Fullmåne i Kräftan

En fullmåne bildas en gång i månaden genom att solen och månen står mitt emot varandra. Denna gång äger fullmånen rum på morgonen den 5/1 kl 05:53 i Kräftans tecken.

När månen är i Kräftans stjärntecken sägs den vara hemma i sitt eget tecken, där den trivs extra bra. Här handlar det om våra känslor, den privata sfären, hemmet och basen. Det blir helt enkelt oerhört viktigt för oss att våra intima relationer, kärleken, familjen och hemmet fungerar. Vi söker oss till traditioner, till det som känns säkert och pålitligt för att få känslomässig näring.

Solen i Stenbocken däremot riktar tanken till vårt dagliga arbete, våra plikter och ansvar i livet, både emot oss själva och emot samhället, strukturen, staten. Stenbocken uppmanar oss att vara vuxna och ansvarstagande. På sätt och vis, handlar denna polaritet med balansen mellan villkorslös kärlek och villkorad kärlek. Kräftmånen uppmuntrar oss att värdera vår hemort och våra rötter, medan Stenbocken övertalar oss att tänka på arbete, plikt och ansvar i en vidare aspekt. Vanligen så manar kräftfullmånen  oss att hitta en balans i livet mellan hur mycket tid och energi vi ger till vår karriär och hur stor del av kakan vi ger till oss själva, våra vänner och familjen.

Passa på att tänka igenom hur du vill att ditt arbetsliv och arbetstider ska se ut det kommande året.

Det är dock ingen vanlig enkel fullmåne vi går emot denna gång. Skeendet sparkar igång 2015!  Detta är en fullmåne på anabola med ett megafokus på TRANSFORMATION & FÖRÄNDRING. Om man räknar in månens noder som viktiga punkter i horoskopet så är den kommande fullmånen en del i ett dramatiskt, darrande storkors. Rahu och Ketu – noderna är superviktiga punkter i Vedisk astrologi.

Å ena sidan i Stenbockens tecken så har vi Solen 14°31 och Pluto 13° i konjunktion. (Bara Sol och Plutomötet i sig är en stor grej vilket aktiverar en total förnyelse inom individen). Opposition till detta står Månen 14°31 i Kräftan. Kvadratur till detta har vi Uranus 12°40 i Väduren och Södra Noden på 14°40 i Väduren och mittöver i Vågens tecken står Norra Noden på 14°40 i Vågen. Vi kan använda denna fullmåne för att få klarhet om våra känslor och var vi står känslomässigt. Kräftan släpper ju ogärna taget om det förflutna men nu ser det ut som att vi faktiskt måste.

Plutos närvaro i Stenbocken och mötet med Solen och oppositionen till Månen driver fram enorma omvälvningar. Död och återfödelse är vad den dundrande energin medför. Detta är den dansande Shiva i det eviga kretsloppet av död och återfödelse.Uranus konjunktion med Noden kommer att vara exakt under hela januari och energin är väldigt kraftfull. Den pekar på möjligheten att faktiskt kunna bryta sig loss ifrån gamla mönster och det förflutna.