Veckohoroskop Vecka 9

Astrologiska förutsägelser för 23/2 – 1/3 2015

Väduren 21/3 – 20/4
Nu har vi helgens stora energiskiftet bakom oss och veckan har helt nytt scenario att erbjuda.
(Hur mådde du i lördags kväll föresten? Månen passerade över Månknutarna och Uranus. Händelser och tankar med karmiska orsaker ägde rum).
Det här blir en spännande vecka med superstor potential. Det är faktiskt upp till dig att forma den precis som du vill. Var dig själv, var modig och kör bara!
Zodiakens hetaste kärlekspar Mars och Venus att färdas nu igenom ditt första hus vilket får saker att hända. Det här är en energi som passar dig perfekt! Din härskare i sitt eget tecken betyder att handling och tanke i princip är samma sak. Venus gör dig attraktiv och härlig! Kan det vara bättre än så?

Oxen 21/4 – 21/5
Som ett återkommande tema i alla transiter som rör dig denna vecka går ord som information, kommunikation och upplysning som en röd tråd. Du kommer alltså inte att behöva undra länge till.
Din styrare Venus är fortfarande i linje med Mars och de färdas igenom ditt superkänsliga, gränslösa tolfte hus. Var uppmärksam på vad som händer runt dig för med den här energin skärps dina sinnen och du ”känner” vad som är i görningen.
Kommunikatorn Merkurius och expansiva Jupiter länkas fint till dig och du kommer att få klarhet.
Yrkesmässigt är det här en bra tid och du lätt åstadkommer fina resultat. Följ din intuition bara – den vägleder dig.

Tvillingarna 22/5 – 21/6
Det är en allvarsammare och mognare version av dig som du visar upp nu Tvillingarna. Det är tydligt att du har tagit ett par rejäla kliv framåt i din personliga utveckling. När man utvecklas i snabbare takt än omvärlden kan det tveklöst leda till frustration. Ända sedan Saturnus trädde in i Skytten i december, in i ditt sjunde hus, relationshuset så har det samvaron med vissa personer varit ansträngd och du, zodiakens sociala geni, har fått anstränga dig för att inte brista i humöret. Det skulle vara skönt att ha mogna individer runt sig som kan ta sin beskärda del av ansvaret, eller hur? Det kan vara viktigt för dig att överväga förändringar framöver så livet blir mer anpassat till den du är idag.

Kräftan 22/6-22/7
Perioden inleds med en tilltagande måne i Väduren som under veckan rör sig igenom tecknen. Fram till veckoslutet har månen avancerat in i Kräftan vilket gör att du kan se fram emot en riktigt bra fas när du känslomässigt är välbalanserat och självförtroendet är intakt.
Karriärmässigt kan den här energin föra dig ett steg framåt och uppåt. Oslagbara Mars & Venusfusionen ger dig både styrka och ryggrad. Det är bra för dig om kan ta tydliggöra vad du gör på jobbet, sätta ditt signum på arbeten eller faktiskt berätta hur det står till med saken. Det är möjligt att väldigt många runt dig faktiskt inte förstår hur mycket du gör egentligen. Så länge allt fungerar är det ju ovanligt att någon reagerar.

Lejonet 23/7-23/7
Kommunikativa Merkurius i Vattumannen skapar en länk med såväl din sol som Jupiter i veckan vilket får dig på gott humör. Vissa Lejon har verkligen börjat känna tyngden av Saturnus närvaro i ditt femte hus som påverkar kreativiteten och livsglädjen. Även om det inte är någon superkris jag pratar om så var det helt enkelt roligare innan, eller hur? Den skadan kommer dock Mars och Venus glädjerika närvaro i Väduren råda bot på. Att dessa två planeter under flera veckor löper tillsammans sätter fart på både romantiken som livslusten. Din lojalitet är en av dina finaste egenskaper och det ska du ha en eloge för. Det här fantastiska flödet gör att du kommer att möta nya människor och nya erfarenheter. Våga släppa taget om dem eller det som du inte längre får ut något av.

Jungfrun 24/8- 23/9
Det stora energiskiftet vi var nyligen var igenom vid nymånen 19:e och solens entré i Fiskarna satte fokus rakt på ditt imaginära sjunde hus – relationshuset – under en hel månad framåt. Hurra! Att vackra Venus och lustfyllda Mars samtidigt träder in i ditt magnetiska 8:e hus det är nästan för bra för att vara sant! Kärlek, passion och allt som ger njutning främjas. Relationer som startar under den här influensen blir allt annat än ljumma.
Det här är en tid för samarbete, teambildning och nätverkande och nyckeln till dina yrkesframgångar nu ligger just i din sociala kompetens. Du behöver någon att bolla dina idéer emot nu.

Vågen 24/9- 23/10
Nu Vågen är det Pay Back Time.. Kosmisk återbetalning alltså och charmiga du får tillbaka ditt härliga humör. Du kommer också erbjudas tillfälle att faktiskt få revange och allt som gick snett sist kan rätas ut. Kanske får den som känt sig ratad uppleva segerns sötma när föremålet för din åtrå kryper för dig och ber om att få komma tillbaka!
Heta Mars och Vackra Venus trädde in i Väduren in i ditt relationshus där de kommer att färdas sida vid sida fram till månadsskiftet. Nu skapas en synnerligen angenäm opposition till allt som är du! Hurra vad roligt. Nu får du tillbaka dina krafter och inte bara det.. Din karisma och självförtroende skjuter i höjden igen och du är på topp!

Skorpionen 24/10-22/11
Det har skett en energivändning i helgen och tempot blir inte fullt lika högt som det var före nymånen den 19:e. Din klassiska styrare Mars har intagit en stekhet position och konjunktionen med Venus gör dig absolut oemotståndlig och på väldigt gott humör. Dina känslor är stora och du vet precis vad du vill ha och som alla vet är du oerhört målmedveten. Mums.. Tag för dig av livets smörgåsbord kära Skorpio och låt dig väl smaka!
Under veckan bildas superintressanta aspekter i ditt horoskop med Jupiter och Merkurius som gör att allt med resor, internationella kontakter, kommunikation och möten med människor ifrån andra länder främjas och ger bra reslutat.

Skytten 23/11 – 21/12
Under veckan bildar Solen kvadratur till Saturnus så du kan förvänta dig en väldigt målfokuserad tid när det mesta går dig väl i händerna. Saturnus kallas ju både ”The Lord of Karma” och ”Sträng Fader”. Det är en massa inom dig och runt dig – både karmiska saker och sådan som har med dig och din personliga utveckling som bearbetas. jobb och jobb Skytten. Det handlar om att arbeta och fokusera på framtida mål och det är en oerhört utvecklande och lärorik period du går igenom. Mars och Venus sköna läge i Väduren håller dig på gott humör och karismatiska du drar till dig uppmärksamhet och flirt. Lek!

Stenbocken 22/12 – 20/1
Nu Stenbocken är det dags för dig att tänka mindre och agera mer. I samband med att månen blev ny den 19:e gick också solen in i ditt tredje hus som symboliserar samarbete och kommunikation vilket bådar gott för såväl vänskap som business. Om du funderar på att förverkliga en idé som har haft i bakhuvudet ett ta kan det visa sig att en vän, medarbetare, syskon eller granne – eh, med andra ord – någon rätt nära dig, visar sig vara en superbra bundsförvant. Testa samarbetet försiktigt, kanske med ett kortare projekt, innan ni känner att det är dags att ta det stora steget. Se dig om i ditt sociala nätverk efter justa kontakter – det finns mer där att hämta än du kunde ana. Det här kan också vara en fantastisk tid för att påbörja en blogg eller annat skrivprojekt.

Vattumannen 21/1 – 18/2
Stjärnorna utlovar en väldigt harmonisk och positiv vecka när du kommer att kunna få massor av saker gjorda och dessutom ha en fin balans i privatlivet. Smarta Merkurius vandrar igenom ditt tecken nu och sätter igång tankeprocesser och smarta idéer. Kommunikation, nytänkande, att sitta och spåna och få fram kreativa lösningar är utmärkt nu.
Du är glad, utåtriktad och positiv i mötet med andra och gillar att bolla idéer och prata om det som intresserar dig. Passa på att leka nu. Du går som vanligt igång på intellektuella utmaningar och debatter. Ditt logiska tänkande och klarsynta sätt kommer väl till pass nu när människor runt dig trasslar in sig känslomässigt och du får medla.

Fiskarna 19/2 -20/3
Veckan drar igång som i efterskalvet efter ”din” nymåne i Fiskarna. Många av er har nu hittat inspirationen och motivationen du behövde för att fatta en rad beslut. Med solen i ditt tecken riktas uppmärksamheten emot dig och det är en härlig, välkomnande och optimistisk vecka du har framför dig. Om du funderar på att starta om på ny kula till hösten (när underbara Jupiter ger dig medvind) är det mer än dags planera och ansöka nu. Kan du inte bestämma dig? Ställ frågor till rätt personer och låt folk veta att du är intresserad av förändring.

På Himlavalvet
23/2 – 1/3 2015

Månen – den snabbast rörliga himlakroppen
Det är så mycket spännande som har hänt de senaste dagarna! Energin ifrån den superspejsade nymånen den 19:e klingade av under helgen och månen smög på natten söndag in i Väduren och passerade över Mars och Venus som bägge befann sig i Vädurens nollpunkt. Coolt! Det blåser nya vindar och vi stimuleras att med förnyade krafter ta oss an livet på måndag. Vi har en tilltagande måne som rör sig igenom Oxens sfär på måndag – tisdag och på onsdag kväll bildar månen sitt första kvarter efter nymånen på 6° i Tvillingarna 25/2 kl 18:15. Tittar du upp på himlen ser du en halvmåne nu. Ifrån den här punkten kommer energierna att bygga upp sig och förtätas ända fram till fullmånen som infaller om exakt en vecka.

Solen är i Fiskarna När solen är i Fiskarna är det ”Peace, Love & Understanding” som gäller och vi blir fredssträvande och vill vara en del i att göra världen till en bättre plats. Skönhet, harmoni och en strävan emot personlig utveckling och finstämd samvaro råder. Transiten pågår 19/2 – 20/3

Merkurius är i Vattumannen – När Merkurius är i Vattumannen har vi en väldig massa åsikter om allt – politik, samhället, miljön mm. Strävan är ökad förståelse, vi vill öka kunskapen och föra fram våra idéer. Det här är en tid när vi är bra på att kläcka nya idéer och komma på smarta lösningar. Transiten pågår 4/1 – 12/3

Venus är i Väduren Detta är en passionerad, varm, uttrycksfull, livlig och sexig energi. Under den här eldiga energin då Venus är i Väduren kommer kärleken till oss spontant och direkt, vi blir liksom överrumplade av våra egna känslor. Detta med kärlek känns plötsligen spännande och vi blir flirtiga, otåliga och lite rastlösa. Allt ska helst ske nu! Starka känslor, entusiasm och rak kommunikation är vad som gäller. Transiten pågår 20/2 – 17/3

Mars är i Väduren Vår eldige krigare är hemma i sitt eget tecken där han härskar. Ingenting kan stoppa Mars nu. Han kommer, han ser och han segrar.  Energin är spontan, het och självsäker. Siktet inställt emot framtiden. Vi är modiga, energiska, motiverade och snabba att fatta beslut. Negativt uttryckt kan energin var hänsynslös och aggressiv. Transiten pågår 19/2 – 31/3

Jupiter i Lejonet Lyckans planet, den expansiva Jupiter befinner sig nu i Lejonets tecken. För närvarande backar Jupiter. (Processen kallas retrograd på astrologiska vilket innebär att saker och ting fördröjs. Dra inte för stora växlar och av att inget händer just nu. Se det hellre som en graviditet. När Jupiter åter vänder i april vänder kommer också skeendena att speeda på). Transiten pågår fram till 11/8 2015

Saturnus i Skytten är en viktig tid av mognad och utveckling som starkt påverkar människor som är födda i Skyttens tecken men även Tvillingarna, Jungfrun och Fiskarna känner av detta. Transiten pågår från 23/12 2014 – 20/12 2017

DE TRANSPERSONELLA PLANETERNA:
När det gäller de tre stora tunga elefanterna så är betydelsen av dessa positioner så viktiga, stora, djupgående och komplexa att jag väljer inte tar upp dem här. Framförallt på den kollektiva nivån skapar dessa trender, politiska skeenden och utveckling.
Uranus befinner sig 14°29 i Väduren
Neptunus befinner sig 7° 7 i Fiskarna
Pluto befinner sig 14°50 i Stenbocken

 1. Wow , va spännande :-D!! Det vore härligt med Pay Back Time <3 Många olika saker som jag har suttit med ???? Kanske kan rätas ut nu *!
  Kramar Till Dig Margareta, Känner mig glad i hela Min själ & hjärta *!!!
  Ha en underbar vecka <3

 2. Hej Margaretha. Du och jag har ju gemensamma upplevelser gällande våra horoskop. I lördagskväll var det ett helt litet helvete. Lustigt eller vad man ska säga. Skönt med förklaringar

 3. Hej!
  Jag är mycket sugen på att utbilda mig inom astrologi och/eller tarot. Har bra baskunskaper inom astrologi, då jag har nördat ner mig rejält i 1,5 år nu. Tarot är jag fortfarande relativt ny på men studerar alla kortens innebörd i olika böcker och övar på olika läggningar. Kan du rekommendera någon kurs/utbildning? Har sett att ni har på isis kammare men verkar ej finnas aktuella kurstillfällen. Tack på förhand!

 4. ”Kanske får den som känt sig ratad uppleva segerns sötma när föremålet för din åtrå kryper för dig och ber om att få komma tillbaka”. Åh, det vore fantastiskt… Vi hoppas och ser…

 5. Hej Margaretha! När jag läser om att en skorpion i relation med en våg så är det mer lr mindre dömt att misslyckas,,,, Vad säger du om detta? Ska jag ens ha honom i åtanke?

 6. Hej Margaretha!
  Jag såg ditt svar på mitt inlägg http://blogg.damernasvarld.se/astrobloggen/2015/02/08/vecka-7-veckohoroskop-2/#comment-10609 ”Ska jag våga ta steget” från tre veckor tillbaka så sent som idag. Jag vågade fråga honom och på onsdag ska vi träffas över en middag och ett glas vin. Inga konstigheter utan rakt på sak. Som kräfta känner jag mig enormt modig och lättad som tog första steget, jag brukar annars ha en tendens att vänta ut den tilltänkte haha. Jag undrar hur vår framtid ser ut och om det här är mannen för mig. Jag beundras mycket över hans intellekt, lojalitet och stabilitet. Hans egenskaper ger en fin balans till mitt äventyrliga sinne och tendens att drömma mig bort och skapa storslagna visioner. Jag hoppas att du hinner svara innan onsdag kväll, skulle behöva lite tips på hur man imponerar på honom och får honom på fall!

  Jag är kräfta (10/7-92 klockan 06.00) född i Mora, han vattuman (14/2-82 klockan 02.10) född i Gävle

  Kram

  1. Wow! Jag tyckte att det där var hur coolt som helst! Grattis! Du har Ascendenten i Lejonet och månen i Skorpionen. Han har Solen i Vattumannen, Ascendenten i Skorpionen, månen i skorpeionen. Wow! Fatta att ni har samma månplacering Madde! Det betyder att era själar har samma röst!
   Det här kan bli hur bra som helst. Lycka till med dejtandet! Hoppas på er två.
   Kram.. Må kärleken vinna!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..