Vecka 5 – Veckohoroskop

Veckohoroskop 26 januari – 1 februari 2015

animals-natural-natural-background-snow-leopard-leopard-snow-mountains-a-log

Väduren 21/3 ­- 20/4

Veckan börjar piggt och motiverande med Månen i Väduren. Det är tydligt att du har massor med saker på ditt bord som du vill bli av med och bara måste ta dig igenom. Toppen! Du är fokuserad och effektiv nu och detta är en superbra vecka för att ordna saker, jobba ikapp sig själv. Inga spännande planetinfluenser som stretar och drar i din uppmärksamhet heller. Din styrare Mars befinner sig i Fiskarnas tecken och dit även Venus kommer att glida in på tisdag. Hmm.. Såvida du inte är en av de många Vädurar som har en eller flera personliga planeter i Fiskarna (för då kanske du redan fått igång romantiken) innebär detta ett stort ”Var god dröj”. Vintern är inte din tid på året och nu går det mesta i livet på sparlåga och den frusna atmosfären gör tempot för trögt för din eldiga smak.

Oxen 21/4 ­- 21/5

Solen befinner sig i ditt tionde hus och dina ambitioner att lyckas stiger i höjden. Spelar du dina kort rätt nu så kan du på kort tid förändra din arbetssituation helt. Härifrån och fram till mitten februari är karriären i fokus och du kan komma att håva in framgång eller om du tillhör dem som letar nya uppdrag kanske ett drömjobb. Dina väninnor kan bli galna på ditt sätt att ge allt en tid för att sedan utan förklaring dra dig undan för att vara med dig själv. Det är dags att vårda dina relationer och visa dem du gillar att du bryr dig. Se till att vara social, gå ut med dina vänner eller bjud hem folk till dig så kommer du att inse hur mycket du saknat deras sällskap.

Tvillingarna 22/5 – 21/6

Din styrande planet Merkurius går strax in på andra veckan av sin tre veckor långa baklänges promenad. Förmodligen har du redan hunnit märka av förseningar och strul som har att göra med kommunikation, mail, transport eller teknik att göra. På jobbfronten kan du verkligen inte ta någonting för givet. Det kan vara så att saker som du trodde redan var avklarat kommer upp på tapeten igen exempelvis. Dessvärre kan det gå snett med kommunikationen även i kärlekslivet. Försök att bita ihop och bida din tid. Det är inte rätt tid för att tala ut om känslor, relationsfrågor eller gamla sår. Venus entre i Fiskarna på tisdag kommer lätta upp stämningen så ge det ett par dagar så kommer du att känna dig bra mycket mer optimistisk.

Kräftan 22/6-22/7

Det finns anledning att gå försiktigt fram med tanke på att ditt horoskop fortfarande är inklämt mellan väldigt tuffa och utmanande aspekter. Men det drabbar ju ingen tunnis precis så sträck på dig Kräftan och tänk på vad stark du är. I sin helhet ser den kommande veckan riktigt fin ut för dig. Tro på dig själv och dina kunskaper, se fram emot planerade händelser, men var medveten om att förändringar i sista stund kan uppstå nu. I förändringstider är det viktigt att ha ett öppet sinne och rikta tanken emot att ett helt nytt kapitel kan öppnas för dig. Detta är särskilt relevant för din karriär. Ett gyllene tillfälle kan vara komma precis runt hörnet – var redo att grabba tag i chansen och håll kvar den med båda händerna.

Lejonet 23/7-23/8

Det är ett skönt lugn som dominerar horoskopet denna vecka. Kosmos erbjuder välbehövlig respit och möjlighet att hitta balansen och komma ikapp dig själv. Merkurius retrograd (som pågår fram till den 11/1) kan försena händelseutvecklingen framåt och pröva ditt tålamod. Saker tar helt enkelt mer tid nu. Positivt med det är att vi får tid att reflektera och tänka igenom. Bli inte förvånad om du får ett meddelande från ett ex. En romantisk varelse som du Leo, kanske går igång på det och låter gamla känslor komma upp. Minns att det fanns en anledning till att det blev slut första gången. Alla blir inte bättre för att tiden går.

Jungfrun 24/8- 23/9.

Astrologiskt sett är du i hetluften nu Jungfrun. Heta Mars som skapar fart, motivation och liv i luckan har skapat dynamik i ditt liv ett bra tag redan. Förmodar att du har drivit på dig själv? Marsenergin dröjer sig kvar hela veckan men.. från och med tisdag så kommer också sensuella, härliga Venus att sälla sig i en gynnsam position och skapa de allra bästa förutsättningar för kreativitet och romantik. Ganska mixad energi alltså – i synnerhet som även Saturnus har ett finger med i spelet dessutom. Det är lika troligt att du blir yr av lycka som att du står inför en utmaning. Vad som är tveklöst är helt klart det är att du befinner dig i en period av ytterligheter. Ett gott råd till dig är att ta det lugnt och fundera igenom det som sker innan du fattar några beslut. När du väl gör ditt drag bör det vara genomtänkt och baserat på fakta.

Vågen 24/9- 23/10

Veckan börjar piggt med en tilltagande måne i Väduren vilket ger en rivstart på veckan. Det kan ha varit stressigt runt dig på sistone och höga förväntningar som ställts på dig. Som Våg är du programmerad att vara duktig, att leverera och behaga andra. Glöm för allt i världen inte bort dig själv i det här skeendet! Det är jätteviktigt att du tar dina egna känslor och signaler på allvar. Många Vågfödda har hört av sig på senaste tiden och berättat att de upplever att livet är övermäktigt. Nej – det är klart att det är en kall vind som blåser via Uranus & Pluto mötet, Månnoderna som bildar kvadratur och dessutom toppas det hela av med Merkuriusretrograden som river upp gamla relationsminnen och aktiverar sår som man hade trott varit läkta för länge sedan. Men.. för att säga något uppmuntrande här så är det värsta redan över. Det som återstår för dig är att ta hand om dig själv och må bättre. Snart skiner solen igen i ditt liv – även om det känns otroligt såhär mitt i vintern.

Skorpionen 24/10-22/11

Det är väldigt trevlig energi i ditt horoskop den kommande veckan. Uttrycksfulla Merkurius backar nu igenom ditt fjärde hus och kommer så att göra fram till den 11 februari. Kanske är det så att det kan vara svårt att locka ut dig ur hemmet för här i stjärnorna ser det ut som att Chez Skorpio är den mysigaste platsen att vara på just nu. Där tycks du dessutom vilja vara själv – eller möjligen med dina allra närmaste i närheten. Du har ju dina tider av intensivt umgänge och andra dagar när du behöver titta inåt och finna frid. Yoga, rening, bra kost och mindfulness passar extra bra in nu. Bara för att du inte vill bjuda in kreti och pleti behöver inte innebära att du stänger folk ute. I själva verket är retrograden ett perfekt tillfälle att återknyta till vänner som du inte har sett på länge. Skype har sina definitiva fördelar så ring!

Skytten 23/11 -­ 21/12

Saturnus har nu hunnit en bit in i ditt tecken nu, där den stränge fadern kastar sin skugga över livet och tvingar dig att kritiskt granska dig själv och omgivningen. Den allvarstyngda energin får dig att utan ifrågasättande ta på dig ökat ansvar och jobb. Stäng för Guds skull inte in dig i arbete! Du kan uppleva en viss spänning mellan dig och en kvinnlig vän eller släkting i början av veckan. Du gör klokt i att våga ta upp ämnet direkt och lösa alla eventuella fnurror innan det blir en ”grej” av det. Heta Mars och sensuella Venus står i ditt fjärde hus och deras påverkan skänker ett positivt flöde. Kom igen, och var ditt vanliga glada jag och smitta världen med entusiasm och ditt härliga leende! Bara du kommer ut ur bubblan ska du se att det här är en kul vecka du har framför dig. LEV!

Stenbocken 22/12 ­- 20/1

Den här veckan kommer inte att gå till historien som den mest intressanta i ditt liv, Stenis för den erbjuder inga stora händelser som du lägger på minnet. Jobb, jobb, lite frustration över att saker och ting inte utvecklar sig så snabbt som du önskar. Solens position i Vattumannen är perfekt för dig och härifrån till den 18 februari är ekonomi, budgetering och karriärplanering sådant som snurrar i ditt huvud. Om du är ute efter att byta inriktning eller helt sonika ta ytterligare ett steg på vägen till toppen på karriärstegen på din nuvarande arbetsplats är ditt val. Du kan ju alltid börja med att putsa upp ditt CV och uppdatera din Linkedin-profilen. Våga drömma och tänk positivt.

Vattumannen 21/1 ­- 18/2

Din personlighet och det du erbjuder världen är värdefullt. Världen ligger öppen framför dig; tänk så, se det och lev det. Det är Attraktionslagen som gäller så var inte rädd att drömma om det riktigt stora som du verkligen önskar dig. Och nej – du är inte ute på en egotripp när du följer universums principer. Merkurius retrograd har en tendens att försena saker så om du har möjlighet att välja gör du klokt i att förlägga dina planer, fest eller jobbsatsning, till vilket datum som helst efter den 11/2 planeten vänder igen. Retrograden för tankarna emot det förflutna så det kan vara perfekt att göra ett retro tema på födelsedagsfesten.

 

Fiskarna 19/2 -20/3

Njut av att kärlekens gudinna Venus träder in i ditt tecken på tisdag för en månads långt besök. Det heter att Venus är exalterad i Fiskarna och kommer i sitt allra vackraste uttryck här. Sexiga krigaren Mars är ju redan på plats i tecknet och det börjar luta åt att kärleken och romantiken flödar runt dig. (Undrar om vi har en enda okysst fisk efter den här perioden). Singeln bör absolut passa på att marknadsföra sig själv nu när charmen är på topp och du är attraktiv , karismatisk och härlig och kan få allt du vill!
Du kan också kanna dig sugen på att spendera pengar och har svårt att neka dig själv något. Du är faktiskt väl värd att ta för dig.  Du har utvecklats oerhört mycket och bör vara stolt över den du är idag. Genom Saturnus mangling skapar du struktur och rutin i ditt liv som ingen.. allra minst du själv trodde var möjlig.

  1. Ja! Det gäller att tro på sig själv och stå stark i sin övertygelse i dagar som dessa Nilla! Men nu blir det faktiskt bättre dag för dag.. 🙂

 1. Ja, jättekul. Men inte mer kärlek nu när vi ska göra slut! Det gör det så himla svårt för mig att lämna 🙁 Suck.

  1. Ja, men man kanske kan göra slut i kärlek? För att det är det bästa och mest kärleksfulla att göra för er bägge?
   Lycka till i alla fall Fisken.

 2. Är det svårt med kommunikation säger du… Ja jag blir tokig på folk som inte förstår vad jag vill 🙂 ska jag kriga kanske? Säga exakt vad jag tycker till dom eller hålla vänligt igen? 🙂

  1. Ja, Merkurius retrograd du vet. Det funkar ju verkligen inte. Ingen fattar någonting vad jag förstår. Stor kram till dig Nattis 🙂

  2. Ja, det är så galet med den här retrograden. Jag känner inte att jag pallar med mig själv Nattis. Det är för mycket! Ack om jag hade en Tvilling vid min sida. Då kanske det skulle hända grejer!

 3. Hm. Härligt att alla lyckliga fiskar får medvind i seglen. Jag är vädur med ascendenten i skorpionen och befinner mig i kvicksand sedan ett par år tillbaka nu. Kommer det lite ljus i tunneln snart tro? Startade eget för ett halvår sedan men det har inte tagit fart som jag hoppades och nu är pengarna slut så jag står inför att lägga ner, gå på a-kassa och söka jobb…

  1. Shit! Det är dessvärre så att jag har träffat massor av vädursmänniskor som står med den ekonomiska kniven på strupen. Kan inte säga annat än att energin är väldigt svår för oss vädurar och jag tror inte att man får en egentlig energivändning för än i början av april 2015. Om du kan – härda ut – eller kanske ska du bara börja leva dubbelliv och ha ett halvtidsjobb vid sidan av din verksamhet?
   Önskar dig all lycka! Det är så svårt med just att lägga ner. Du är ju ”född” att vara egen företagare också så jag förstår om det är smärtsamt.
   Kram till dig Margareta

 4. Jihooo! Nu har energin kommit på besök igen och blir alldeles paff när jag läser om fiskens spenderar-sug för oj vad det har handlats här, hör inte till vanligheterna. Det stämmer kanske som jag läste då att fiskarna får medvind och flyt detta året, jobb och karriär och det har ju även med ekonomin att göra. Jag välkomnar det verkligen med tanke på det stiltje som varit senaste tiden (åren). Tack tack tack och kram till dig Margareta för ditt härliga svar på mitt tidigare inlägg.

 5. Ja då kanske saker tar fart efter den 11 febr. Behöver både bostad och arbete. Det känns som om något är på gång. Vattuqvinna här! 😉

  1. Åh, vad bra! Ja, massor av saker är ”coocking” där ute i kosmos. Hoppas på det bästa för din del! 🙂

 6. Det låter skönt med en lagom introvert egovecka!
  Det kan behövas efter alla tankar om klarhet som infunnit sig de senaste veckorna. Horoskopet som du gjorde 2012 som sträckte sig till 31 dec 2014 har jag genomlyst och det stämmer! Du anar inte hur väl! Det börjar bli dags att vi träffas igen för ett nytt avstamp! 🙂
  Tack och kram på dig!

 7. Wohoo älskar att vara fisk! Känner mig verkligen energisk just nu och har många planer att genomföra >

 8. Hej ja näär vänder det för mig!? Så fort jag planerar ekonomi och annat så kommer det något som gör att mina planer går i stöpet! Igår blev min katt sjuk och ligger på ultuna djursjukhus. Väldigt oroligt också för plånboken. Jag blir såå ledsen och trött!

  1. Oj, fy vad dåligt för er alla – plånboken inkluderad. Hoppas att katten friskar på sig och att du klarar allt. Minns att det faktiskt kommer att vända helt och hållet till sommaren. Stå ut och lycka till! Hälsningar Margareta

 9. Nu med start i fredags började jag känna av flytet igen. Innan dess har det varit slitigt pga missförstånd och märklig kommunikation.
  Jag tror att många fiskar dessutom är HSP och har lätt att fånga in för mycket av andras drama.
  // ♥♥

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..