Vecka 4 – Horoskop

nymåne i vattumannen
Vecka 4 – Veckohoroskop

19 januari – 24 januari 2015

 

Väduren 21/3 ­- 20/4

Det rullar på fint för dig och flitiga du håller kämpar oförtröttligt på i ditt liv, eller? Sanningen att säga finns det flera besvärande aspekter att ta hänsyn till som faktiskt kan göra aven den tappraste Vädur lite trött. Din styrare Mars står lite taskigt till, det är nästan så att han vatten upp över öronen där han står i Fiskarna och dessutom konjunkt Nepunus. Du kommer absolut att komma vidare med allt du önskar men det känns inte troligt att det sker just nu eller ens på det sätt du tänkt dig. Tålamod är en dygd! Du kan ha tendens att ta på dig för mycket arbete och ansvar. Att delegera kan och släppa in andra kan vara en bra idé nu.

Oxen 21/4 ­- 21/5

På det hela taget är detta en utmärkt period för dig. Venus har intagit en gynnsam opposition till Jupiter och det flödet ger dig en rejäl dos charm, glädje och inspiration. Lek, flirta och njut av livet! Yrkesmässigt tycks du ha massor att göra och är målmedveten och ambitiös. Det är dock starka indikationer i horoskopet som sätter käppar i hjulet för dig. Försök att ta det hela med humor. Det kommer att bli en rolig men bitvis galen vecka via Merkuriusretrograden som inträder den 21/1. Varning för energitjuvar och andras negativa energi. Håll din andliga sköld uppe som skydd så att andra människors frustration inte påverkar dig.

Tvillingarna 22/5 – 21/6

Charmig, lättpratad och bra på att ta folk är vad man säger om dig – och visst är det precis sådan du är.  Den kommande veckan kan du dock inte förlita dig på att det du säger tas emot på ett rätt sätt. Saker kan utvecklas från knasigt till riktigt galet redan ifrån nymånen den 20:e. På tisdag vänder din styrare Merkurius sin bana och missuppfattningar och märkliga förvecklingar att vänta. Det är knepiga energier i luften och du gör klokt i att hålla en låg profil. Människor runt dig kan vara oväntat irrationella och känslomässiga. Via Mars knepiga vinkel kan finnas stänk av passiv aggressivitet i luften. Var försiktig så du inte dras in i diskussioner som du inte vill ha där ingen riktigt tar ansvar för vare sig känslor eller ord som sägs.

Kräftan 22/6-22/7

Januari är verkligen inte din tid Kräftan och veckan börjar med upptakten till nymånefasen. För en sensitiv människa som dig är tiden Vattumannen utmanande och svår. Energin är effektiv, kall och distanserad och arbete och ansvar kommer att ta långt mer plats i ditt liv än du önskar. Merkurius som går retrograd härifrån och tre veckor framöver kan ställa till förtret i kommunikationen. Uranus och Pluto triggar Månknutarna i horoskopet och ödeshjulet snurrar. Man kan likna skeendet nu vid ett scenbyte. Vissa saker eller personer lämnar scenen, andra träder in. Vissa kommer ifrån det förflutna och andra kliver in ifrån framtiden och ska nu bli medvandrare med dig.

Lejonet 23/7-23/8

Oj – vilken energivändning nymånen den 20:e medför! Plötsligen riktas allt ljus emot dig och det händer en hel massa saker under en kort period – bra saker dessutom. Det är höga förväntningar som ställs på dig Lejonet och du gör som vanligt ditt bästa för att leverera. Kopplingen mellan Jupiter och Venus får dig på bra humör och du blir lättsinnig, fåfäng och kanske till och med lite flirtig. Du drar till dig uppmärksamhet, välvilja och kärlek och folk vill gärna ha dig med i olika sammanhang. Merkurius retrograden gör att saker du trodde skulle ske nu fördröjs och att folk har en tendens att missförstå. Undvik att ta ekonomiska risker nu, det är inte nödvändigt.

Jungfrun 24/8- 23/9.

Din vecka kan ha tendens att bli lite som en härligt kletig såpopera med stora känslor och svängningar. Heta Mars närvaro höjer temperaturen markant och du vet vad du vill. Dessvärre kommer du Merkurisstyrda varelse att påverkas mycket av att din styrare backar ifrån den 21/1 och tre veckor framåt. Nu ställs saker ställs på sin spets, Jungfrun och det ser inte ut som att kommunikationen flyter på alls. Människor vill ju gärna att du ska vara den som förstår och hjälper till och är språkrör.  Att vara distanserad, cool och inta professionell attityd är det bästa i dessa lägen. Låt dig inte dras in andra människors göranden. Det är missförstånd och förvirring i luften nu.

Vågen 24/9- 23/10

Om du riktigt spetsar öronen kan du höra ödets vingslag Vågen. Det är Pluto och Uranus koppling till månknutarna som får ödeshjulet att snurra. Det funkar på två nivåer – dels kan människor ur det förflutna dyka upp igen. Det är också troligt att det som man i min bransch kallar ”tänkt roll” – att du möter det som stod skrivet i på din ödesväg från början. Du kan ledas  till händelser som kommer att ha avgörande betydelse för hur din framtid utveckar sig. Det dock ingen ”quick fix” med omedelbara svar och lösningar du kommer att få. Det är en process detta.  Venus härliga gynnsamma läge inspirerar dig och kreativiteten gör sig gällande. Många av er kan finna motivationen och inspirationen att skapa något helt nytt för er själva.

Skorpionen 24/10-22/11

Du är allt en riktig känslomänniska Skorpio, och är som vanligt väldigt fokuserad på din relation och kärlekslivet. Ditt horoskop ser sådär riktigt härligt flödande, skapande och innehållsrikt ut att man önskar att Jupiter alltid skulle stå opposition Venus. Det här kan vara en bra tid för den som vill träffa en ny person för du din magnetism och karisma är på topp. Ni som är nöjda med nuvarande situation kan istället njuta, skäma bort dig själv, äta och njuta! På tisdag vänder Merkurius bana och efter det kan kommunikationen med yttervärlden – ja, alla utanför din lilla bubbla bli allvarligt förvirrad och störd. Se på det som sker med humor!

Skytten 23/11 -­ 21/12

Denna vecka intar planeterna helt nya positioner och ni som är födda i de rörliga tecknen kommer att få dubbla budskap och megaförvirrande signaler ifrån kosmos. Nymånen den 20:e är optimala tillfället för att börja ett nytt och bättre liv. Snabba kolhydrater är djävulen för dig, Skytten! Nu är det grönsaker, färska juicer och vitaminer som gäller? Merkurius vänder retrograd den 21:a vilket som vanligt leder till knas i kommunikationen. Mars möte med Neptunus ger en instabil grund och jag skulle starkt rekommendera dig att ligga riktigt lågt. Låt dagarna gå och avvakta – tiden jobbar till din favör. Fysisk träning, passion, kreativt eller andligt arbete gynnas så fördjupa dig gärna i sådant.

Stenbocken 22/12 ­- 20/1

Det är i tider som dessa som talesätt som ”Tala är silver, tiga är guld” visar sig vara värdefull information. Det är flera faktorer som spelar roll här, en av de viktigaste Merkurius som går retrograd från en 21/1 och tre veckor framåt. Dessutom befinner sig heta Mars i ditt kommunikationshus (3:e huset) nu. Dina ord väger tungt och ger konsekvens. Noderna är ju tätt förknippade till karmat och ödet. Förra veckan var Pluto exakt kvadratur Norra Noden – denna vecka går Uranus exakt på Södra Noden och sammantaget är det direkt kopplat till dig som är född i Stenbocken. Coolt och lite läskigt – men det är ju du som styr ditt öde trots allt.

Vattumannen 21/1 ­- 18/2

Solen träder in i ditt tecken den 20:e sätter fokus på dig och din utveckling och det är en total energivändning på gång. Wow! Månen som går i par med Solen skapar månadens nymåne som äger rum 0° i Vattumannen, kl 14:14 på tisdag. Det kan vara startskottet till en ny cykel i ditt liv och det är upp till dig att plocka upp de här gynnsamma möjligheterna och göra något vettigt av dem. Jag ser bara fantastiska chanser hela vägen här. Att Venus och Merkurius redan befinner sig i tecknet gör det här till en SUPER-VECKA. Du blir farligt snygg (venus) och trevlig och smart (merkurius). Knasigt nog så går Merkurius retrograd ifrån den 21/1 och tre veckor framöver.

Fiskarna 19/2 -20/3

Nu har det böjrat rocka i ditt horoskop och stora saker är på väg att äga rum Fiskarna. Se skeendet nu som ett förspel till ett väldigt händelserikt år. Heta Mars har hunnit en bit in i ditt tecken och ni som är födda i första dekaden (de första 10 dagarna) har redan fått upp ångan och känner av otåligheten, motivationen och viljan att få saker att hända. 22-23:e kommer Mars, Månen och Neptunus att mötas härlig men ack så märklig  union som känns mer förvirrad än konstruktiv. Eld och Vattens skapar som bekant ånga. Mitt råd är lek, njut men pressa inte situationer utan låt hellre saker komma till dig av sig självt.

 

 

 1. det är på både gott och ont att sätta sig in i ens stjärntecken. Det är skrämmande saker som är mer än rimliga för tiden. Sanningens öga ser en… Det är bara att njuta eller rysa en smula…

 2. Det är en känsla av bevakning som inträder under stjärntecknets veckohoroskop. Välbefinnande och samtidigt en aning skrämmande. Ett öga ser vad du gör och det oförutsägbar blir till ett pirr i magen… Ska de ske…..

 3. Hej! Jag är våg så jag undrar vad menar du med meningen:
  ”Det dock ingen ”quick fix” och omedelbara svar du. ”

  Tack för spännande horoskop, följer varje vecka!

 4. Hej! Tack för en intressant blogg. Jag har en fråga om mitt ascedent osv, för jag är född på en ganska udda dag, nämligen 29 februari 1988 ca kl 08.00.
  Det enda jag vet är att jag är fisk, men känner mig absolut inte som det. Är inte alls kreativ utan mer praktisk, väldigt social och inte alls känslig utan nästan tvärtom. Har hört att jag har ascedenten i vattumannen men vet ej om det stämmer?

  1. Hej Jana,
   Du är född i fiskarna, har ascendenten i jordnära oxen och månen i lejonet. Det är en väldig mix. Venus och Jupiter ligger i Väduren vilket ökar den eldiga känslan. Jättemånga planeter ligger i ditt nionde hus dessutom så jag förstår att du inte känner igen dig i horoskopet.
   Hälsningar
   M

  1. Hej Pernilla,
   Om du kollar i arkivet eller bara några inlägg tillbaka i bloggen föresten så skrev jag ett långt inlägg om Merkurius Retrograd. Det var den med en häst och en man på..

 5. Hmm..Hjälp ,ska jag en gammal stenbock helst vara tyst i 3 veckor eller vara på resande fot , så det inte gnistrar mellan mej o min skorpion här hemma??
  Tack för många intressanta delar o sätt du tar fram från planeternas turer på himlavarvet ..

  1. Tack Ulla Marianne,
   Jag blir så glad när jag får beröm för bloggen. Mja.. hur ska man klara sig utan att babbla för mycket – det är frågan? Jag känner mig precis lika dan. Hur ska jag kunna vara tyst och inte lägga mig i andras liv nu under retrograden? Ha, ha…

 6. Vädur med ascendenten i Skorpionen.

  Minst sagt spännande. Idag gick toaletten sönder, såväl spisen som diskmaskin och tvättmaskin låter konstigt OCH jag har en intervju i veckan…. Holy…

  1. Hej Fröken,
   Ja! Det är helt galet idag! Merkuriusretrograde har redan kickat igång trots att det egentligen inte är för än i morgon. Så många kunder har problem med telefoner och internet redan 😀 Hur ska detta sluta?

 7. Hej Annica Wisner,
  Jag vet inte var det är du har varit och läst så jag har lite svårt att veta vad jag ska svara men.. En sak som den här bloggen klargör – det är ju hur olika vi människor uppfattar text! Det är inte min mening att horoskopen sak vara läskiga att läsa.
  Hälsningar Margareta

 8. Hmm, är Vattuman och fick idag tisdag kl 14.14 telefonsamtal om att jag blir kallad till en anställningsintervju, utan att formellt ha sökt tjänsten …

  Det kan man kalla ett hyfsat exakt horoskop 😉

  1. Det var ju jättecoolt att få ett sådant erbjudande precis på Nymånen! Håll kontakten och berätta vad som hände! 🙂 Väldigt intressant!

 9. Ujuj. Som våg med ascendenten i vågen är jag mycket tilltalad av horoskopet just nu. Jag välkomnar verkligen förändringar och lite hjälp att komma på rätt spår, eftersom jag tycker att mitt liv stagnerat i åratal. En undran bara: gäller detta mer eller mindre beroende på när i tecknet man är född? Själv är jag född den 15:e.
  Hälsningar från Helena!

  1. Hej Helena,
   Du har alltså Uranus i ditt sjunde hus nu och Pluto någonstans runt det fjärde huset. Det är ju massor som händer nu då – men de stora förändringarna kommer inte att inträffa för än om några år. Pluto är ju nu och vickar runt på 14 grader. Din sol är mer 20 – 21 grad. Dvs – att allt är i framtiden även om det är en massa grejer som drar igång redan.
   🙂
   Lycka till H

 10. Hej Margareta!
  Veckans horoskop stämmer utmärkt (jag är tvilling född 21:e juni kl.11.11 en måndag): missuppfattningar och irritation präglar min vardag och jag håller som föreslaget låg profil. Dessutom var 2014 en känslomässig bergochdal-bana med ett smärtsamt avslut. Min fråga är: när lättar det? Både i karriär och kärlek? /N

  1. Hej Nora, Du har givit ofullständiga uppgifter vilket gör att jag inte kan göra ett horoskop på dig. Du är troligtvis en tvilling med ascendenten i Jungfrun i alla fall och jag tror att vändningen kommer nu i sommar och att ditt liv kommer att gå in i en superfas.
   Hade du sagt vilken plats och vilket år du är född på skulle jag kunnat få ihop det på riktigt.
   Hälsingar
   M

 11. Hej Margareta! Jag är född 19710907 ca kl 00.01 på natten i Örebro i jungfruns tecken Och mitt liv har varit smärtsamt känslomässigt 2014 men även nu 2015 på flera olika sätt Jag förlorade min pappa, blev förd bakom ljuset och totalt sviken i kärlek medmera av den jag älskade Mina frågor till dig är I vilket tecken har jag ascendenten i samt när blir det bättre med allt? Mvh C

  1. Hej Christina,
   Ja, jag har kollat in ditt horoskop och du har månen i Väduren och Ascendenten i Kräftan. Som du kanske snappat upp här på bloggen så är det så att det är de kardinala tecknen som har det hemskast nu. Det har varit Uranus (plötsliga chocker) och Pluto (total transformation, död och återfödelse) som har varit runt i ditt liv.
   Jag beklagar verkligen sorgen. Jag förlorade min far i februari 2014 så jag har en aning om hur det kan kännas. Det + kärlekssorg samtidigt måste vara övermäktigt för en människa att hantera samtidigt.
   Jupiter – Lyckans planet går in i Jungfruns tecken i augusti. Det är därifrån det kommer att vända för dig. Jupiterprocessen håller på i ett helt år så du har gott om tid på dig att börja må bra.
   Kram till dig Christina

 12. Hej och hå vilka dagar! Igår kändes det som att universum var mitt (förstå mig rätt 😉 Idag känns det som att jag blivit påkörd och sen levande begravd. Tur att det är fredag för jag älskar helger 🙂
  Jag är fisk med asc. i lejonet och månen i jungfrun. Jag avskyr jungfruns egenskaper när jag läser om det, tråkig, kritisk, perfektionist osv osv. Men älskar lejonet och dess egenskaper, fisken däremot gör mig bara förvirrad. Knasig kombination och jag vet att jag är har samtliga egenskaper i mig oavsett om jag gillar det eller inte.
  Ser fram emot en dag då jag bokar tid hos dig för en riktigt konsultation, men till dess nöjer jag mig verkligen med din blogg. Den är super! och jag älskar att du är så duktig på att svara för diskussionerna är minst lika spännande som inläggen. Tack tack tack för allt du delar med dig av och ha en fantastisk helg! 🙂

  1. Kära Johanna! Det här var ett brev som landade rakt in i hjärtat på mig. Jag älskar Fiskarnas egenskaper – de är mina favoritmänniskor! Jag älskar skiftningarna och känsligheten. Tycker inte att du ska bli förvirrad av det. Det handlar ju om en själ som har förmågan att återskapa sig om och om igen. En person som lever i flödet, i takt med jorden. Jag tycker att det är häftigt.
   Kram till dig Hälsningar Margareta

 13. Hej!
  Jag är fisk och Mars gav mig kraft att äntligen konfrontera min svärmor gällande en massa tokigheter och elakheter som hon har gjort mot mig och min familj.
  MRetro gjorde dessvärre att hon inte kunde ta informationen så väl.
  Men vad jag känner mig lätt. Detta skulle komma nu! 🙂
  Tack!

  1. Hej Summer,
   Där ser man prov på en Fisk som fattar att använda sig konstruktivt av planetenergierna 🙂
   Det var jätteroligt att läsa ditt inlägg! Och svärmor.. Ja, man får väl för hennes skull hoppas att hon återhämtat sig.
   Heja Dig!

 14. Tack för påhejning! Jag har mångas stöd inklusive min sambo givetvis!
  Svärmor är ett stolt lejon som just nu har deklarerat att hon inte vill träffa mig igen.
  Men jag tänker att ingen kan fly från sig själv i all evighet, inte ens svärmor! 🙂

  1. Jag hittar inte tillbaka till det stället där jag skrev den meningen men jag menar såhär ungefär. Du ska se Merkurius som en medresenär från framtiden eftersom Merkurius har varit där i framtiden – backar nu tillbaka till en punkt där den redan varit för att sedan vända och gå framåt igen. Om din sol löper sida vid sida med Merkurius så är han ju från framtiden i förhållande till dig som är i nutid.
   Hälsningar Margareta

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..