Vecka 1 2015

fyrverkeri

 

Det känns så spännande att skriva detta horoskop eftersom vi står inför ett helt nytt skinande blankt år framför oss.

2015 kommer precis som 2014 vara ett överraskningarnas år när stora energimässiga skiften kommer att äga rum både på det globala och på det privata planet så dramatiken är på intet sätt över. Oväntade händelser kan förändra ett helt liv nu. Det är framförallt två bovar som vi redan nu kan identifiera:

Den dramatiska Pluto/Uranus kvadraturens tid är ännu inte förbi gott folk. Sista exakta mötet äger rum i mars månad.

Vi i Sverige har med tanke på det som skett politiskt här i landet på senaste all anledning att vara vaksamma på vad som händer.

Kvartetten (tetraden) av rödfärgade solförmörkelser, ”Blood Moons” som de populärt numera kommit att kallas är heller inte avslutad. Vi har en fet sådan att invänta den 4/4 och den sista i raden infaller den 28/9. Samtliga solförmörkelser anses klassiskt vara ett förebud om elände, ond bråd död och liknande. Numera kan man väl mera säga att det pekar ut tider när extraordinära skeenden äger rum.

Generellt för de kardinala tecknen – Vädur, Våg, Kräfta och Stenbock:

Tetraden av solförmörkelser äger rum i Väduren/Vågen polariteten. Pluto/Uranus befinner ju sig också i de kardinala tecknen så.. det är i de ovanstående människornas tecken som de stora förändringarna sker. De kardinala är födda att leda världen så, oavsett vad som händer är det bara att borsta av sig och resa sig och ta kommandot! Det är en massa som kommer att ske, din roll prövas och du utvecklas enormt!

Generellt för det fasta tecknen – Lejonet, Vattumannen, Oxen och Skorpionen:

Året börjar starkt med en Mars/Juptier opposition. Nu sätter du dina mål, spränger dina egna gränser och växer så att det knakar! Nästan hela året handlar om ökat självförtroende, tur, utveckling och man kan faktiskt kalla det för en kosmisk ”pay back” för vad du precis fått genomlida under Saturnus styre.

Generellt för de rörliga tecknen – Skytten, Tvillingarna, Jungfrun och Fiskarna:

Livet kommer att med fast hand leda dig emot att utvecklas och hitta din riktning och sanna kall. Man skulle faktiskt kunna säga att du ömsar skinn och får en helt ny blänkande kostym under 2015. Du fattar livsavgörande beslut, du finner din kraft och till hösten kommer du med Jupiters hjälp att kunna resa dig som en Fenix och blomma! Det är faktiskt ett transformationens år.

 

Veckohoroskop  29 december 2014 – 4 januari 2015

 

Väduren 21/3 ­- 20/4

Din vecka börjar bra med månen i ditt tecken. Du är väldigt nära dina egna känslor och känner dig säker på vad du vill. Det som ska bort, ska bort så välkomna det nya och tag befälet i ditt eget liv. Det nya året inleds med att din styrande planet Mars ställer sig opposition till Jupiter. Energin är härligt gränslös och lite ”bigger than life”. Fint – det sätter verkligen tonen för det kommande året. Sätt dina mål högt Väduren för under 2015 kommer du att lyckas. Den heta transformativa energin förstärks till helgen då Pluto och Solen möts. Vi går dessutom emot en fullmåne som kommer att vara exakt på måndag morgon 5/1.

Oxen 21/4 ­- 21/5

Ditt nya år smyger igång sakta och fint utan några stora åthävor. Mars och Jupiter bildar kvadratur till dig vilket ger dig en boost av positiv energi och förhoppningsfulla tankar om det kommande året. Det låter underbart för under 2015 har du massor att göra yrkesmässigt och det arbete du lägger ner nu kan ses som en investering inför framtiden. Du kan förvänta dig ett bättre jobb eller mer betalt arbete och att få superbra ordning på din ekonomi ligger också inom räckhåll för dig nu. Det är en snar energivändning på gång när både Venus och Merkurius går in i Vattumannen till helgen. Fullmånen en 5/1 öppnar ditt hjärta och kärlekslivet går in i ett bättre skeende än på länge. 

Tvillingarna 22/5 – 21/6

Det är en jättetrevlig, social och gemytlig vecka du har framför dig, Tvillingarna. Det är dock inte de stora händelsernas tid ännu. Mys med vänner eller nära och kära är vad veckan mestadels innehåller. Din styrare Merkurius gör sig beredd på att i gott sällskap av Venus smyga in i Vattumannes sfär och det är först på måndag 5/1 som du kommer känna att skeendena i livet drar igång. Saturnus har trätt in i Skytten vilket innebär att ett visst mått av tyngd och ansvar kommer att smyga sig på. Du kommer att behöva vidta åtgärder åt ditt arbetsliv under året och kanske även fundera på andra ändringar som du inte riktigt haft lust att sätta dig in i.

Kräftan 22/6-22/7

Din vecka fullkomligen brakar igång med buller och bång Kräftan genom att månen står i Väduren och aktiverar kvadraturen mellan Pluto och Uranus. Det heta skeendet förstärks när Pluto går i konjunktion med Pluto på lördag och förtydligas under helgen allt mer när månen smyger in i ditt tecken för att bli full där på 18° i Kräftan på måndag morgon. Man kan för att uttrycka sig milt säga att saker tydliggörs, det blir en svart eller vit känsla över hela tillvaron och du vet precis vad du vill och hur du vill ha det. Viktigt för dig trygghetsorienterade människa att minnas är att nyheter och annorlunda inte nödvändigtvis är dåliga ord. Det är helt enkelt bara så att vissa aspekter av ditt liv inte har plats i din framtid och det nya du nu kommer att bygga.

Lejonet 23/7-23/8

I huvudsak utlovar stjärna en galet kul period med mycket gemyt och lek. Heta Mars står just nu mitt emot Jupiter och all denna eld får din redan så överhettade eldiga själ att brinna. Kärleksfulla, passionerade du kommer inte att bli besviken på vad universum erbjuder dig på kärleksfronten i år. Venus kommer snart över på din sida också vilket ökar attraktionskraften ytterligare. Det är dags för dig att tänka innovativa tankar Leo! Det finns massor av möjligheter för dig att förverkliga dig själv i år. Tänk på vad du vill ha och fokusera på det. Gör gärna en liten nyårsritual för att ge dina önskningar en extra skjuts.

Jungfrun 24/8- 23/9.

Ditt år smyger igång lite långsamt i år. Det ger dig lite mera tid på att fundera över vad det är du önskar att ditt år ska ge dig – men.. du kan inte fundera allt för länge för det finns en nu eller aldrig känsla med i bilden. Det är helt fantastiska energier som 2015 kommer att erbjuda dels via kvadraturen med Saturnus som ger dig lite stadga och skärpa och men under hösten anländer den mirakulösa Jupiter in i ditt tecken och hjälper dig att lösa alla problem. Du har allt att vinna på att våga lite mer än du brukar både privat och yrkesmässigt. Du är känd för att vara en riktig klippa men bör lära dig personlig marknadsföring och att ta ordentligt betalt för din kompetens.

Vågen 24/9- 23/10

Det är inte bara ett nytt år du har att se fram emot Vågen, det är ett nytt liv! Befriande, nydanande planetenergier ger dig möjlighet att ”reboota” ditt liv, hitta tillbaka till dig själv, din potential och möjlighet att må bra och ha kul här och nu! Om du vill vara förutseende och klok så ser du om ditt hus nu och bygger upp ditt imperium inför framtiden. Karrärmässigt är du en stigande stjärna och lyckan ser endast ut att kunna begränsas av dig själv och din tendens av att backa och fega ur. Nodens position mitt i tecknet pekar på att det är ödesbestämda saker i rörelse runt dig.

Skorpionen 24/10-22/11

Först av allt är jag som astrolog väldigt nyfiken på att höra om du upplever någon förändring – typ lättnad i livet nu när Saturnus lämnat din sfär? Det är stora energiförändringar på gång nu. Snart kommer även Merkurius och Venus kicka igång och få dig att känna dig attraktiv och flirtig. Men det som är det förhärskande i under den kommande veckan är att kaxiga Mars och löftesrika Jupiter bildar kvadratur med dig vilket switchar om scenariot HELT för dig Skorpionen och skapar en löftesrik period. Din själ längtar efter frid, kärlek och harmoni men det är dessvärre inte det som serveras här och nu. Det är nystart, passion och innovativa idéer på din nyårsmeny, Skorpionen. Se fram emot ett superbra år!

Skytten 23/11 -­ 21/12

Saturnus allvar kommer mer och mer att göra sig gällande i ditt liv Skytten och du kan vara väldigt självkritisk och ifrågasättande. Det är viktigt att du ventilerar dina tankar och känslor med någon klok individ så att du får perspektiv och positiva inputs. Kanske är det bra för dig att skaffa dig en mentor. Det är massor med kul händelser att förvänta sig yrkesmässigt om du vågar och vill tänka stort och innovativt. Tag fram ditt berömda glada humör för en god portion humor och självdistans är bra att ha med sig på vägen. En rak och sann kommunikation är det enda som står i vägen mellan dig och en känslomässig frestelse – mums! Det är kärlek som utlovas här om du törs ta emot.

Stenbocken 22/12 ­- 20/1

Veckan startar med månen i Vädurens tecken vilket bildar kvadratur till din sol och faktiskt även aktiverar den stora dramatiska kvadraturen mellan Pluto/Uranus igen. Det är tuffa grejer på gång i ditt liv nu Stenis när Pluto och Solen möts och de dolda djupen i din själ blottas. Detta är att som få gratis psykoterapi och du kommer att vara väldigt nära den innersta kärnan av din själ. Många av er fattar viktiga beslut, andra konfirmerar bara att den redan intagna kursen fortgår under 2015. Venus och Merkurius lämnar din sfär emot veckoslutet och vi går emot en väldigt känslosam fullmåne natten mellan 4:e och 5:e.

Vattumannen 21/1 ­- 18/2

Du besitter en enorm viljestyrka och kan få i princip vad som helst att hända om du fokuserar på det. Heta Mars som under en längre tid har befunnit sig i ditt tecken och förmodligen prövat ditt tålamod kommer 1/1 att ställa sig i opposition till Jupiter vilket sannerligen är ett löftesrikt och positivt tecken. Hurra! Det sätter tonen till ett framgångsrikt 2015. Våga följ dina impulser och satsa allt, satsa kallt (så som du vore en Vädur) ger dig modet att ta steget du tvekat på. Om du känner varit lite väl hård, kategorisk eller dömande emot någon person på senaste kan det vara ett bra tillfälle att tänka igenom vad det här egentligen handlade om och varför du satte upp din gräns så hårt.

Fiskarna 19/2 -20/3

Kära Fiskarna, jag vet att ditt liv inte har varit någon dans på rosor under 2014. Både ditt personliga liv och din karriär har varit i radioskugga och man kan säga att väldigt lite har kommit till dig gratis eller på ett enkelt sätt. Den negativa trenden kommer (jag lovar) att bytas ut under året och du tar stora kliv i din utveckling. Ödets trådar kommer att börja dra i dig och du går in i ett gynnsamt flöde. Andra människor kommer att spela en avgörande roll i händelseförloppet så håll utkik efter goda rådgivare och personliga guider. Se fram emot en känslosam och härlig fullmåne natten mot den 5:e.

 1. Oh wow känns jätte skönt att saturnus lämnat, är en skorpion. Men samtidigt är det glädjande för allt han lärt en. Ser fram emot det här nya året och dess nya utmaningar 🙂 tusen tack för en bra blogg!

  1. Tack Anna för värmande ord. Ja, visst är det toppen att Saturnus lämnat Skorpionen. Jag har ju min ascendent där så det har varit riktigt tungt för mig de senaste två åren. Det enda riktigt kul 2014 var bloggen. Jag älskar den! Det är så kul att få så mycket respons av läsarna..

 2. Jaa som scorpion har jag haft ett riktigt riktigt tufft år. Nu har det redan börjat ljusna m nytt jobb. Bara passionen som ska komma åter. Ser fram emot ett fantastiskt år 🙂

  1. Vad roligt att höra Hillevi! Det är hemskt att så många människor haft det så tufft de här senaste åren 2013-2014. Det är den här Uranua/Pluto som påverkat ända sedan sommaren 2012. Nu tar det ju slut med hela processen i mars i alla fall. Tydligen verkar det vara så att det är lidande som ska till för att vi människor ska utvecklas. Kram och önskar dig allt gott inför 2015!

  1. Hej Sofie, Vet inte vad du syftar på som är läskigt men meningen med mina horoskop är inte att skrämma människor. Tvärt om! Lycka till och ha ett underbart 2015

  1. Hej Carina,
   Som du ser här har du massor med positiva saker som kommer till dig under året. Lycka till!
   Margareta

 3. Åh! Jag lämnar ju Stockholm nu den 4:e för att ta emot vårt hus den 5:e.. Tänker på fullmånen, hoppas det blir bra känslor 🙂 älskar din blogg!!!

 4. Åh Nattis! Så ni köpte huset trots allt! Jag tror att du, fina mannen och barnen kommer att bli jättelyckliga där! GRATTIS!

 5. Hej! Gillar dina horoskop, de brukar kännas igen. Är född den 28/11 men läser skorpionens horoskop då det brukar stämma på mig bättre än skyttens. 2013-2014 har varit mitt livs tuffaste år, vilka prövningar och stora lärdomar! Glad att de är förbi. Önskar dig ett gott nytt år! 🙂

  1. Ja, då får ni inte långtråkigt då! Det blir väl lika illa som hemma hos mig där vi är vädur, kräfta, vågen.. 🙂

 6. Du har rätt i att de senaste 2 åren varit fruktansvärda! Jag ser verkligen fram emot en vändning. Sitter och funderar om det finns någon planet eller konstellation som står för läkande och healing krafter?
  Kram

 7. Tack snälla,
  Det låter hoppfullt.
  Jag har inte alls känt igen mig själv på länge.
  Inte ens det som brukar ge energi och glädje
  har varit roligt. En transportsträcka ?
  Hälsningar ” en sliten fisk ”

 8. Gott Nytt År!
  Tack för en jättefin blogg!
  Hälsningar från en Jungfru med ascend. i skorpan
  som ser fram emot hösten!

 9. Är Stenbock. Nog har det varit turbulent 2014! Och det är inte slut än, det har jag insett. Är inte klar över vilken väg jag ska gå. Men ibland får man lov att avvakta medan besluten växer fram. Verkar som det dröjer ett tag till. Tack!!

  1. Ja, om du är i tecknets första halva tror jag faktiskt att det värsta är över nu Stenis. Kram och Lycka Till

 10. Som kräfta kan jag säga att denna vecka verkligen börjat med buller och bång. Jag sörjer det som varit och det som blev. Jag längtar inte efter ett nytt år, är mest rädd för vad som komma skall eftersom jag som du säger, känner att det är svårt att släppa gamla men att jag måste för att kunna släppa in nytt. Det är så jobbigt!

  Jag vill kunna se in i framtiden för att se att det blir bra innan jag släpper det gamla! Men det funkar ju inte.
  Har asc i lejon och månen i skorpion. Många känslor blir det.

  1. Oj Beckan! Kräftan är ju inte ett stjärntecken som gillar att släppa greppet. Att du dessutom har både skorpionen och lejonet representerat gör ju saken värre eftersom de två sistnämnda är fasta tecken. Fast energi ändrar sig inte i första taget.
   Men.. du har allt att vinna på att öppna dig emot framtiden. Jupiter står på din ascendent vilket betyder ”NY IDENTITET”, du kommer under hela sommaren att ha Venus i Lejonet dessutom. Massor av flirt, kärlek chanser överallt.
   För din egen skull tycker jag att du faktiskt ska ge framtiden en chans. Lycka till! Lova att skriva och berätta när du har fått prinsen och halva kungariket! Jag älskar lyckliga slut och Jupiterhistorier!

 11. Äntligen är detta hemska år slut och ett nytt väntar runt hörnet. Hoppas på alla plan att det blir bättre. Tack för ett jättebra blogg. Gott nytt år önskar Marie som simmar iväg till det nya året.

 12. Hej! Jag är Stenbock. De senaste 3 åren har hänt bodde hemska saker till mig och bra saker som har gjort mig att kämpa vidare för att nå mina mål. Undrar bara om det kommer hända nåt nytt när det gäller kärleken? Ha ett gott nytt år:)

  1. Vi får väl hoppas att du redan har hunnit med att möta och lämna Pluto bakom dig. De som är födda i början av Stenbocken är klara med sitt elände redan och kan se framtiden an. Lycka Till!

 13. Hej!
  Är en Skorpion och ja det har varit väldigt tuffa år de senaste 3 åren! Hoppas på nya positiva händelser i år. Varit tufft både privat och på jobbet! Önskar hitta riktiga kärleken och njutningen i livet

  1. Ja, men nu sedan Saturnus lämnat har du bra mycket bättre förutsättningar att få vad du vill! Lycka till Affi!

 14. Skönt att höra att det är fler som har haft ett jobbigt år. För min del ett av de mest svårparerade någonsin. Vill INTE gå igenom det igen, men jag undrar jag … Ser inte hoppfullt ut för Väduren med asc i Vågen. Suck!

  1. En sak man vet när man är på botten, det är att då finns det bara en väg att gå och det är uppåt! Det är det jag tänker att du ska fokusera på. Det har varit dåligt men nu blir det bara bättre och bättre 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..