På Himlavalvet vecka 19

På Himlavalvet vecka 19

Vi befinner oss fortfarande i en tid när Jordens element är det som väger tyngst. Senaste veckornas stortrigon i jord mellan Pluto, Mars och Lilith sammankopplas med de naturkatastrofer som inträffat nyligen.  Bland annat  skakades jorden rejält i Nepal, Nya Guinea och på andra platser på jorden också. Vulkaner blev aktiva – bland annat i Chile.

Den här veckan inleds dramatiskt 05:44 på måndagsmorgon med en vibrerande fullmåne 13° 23 i Skorpionens tecken. Det är starka känslor i gungning nu och energin hjälper oss att fatta beslut och ta nya kliv framåt. Vibrationerna från fullmånen håller i sig i 2,5 dagar så först på onsdag släpper energin helt och månen blir avtagande.

Solen, Månen och Jupiter bildar ett T-kors nu vilket skapar en härlig dynamik i bilden och vi ser möjligheter och ”leds” till lösningar på våra problem.

Samtidigt står även Merkurius och Saturnus i opposition till varandra.

Solen är i Oxen 20/4 – 21/5

Oxen är ett fast jordtecken. Det första man tänker är förstås att fast jord bara ligger där den ligger och det är väldigt mycket så med Oxen.

Det finns inte envisare, bergfastare åsikter än Oxens. Men glöm för allt det inte att Oxen är styrd av Venus så allt som har med sinnena, det sinnliga och sensuella är Oxen och Venus sfär. Skönhet, sång, dans, musik och njutning är Oxen.

Solen rör sig under veckan igenom Oxen 13° – 19°.

Merkurius är i Tvillingarna:

Merkurius transit genom Tvillingarna (30/4 – 8/7) visar en socialt utåtgående tid när vi är nyfikna, vetgiriga och plockar upp lite information om allt som händer. Tempot är snabbt och rörligt och nya idéer och tankar som kommer upp kan förändra saker bara på någon timme.

Nu vill vi ha så kul som möjligt, träffa alla, lära känna så många som det går. Lekfullhet, bus och småprat är Merkurius i Tvillingarnas melodi.

Det här är snabba tankar, säljande, minglandet och det sociala småpratets tid. Flirtiga, vitsiga, charmiga, humoristiska och utåtriktade blir vi.

Vi gillar att på ett lite härligt ytligt sätt sätta oss in i allt utan att fördjupa oss i någonting egentligen.

På måndag står Saturnus i exakt opposition till Merkurius vilket kan göra att kommunikationen blir en rejäl utmaning. Förseningar, negativa tankar, överkänslighet för kritik från andra – är olika negativa möjligheter under transiten.

3° – 9° Tvillingarna

Venus i Tvillingarna:

Vi har haft Venus i rörliga Tvillingarna ett bra tag nu och under veckan rör sig Venus igenom de allra sista graderna av tecknet och går under helgen in i Kräftans tecken. Det är en utåtriktad och glad stämning som den här positionen ger. Nyfikenheten genomsyrar allt och vi är supersociala och väldigt sugna på romantik.

Venus i Kräftan:

I kvinnliga Kräftan ikläder sig Venus en vårdande, omhändertagande och moderlig roll. Vi blir försiktiga och undviker helst att utsätta oss för risker. Trygghet är bäst, för Venus i Kräftan är superkänslig och behöver omge sig med trofasta vänner och stabila situationer för att trivas.

25° Venus i Tvillingarna – 2° Kräftan

Mars träder in i Oxen:

31/3 – 11/5 befinner sig vår eldige krigare i sensuella oxens sfär. I Oxen blir Mars mer fysiskt intresserad, lägger ner vapnen och agerar första älskare snarare än Fighter. Striderna utkämpas i det materiella. Oxen är med för att vinna.

Med Mars i Oxen, blir vi människor fast beslutna, kanske lite åt det besatta hållet och väldigt envisa.  Med Mars i Oxen blir våra mål viktiga – vi rör inte en fena såvida vi inte vet vad det ska leda till. Målen som sätts ska helst vara långsiktiga och skapa varaktig trygghet.

24° – 28° i Oxen

Jupiter i Lejonet:

Jupiter, lyckans planet strävar efter att utveckla, utbilda, expandera oss människor.

JUPITER är läraren, ”gurun” vår kunskap och det är ökad kunskap och förståelse som gäller och planeten skänker optimism, tillväxt, generositet, glädje och överflöd.

Expansiva Jupiter befinner sig nu i Lejonets tecken och skapar gyllene tillfällen och härlig energi till allt som kommer i dess väg. Under veckan ca 13° i Lejonet. Transiten pågår fram till 11/8 2015

Saturnus i Skytten:

Är en viktig tid av mognad och utveckling som starkt påverkar människor som är födda i Skyttens tecken. Nu är Saturnus 3°05 i Skytten Retrograd. Planeten backar och går tillbaka in i Skorpionen under försommaren för att sedan åter vända och gå tillbaka in Skytten igen. Transiten pågår från 23/12 2014 – 20/12 2017

DE TRANSPERSONELLA PLANETERNA:

När det gäller de tre stora tunga elefanterna så är betydelsen av dessa positioner så viktiga, stora, djupgående och komplexa att jag väljer inte ta upp dem här. Framförallt på den kollektiva nivån skapar dessa trender, politiska skeenden och utveckling.

Uranus befinner sig 17° 36 i Väduren – Direkt rörelse

Neptunus befinner sig 9° 22 i Fiskarna

Pluto befinner sig 15°29 Retrograd i Stenbocken