Mars och Kärleken

AdamEveEat
Det magiska mötet mellan Mars och Venus kommer att pågå månaden ut så ännu är det love in the air…

Astrologi är extremt träffsäkert när det gäller att välja partner och en närmare titt i horoskopet kan rädda en människa ifrån att begå de största missarna i kärleken. Det är naturligtvis en rad olika faktorer och tekniker man använder för att se kompabiliteten mellan två personer– främst synastri och Composite horoskop.

Mars position i mannens horoskop visar vad han tänder på och hur mycket energi han har och hur han tar för sig.

Mars position i kvinnans horoskop visar vilken sorts man hon tänder på och vilka kvalitéer han ska ha.

Mars yttryck i tecknen:

strong>Mars i Väduren:
Han: Det här är en riktig man med massor av fysisk energi och styrka. Han är rättfram, driftig, stark och rak kille. Kan vara tanklös, impulsiv och kastar sig in i relationer utan att tänka på konsekvenserna. Gillar han dig låter han dig veta det omedelbart.
Det är han som bestämmer och entusiastiskt tar han för sig. Som den utpräglade jägare han är vill han vara fri och oberoende. Han uppskattar inte rutiner, krav eller band. Passionerad, dominant och väldigt het. Mycket lättantändlig, otålig och söker omedelbar behovstillfredsställelse.

Hon: Är en väldigt stark, rak, modig fri tjej, befriad ifrån kvinnliga spel. Hon är ingen blyg viol utan vet precis hur hon vill ha det och hur hon ska få det hon vill.
Hon tänder på starka manliga män som är äventyrliga, modiga och våghalsiga. Många kvinnor med mars i väduren blir tillsammans med män i uniform eller män i ledande roller.

MARS I OXEN:
Han: Han kan kännas lite trög till en början eftersom han behöver känna trygghet innan han fördjupar sig i en person. Men den som väntar på något gott.. Bakom den här killens eleganta fasad döljer sig en riktig tjur. Han känner in vem du är och kollar upp om du har de moraliska kvalitéer som han vill att hans kvinna ska ha. Han inlåter sig inte med vem som helst utan är mycket kvalitetsmedveten.
För honom är den kroppsliga kärleken lika viktig som livet självt. Han är Amor inkarnerad i en människokropp. Det gör honom till en väldigt fysisk, ytterst sensuell älskare.
Han älskar kvinnor, skönhet, lyx och bekvämlighet. Han är vacker, sexig och tilldragande och är väl medveten om vilket intryck han gör på det motsatta könet
Hans tjej ska vara en klassisk kvinna som fogar sig i att han mannen är den dominerande, familjeförsörjaren som allting kretsar runt. Han är mycket possessiv, svartsjuk och kan ibland till och med grym.

Hon: Hon är en riktig Venusgudinna som ständigt är ute efter njutning. Det kan vara mat, musik, kläder, vacker inredning, lyx men framför allt kärlek. Hon vill ha det bekvämt, vackert och mysigt. Hon är superkvinnlig och oerhört mjuk och sensuell. Hon är mjuk, kärleksfull och smeksam emot den hon tycker om.
Hon är attraherad av en man som kan ta den dominanta rollen. Hon har stark passion inom sig och stort behov att få uttrycka sin sensualism och har lätt att vara kroppslig. Hon visar kärlek genom att bry sig om hur andra mår och göra det bekvämt för dem.

MARS I TVILLINGARNA
Han: Han är en social, föränderlig person som har ständigt behov av intellektuellt stimuli och action. När han vill imponera på dig kommer han att prata hela tiden. Han kommer att säga allt möjligt för att visa hur kvick, smart, rolig och snabbtänkt han är; och om du har planeter i tvillingen eller något annat lufttecken kan du komma att tycka om honom. Om din mars däremot är placerad i ett jordtecken kommer du att tycka att han är en idiot. För honom händer allt uppe i huvudet först. Han måste ha en smart brud för att kunna relatera sexuellt.

Hon: Hon har en oerhörd verbal förmåga och är väldigt social. Hon är inte särskilt sexuell av sig utan gillar sex mera som en förströelse snarare än som ett djupt inre behov grundat i passionerade känslor. Hon tycker om smarta, kvicktänkta killar föränderlig kille som kan komma med lite överraskningar. Hon behöver intellektuell utmaning och stimuli hela tiden. Hon hatar när det inte händer någonting i relationen och vill inte ha en död minut.

MARS I KRÄFTAN
Han: Den här grabben en riktig klippa att luta sig emot. Han är ärlig, stark, manlig och mycket omhändertagande. Han tycker om att ta väl hand om sin kvinna och det är viktigt för honom att känna sig behövd. Han bryr sig verkligen om hur hans tjej mår och är väldigt lyhörd inför varje förändring i hennes humör. Han mycket känslig för atmosfären och för andra människors sinnesstämningar har lätt att förstå sig på kvinnors känslor. Han kan vara lättstött och svår att komma inpå livet om man sårat honom så var försiktig om denna underbara man. När han väl öppnar sig är han väldigt givande, het och sensuell.

Hon: Den här damen är inte bara sexig, kvinnlig och förförisk. Hon är en en oerhört passionerad älskarinna med hav av känslor. Hon kan känna in män och deras önskningar både känslomässigt och kroppsligt. Hon måste känna säkerhet i det sexuella; det kan inte bara vara lek och skoj för henne – det måste vara emotionellt också. Hon söker en stark beskyddande man som visar henne att hans känslor är grundade och sanna. Hon vill veta att behovet av emotionell säkerhet tryggat innan hon tillåter en kille att komma henne inpå livet.

MARS I LEJONET
Han: Han är en solig, stolt man som söker en drottninglik kvinna vid sin sida. Han vill vara störst, bäst och ha den vackraste vid sin sida.
Vill han ha en tjej försöker imponera på henne genom att vara generös eller dramatisk som på något sätt överdriver allt; ofta genom att ge lyxiga presenter – exempelvis dyra juveler och sådant. Han är öppen och sanningsenlig och förväntar sig ärlighet tillbaka från tjejen också. Han är mycket snäll och mysig att vara med men kan också ha tendens till svartsjuka. Hans stolthet är mycket lätt att såra han känner sig bortstött. Han måste få känna sig respekterade och beundrad av sin kvinna.
Du gör klokast i att inte reta honom för han har ett mycket hett temperament, när han exploderar blir han verkligen mycket arg. Sexuellt är han mycket passionerad och het och kan vara löjligt stolt över sina prestationer i sängen.

Hon: är en lojal, varm och modig tjej som tycker om att skina i strålglansen ifrån hennes man som hon är oerhört stolt över. Kan hon inte känna sig stolt över honom kan hon heller inte älska honom. Hon känner sig attraherad av en man som är öppen, rolig, varm men framför allt måste han vara stolt och värdig. Hon kan vara en aning statusorienterad i sitt val av män. Sexuellt brinner hon precis som mannen av en outsläcklig passion.

MARS JUNGFRUN
Han: I kärlek är han trogen, effektiv, duglig, ärlig och metodisk. Han är fantastisk älskare om du gillar någon som är effektiv, pålitlig och renlig. Gillar han dig kommer han att skämma bort dig. Han gillar att passa upp. När ni är privata är han mycket mera sensuell än du någonsin skulle kunna misstänka
Utåt ibland andra människor kan han verka kall men det är bara ytan. Han är självkritisk och vill inte att vem som helst ska se hans inre hemligheter. I själva verket är det här en dubbelbottnad individ, bakom den perfekta fasaden döljer sig en av zodiakens mest hänsynsfulla och ömma älskare.
Han kan vara helt exceptionell när det kommer till detaljer. Vill gärna värdesätta det sexuella utförandet, och ibland kan du få höra testresultatet.

Hon: Tänder på en man som har de typiska jungfruegenskaperna. Hon måste känna sig säker på honom för att öppna sig sexuellt. Har mannen passerat testet kommer hon att kunna släppa på isen hon lägger runt sig som skydd och visa sitt sanna jag.. En hämningslös mansslukerska.

MARS I VÅGEN
Han: Han är en normal, trevlig, harmonisk kille med förkärlek för det vackra i livet. Han vill att allt runt honom ska vara i total balans och harmoni – det är mycket viktigare för honom att han har det trevligt i lugn och ro med sin tjej än att de har det allra mest passionerade sexet.
Han är mjuk och sensuell snarare än sexuell. Han tycker inte om pornografi – för det är fult, vampighet är vulgärt, han tycker inte om nymodigheter eftersom han är konservativ och inte vill experimentera med olika ställningar utan vill helst hålla sig till det traditionella. Han vill ha långa, vackra förspel innan hans passion väcks.

Hon: söker en prefekt, trevlig, normal man som framför allt är behaglig social och kan föra sig. Hon kan vara en aning ytlig och falla för ett utseende, status eller social position. Hon är inte särskilt sexuell i ordets rätta bemärkelse utan är precis som killen snarare sensuell och förförisk.

MARS I SKORPIONEN
Han: Är otåliga, karismatisk, passionerad och magnetisk. Han har en oerhörd kraft som omedelbart påverkar människor i hans omgivning på ont eller på gott. Ingen är neutral iför mars i skorpionen. Det är inte ett okomplicerat val att älska en honom för den här grabben är en egensinnig person som vägrar att ändra på sig för någon eller något såvida han inte själv vill det. Kan tillfälligtvis tämjas om han själv har lust, men han kommer inte att tillåta att någon manipulerar honom eftersom han själv som vill stå för manipulerandet. Han har en enorm dragningskraft på kvinnor och vet hur man utnyttjar den. Det finns en hel del sexuell stolthet hos honom som grundar sig i hur sexuellt skicklig och tilldragande han är. Han vet att han är bäst och sticker inte under stol med det heller.
Den här mannen fullkomligen dryper av sexuell energi, den bara osar ut ifrån porerna och tar över hela omgivningen. Han har ett outsinligt behov av känslomässig närhet och en intensitet som han ofta relaterar till sex. Är dessutom mycket dominerande i sina relationer och mycket svartsjuk och possessiv.
Hon: attraheras av en intensiv person som gärna är en aning svartsjuk och dominant, som visar dem att han verkligen bryr sig om henne. Hon är väldigt intensiv, amorös och fysisk av sig och utsöndrar alltid viljestyrka. Hon har massor av magnetisk karisma som gör att männen dras till henne som flugor till en sockerbit. Alla hennes känslor är intensiva oavsett om det gäller känslor för en person, arbete, pengar eller vad som helst. Hon är explosivt laddade med passion och behöver känna sig passionerade i allt. Detta gäller givetvis också hennes relationer. Det måste finnas ett fritt uttryck för passion om hon skall kunna känna sig nöjd med den andra personen.

MARS I SKYTTEN
Han: är pigg, glad och mycket öppen för sex och nya kontakter. Han har mängder av humor och vill leka och ha kul. Vill han imponera på dig, kommer han visa sin ärlighet, sina framtidsplaner, deras idealism, och ta med dig ut på äventyr. Han är nyckfull, energirik, krävande person och kan ibland bli outhärdlig med sina eviga sanningar. Han står inte ut med lögner.
Han försöker alltid stimulera nya intressen och självkännedom hos sin partner. I kärlek och sex agerar de på samma direkta vis, men självklart måste partnern uppfylla deras moraliska och etiska krav. Han vill att hans tjej ska vara en riktig kompis som han kan busa med, som samtidigt är filosofisk och idealistisk.

Hon: är en tjej som har höga moraliska krav på sin partner. Känner hon inte att han uppfyller hennes ideal vad gäller moral och etik kan hon heller inte respektera och älska honom. Hon kan också attraheras av någon som kan lära henne någonting eller fungera som andlig vägledare eller liknande.
Alla med mars i skytten är väldigt rättframma även när det gäller kärlek.

MARS I STENBOCKEN
Han: Han är en kille som är rejäl och pålitlig. Han är medveten om sitt rykte, sin status, samhällsställning och sin materiella säkerhet och är mycket seriös i kärlek och relationer.
Han har en svårtolkad, ganska hård och otillgänglig yta. Han vill inte att någon ska veta om att han har rykte om sig att vara en av zodiakens främsta älskare. Han är känd för att ha en mycket stark sexuell natur, men är så självkontrollerad att du aldrig skulle kunna ana det förrän du varit i säng med honom. Han gillar inte att flasha och visa upp sig tvärtom han är väldigt försiktig med att hävda sig själv. I kärleken kommer han inte att komma till skott sexuellt förrän han känner sig trygg med sin partner. Han har inte för avsikt att bli avvisad.. Han hatar att bli förlöjligad och vill absolut ha beundran.

Hon: Är en stark pålitlig tjej med bägge fötterna på jorden. Hon kan vara mycket bestämd och viljestark. Killen hon söker måste motsvara stenbocks mannens karaktärsdrag. Hon är ett väldigt passionerat kritter, med mängder av jordbunden sexuell energi och uthållighet. Hon kommer inte låta dig förstå att hon är vill ha dig eller dina känslor förrän hon känner sig helt säker tillsammans med dig. Hon måste känna att det finns någon sorts förbindelse och gemensamhet er emellan först.

MARS I VATTUMANNEN
Han: Han är en öppen, nyfiken kille som är pigg på att prova på det mesta. Han är okonventionella i sitt uppförande och har ingen naturlig stark sexualdrift. Han är ofta mer intresserad av sex av nyfikenhet eller som en studie Det tar tid för honom att känna äkta kärlek. Vänskap däremot är hans grej. Han älskar intellektuell aktivitet. När han vill imponera på en kvinna kommer han med långa intellektuella haranger för att bevisa sin intellingens. Han kan vara oförutsägbar och nyckfull i sitt sätt att vara. Man kan faktiskt räkna med att hans attityd till sex också är oförutsägbart – han kan vara experimenterande och fascinerad av det ovanliga eller extrem konservativ. Antingen eller.

Hon: Är en bestämd men ack så excentrisk och svårfångad blomma. Hon är utåtriktad och social och har åsikter om det allra mesta. Hon attraheras av smarta intellektuella killar som hon känner samhörighet med. Hon är en tjej vars attityd till kärleken är väldigt öppen, okonventionella och mycket fri; hon hatar svartsjuka. Hon är inte den som blir kär och faller pladask för vem som helst. Du måste bevisa att du är hennes vän och är värld henne innan hon tinar upp.

MARS I FISKARNA
Han: Här har du en underbar, intuitiv, förstående, medkännande fantasirik kille som är som inombords är ett hav av känslor. Han är extremt romantisk och har många idealiserande tankar runt kvinnor och kärlek, ibland till den grad att han helt försvinner in i en fantasivärld. Han är väldigt tillgiven och känns mysig och helande att ha omkring sig. Fast han kan vara energisk och bestämd visar han en oerhörd känslighet och mjukhet i allt han gör. Det är någonting mystiskt, magnetiskt över honom och hans dragningskraft.
Sexuellt söker han efter extraordinära tillstånd och kickar och använder sex som en kanal för denna längtan. Hans kärlek står på något sätt över det världsliga.

Hon: attraheras män som är andligt orienterade, musikaliska eller konstnärliga eller allmänt utflippade, förvirrade, svaga, i behov av hjälp eller en drömmande visionär. Hon är extremt romantisk och kan ha svårt att välja en partner som är bra för henne. Hon kan vara nyckfull när det kommer till att binda sig.
Den här tjejen är lätt att förleda och förföra på alla sätt. Hon kan vara alltför inriktad på att leta efter misär och en lidande man hon kan rädda livet på för att märka när saker och ting går åt pipan för henne själv.

 1. Väldigt intressant, har inte vetat om detta tidigare men har haft en känsla av detta. Gubben har mars i skytten (mitt soltecken) & jag har mars i skorpionen (gubbens asc). Så det känns ju bra. Hur mkt påverkar huspositionerna i detta? Det är ju sfärerna man kanske möter kärleken? Eller vad symboliserar dem i detta?

  1. Ah.. jag visste att jag skulle få genusfrågan. Tänkte medan jag skrev att jag borde skriva den där lilla extra texten ang HBTQ. Det spelar liksom ingen roll vilken typ av sexualitet man har. Mars position visar oavsett könet , din sexualitet, vad du tänder på, vilka egenskaper du går igång på och Venus visar vad du idealiserar och tycker om. hälsningar Margareta – Astrobloggen

 2. Om mars går retrograd i kräftan innebär det att personen har svårt för att ta fram de känslor du beskriver?

 3. Hej Margareta!

  Jag har min mars i tvillingarna och min pojkvän har mars i fisken. Är det bra kombo? Tyckte det var svårt att komma fram till nått själv. Vi har haft kris nyss nämligen, det är därför jag undrar. Jag har även min Venus i fisken, och han har sin venus i väduren.

  Med vänliga hälsningar!

  1. Hej Linn,
   Det där med Mars och Mars. Det är en kvadratur mellan era Marspositioner vilket är både bra och dåligt. Det skapar en viss friktion men utan spänning mellan två personer kanske det blir för tamt? Man kan inte säga att det är varken bra eller dåligt.
   Det jag gillar med er två är att hans Mars är i närheten av din Venus och det om något är ett säkert tecken för attraktion. Mannens Mars på kvinnans Venus! Ja, du hör ju hur det låter! Som i en biologibok ungefär..
   Jag tror att krisen kommer sig av att Mars och Venus alldeles nyligen, fram till 20:e befann sig i Fiskarna. Det kan orsaka ilska, aggression mm. Hoppas att ni mår bättre med varandra nu!
   För att kunna yttra sig om hela relationen behöver man har mer information. Sol och måne kontakter visar ju själens röst, känslolivet mm. Ascendenten och husen har absolut med det hela att göra också. Man kan helt enkelt inte dra så förhastade slutsatser utan att analysera närmare.
   Men.. jag tänker att ni har ju mars/venus i samma tecken! Det gör ju att relationen verkligen är värd att kämpa för. Det kan vara livslångt om ni själva vill det.
   Lycka till!

  1. Ja, det är så himla intressant – tycker jag också. Mars och Venus positioner säger ta mig 17 massor! Har själv Mars i Fiskarna och Venus i Väduren och ja.. jag är Badass och Mjukis i en saligt förvirrande blandning. :- Och ja.. det visar sig förstås i mina relationer.

 4. Hejsan!
  Med mars o Venus i Vattumannens förstår jag varför mina förhållanden slutar i singelskap för mig. Hur göra är frågan…

  1. Kära Mariefisk!
   Det finns marknad för alla. Har du provat att dejat någon vattuman då? Eller någon person av annat tecken som också har sin mars, venus, måne i Vattumannen. Det kan vara så du finner din perfekta partner.
   Lycka till!
   🙂

 5. Hej Margareta,

  Jag utmanar ”ödet” och skriver en kommentar under Merkurius i retrograd (samt på ett äldre inlägg):

  Jag finner Marspositionen jätteintressant och vill självklart börja kolla upp var eventuella ”kandidater” har sin Mars:

  Vilka uppgifter behöver jag veta för att ta reda på detta? –> Räcker det med födelsedatum?

  Jag såg att du i en kommentar från den 15/3 rekommenderade personen att leta efter en person som hade sin ”mars, venus, eller måne i vattumannen (då hon hade både mars och venus i vattumannen). Samtidigt såg jag en annan kommentar, där en kvinna drogs till stenbockenmän och hon hade sin mars i stenbocken.
  –> Betyder det att jag skall ”söka” efter män som har antingen soltecken/mars/venus/ eller måne i något av de tecken som jag har min mars/venus?

  Jag har varit och spått mig hos dig två gånger och inser att jag nog får beställa en stor genomgång utav horoskop nästa gång (eller både och ;))

  Önskar dig en fin helg!

  Mvh

  Linnéa

  1. Hej Linnea!
   Grundregeln för hur man ser kompatibiliteten mellan två individer är att se om det finns några aspekter mellan sol och måne för ett själarnas möte. Drömmen är om din måne ligger på killens sol, eller måne måne. Ja, helst någon kombination där.
   Man kan också titta efter aspekter mellan mars och venus och de två planeterna handlar mer om attraktion och sexualitet. Merkurius är inte varken känslosam eller sexig men det är kul ändå om man lyckas ha aspekter med Merkurius eftersom den planeten handlar om kommunikation.
   Så – kort aspekter mellan de personliga planeterna är det vi önskar att se. Ja även venus på sol osv. Allt sådant är välkommet.
   Härligt också med personliga planeter runt ascendent och descendent. Kom förbi någon gång så kan vi snacka om det här 😀

 6. Hej igen Margareta!

  Tack för ditt svar. Jag vet inte om min förra kommentar blev skickad, råkade trycka bort sidan.

  Jag inser att jag skrev en så pass lång kommentar (speciellt i en tid när risken för missförstånd är extra stor) att min grundfråga försvann i all text/frågor som ställdes:

  I och med att jag ej kan något om huspositioner (ännu) utan endast är intresserad utav vilket tecken personens mars befinner sig i, vilken information är då relevant? Behöver jag veta exakt födelsetid/stad, för att ta reda på detta?

  Kommer långväga ifrån, men kommer att boka in ett möte nästa gång jag har ärende i huvudstaden.

  Önskar dig en fortsatt fin kväll och återigen, tack för hjälpen.

  Vänlig hälsningar,
  Linnéa

 7. Hej Margareta,
  Tack för snabbt svar 🙂
  Nu ska jag ej störa något mer för denna gång.
  Vänlig hälsning,
  Linnéa

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..