Vecka 51 – Veckohoroskop

 

Veckohoroskop – 15 december – 21 december 2014

Väduren 21/3 ­- 20/4

Det vilar en ödesmättad stämning över horoskopet Väduren. Inte dig emot kan man ana eftersom du sannerligen inte har något emot att det händer nya grejer. Vad jag vill påpeka med skärpa nu är att du, i synnerhet om du är egen företagare, nu sätter riktlinjerna för det kommande året. Det bibliska ”knacka och det ska öppnas för dig, fråga och det ska bliva dig givet” är orden som kommer upp i huvudet när jag ser planetpositionerna. Venus har nu hunnit in en bra bit i Stenbocken och bildar en juste kvadratur till din sol nu vilket väcker din sociala sida. Massor av möten, samtal och roligheter att vänta i veckan. Glöm inte att önska in vad du vill ha av nya året.

Oxen 21/4 ­- 21/5

Det är en väldigt omvälvande och märklig tid vi lever. Att Mars bildar en kvadratur till dig gör att även du får din beskärda del av stress och utmaningar som dessvärre kan hålla i sig ända fram till helgerna. Din enorma förmåga till kontroll och självbehärskning är en av de saker jag hoppas att du är stolt över med dig själv. Använd ditt stabila sinne och sätt dig ovanför det världsliga. Den här veckan tar Saturnus de sista kippande stegen i Skorpionen och du kan andas ut ifrån de senaste två årens hårdmangling… Det var en pers men nu på andra sidan kan du se att du tagit stora och viktiga kliv i din personliga utveckling. Nu har du det värsta bakom dig. Allt annat är bara småtjafs på ytan.

Tvillingarna 22/5 – 21/6

Trots det kaotiska läget på stjärnhimlen tycks du ändå klara av att ställa dig själv utanför dramatiken. Du går in i ett lugnare skeende nu vilket skapar de allra bästa förutsättningar för att du ska få en underbar jul tillsammans med dina nära och kära. Sammantaget skapar planeterna ett gynnsamt och roligt flöde. Med självkänslan på topp glittrar du i alla sociala sammanhang och helgerna ser ut att avlöpa perfekt. Ett varningens ord dock.. Det är väldigt nyckfull energi i luften. Välj dina ord med omsorg och ändå viktigare är vem du väljer att öppna ditt hjärta för. Du kan säga sådant som du kommer att få ångra.

Kräftan 22/6-22/7

Veckan börjar med dunder och brak på stjärnhimlen via det dramatiska mötet mellan Pluto och Uranus. Det är två krafter av väldigt skild karaktär som möts och luften är tjock av motsättningar vilket märks överallt i samhället men också i våra egna privata liv. Det kan vara svårt för dig hantera de olika intressen och krafter som sliter dig åt olika håll. Vackra Venus kommer ifrån onsdagen att dela med sig av sitt gynnsamma flöde hela resten av december. Det kan kännas som att en god fe viftar med sitt trollspö, gör ditt liv behagligt och möjliggör för dina drömmar om en fridfull jul att uppfyllas.

Lejonet 23/7-23/8

De glödheta energier som Mars tillfört i ditt horoskop kommer inte att mattas av nu – snarare tvärt, det intensifieras genom det stora mötet mellan Uranus och Pluto. Tillhör du de Lejon som inte lyssnat på sin kropps behov och bara kört på kan det vara dags att kasta sig på nödbromsen och sakta in på takten.

Mars medför allt som oftast frustration som ibland resulterar i oresonlig ilska och har du otur nu kan julstressen mycket väl se till att det här är en av de få men oförglömliga tillfällen när du visar klorna och ryter ifrån.

Jungfrun 24/8- 23/9.

För att uttrycka sig milt är det väldigt motsägelsefulla energier som påverkar på en och samma gång. Det här är inte perioden då du bör fatta några större beslut eller tänka omvälvande framtidstankar. Om jag får komma med ett råd är det snarast att ligga lågt och göra så lite väsen av sig som möjligt. Koncentrera dig på det lilla som du kan och har koll på och ge inte efter för plötsliga impulser. Jobbet och karriären kommer sannerligen inte att springa ifrån dig. Det är dina personliga relationer, kärleken och familjen där du bör lägga ditt krut nu. 

Vågen 24/9- 23/10

Det är så motsägelsefulla krafter på gång i horoskopet nu Vågen. Vackra Venus, din styrare skickar sensuella strålar åt ditt håll och allt du vill just nu är kärleken. Du är öppen och känner dig attraktiv och glad. Men.. samtidigt som detta sker bildar två extrema krafter en kvadratur på stjärnhimlen som sätter världen i brand och kan få motsättningarna mellan människor att öka. Månknutarna som symboliserar ödet eller karmat om du vill kalla det så, finns också med i bilden vilket ger skeendet en ödesmättad innebörd. Det är troligt att många Vågenfödda möter sitt öde i dessa dagar. Det kan vara både kärlek, karriär eller inriktning som påverkas.

Skorpionen 24/10-22/11

Det är stora saker i görningen i kosmos Skorpio. Saturnus passerar under veckan igenom den allra sista graden av ditt tecken och nu ändras hela scenariot för dig. Förväntansfulla tongångar tar nu över hela bilden. Du kan nu skörda frukterna av allt arbete du lagt ner tidigare i höst. Släpp taget om det gamla och rikta siktet emot framtiden där Jupiters undergörande krafter ledsagar dig emot nya höjder. Heta Mars befinner sig nu i kvadratur till dig och kanske gör det dig en aning irriterad och stressad. Om det är möjligt så ta ett steg tillbaka och tillåt inte petitesser förmörka din värld.

Skytten 23/11 -­ 21/12

Genom att din styrare Jupiter går retrograd blir det viktigt för dig att ta hand om hälsan och välmåendet. Att se till att hålla bra rutiner med en träningsform och en sund diet bör ligga högt upp på din prioriteringslista under de kommande 4 månaderna.

På onsdag flyttar Venus över till Stenbocken där hon blir kvar tills den 3/1. Det kan stabilisera ditt kärleksliv och minska din ständiga rastlöshet. Du går in i en lugnare fas med dig själv. Månen i Jungfrun faller i ditt imaginära tionde hus och höjer ambitionsnivån i karriären. Ge arbetet ett sista ryck nu innan helgerna.

Stenbocken 22/12 ­- 20/1

Vackra Venus strålglans lyser upp vintermörkret och gör dig efterfrågad och populär. Merkurius kommer också att sluta upp vid din sida under veckan vilket ytterligare förstärker den positiva känslan. Mitt i den pågående dramatiska, explosiva Pluto/Uranus kvadraturen – där du dessutom är huvudperson – kan du gå in i en härlig tid där kärleken flammar upp. Verkligen ett märkligt drag av kosmos att skicka på dig kärleksenergi mitt i julrushen. Merkurius ser till att din mobil ringer ständigt och omtanke och vänlighet ifrån människor du gillar når dig. Det din själ längtar mest efter nu är stabilitet och lugn och massor av känslomässig näring. Ingen relation? Du drar till dig uppmärksamhet och kärlek nu så håll dig ute bland folk.

Vattumannen 21/1 ­- 18/2

Heta Mars vibrationer ger sig till känna vilket kan störa din inre harmoni och göra livet generellt påfrestande. Det krävs mycket av dig nu och du får lägga in en extra växel för att hålla jämna steg med alla krav och förväntningar. Dina enorma arbetsinsatser kommer docka att visa sig vara väl värt mödan som du lagt ner. Du kan på grund av stress vara lite lättstött och med stridyxan som en trogen följeslagare. ”Make love – not war” – Mars krafter omvandlas enkelt till passion och det är så mycket bättre för figuren. Helgen kommer definitivt att innehålla magiska ögonblick men.. Se till att få lite egentid för dig själv också.

Fiskarna 19/2 -20/3

Venus rör sig igenom de sista graderna av Skytten tecken nu och bildar fortfarande en kvadratur till ditt horoskop ända fram till t o m onsdag. Det känns kul och socialt och adderar en mysig vibb. Men vad som överskuggar allt är de oförutsägbara influenser som kosmos erbjuder via Uranus/Pluto mötet. Du kan verkligen inte ta någon människa eller någonting för givet nu. Saker kan ändra sig på ett ögonblick. Det här är ett av de få tillfällen som jag faktiskt uppmuntrar dig att hålla dig till din medfödda Fishy begåvning och glida undan. Bättre fly än illa fäkta säger jag om den här veckan. Tänk dig noga för innan du säger något, glid undan och vad du än gör. Kom inte med några bekännelser på sängkanten nu.

 1. Ja, Lisa, Nu ska jag kravla mig upp ur sängen och göra min dag – vädur jag med. Massor med kul händelser igång i alla fall. Personligen tycker jag att det är spännande med Uranus/Pluto 🙂

 2. Tack så mycket för veckans horoskop, kvalitet, som vanligt!
  Margareta, frågade dig tidigare, och undrar igen, har du möjlighet att beskriva kärleksrelationen mellan Leo (kvinna) och Skorpio (man), hur det ser ut gällande, relation, kärlek, sex, framtid o.s.v..
  Kram

  1. Okay, Leo.. jag ska se om jag får tid med sådana artiklar till våren. Nu är det ju snart jul och mycket annat i görningen. 🙂

 3. Det är nu den glada o mysiga tiden börjar?!!
  Jag hoppas jag begriper vad jag ska släppa …….
  Stort tack o kram på dig Margareta ♥

  1. Ja, bara vi överlever den här dagen Ingmarie så blir det nog bra. Den här Pluto/Uranus kvadraturen var en av de tuffaste dagarna på väldigt länge.
   Margareta

  1. Vad kul att se att det finns fler lejon/skorpion par. Leo-Liv undrade just om sig och sin skorpionman. Det finns massor av attraktion mellan de två tecknen. Får fundera på att göra en kärleksspecial till våren.♥

  1. Jag tycker att det är ett intressant skeende på gång nu. Väldigt stora förändringar av vänta. Det ska bli spännande att se vad framtiden bär med sig.
   Lycka till vågen♥

 4. Hur ser det ut för lejonet gällande kärlek för den kommande helgen? Kan det bli någon flört eller romans på fredagen den 19? Skall på personalfest och har ett span som kommer vara där!

  1. Men Härligt Emma! Det kan ju bli hur fint som helt till helgen nu när du har mars i Vattumannen som sätter igång kärlekens lustar. Tror att du får napp. 🙂 Skriv och berätta hur det går Emma.

 5. Ja, måndagen måste ha varit en av de tyngsta mentala dagarna på länge. Till sist gick det inte att ligga lågt, fastän jag hade önskat. Efter att halva hösten ha gett och gett och endast fått måttlig uppskattning tillbaka så röt jag ifrån av ilska och sorg.
  Har inte vågat se efter vad det har resulterat i. Mest realistiskt är väl att det gått helt åt skogen, men önskar ju att att det hela kan medföra positiva framsteg istället.
  Motsägelsefulla energier indeed, just nu känner jag mig både förhoppningsfullt pirrig och obehagligt nervös, och emellanåt lugn. Pust!
  Skönt att det historien med väsknappningen slutade lyckligt!

  1. Måndagen var på många plan det överjävligaste jag varit med om. 2 familjemedlemmar på sjukhus samtidigt. Det var ju som jag nu tjatat om Pluto och Uranus som möttes där. Väskdramat hade ju ett lyckligt slut så det blev ju en stark händelse bara. Ingenting emot alla känslor som sjuka anhöriga sätter igång. Tack för att du bryr dig Ankan♥

 6. Intervjun gick bra men tyvärr var inte denna måndag någon bra dag då jag fick reda på att jag inte fick jobbet. Men konstigt nog blev jag inte ledsen som jag brukar bli utan mera arg. Men vad sjutton, hur ska man kunna få erfarenhet av just ett sådant jobb om man aldrig får chansen. Ja, ja nu låter jag allt vara under jul och nyår och så får jag ta nya tag nästa år. Känns bra att läsa om andra skorpioner, då förstår man lite varför det blir som det blir ibland. Härlig sida.

  1. Åh, vad tråkigt! Det är ju skönt att du blev arg och inte ledsen. En väldigt mycket mer konstruktiv känsla än sorg. Du är ju Marsstyrd (du vet att Skorpio har två styrare Mars och Pluto). Att mars går i Vattumannen (kvadratur till din sol kan få blodet att koka. 😀 Lycka till nu

 7. Måndagen var det värsta jag nästan varit om. Största grälet med mannen där det kom på tal om skilsmässa. Är så trött på att ta hand om hans familj och hans bror som bor hos nu och har bott hos oss för ett par år sedan i drygt 4 år. Är så trött på att ta hand om en vuxen man som ytnjutar oss hela tiden jag menar jag har 3 barn att ta hand om och har för tillfället 4 jobb. Hur ska det gå för oss?? Min man är jungfru och jag är skytten. Snälla behöver ett svar snart! / en desperat skytte

  1. Jag tycker att det är ganska enkelt. Han kan inte ha fru och barn och dessutom ha sin släktingar boende. Det är någonting han måste fatta det och lära sig att säga nej. Det håller inte. Din man måste släppa medberoendet han har till sin familj. Parasiten Brorsan behöver fixa ett jobb, ett liv och kamma till sig. Tror faktiskt att saturnus nu kommer ge dig nya krafter att slå näven i bordet och få ut dom ur huset.
   Lycka till / Keep Cool /Marareta

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..