar människor som är födda i Skyttens tecken. Nu är Saturnus 2°29 – 2°03 i Skytten Retrograd. Planeten backar och går tillbaka in i Skorpionen under försommaren för att sedan åter vända och gå tillbaka in Skytten igen. Transiten pågår från 23/12 2014 – 20/12 2017

DE TRANSPERSONELLA PLANETERNA:

När det gäller de tre stora tunga elefanterna så är betydelsen av dessa positioner så viktiga, stora, djupgående och komplexa att jag väljer inte ta upp dem här. Framförallt på den kollektiva nivån skapar dessa trender, politiska skeenden och utveckling.

Uranus befinner sig 18°22 – 18°39 i Väduren – Direkt rörelse

Neptunus befinner sig 9°32 – 9°38 i Fiskarna

Pluto befinner sig 15°23 – 15°18 Retrograd i Stenbocken