Vecka 7 – Veckohoroskop

Veckohoroskop – förutsägelser för tiden mellan den 9 – 15 februari 2015

Väduren 21/3 ­- 20/4

Vi har en avtagande måne som under veckan rör sig igenom Vågen på mån-tis där den synkar fint med Uranus och ger dig innovativa idéer, Skorpionen ons- fre och träder in i Skyttens sfär fram emot veckoslutet. Dina tankar kommer alltså att kretsa kring relationer och mötet med andra. Mars och Venus rör sig igenom Fiskarna där även Kiron och Neptunus är, i ditt tolfte hus dessutom. Det här gör underverk för din inre känsla och din intuition utvecklas starkt. Det är ett healingarbete som pågår inom dig och du kommer över gamla sår och blir känslomässigt färdig med det förflutna. Du kan själv komma att bli förvånad över hur starkt du hör din inre röst tala till dig och hur pricksäker du faktiskt är. Under februari och mars förbereds du emotionellt för att ta nya kliv livet.

Oxen 21/4 ­- 21/5

Jobb och jobb Oxen! Romantiska du kommer att stortrivas med det härliga flöde som kosmos erbjuder nu. Under hela februari går arbetet och det sociala livet hand i hand och det är svårt att veta gränserna för när det ena börjar eller slutar. Saturnus bildar en juste vinkel till Merkurius – i ditt karriärshus dessutom! Veckan domineras av det faktum att Merkurius bana vänder rätt igen den 11/2 och det som inte blivit av tidigare kommer att lossna nu. Äntligen kan vi höja siktet och rikta tanken emot framtiden igen. Tankefnurror och kommunikationsproblem löser sig efter hand nu. Med både Venus och Mars i Fiskarna i 11:e huset rycks du med, känner du dig lätt till sinnes och lockas av spänningen och livsglädjen som ligger i luften.

Tvillingarna 22/5 – 21/6

Om du känner dig mogen att ta ett kliv framåt och uppåt i din karriär kan detta mycket väl vara rätt tillfälle för dig att förtydliga dina avsikter och mål. Förra veckans fullmåne sammanföll med lyckosamma Jupiter och dessutom sände Uranus samtidigt ut sina innovativa strålar åt ditt håll. Wow! Härifrån och fram till nästa fullmåne kan du komma att stå inför ett karriärval och kanske ett erbjudande som är svårt att motstå. Ökat ansvar, ökad stress och prestige är sådant som Tvillingarna – zodiakens smartaste – brukar undvika. Att din styrare Merkurius bana vänder rätt den 11:e är den sista komponenten som fattades för att lyckomixen ska vara komplett. Anställd, konsult eller egenföretagare – ni kommer alla att få medvind i ryggen. Nya uppdrag /kunder eller jobbförfrågningar är vad du har att förvänta dig.

Kräftan 22/6-22/7

Det kommer att vara full rulle på dig den här veckan Kräftan. De gynnsamma vibrationerna av förra veckans fullmåne har precis ebbat ut och känslan som blev kvar i dig efter det är lusten till att leva, skapa och utvecklas. Du vill ordna saker, ta steg framåt i livet och mycket av dina tankar kan röra sig runt finansiering och pengar. Det är jobb, ekonomi och pengar som allt rör sig kring och bäst av allt – det är troligt att en hjälpande hand räcks ut, ett gynnsamt avtals skrivs osv. Både Jupiter och Uranus var länkade till fullmånen så du kan förvänta dig att det rasslar till i kassakistan härifrån och fram till nästa fullmåne den 5/3. Merkurius som backat sig igenom ditt åttonde hus har saktat in och vänder direkt på tisdag eftermiddag 11/2 men blir fortfarande kvar i det 8:e som intressant nog rör andras pengar.

Lejonet 23/7-23/8

Det ligger kärlek i luften Leo! Förra veckans fullmåne band samman en rad viktiga planeter och skapade en sprittande glad bakgrund som ger en underbar grundstämning i ditt horoskop nu vilket kommer att färga allt som händer ett tag framöver. Jupiter som fortfarande dröjer sig kvar i ditt tecken blev åter aktiverad genom fullmånens ljus och börjar nu ticka på igen emot en fullbordan av den lyckobringade process du befinner dig i. De två veckorna mellan fullmånen 4/2 och nymånen den 19:e handlar väldigt mycket om romantik, rosenröda känslor och förhoppningar. Avge inga bindande löften eller inled helst inte någon ny relation för än Merkurius bana vänder den 11/2. Alla vill ha med dig att göra nu . Eftersom världen ser på dig med så blida ögon kan även affärs- och arbetsliv falla väl ut också.

Jungfrun 24/8- 23/9.

Det är härliga processer igång i ditt liv nu, Jungfrun! Mystiska Lilith – den mörka månen befinner sig i ditt tecken och kopplas där samman med ett fläskigt stellium av planeter och asteroider i Fiskarna i ditt sjunde hus. Man kan säga att i princip allt som sker nu handlar om rening och helandeprocesser av gamla sår, läkning av dina personliga relationer och i synnerhet förstås dina kärleksrelationer. Universum pekar med stora fingret och vill hjälpa dig att lämna det förflutna bakom dig så att du ska kunna möta livet fri från negativa mönster som hindrat dig att leva livet fullt ut. Livet blir lättare och enklare att förstå sig på när din styrande planet Merkurius bana vänder rätt den 11/2.

 Vågen 24/9- 23/10

Höj blicken och se framåt Vågen! Det är det en härlig vecka som ligger framför dig fylld av positiv energi och löften om att en ny utvecklande och rolig fas tar vid. Det är en sjudande aktivitet som pågår runt dig och folk vill gärna ha dig med i alla möjliga sammanhang. Passa på att lägga ut dina krokar nu för du är ”het” nu och kan hala in riktigt bra kunder/chanser eller jobb.vVi har fyra planeter i Fiskarna nu och en av dem är din styrare Venus. Vissa av er har inte mått bra på sista tiden och gamla hjärtesår har aktiverats i den healingprocess som pågår. På måndag går Venus över Kiron – den sårade helaren + att Merkurius vänder rätt 11/2. Se detta som vändpunkten – härifrån kan det bara bli bättre och du har insikter om dina inre processer.

Skorpionen 24/10-22/11

Nu lämnar vi fullmånens massiva energi bakom oss. Den avtagande månen passerar igenom Skorpionens sfär tisd-tors vilket grundar dina känslor, du är harmonisk och vet precis vad du vill. Veckan präglas av ett mysigt lugn när allt – karriär, hemliv, kärlek och romantik flyter på perfekt. Venus – den feminina energin och Mars – den manliga kraften – befinner sig bägge i Fiskarna och i ditt femte hus. De båda planeterna – zodiakens kärlekspar – smyger nu allt närmare varandra och kommer ifrån självaste Valentindagen och framåt mötas i ditt femte hus – passionens hus. Så oavsett om du är singel eller har en fast partner i ditt liv – det är nyförälskelse och härlig gemenskap att vänta framöver.

Skytten 23/11 -­ 21/12

Den kommande veckan är som skräddarsydd för dig Skytten, fylld av justa aspekter som får saker att hända i ditt liv på alla nivåer. Det feta stellium av planeter och asteroider som bildats i Fiskarnas tecken, i ditt fjärde hus (hemmet) gör verkligen underverk med dig Skytten. Själsligen är healing på högsta nivå som äger rum och du läker gamla sår från förr och helar ditt hjärta.Det skulle verkligen vara jättebra om du kan avsätta lite tid åt att göra i ordning ditt hem. Det här är en superbra tid för att rensa ut, storstäda och styla hemmet. En annan välkommen effekt från mötet mellan Mars och Venus som äger rum fram emot helgen är att det sociala livet och kärleken också påverkas. Under veckoslutet befinner sig månen i ditt tecken. En Valentindag som går i kärlekens förtecken med andra ord.

Stenbocken 22/12 ­- 20/1

När du är het Stenbocken, då är du verkligen glödhet. De kommande 14 dagarna är som skapade för att ta ut svängarna och prioritera den privata sfären och kärlekslivet. Se till att göra någonting speciellt för dig själv och din darling till helgen exempelvis när Mars och Venus närmar sig möte. Det är möjligt att du tillhör de Stenbockar som går och väntar på besked angående något du gärna vill ska gå igenom ska göra det. Det kan röra bostad, ekonomi eller arbete för dig själv eller någon annan i familjen. Det viktigaste som sker på din horisont denna vecka är att Merkurius bana vänder den 11:e och kommunikationen människor emellan flyter på. Det är det första tecknet, nästa bra tecken i skyn kommer när mars träder in i Väduren den 20:e. Och någonstans mellan dessa två datum (beroende på din födelsedag) kan du förvänta dig glada nyheter och positivt besked.

Vattumannen 21/1 ­- 18/2Förra veckans fullmåne placerade dig verkligen i hetluften och återaktiverade din koppling till Jupiter. Nu är det också dags för dig att minnas dina drömmar och mål och åter lägga på ett kol för att de ska bli verklighet. Det är superbra för dig att du har kommunikativa Merkurius fortfarande kvar i ditt tecken och att planetens bana vänder rätt igen den 11:e och sätter fart framåt gör att du kan förhandla till dig kort sagt vad som helst just nu. Jag säger bara det Vattenbärare, chanser som dessa kommer inte igen ofta så ansök, ansök, ansök! Din arbetssituation, ekonomi eller kärleksliv kan få den positiva boost den behöver. Du har alla möjligheter att få både Prinsen/Prinsessan och halva kungariket nu så begränsa dig inte.

 Fiskarna 19/2 -20/3

Nu har den färgsprakande kavalkad av planeter och asteroider som färgat ditt liv den senaste tiden hunnit ge effekt ända inifrån hjärtats djupaste skrymslen och ut. Du har gått igenom en healingprocess, läkt gamla sår och kommit ut på andra sidan som en ny och uppgraderad version av dig själv. Venus passerar på måndag över Kiron – den sårade helaren och därmed är du ”klar”. Att ha både Mars och Venus på sin sida samtidigt är ett sällsynt privilegium som gör underverk för självförtroende, utseende och pondus. Din attraktionskraft är på topp och du drar till dig blickar. Det är en rykande åtgång på Fisken nu så håll i hatten. Många av har redan hunnit bli förälskade emedan andra fortfarande inte ännu har tagit steget ut. Ni som lever i par kan uppleva nytändning i relationen. Njut!

  1. Bra! Fram med stora kvasten nu du får undan allt som hindrar dig till ett nytt flöde. Du vet att Jupiter (lyckan) kommer in till hösten. Då är det bra att vara förberedd och färdigstädad i förväg.
   Med vänlig hälsning
   Margareta

 1. Tackar!
  Hur ser du på assendenten – ska en läsa den också ibland i veckohoroskop? Tänker att den sägs ha effekt hos en också. (Eller månens, tror dock den har mindre betydelse..)

  /Lejonet

  1. Det här är precis den typ av fråga som jag gillar att få!
   De heliga tre i en människas horoskop är Solen, Månen och Ascendenten. Det är alla likvärdigt intressanta i horoskopet. Solen = jaget, Månen= den emotionella responsen, känslorna, Ascendenten = Ytan, imagen och den sätter igång själva klockan i horoskopet.
   Så JA – Alla de här är lika viktiga när man tolkar ett födelsehoroskop.
   Men..
   När man ska se transit – dvs hur de rörliga planeterna påverkar våra födelse horoskop och liv så är det viktigt att se om en rörlig planet rör sig över en födelseplanet eller viktig punkt i horoskopet.
   Så om exempelvis Venus rör sig över din sol, måne, ascendent, venus eller mars..så tror jag att ditt kärleksliv kommer att påverkas positivt vid alla dessa fem tillfällen. Om det istället hade varit en trist planet som vandrat över någon av de fem punkterna – typ Saturnus – ja, då hade jag misstänkt att det skulle vara ett dåligt tillfälle för dig.
   Det är så du får tänka med detta.
   Vänlig hälsning
   Margareta

 2. Hej Margareta! När jag läser jungfruns horoskop känns det som du skriver direkt till mig. Om du bara visste vad jag behöver höra att jag skall lämna mina negativa mönster. Pga min hälsoångest kan jag tyvärr inte leva livet fullt ut. Tänk om det kan vända för mig. Kram

  1. Hej Desirée,
   Jag tycker att du ska skaffa professionell hjälp. Det är väldigt vanligt att personer som är födda i Jungfrun har oro över olika saker. Ofta handlar det om bakterier, städning, mat och vikt. Det där är saker som jag inte tycker att någon ska behöva hantera själv. Du behöver hitta en bra terapeut, kanske KBT-terapeut som kan hjälpa dig.
   Nu till hösten kommer dessutom Jupiter in i ditt tecken och det betyder ju ny glädje och nytt liv.
   Välgångsönskningar Desirée!

 3. Blir lite förvirrad över att jag i vissa horoskop är Skytt och vissa Stenbock (född. 22/12). Här är jag tydligen Stenbock, varför är det olika? Och det vore ju toppen om allt detta positiva kunde hända, med tanke på det vi går igenom i vår familj just nu

  1. Ja, jag kan inte svara på det utan att veta vilken födelsetid, plats, ÅÅ-MM-DD du är född på. Solen går in i de olika tecknen lite olika varje år. Det är därför det står olika överallt. Det finns alltså inte ett datum som helt säkert är det rätta.
   Med vänlig hälsning
   Margareta

 4. Hej! Jag hoppas verkligen att du vill svara på det här, har dels arbetsintervju för ett jobb jag verkligen vill ha imorgon, dels så hade jag dejt med en världsfin man med jungfru i både sol och måne i lördags. Han var väldigt bekräftande, kommunikativ och intelligent. Lade verkligen märke till detaljer och hade något att säga om allt och sa att jag hade en vacker själ. Jag är stenbock med oxmåne. När han gick sa han dock något kryptiskt, som nu förbryllar mig, först ”we’ll keep in touch” sen ”see you when I see you”.
  Var det ett sätt att säga att han inte vill ses igen? Jag tänkte ge det några dagar, och låta det marinera lite (jungfrur ska ju vara långsamma i kärlek) men sen höra av mig och föreslå något, då han tog initiativet sist. Eller har du något bättre råd?

  1. Hej Matilda, Jag kan inte veta – ens gissa hur det kommer gå på intervjun astrologiskt när du inte anger dina födelseuppgifter. Jag säger helt enkelt bara lycka till på den!

   Ang mannen och dejten så tycker jag att det var en riktigt klurig fråga. Jag vände mig därför till expertpanelen. Tre oberoende herrar 27, 30 och 42 år gamla med frågan.
   2 tycker att han drog en Dubbel-Cowboy dvs nervöst slängde ur sig två tuffa, väl intränade kommentarer för att verka cool. De uppfattade det som att han ville att du skulle höra av dig när det passar dig (och då -när det nu händer – får han se dig).
   Astrologiskt skulle jag också kunna anse att det är typiskt Jungfrukillar att vara undergivna och be om att få bli dominerade. Så – på honom 🙂

   1 av experterna som är en sann connoisseur på dejtingarenan hade dock en avvikande åsikt angående detta. Han tyckte att din dejt betedde sig dåligt och omanligt eftersom lämnade dig i ovisshet utan klara besked. Han sa vidare du borde värdesätta dig själv högre och inte acceptera att en man trycker till dig. Det ansåg han att din kille gjorde genom det avslutet på kvällen.
   Hoppas att du blev lite klokare av detta.

   Hälsningar
   Astrobloggen

 5. Tack Margareta!
  Jag är så nyfiken och tycker att det är enormt intressant och kul!
  Anledningen att jag frågar är, att jag delvis känner igen i lejonets horoskop, glad och entusiastisk, om än lite ”rastlös” och kanske lite känslig i väntan på att saker ska falla på plats, som jag då tror jag gjort i ca ett 1/2 år.. som att det faktiskt är min ”tur” nu. :). Det där med tålamod…
  Så det gäller nog då i det personliga horoskopet jag ska titta (får ta och göra ett hos dig helt enkelt snart) och jag struntar i att läsa acsendenten och månen i dina veckohoroskop 🙂
  (Född 76-07-25 kl 23.00 Lahti, Finland. Acsendent i oxen och månen i kräftan).

 6. Hej Margaretha!
  Jag (kräfta) har under flera år varit intresserad av en man (vattuman) som funnits i min närhet via arbetet. Vi har under åren byggt upp en vänskap, men aldrig träffats utanför arbetet. På fredag (13/2) har jag ett uppbokad möte med personen i fråga och jag får möjlighet att fråga honom om han är intresserad. Är detta ett bra tillfälle för mig att berätta hur jag känner eller borde jag avstå? Tacksam för svar!

  /M

  1. Oj Kräftis! Det var så länge sedan du skrev till bloggen! Jag är ledsen – jag har helt enkelt missat ditt inlägg men.. Kan inte du berätta för oss läsare hur det gick på mötet. Det var ett väldigt modigt initiativ av dig! Trodde aldrig att en Kräfta skulle vara så modig 🙂
   Du imponerar på mig.
   För att man ska kunna ha en uppfattning om hur det kommer att gå mellan er behöver jag år, månad, dag på er bägge. Helst även födelsetid och plats. Det blir så chansartade svar annars.
   Hör gärna av dig igen Kräftan!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..