Vecka 16 Horoskop

13 april, 2015 37 kommentarer
Veckans Horoskop

Annonsen laddas.

header2A

Vecka 16 Horoskop

Astrologiska förutsägelser för 13/4 – 19/4 2015

Väduren 21/3 ­- 20/4

Under måndag och tisdag går månen igenom Vattumannen och du har huvudet på skaft och är motiverad till att få saker och ting gjorda. Mötet mellan Saturnus och Venus dominerar denna veckas horoskop och hjälper dig att vara effektiv och göra långsiktiga planer. Det är ett bra klimat för skapandeprocesser och för att kunna se vad som kommer att vara genomförbart givande och vad som kanske är bäst att inte lägga ner sitt krut på. Den som går i tankar att starta upp ett eget företag eller kläcka annan bra idé får ytterligare en knuff framåt. Månen blir ny i ditt tecken den 18/4 kl 20:59 på 28° 25 vilket gör att ni som är födda i slutet av Väduren upplever sitt eget personliga lilla nyår och en tid då saker tar ny fart.

Oxen 21/4 ­- 21/5

Din styrare Venus lämnade ditt tecken för några dagar sedan till förmån för Tvillingarna. Merkurius träder in i ditt tecken på tisdag och blir kvar där ända fram till månadsskiftet, vilket gör det här till tiden då du ska kommunicera och tala om hur du vill ha det. Att heta Mars också har ett finger med i bilden gör att du har en massa överskottsenergi, motivation och lust. Alltså dags för dig oxen att visa vem det är som bestämmer och tala om skåpet ska stå. Att härliga Jupiter hejar på från sitt håll kan ge en stark vilja att gå vidare. Saturnus opposition till Venus riktar tanken mot affärslivet. Du kan göra gynnsamma affärer nu så passa på att utnyttja flödet.

Tvillingarna 22/5 – 21/6

Ta tag i din kreativa lust, skrivarpenna eller laptop. Kalla på din musa och sätt på allvar igång med det projekt du har inom dig men inte hittat lusten till att komma någon vart med. Tisdagen 14/4 träder din styrande planet Merkurius in i Oxens tecken och in i ditt 12:e hus där fantasin, andligheten och dina innersta drömmar bor. Där i det 12:e huset Merkurius kvar fram till den 30/4. Saturnus läge mitt emot Venus som befinner sig i ditt tecken säger också samma sak. Nu kan du upptäcka vad det är du vill jobba med i framtiden, ett arbete som verkligen visar den du är och vad du tycker är roligt och som du inte din vana trogen tröttnar på. Skriv ner dina drömmar, fantasier och tankar. Du får hjälp av Saturnus att finna struktur och inse vad som ger utdelning och vad som du behöver hjälp med.

Kräftan 22/6-22/7

Vinden har vänt Kräftan. På tisdag den 14/4 träder superkommunikatorn Merkurius in i ditt utåtgående 11:e hus som rör kontakt med grupper. Gillar du att visa framfötterna, representera dig själv eller ditt företag så är det här tillfället då nätverkande kommer att verkligen betala sig. Nu kan du möta personer med de rätta kontakterna. Dina egna tankar påverkas och det är nu du kan kläcka brillianta idéer. Merkurius blir kvar i det här läget ända fram till månadsskiftet. Allting som har med internet och sociala media att göra går som smort så jobba med sociala media och nätverka! På torsdag kommer Plutos att vända och gå retrograd (den jobbiga galningen som gjort ditt liv så tufft de senare åren).Lördagens nymåne kickar igång dina ambitioner och du finner lusten att skapa. Ett erbjudande kan komma till dig – kanske är det ett nytt jobb eller liknande.

Lejonet 23/7-23/8

Förra veckan vände Jupiter rätt igen. (Den har backat ända sedan i december.) Den underbara miraklegöraren befinner sig fortfarande i ditt tecken. Att Jupiter nu gå framlänges igen ändrar en väldig massa saker och är en stor lättande i synnerhet för dem som börjat misströsta. Nu kan vi komma framåt med idéer, projekt eller kanske även relationer där saker fastnat. Vi kan ha blivit fördröjda, missförstådda eller kanske är det helt enkelt bara så att den rätta tiden helt enkelt inte var inne. Om du tillhör en av alla Lejon som känner att Jupiter inte gav det du hoppades. Våg ge det en ny chans, våga tänka om och väva nya positiva tankar om framtiden. Härifrån och fram till augusti kan saker bara bli bättre. Nu går dessutom Merkurius in i ditt 10:e hus och den positionen bostar din karriär hela månaden.

Jungfrun 24/8- 23/9

På tisdag träder din styrare Merkurius in i ditt glamorösa nionde hus och blir kvar där ända fram till månadsskiftet. Nionde huset för tankarna till resor, utland, medvetandehöjning och utbildning. Nu kan själen fullkomligen skrika högt för att du ska uppmärksamma det inre uppdämda behovet av äventyr och omväxling för både sinne, kropp och själ. Det blir ju lite dubbelt detta eftersom Venus befinner sig i systertecknet Tvillingarna och det flirtiga i dig tveklöst vaknar till liv. Vad kan detta betyda? Att du anmäler dig till en kurs utomlands och träffar en mysig man som vidgar dina horisonter? Eller en norrlänning i Göteborg – det kan vara vad som helst! Men mitt tips är att det är något åt det hållet på gång för dig. På torsdag kommer Pluto att påbörja sin årliga retrograd som pågår ända fram till den 22/9 i ditt femte hus där kärleken, passionen och kreativiteten bor. Retrograden gör att hettan i Pluto tonas ner och att energin blir mjukare och inte fullt lika hetsig. Du kan förbereda dig på en härlig sommar Jungfrun.

Vågen 24/9- 23/10

Större delarna av veckan domineras av att din styrande planet Venus som nyligen trätt in i Tvillningarnas tecken kommer att stå mitt emot trista Saturnus. Men.. detta är långt ifrån lika illa som det låter Venus. Det här är tvärt om en tid när saker faller på plats på ett synnerligen gynnsamt sätt! Saturnus hjälper dig absolut dig i dina relationer och får dig att se vem du är och vad du vill. Gränssättning kommer till dig naturligt nu och du kan utan att skapa någon inre stress lösa eventuella fnurror som kan ha uppstått med människor. Oavsett det är kärlek, vänskap eller business – det är nu du tar initiativet och räcker ut handen emot en fin framtid. Nymånen äger rum i Väduren tecken 18/4 ca kl 20:59 och lyser upp ditt relationshus och tänker en ny låga och ett nytt hopp för dig eller er båda.

Skorpionen 24/10-22/11

Det är en händelserik och spännande vecka du har att se fram emot Skorpionen, när såväl heta Mars och kommunikativa Merkurius ger dig både lusten och viljan att hitta på nytt och se till att det händer saker. Det är roligt att se att du fått tillbaka livsglädjen Skorpionen och din utveckling går framåt med stormsteg. Nymånen som infaller den 18:e april på 28°25 i Väduren talar också sitt tydliga språk. Det är någonting nytt som är på väg in i ditt liv som kommer att göra dig till en lyckligare person. Torsdagen 16/4 vänder din kosmiska härskare Pluto sin bana och påbörjar sin årliga retrogradtion (när han backar). När det händer skickas du osynligt och känslomässigt iväg på en introspektiv resa in i ditt eget inre och du fortsätter det idoga arbetet som livets trädgårdsmästare när du rensar i din egen andliga trädgård. Reflektion, kontemplation och andliga processer är vad som triggas igång.

Skytten 23/11 -­ 21/12

Positiva, visionära Skytten är ju känd för att måla med stora svepande rörelser, se till helheten snarare ände små detaljerna. Men, horoskopet antyder att denna tid när Merkurius vandrar igenom ditt 6:e hus (för arbete och hälsa) inte kommer att kunna snedda i hörnen. Det är viktigt att du läser det finstilta och lägger märke till detaljerna nu. Noggrannhet är framgång för dig nu så passa på att organisera, systematisera och hitta sätt att underlätta din vardag. Det kan vara deklarationer, bokföring och bankärenden du inte längre kan skjuta upp. Gör en hälsokontroll och ta sitt besök hos tandläkaren på en gång när du ändå är i farten. Att vackra Venus befinner sig i Tvillingarna lättar upp stämningen och plockar fram det vackra, sensuella och flirtiga i dig. Det är bra.. Alltid roligt att vara attraktiv för andra trots att det just nu är så att det är jobb och jobb som står på agendan. Du har dock en härligt veckoslut som går i romantikens tecken att se fram emot.

Stenbocken 22/12 ­- 20/1

Du kan verkligen nå precis hur långt du vill nu Stenbocken. Tänk positiva skapande tankar och lär dig att för alltid bli av med de begränsande tankar du har om dig själv. Tisdagen den 14/4 kommer den gudomlige budbären Merkurius att träda in i ditt 5:e hus (kreativitet, passion och sex). Våga tänka nytt och prova saker som kanske inte tillhör din vardag för det genom att göra så som du kommer i kontakt med din egen kreativitet och kan landa den ”snilleblixt” som horoskopet antyder att du har på gång. Det är två viktiga saker som sker i ditt horoskop den här veckan Stenis, Pluto som nu befinner sig mitt i ditt tecken (där den har varit i många herrans år) vänder retrograd och du erbjuds en välkommen respit ifrån det ständiga utmaningar som universum skickat på dig. Nymånen den 18:e i Vädurens tecken är av den gudomliga sorten som ger dig en fin puff framåt i livet. Du startar nytt och kan lämna tråkigheter bakom dig.

Vattumannen 21/1 ­- 18/2

Energimässigt är det ganska stora och positiva förändringar på gång i ditt horoskop Vattenbärare. Jag tror att du redan nu kan känna skillnaden emot hur det kändes för bara ett par veckor sedan. En av de viktigaste skillnaderna är att underbara Jupiter i förra veckan vände rätt och började röra sig framåt igen. Det där påverkar dig oerhört mycket efter som det skapar ny vind i dina segel och saker som du inte riktigt kommit till skott med, projekt som stått stilla återaktiveras nu. Andra kul grejer är att såväl Merkurius som Mars skickar positiva strålar åt ditt hålll. Det här är med andra ord en vecka när det gäller att hålla sig ute och i farten. På torsdag börjar mystiska Pluto att backa och vilket ger dig en möjlighet att helas andligen och komma till ett avslut med gamla sår och oförrätter som ligger och tynger din andliga ryggsäck.

Fiskarna 19/2 -20/3

Det är en superhärlig tid vi går in i nu Fiskarna och det är dags för dig att ge dig ut och återupptäcka världen! Härliga sensuella Venus skickar sina magiska kärleksstrålar åt ditt håll vilket ger dig en puff både i kreativitet, konstnärskap och kärleksliv. Din karisma ökar under den här tiden och du drar till dig människor ifrån olika stigar i livet. Undersökande Merkurius rör sig nu igenom ditt kommunikationshus ifrån tisdag och ända fram till månadsskiftet och tiden är som gjord för att skapa nya kontakter och hitta någonting som motiverar dig till att ta nästa steg i livet. Att mingla runt och ta till dig impulser ifrån andra ger dig precis det stimuli du behöver. Att hålla sig a jour med tekniken och se vad det finns som kan gynna din utveckling kan visa sig vara ett genialiskt drag. Det kan vara via din kommunikation, Youtubklipp, blogginlägg eller liknande som du får allas blickar att riktas emot dig.

 

 

37 kommentarer

Att man kan bli så glad över ett veckohoroskop, har varit inne flera gånger på förmiddagen och nu är det här! Åh vad glad jag blir Margareta över det som står, jag blir så boostad ska du veta. Ja, det har varit en jobbig tid men jag känner Jupiters närvaro starkt efter påsken, energin är ljusare. Självklart vågar jag ge Jupiter en ny chans (karriär och ekonomi, snääääälla!) Kramar

Att Pluto vänder retrograd läste jag någonstans att det skulle göra att det skulle bli FLER konflikter och förändringar. Men det är ju just det som har hänt senaste åren så borde det inte bli tvärtom vid en retrograd? Det vill säga att det lugnar ner sig lite på den fronten och man får tid att landa i allt det som varit?

Tack för fina horoskop som är kopplade till det som händer på himlavalvet, det är jätteintressant!

Ja, det där återstår att se Becka,
Jag tänker att värre än det varit med storkorset, Uranuskvadraturen och allt som varit på gång kan det ju knappast bli. Eller i klartext – det var toppnotering. Vi kommer inte att uppleva detta igen under vår levnad på jorden. (Inte jag i alla fall). Jag ser det som att Plutos förvandlande krafter – död och återfödelse – ligger lite i träda under de månader planeten backar – för att sedan åter komma igen med förnyade krafter.
Det är alltid spännande att se vad det är som händer med världspolitiken kopplat till astrologi tycker jag.
Tack för trevligt inlägg 🙂
Astrobloggen

Hur länge pågår Plutos retrograd? Eftersom Pluto står 0 grader från min sol så antar jag att den påverkar mig väldigt starkt? Men TACK för att jag får läsa ditt horoskop varje vecka, känns som bästa sättet att börja en måndag på! 🙂

Hej Scorpio,
Ja, det är ju din styrande planet och dessutom i exakt konjunktion med din sol 🙂
Varken du eller ditt horoskop är ju något man glömmer!
Pluto kommer backa nu fram till i september någon gång. Och ja – den kommer självklart att påverka – men inte nödvändigtvis dåligt. Tänker att ni skorpioner kommer att ha jättehärlig sommar. Massa kärlek och sådant som ni gillar på gång.
Kram
Margareta

Åhhh, va häääärligt det är att få vara i sin Vädurenergi. Tack för dina underbara tolkningar. Du är BÄST Margareta, kraam

Bästa Vädursblod,
Tack för värmande kommentarer.
Tror att du fick ett brev ifrån mig med posten i veckan. Jag är inte i Sverige just nu utan befinner mig i Kairo till den 21/4. Jag och min make ska fira vår gemensamma födelsedag här 18/4 🙂
Men.. Jag har skaffat ett nytt bokningssystem. Om du går in på http://www.astrologic.se så kan du boka in dig för en konsultation där. Tänker att det är dags att få till den nu snart.
Med vänlig hälsning
Margareta – Astrobloggen

Nytt jobb skulle vara kanon då min jobbsittution med att ta mig hem och till jobbet är lite krånglig. Jag har under en längre tid funderat på att börja skriva igen undrar om det är det som kanske är mitt skapande 🙂 spännande känns det.kram lisbeth

Hur är det man rensar i sin andliga trädgård? Kan du berätta lite mer ?:)

Hej Anna,
Vissa kalla denna rensning för psykoterapi. Det är ju ett av många sätt man kan närma sig problematiken på. Ytterst, ytterst är det viktigt att förstå att vi alla är energipaket som vandrar runt här på jorden. Vi väljer vad vi tänker, vad vi sänder ut och hur vi väljer att reagera på det som sker.
Man kan jobba på egen hand också, som jag gör med meditationer, ritualer och genom positivt tänkande. Det är viktigt att man inte släpar runt på känslomässig gegga kvar i själen.
Att läsa, yoga, ha en bra kost, hälsosam livsstil och syssla med mental träning är andra bra saker att göra.
Med vänlig hälsning
Margareta

Hej M,
Intressant!
Känt mig väldigt uppåt och trodde det var Jupiter som drev på,men det blev bakslag igår. Behöver verkligen mer boost,helst från Venus,Merkurius och Jupiter.
Trött på spel,ska jag behöva bli ett iskallt Mars-Lejon? Kram

Nä men Patrik, Det finns inget sådant som kalla Lejon och du tillhör verkligen inte den kategorin. Det var en energivändning – ja. Men om din kompis inte kunde ta det så är hon ju ingenting för dig, eller hur? Man kan ju inte bygga sitt liv på en människa som inte är med en i både med och motgång oavsett man har jobbiga eller positiva planettransiter.
I sommar – och det här är alltså helt sant (och orättvist för oss andra) juni – i början av oktober kommer Venus att vara i Lejonet. Inte nog med det, Jupiter kommer också att samverka där samtidigt. Jupiter lämnar inte Leo för är någon gång i augusti.
Det kommer att funka för dig – LOVAR!
Nu får vi fokusera på positivt tänkande! Du är vad du tänker 🙂
Stor kram till dig och hoppas att allt löser sig
Margareta

Hur ska jag tyda horoskopet om det inte alls stämmer? Det är bara kaos just nu, inte alls sa fantastiskt som horoskopet säger…

Hej Eva-Lena,
När man skriver den här typen av horoskop (det kallas soltecken horoskop) så är texten inte personligt riktad. Man har alltså inte tagit hänsyn till alla de andra aspekter som finns i ditt liv som kan påverka bilden – vi har bara tittat på en enda sak – solen.
Om du vill veta djupare är det bra om du får ditt personliga horoskop gjort – där kan du komma att se hur skeendena påverkar.
Med vänlig hälsning
Margaretat

Ja jobb och karriär kom igen!! Min lilla svacka i energi som jag känner får jättegärna vända senast på lördag på min nyårsafton!

Ja! Visst är det spännande CC. Den här nymånen kommer att infalla 28° i Väduren. Alltså exakt på både min och min makes sol. Vi ska gå och kolla in en lägenhet nu idag. Tänk om det är så att vi köper den?! Det är vad jag tror om oss. Hoppas att nymånen vill ge dig det du önskar.
Hälsningar
Margareta – Astrobloggen

Hahaha….hittade ett kul jobb på nätet…..tänk om jag får det, då blir det ny och härlig energi i mitt liv….tjohoooo =)Kram

Hej Anita! Jag hoppas verkligen det för din skull! Det är minst sagt dags att det händer bra grejer för dig. Känner att du har rätt känsla för att attrahera in ett jobb i alla fall.
🙂
Margareta

Hej Maggan! Blir peppad av både tvillingen och kräftan horoskop 🙂 hoppas det löser sig med mitt hus! Och att det blir något vettigt utav mig också 😀 längesen jag fick mejl från dig, saknar det! ha det fantastiskt!!

Hallå Nattis! Vad är det som händer med ditt hus? Har ni inte köpt det ännu? Tänker väl att Saturnus/Merkurius oppositionen får ordning på vad det nu än vara må som inte funkar där för er.
Saknar dig också Nattis! Det är så mycket som händer hela tiden. Phu!
Stor kram/M

Kom på en sak, om du har tid att svara. Jag har Merkurius i femte huset i mitt födelsehoroskop (Stenbock) och nu går Merkurius in i femte huset… Blir jag dubbelt påverkad eller vad händer? Tack för en bra sida!

Tack! Åter igen… I soltecken horoskopet går merkurius in i ditt femte hus. Men, det visar sig dessutom att du är född med merkurius i ditt natala f:e hus också. Coolt..
Ja, detta kan ju inte tolkas på annat sätt än att du går in i en fas av kreativt flöde.
🙂
Ha så mysigt med det då!
Astrobloggen

Hej! Du skriver att Jupiter är kvar i Lejonet fram till oktober – för att sedan gå in i Jungfrun eller? Vad innebär det att Jupiter befinner sig i Jungfrun och vad kommer det innebära för mig som är född i Jungfrun? Hälsningar

Hej Jane,
Nu tror jag att vi har blandat ihop korten. Venus blir kvar i Lejonet till i början av oktober – alltså fem månader med LOVE – för dem som har viktiga positioner i Lejonet.
Jupiter däremot träder in i Jungfruns tecken i början av augusti. Vad det innebär för din del är att du går in i en ett årig period av växande självförtroende när saker kommer att falla ut väl för dig. Detta är ofta en tid av tur, utveckling och glädje. Lycka till med det Jane

Jo vi bor i huset men det är tjafs med snickare som vill ha betalt för saker som inte gjort och med tidigare ägare som inte lämnat huset i samma skick, mycket samtal med jurister och det tar från vår energi. Hoppas det löser sig snart vi båda har ju Jupiter opposition Jupiter! Kul att det händer mycket för dig 😀 stor kram

Äntligen , puh,,, Ska det äntligen komma till en punkt ,
Tack Allt Margareta , Bästa Astrologen <3!!!!
Skulle vilja beställa ett personligt av dig, !!!
Kram & ha det så bäst i Kairo
& Gratulerar till födelsedagen !!!

Hej igen, ja det är så mycket som händer nu, det går upp och ner hela tiden. Det kan väl stabilisera sig snart….suck! Kan ev få en möjlighet att sälja mitt företag, vad tror du om det, är det bra tid för sånt? Vad är din känsla? Kram igen 🙂

Jaha, det här med gränssättning kan jag skriva under på, då jag bytte hotel idag här i Paris, för jag inte kände mig bekväm att ha en lynnig konstnärs-tvilling (han repar för ett gig på fredag). Nu bor jag allena på ett hotell i Montmartre, och det känns fridens, faktiskt;) EnJOY Kairo och födelsedagar (häftigt med samma dag som maken!)

Skriv en kommentar