Kiron igenom husen

Astro-Lovers!

Jag lovade ju att skriva fortsättningen på inlägget om Kiron så här kommer det.

När ni läser detta ska ni tänka på att det stjärntecken som Kiron befann sig i vid din födelse också säger mycket.

Betydelse av Kirons placering i husen:

Kiron 1:a Huset

Du som har Kiron placerad här kommer under det här livet att behöva göra en lång resa i självinsikt. Det kan ha varit så att du av olika anledningar blev begränsad och drog dig in i ditt skal, eller så var det en evig kamp för dig att bli sedd. Det kan resultera i att du som vuxen har ett behov av att anstränga dig för att hitta meningen med livet och tillvaron.

Kiron 2:a Huset

Du har ett stort behov av trygghet – känslomässigt eller materiellt. Som liten kan det ha funnits för lite kärlek och trygghet krig dig och därför söker du som vuxen att kompensera, hela detta genom att skaffa dig den tryggheten själv. Går det snett i den processen kan du bli väldigt envis och ha svårt att ta till dig andras åsikter.

Kiron i 3:e Huset

När Kiron befinner sig i det tredje huset vittnar det om en person som är ytterst känslig för kritik som kommer ifrån familjemedlemmar och som troligtvis blivit förlöjligad eller på andra vis känt sig utsatt som liten. Andras ord träffar dig som pilar rakt i hjärtat. Du behöver arbeta med att lära dig tillit. Kanske ledde detta till att du blev blyg, tyst eller tillbakadragen. Vissa av er kan som vuxna ha svårt att tala inför folk, ha problem med talet exempelvis.

Kiron i 4:e Huset

I det fjärde huset handlar det om att du upplevde att det fanns instabilitet i hemmet och att du inte kände dig trygg. Dina föräldrar kunde kanske inte ge dig det lugn du behövde. Kanhända dröjer sig en känsla kvar av att vara övergiven, familjens svarta får eller helt enkelt annorlunda?

Det här är en jobbig placering som gör visar på sår i självförtroendet och svårigheterna du får i livet handlar om att läka den tveksamheten.

Jobba med att hitta ditt eget sanna jag och våga utryck dig och visa upp din personlighet i all sin prakt.

Kiron i 5:e Huset

Det kan vara så att du inte fick möjlighet att leka, leva och njuta av livets goda när du var liten. Av någon anledning blev ditt inre barn tuktat och tillbakahållet. Kanske fick du bära för mycket ansvar redan som riktigt liten och därför blev livet för tidigt tungt och allvarsamt. Som vuxen får du jobba på att öppna dig och ge dig hän. Tillåt dig att dansa, leka och släppa lös din kreativitet.

Kiron i 6:e Huset

Det sjätte huset handlar om arbete och hälsa och med Kiron här kan du ständigt oroa dig över att inte vara tillräckligt duktig. Det spelar ingen roll hur bra du än är – du jämför med dig själv och anser att du kunde ha presterat ännu bättre.

Du kan också oroa dig mycket över din hälsa och förmåga till läkning. Du har själv stora healingförmågor som du kan plocka fram om du önskar och läka dig själv och andra.

Kiron 7:e Huset

Här sitter skadan i relationer med andra människor och det kan vara svårt för dig att bygga nära relationer. Du kan må väldigt dåligt av avvisande och har behov att hela detta.

Många av er kanske gick in i en nära relation väldigt tidigt av rädsla för att bli ensam emedan andra har sin svårighet i knyta an överhuvudtaget. Det är viktigt för dig att hitta en balans mellan ”jaget” och ”tvåsamheten”.

Kiron 8:e Huset

Här är själen traumatiserad antingen genom en hastig död i tidigare liv eller genom dödsfall i detta livet när du förlorade en närstående. Födelsen, livet och döden är frågor som engagerar. Du har starka andlig förmågor som du kan träna upp för att tjäna mänskligheten. Det vilar något av en mystiker över dig och du har stor insikt i människors själ och livets gåta.

Kiron 9:e Huset

Ditt sår är av andlig karaktär och du söker ständigt efter meningen med livet och vill rastlöst vända på varje sten för att finna den. Du är född med en andlig kris och har svårt att tro på Gud – ändå söker du ständigt en högre mening och kan känna dig dragen att gå med i läror eller trossamfund. Lär dig att slappna av och förstå att insikterna kommer till dig.

Kiron 10:e Huset

Du kan ha upplevt att du blivit förminskad eller känt dig maktlsö i barndomen och vill därför som vuxen bevisa din duglighet genom att vara högpresterande i karriären, tillskansa dig makt, position och pengar. Jobba med att acceptera den du är och finna balansen i dig själv. Bekräftelsen på att du är älskad och kompetent måste starta i dig – och inte komma till dig utifrån.

Kiron 11:e Huset

Du är född med starka övertygelser och åsikter och vill gärna föra fram dem och ut dem till människor – frågan är bara hur? Du har en medfödd ledarförmåga.

Du kan känna dig som en udda fågel i de flesta sammanhang och inser att du inte är en dussinvara. Hitta din flock av likasinnade så når du balansen du strävar efter.

Kiron 12:e Huset

Det här är en andlig inkarnation och du helar sår ifrån tidigare liv för att slippa återfödas igen. Du är naturligt synsk eller har förmågan att sia och hela. Du är en väldigt kännande, empatisk människa. Du kan ha svårt att hitta din roll i livet. Du kan hjälpa andra genom att lära dig att använda dina andliga gåvor. Du är en intuitiv person som är en oerhört talangfull lyssnare och helare. Hjälp andra genom att lära sig att använda dessa ”gåvor” – det kommer att ge stora, personliga fördelar men du måste vara känslomässigt stark och mogen.  Kreativa uppgifter gör dig lycklig.

Jag kan också berätta att jag frikostigt sugit i mig information och inspiration till den här texten ifrån Barbara Hand Clow’s bok – ”Chiron – Rainbow Bridge Between the inner and outer Planets”.

Till den som är extra intresserad i ämnet rekommenderar jag varmt att läsa den boken. Den kom ut 1987 men anses fortfarande vara bästa boken om Kiron.