Vecka 52 – Veckohoroskop

Julveckan 22 december – 28 december 2014

jul-vinter

Väduren 21/3 ­- 20/4

Ingenting som är riktigt som det brukar i år för uppe i kosmos hänger energin ifrån den tuffa Uranus/Pluto kvadraturen fortfarande kvar i luften och det påverkar allt. Det blir en innovativ och kanske alternativ jul – inte sämre men annorlunda. Uranus bana har vänt framåt igen och om ett par veckor när den har fått upp farten kommer din lust att uttrycka dig, ta risker, att vara rebell, trendsetter och följa dina instinkter att återväckas till liv. Fram till dess gör du klokt i att inse att du inte kommer att kunna påverka någonting under julveckan. Logga ut, ta semester och satsa på att varva ner. 5 planeter i Stenbocken, jordtecken, skapar ju en stämning som lockar till hemmamys snarare än äventyr.

God Jul kära Väduren!

Oxen 21/4 ­- 21/5

Nymånen i Stenbocken skapar ett helt nytt scenario – det här är din scen och din sorts energi och du kommer att älska varenda minut av det. Det är jordnära, sensuellt och vackert. Det både luktar och smakar gott och sammantaget lockas gudinnan inom dig fram. Din stil rakt igenom! Din styrare Venus som nyss passerat Pluto sätter tonen för händelserna och det ser ut att innehålla mycket överhettade känslor. I bakgrunden tycks det finnas ett gnissel rörande pengar som du inte kan göra något åt just nu så bry dig inte om det. Kärlek, passion och rekreation är vad veckan bör handla om för dig. Slappna av och njut!

God jul kära Oxen!

Tvillingarna 22/5 – 21/6

Alla kul planeter har nu lämnat Skytten där de så lägligt stod mitt emot dig och gjorde dina dagar ( och nätter) glittriga och speciella. Det är en helt annan energi som erbjuds nu sedan nymånen och alla planeter rört dig in i jordtecknet Stenbocken. Under veckan kommer din styrare Merkurius och vackra gudinnan Venus festa loss i närheten av Plutos hetta vilket per automatik gör att planeterna kopplas till Uranus. Crazy days! Det är inte så dumt att dubbelkolla allting. Kanske går det inte precis som du tror med transporter, bilar och människor. Många faktorer spelar in och du kan förvänta dig att det händer grejer. Var glad att du är en uppfinningsrik Tvilling. Du om någon kan hitta nya lösningar på allt i en handvändning. Vem vet – kanske är det nya traditioner du skapar nu? Din jul ser ut att bli rolig och fylld av kärlek och flirt.

God Jul kära Tvillingarna!

Kräftan 22/6-22/7

Det är verkligen full rulle i ditt horoskop Kräftan och en väldig massa ansvar som du lagt på dina axlar. Det är fem planeter som befinner sig i Stenbocken nu – i högspänning till dig alltså vilket gör att du kommer att snacka, trixa och fixa – Merkurius, flirta, leka och älska – Venus och dessutom smäller några oväntade överraskningar av via spänningen mellan Uranus och Pluto som påverkar i bakgrunden under hela julhelgen. Det hettar till i kärlekslivet för många kräftor i jul. Samtal för dig och din flirt till ”nästa nivå” i relationen. Ni som är tvåsamma kan uppleva en ovanligt fröjdefull jul med alla ljusen tända!

God Jul kära Kräftan!

Lejonet 23/7-23/8

Det är en härlig tid för dig, generösa varmhjärtade människa. Du vill allas

så väl och heta Mars som står i opposition skapar en viss stress och spänning i ditt liv. Sänk kraven du har på dig själv och satsa på varva ner och hitta harmonin. Ingen är så underbar att ha att göra med som du Leo när du vill visa din sociala sida. Den kommande julhelgen handlar om kärlek och härligt mys. Fem planeter befinner sig nu i coola jordtecknet Stenbocken skapar stabilitet och trygghet. Jupiter erbjuder som alltid både tur och medför ofta en härlig överraskning. Se fram emot en helg i glädje.

God Jul kära Lejonet!

Jungfrun 24/8- 23/9.

Lagom till Jul skiftar så äntligen Saturnus tecken till Skytten och kommer på så vis att falla i ditt imaginära fjärde hus. Det innebär att detta med ditt hem, din familj – både den du grund du kommer ifrån och den familj du skapat dig själv kommer i fokus och utmaningarna kommer till dig ifrån det hållet. Bit ihop och stäng ute släktingars eventuella dåliga vibbar. Nymånen och Vintersolståndet infaller i jordtecknet Stenbockens sfär. Det skapar en lugn, stabil stämning som är välgörande för din själ. Jag skulle vilja beskriva din julhelg som en lugnande trygghetsfilt som läggs över dina axlar och får dig att slappna av. Kärleken ligger i luften så passa på att njuta.

God Jul kära Jungfrun!

Vågen 24/9- 23/10

Förra veckan innehöll förmodligen en väldig massa händelser via Pluto/Uranus kvadraturen och troligtvis var inte alla av dem välkomna. En intressant detalj som lättar trycket något är att Uranus nu vänt och går framåt. Julen står invid dörren och trots det astrologiskt överhettade läget måste vi hitta ett sätt att finna frid och harmoni i våra inre. Det är dags att varva ner och du ska helst inte göra någonting – så lite som möjligt i alla fall fram till den 27/12. Använd dagarna till att hitta tillbaka till essensen av dig själv. Med fem planeter i Stenbocken känns det bäst att softa. Du trivs rätt bra i det behagliga lugnet i Getens skugga och kan njuta.

God Jul kära Vågen!

Skorpionen 24/10-22/11

Dina ord väger tungt den här veckan också, Skorpionen. Energin efter det stora mötet mellan din härskare Pluto och Uranus dröjer sig kvar även under julveckan. Pluto faller dessutom i ditt imaginära tredje hus, kommunikationens hus. Att kaxiga Mars också är med på ett hörn via kvadraturen gör dig farlig på alla upptänkliga sätt. Dina skarpa örnögon noterar varje detalj och fel, din tunga är giftig. Det är viktigt att du ser gränsen mellan ”hjälpsamhet” och ”kritik”. Bästa julklappen? Att Saturnus lämnar ditt tecken och du är fri. Största källan till glädje är som alltid närhet och samvaro med dem du älskar. Jobba med positiva, helande tankar och affirmationer.

God Jul kära Skorpionen! 

Skytten 23/11 -­ 21/12

Igår söndag, lämnade såväl solen som månen ditt tecken och nu blir det en helt annan klang i skällan. Härifrån och en månad framöver längtar vi snarare hem än bort. Det är släkten, våra rötter och traditionen som lockar. Nu är det dags att stilla sig, att vända den ständigt utåtgående dynamiska energin inåt. Om sanningen skall fram, är du redo för detta långsammare, fokuserade spåret. Ta det försiktigt i trafiken om du ska resa till veckan. Merkurius koppling till Uranus ger anledning att tänka att du bör lägga till resetid och försöka hålla humöret uppe vid knas. En underbar högtid väntar.

God Jul kära Skytten!

Stenbocken 22/12 ­- 20/1

Vecka börjar med nymånen i ditt tecken. Nu har du inte mindre en fem planeter i din sfär på en och samma gång! Bara det är ju en anledning att lägga champagnen på kylning för detta är en tid att fira. En nymåne är ju att se som sitt eget kosmiska nyår så sätt dig ned och tänk till vad det är du önskar dig av livet framöver. Det kan vara bra att upprepa löftena högt på nyårsafton. De tankefrön och processer du nu sätter kommer att påverka dig ända fram till midsommarafton. Uranus/Pluto processen påverkar dig i allra högsta grad vilket kan få det att knaka lite i fogarna mellan dig och familjemedlemmar. Häll stora mängder av kärlek över dem så får du den bästa julen på länge.

God Jul kära Stenbocken! 

Vattumannen 21/1 ­- 18/2

Jobbiga Mars befinner sig mitt i ditt tecken nu och skapar sextilt en koppling till din styrare Uranus. Det ligger alltså en latent spänning i luften som kan i värsta fall orsaka konflikter och gräl så varning. Men har vi också en lång skön julhelg invid dörren och du gör klokt i att gräva ner irritationen och omvandla energin till nytänkande, få intressanta inputs och synvinklar i diskussioner. Alternativt kan energin omvandlas till nytändning och passion i relationer. Resor, nya vyer och intellektuella stimuli står högt i kurs hos många av er denna jul. Kärleken och samvaron med dina nära och kära är ändå det som är viktigast för dig. Se till att få en lång och vilsam ledighet.

God Jul kära Vattumannen!

Fiskarna 19/2 -20/3

Nymånen i Stenbocken ändrar din scen helt och hållet och den utåtgående energin vänds inåt. Nu är det äntligen är helt OK att släppa allvaret och faktiskt låta sinnet glida över på någon form av Auto-Pilot-Recreation-Mode. Det är fullt tillåtet att bara satsa på att ha det mysigt och lägga ner alla tankar på arbete och karriär för ett tag. Det är hela fem planeter som befinner sig i Stenbockens tecken nu och du kan känna dig lite lätt kvävd av den jordbundna, traditionella energin. Under den kommande fyra veckorna kan du uppleva en intensiv längtan efter att få hänga med konstnärstyper, andliga sökare eller rockstjärnor som stimulerar dina sinnen.

God Jul kära Fiskarna!

LOADING..