Vecka 50 – Horoskop

Veckohoroskop

8 december – 14 december 2014

Allmänt:
Uranus som befinner sig i Väduren bildar kvadratur med Pluto i Stenbocken och dessutom smyger också norra Noden, som befinner sig Vågen in i position. Detta skeende kommer att förändra våra liv för alltid 2012 – 2015 är processen igång.Under nästan en hel månad kommer de bägge planeterna att hålla 12 grader. Det låter dramatiskt – men i själva verket är detta mycket större och allvarligare än så. Det är enormt – det är det nya paradigmen.Detta är det 6:e mötet mellan de två giganterna i en serie på sju möten. Det sista kvadraturen äger rum i mars 2015. Vi kan förvänta oss extrema händelser och total förändring.

Redan har vi sett att den politiska världskartan har ritats om. Det återstår att se hur mänskligheten kommer att välja, hur vi här i Sverige väljer att reagera på regeringskris och nyval.
Kolla bara in vad som händer med tekniken, TV:n som totalt förändras, papperstidningen som snart är borta, synen på hälsa och mat som totalt förändras mm.

Väduren 21/3 – 20/4
Har du hett om öronen och massor som sker på en och samma gång? Din styrare Mars har nyligen trätt in i Vattumannen där han banar väg för den nya tiden. Vattumannen är ju i sin tur styrt av Uranus som befinner sig i Väduren. Det blir lite same – same but different men det gör processen så otroligt stark!
Vare sig du vill eller inte kommer du att ha massor att göra nu. Det bästa du kan göra för dig själv Väduren, det är att göra dig beredd på att släppa det gamla och öppna famnen emot ditt nya liv. Då menar jag livsstil, jobb, materia, relationer som du inte längre behöver osv.
Jupiters bana vänder retrograd (backar) från 8/12. Det kan i och för sig innebära att du tappar farten eller entusiasmen lite och får tid att hämta andan. Starta inte upp några nya projekt nu om du inte måste. Minns att även du behöver vila dig och njuta av livet. Låt dig smittas av den glada, pratiga trigon som bildats mellan din sol, planeterna och Jupiter i Leo. Härligt nyfiken, flirtig, pratig partykänsla strålas över till dig.

Oxen 21/4 – 21/5
Att kaxiga Mars trätt in i Vattumannen ger dig mer energi och motivation än du har haft på länge. Utmaningar och hårt arbete är välkommet nu och du får saker ur händerna i ett flygande fläng. Du kan vara irritabel och ha lätt att reta upp dig på folk. Det är bra för dig att arbeta självständigt för du kan lätt hamna i onödiga konflikter nu. Hetta och passion är också aktuellt i horoskopet nu så ta för dig och våga visa din vilda sida. Mirakulösa Jupiter vänder retrograd (backar) nu 8/12. Retrograden funkar ju lite som en paus, en omtagning av det som hänt. Nu får du möjlighet att tänka till på hur du har levt, vad du vill lämna bakom dig och vad du vill ha mer av i framtiden. Det är ett fantastiskt turflöde som väntar.

Tvillingarna 22/5 – 21/6
Det var en kraftfull fullmåne i lördags – visst Tvillingarna? Starka känslor var i gungning och många blev överraskade av intensiteten i det som hände. Fullmånens energi bleknar så sakteliga bort under måndagen. Det är möjligt att arbetslusten har runnit av dig helt och att din själ längtar efter långt njutbarare upplevelser än de alldagliga. Det är en bra tid för att ta en avstickare till annan ort. Den kommande veckan kommer nästan uteslutande att handla om relationer, kärlek. Några av er längtar efter tryggheten i en stabil relation och söker fördjupa sin kärlek medan andra kan ifrågasätta din nuvarande relation och blir sugen på en ny partner.

Kräftan 22/6-22/7
Det är en oerhört intensiv period du befinner dig i Kräftan. Uranus och Pluto i skarpt läge till ditt horoskop, båda på 12 grader i kvadratur och energin byggs dag för dag upp. Det är en tid av omorganisation på alla nivåer. Du ser det ute i samhället och i politiken, kaos, detta är det nya paradigmskiftet. I ditt privata liv är det också förändringar på gång. Det handlar om att rensa ut det gamla och välkomna en ny livsstil som är anpassad efter den du är idag. Det är en bra tid för dig att titta på hälsa, träning, ekonomi och relationer. Från onsdag och framåt kommer underbara Venus att göra dig mer öppen för livets goda och du får uppleva ett härligt positivt flöde när människor är vänliga och kärleksfulla.

Lejonet 23/7-23/8
På det stora hela är detta en väldigt positiv vecka Leo men du bör vara medveten om den stora energivändning som äger rum 8/12 genom att Jupiter vänder retrograd, att Mars trätt in i oppositionstecknet Vattumannen. Sol, Venus och Merkurius i Skytten sänder glada, kommunikativa vibbar åt ditt håll. En flirt piggar upp decembermörkret.
Det är viktigt för dig att hitta en bättre balans mellan fritid och arbete. Vad som är skyldigheter och vad du gör för ditt eget höga nöjes skull och där kommer också dina relationer in. Hur fördelar du din tid mellan familjen, vännerna och din älskling? Det är viktigt för dig att sätta gränser och inte låta saker och ting gå över styr. Mars som är en drivande planet kan få känslorna att rinna över och kanske är det just att rensa luften som behövs.

Jungfrun 24/8- 23/9.
Flitiga du Jungfrun, som kan arbeta som en maskin om så behövs tycks ha passerat över en gräns. Det har varit lite för mycket under en längre tid och du känner att du behöver avkoppling och semester. Mötet med din styrare Merkurius och Solen är uttalat positivt för dig och det sprider en lättsam, glad känsla i ditt liv. Du vill njuta, roa dig och träffa människor. Ditt privatliv gagnas av den här trevliga, socialt utåtgående energin. Jupiter vänder retrograd den 8/12- en baklängespromenad som varar i fyra månader. Du tenderar att dra dig inåt då och söka i ditt inre. Personligen ser jag retrograderna som en omtagning, en möjlighet att tänka om, tänka nytt och göra bättre. En ny chans helt enkelt. Tänk nu på vad det är du vill ha in i ditt liv. Det kommande 2015 innehåller massor av positiva händelser.

Vågen 24/9- 23/10
Du har en toppenvecka framför dig Vågen! Det ser ut som du fullkomligen sprudlar av idéer och positiva tankar. Det är en jättebra tid för utbildning, kommunikation och marknadsföring eller kanske till och med publicering. Din kreativitet kan ha ökat markant under hösten. Det ligger nya projekt eller tankar i luften. Det är viktigt att du visar upp dina alster, ansöker och skickar CV. Uranus, Pluto vittnar om enorma förändringar som är på gång för dig. Att norra Noden också är med i det hela gör att karmiska händelser kan äga rum under en period nu.
Det är tydligt att du är mer sugen på att leka och slappa än att jobba. Kanske vågar du ta initiativ i en hjärteangelägenhet nu? Romantiska vibbar på ingång i ditt liv nu.

Skorpionen 24/10-22/11
Det är verkligen viktiga grejer på gång i horoskopet och en jättestor energivändning på gång. Mars kvadratur din Sol, Jupiter i Lejonet som nu går retrograd och sist men inte minst – Uranus bildar nu en kvadratur med ditt horoskops styrare Pluto. Wow.. Böj ditt Skorpionen huvud, Skorpionen. Det är makter i rörelse som du inte rår på hur envis och besatt du än må vara.
Det är dags att sakta ner takten nu genom att Jupiter går retrograd härifrån och fyra månader framåt. Att prata ekonomiska strategier, utveckling i yrkeslivet och struktur inför 2015 är helt rätt nu.
Det är också viktigt att du ger mer uppmärksamhet åt dina nära och kära och om du har möjlighet är en lång ledighet över helgerna viktigt för dig. Du behöver ladda batterierna och komma igen med full kraft. Det är ett superår som ligger framför dig.

Skytten 23/11 -21/12
Det ser ut som du är i toppform Skytten. Venus dröjer sig kvar hos dig i ytterligare tre dagar och sprider lite magisk strålgans. Dessutom har vi Solen som går i par med Merkurius och sätter fart på det mesta i ditt liv. Prat, glädje och mycket action runt dig nu så mingla på i decembernatten.
Att din styrande planet Jupiter vänder retrograd, och under en fyramånadersperiod kommer att backa innebär ett plötsligt stopp i maskineriet dock. Det kan bli så att relationer, planer eller projekt fördröjs eller liknande. Det är ingenting att hänga läpp över. Med tiden kommer det att visa sig att detta hade sitt syfte och att det faktiskt är bra det som sker nu. Passa på att varva ner och komma i relax mode. Det känns som du har gjort ditt 2014 och kan slacka lite nu.

Stenbocken 22/12 – 20/1
Ditt horoskop är verkligen dubbelt nu. Å ena sidan kommer kärlekens gudinna Venus att träda in i tecknet och förvandla ditt liv till ett rosafärgat skimmer. Människor blir positiva emot dig och det är möjligt att hjärtat klappar lite extra för en speciell person nu. Du kan möta någon som fångar ditt intresse under den här perioden.
Bakom detta härliga influenser tornar Pluto och Uranus kvadraturen upp sig som ett svart moln av allvar. Det är stora grejer på gång nu ödet pekar med sitt feta finger på dig. Det är dags att välja väg, lämna det som du inte kan ta med dig och se framåt. Massor kommer att hända som är av livsstilsförändrande karaktär.

Vattumannen 21/1 – 18/2
Hallå Vattumannen, du som är född i början av tecknet bör försöka vara försiktig så att saker och ting inte går snett mellan dig och andra. Heta Mars som redan den 4:e klev in i ditt liv ställer saker på sin spets och grejer händer i en rasande takt. Du är driven och målmedveten nu och kanske inte den smidigaste versionen av dig själv. Passion och initiativ främjas av Mars närvaro.
Din styrare Uranus har dessutom ställt sig i kvadratur med Uranus – ett skeende som kommer att påverka en helt månad framåt och medföra jättestora händelser globalt men faktiskt också i ditt liv. Kanske funderar du på att genomföra förändringar under 2015?
Att Jupiter går retrograd i oppositionstecknet Lejonet gör att du nu får tänka till, kanske göra om planer.

Fiskarna 19/2 -20/3
Det här är en bra vecka Fiskarna när du hittar motivationen att genomföra dina planer och får en väldig massa saker gjorda. Om du tillhör dem som har oroat sig för din karriär och känt dig skrämd över din privatekonomi är den här tiden en lättand. Universum tycks ha ingått en tyst pakt med dig. Det är ditt öde som ska vändas och det är nu du ska få ordning på dessa områden. Nätverka för allt vad du är värd, och prata med ”rätt” människor.
Det är genom din charm, ditt engagemang och entusiasm du kommer att lyckas. Solen och Merkurius löper i par genom Skytten och pumpar in positiva vibbar till dig.
Det kan vara att du redan har ett bra liv och helt enkelt bara vill göra om lite också. Visst, energin tjänar alla Fiskarna.
Din kreativitet kickar igång nu och du får ännu mer inspiration om du tillbringar tid med människor du gillar som förstår din grej.

 1. Det här är det mäktigast någonsin jag läst att du skrivit för skorpor och kräftor. Tillsammans må de slå gnistor!
  Jag ser fram emot nästa år!
  Tack o kram

 2. Åh vad spännande & romantiska vibbar, wow :-D!!! Äntligen en vändning , puhamej 😀
  Tusen Tack Margareta <3
  & Kramar Till Dig <3!!!!
  Sanna/ Vågen

 3. Gud så spännande ser verkligen fram mot 2015 då 2014 inte var mitt år alls, Tack och stor kram till dig Marie/stenbock

 4. Jag som är vädur älskar livets utmaningar, och med den sista kvadraturen i min egen månad mars kan jag inte mer än att se fram emot ett HEJ DUNDRANDE ÅR 2015. Tack Margareta.

 5. hej! same but different, I Love it! Min älskade vädursdotter som träder in i ”min” sfär… eller tvärtom. Önskar bara att hennes pappa kunde se henne men det kanske han kan. Ja det är bra att ha vänner på bägge sidorna.

  Såg att någon hade startat de första kattcafét i Europa, i Belgien. Kanske skulle kunna vara något eller så fortsätter man bara med det man är bra på

  Trevlig vecka//Anette

 6. Tack för de orden! Jag hoppas verkligen att min karriär går åt rätt håll!
  Tack för ett bra horoskop! Ha en fin vecka /Linda

 7. Hej igen, har en flört med en tvilling som har skorpion i ascendant..

  Kan ej bli klok på denne herre, så vill han och så borta?

  Kommer det att vara så resten av livet eller? Ska jag lämna?

  Jag är själv tvilling med fisk i ascendant…. Pls hjälp mig! Kram

 8. Hej! Första gången för mig på din sidan. Men jag gillade den. Ser verkligen framemot 2015 för 2014 var inget bra år för mig. Började på ett nytt jobb men efter ett halvår sa jag upp mig pga vuxenmobbing så att jag ”gick in i väggen”. Inget roligt men självklart en erfarenhet också, men oj vad kroppen sa ifrån. Jag som aldrig brukar vara sjuk. Ska på en intervju på fredag på ett nytt jobb jag gärna skulle vilja ha, så nu håller jag tummarna. Tack för en härlig blogg.

  1. Tack för värmande inlägg Siw. Jag förstår verkligen att det varit tufft att vara Skorpion under de senaste 2 åren då Saturnus befunnit sig i tecknet. Nu citerar jag Robert Hand – Planets in Transit lite fritt ur huvudet. Han säger att Saturnus närvaro begränsar, håller tillbaka Solens energi så att vi inte får tillgång till vår naturliga livskraft. Man blir helt enkelt inte vederkvickt efter en natt sömn utan skulle behöva extra allt för att vara vid sin normala ork. Det är just i sådana lägen, då man redan är försvagad som exempelvis mobbing kan förekomma eller att man går in i väggen kan vara ett annat exempel. Saturnus tar nu sina sista kippande andetag i Skorpionen och lämnar snart tecknet helt och hållet. Nästa år är jättebra Siw. Lycka till med intervjun/ Margareta

 9. Hej!
  Tack för ett bra horoskop. Är jungfru med Ac i vågen och har min andra Saturnus återkomst i andra huset i skorpionen. Undrar varför jupiter påverkar mig som jungfru nu när den går i Lejonet.
  Önskar dig en fin helg!
  Marie

  1. Hej Marie, Du har naturligtvis rätt i att Jupiter är i Lejonets tecken nu. Men en sådan viktig händelse som att Jupiter vänder retrograd påverkar oss alla! Just detta stationära tillstånd – att planeten i en månad blir stående och trampar är viktigt för alla. Det är som att trampa vatten ungefär. Man jobbar och jobbar och kommer inte riktigt någon vart.
   Med vänlig hälsning
   Margareta

 10. Tack Margareta för förklaringen. Trodde att det påverkade lejon, vattumän och skyttar mest.
  Tack för ett bra horoskop.
  Marie

 11. Hej!

  Brukar väldigt sällan lösa horoskop nu för tiden men jag är Fisk och jag måste säga att detta stämde verkligen. Fick klart med nytt jobb under v- 50, en stor löneökning och chans till en ny ” karriär”. Nu är det bara kärleken som skall till också:)/ Ulrika

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..