Mars och Venus

Nu går vi in i en utåtriktad, glad, rolig och  flirtig period och bäst av allt – ALLA känner av det!

Venus och Mars representerar man och kvinna – Guden och Gudinnan – och de är zodiakens eviga kärlekspar. Nästan alltid jagar de efter varandra, längtar tills när de ska förenas härnäst men det händer så sällan. Endast under några dagar vart annat år kommer de tillsammans men de dagarna är värda allt – för det är sann passion och äkta kärlek mellan dem.

Även vi människor påverkas positivt av det gudomliga mötet och följaktligen är tiden mellan 15/2 – 3/3 en av de mest intressanta perioderna under året för att mötas och utveckla en kärleksrelation. De som befinner sig i en relation när glöden svalnat kan återfinna glöden till sin käresta.

Mars och Venus möts denna gång i Fiskarnas tecken där de nyligen passerat Neptunus som visat dem andligheten och öppnat flödet så de kan höra hjärtats röst. De passerade nyss Kiron, helaren och kan ha blivit helade från förflutna besvikelser och smärta.  Under den kommande veckan rör de två himlakropparna sig allt närmare emot varandra och på fredag den 20:e kommer de samman i en exakt konjunktion (astrologiska för att säga på)  och rör sig framåt som en.

Mars är först in i Väduren och strax därpå följer Venus efter. Relationerna utvecklas från själslig kärlek till sann passion.

Mars är då på hemmaplan och där hans energi kommer extra väl till sin rätt. Här är han fri, ohämmad och het. Han gör vad han vill, när han vill och han skäms inte att ta för sig.
Venus däremot gillar inte läget riktigt lika bra eftersom hon ikläder sig en tuffare och mer driven kvinnoroll än vad hon är van vid. Men.. vad gör hon inte för att få vara tillsammans med sin älskade?

Relationer som startar under den här influensen blir troligtvis långa och varaktiga. Ni som är födda i Vädurens tecken: Håll er framme! Det kan vara årets romans som startar nu!