Spiritualism

Spiritualism

Rörelsen startade så tidigt som på 1700-talet i Paris. Den fick ytterligare fart runt 1870 talet när spiritualismen spreds som en löpeld över hela Europa. Idag finns en mängd olika spiritualistiska föreningar runt om i Sverige. Syftet är att arbeta seriöst för att kunna bevisa att det finns ett liv efter detta. Att de döda kan kommunicera med oss levande.  Spiritualismen ger en fördjupad andlig livssyn utan dogmatisk bundenhet i trosfrågor. Personen som är kanalen mellan de två världarna kallas för medium. Ett annat ord för detta är att vara klärvoajant (klarseende).

Sällskapet Sanningssökarna  i Stockholm och är Sveriges äldsta spiritualistiska förening. Den grundades 1904 och är fortfarande igång med seanser, föredrag, meditationscirklar, utvecklingskurser och utbildningar av medium. Har själv deltagit i deras utbildningar för länge sedan.

Media har gett svenska folket en bild av att nyandlighet och spiritualism är synonymt. För mig är det inte så. Det är en bit av kakan men absolut inte hela sanningen. Viktigare för mig än att tala med döda är min egen kanal till Källan/Gud eller vad man väljer att kalla kraften. Kanske har TV shower ”Det okända”  gett svenska folket bilden av att andlighet går ut på att tala med andevärlden. I TV-showen besöks hemsökta människors hem och mediet guidar förvirrade själar, spöken som hamnat emellan världarna över till den andra sidan. Det är bara en ytterst liten del av vad spiritualismen kan erbjuda människor.

Idag återknöt jag bekantskapen med en riktigt TV-Medium, Jörgen Gustafsson som i dagarna kom ut med sin bok  ”En förnimmelse av det okända”.  Jag lyssnade på hans föredrag på Vattumannens bokhandel. Han är en väldigt karismatisk person och fascinerande talare och det var en hel del intressanta ämnen som kom upp.

Jörgen är en skolad spiritualist och det superkända mediumet Iris Hall var hans mentor. Hon gick över till den andra sidan 2010. Vid ett tillfälle hyrde hon in sig i min butik Isis Kammare så jag har själv både träffat henne och fått en sittning med henne.  Jag vet att hon kallade Jörgen för ”kronprinsen” som skulle föra mediumskapet vidare och det har han i sanning gjort. Jörgen är en andlig superkändis som varit med i massor av TV-shower i Sverige, Norge och Japan och bland många märkliga saker han gjort är väl kanske det mest spektakulära när han guidade japansk polis till en plats där de kunde finna kvarlevorna av en mördad flicka. Ett fall som fått oerhört mycket uppmärksamhet världen över.

För mig som astrolog kändes det extrakul att han tog upp Mayakalendern och gav sin förklaring till vad det var som hände 21/12 år 2012. Ur min astrologiska synvinkel hade ju serien med de sju kvadraturerna mellan Uranus och Pluto redan påbörjats i juni samma år och enligt vad jag vet är det detta skeende som banar vägen och påverkar världen att träda in i den nya paradigmen som leder oss fram till Vattumannens tidsålder.

Jörgen sa att han tror att detta är slutet på den materiella vägen och början av den emotionella vägen. Att vi människor under Fiskarnas tidsålder – dvs de senaste 2000 åren – har lagt över ansvaret på vår andlighet till religiösa ledare och lyssnat till deras ord istället för att känna in själva gudskraften i oss själva.  På så sätt har vi separerats ifrån andligheten istället för att närma oss den.

Det kändes riktigt i mitt hjärta.  Han sa vidare att Maya slutade skriva sin kalender 2012 därför att man räknade med att mänskligheten därefter inte behövde någon guidening. En annan grej han sa, som jag faktiskt kände mig besviken över, det var att det kommer att ta mänskligheten ytterligare 2000 år innan vi är emotionellt redo för att ta in vetskapen om att det finns ett liv efter döden. Jag känner att jag inte kan smälta den informationen. Jag är redo nu – och det tror jag faktiskt att merparten av människorna är. Vi vet alla inom oss att det finns en andra sida.