Fullmåne i Tvillingarna

Som det kommer snackas denna helg när månen blir full! På lördag 6 december kl 13:27 exakt på 14°18 i Tvillingarnas tecken. Att Solen befinner sig i konjunktion med Merkurius som är Tvillingarnas styrande planet gör det här månen extrapratig och innehållsrik.

När månen är full står solen  precis mitt emot på andra sidan av zodiaken – i detta fall är det Tvillingarna/Skyttens polaritet som reflekteras. Luft och Eld. Ord, tankar och kommunikation – ställs emot – visioner, världsförbättring och högre medvetande. Tvillingmånen uppmuntrar oss att tänka logiskt, medan Skytten vidgar våra horisonter och får oss att tänka på ett vidsynt sätt.

Varje fullmåne är en fullbordan av en cykel. De känslor, skeenden och processer som varit i gång sedan 22 november när månen var ny på 0° i Skytten kommer nu att bli synliggjorda. Den här fullmånen är äventyrlig, får oss att tänka om och tänka nytt.

Nu blir känslorna jättestora på ont och på gott och vi vill uttrycka det vi har inom oss på alla plan. För många är fullmånen kärleken och passionens tid medan andra par bävar fullmånens krafter som underliggande spänning och gräl kan ha tendens att boppa upp.

Med bakgrund av vad som hänt i Sveriges riksdag 3/12 är det nog inte så svårt att gissa vad samtalen kommer att handla om. Tvillingen babblar på om det som kommer upp i huvudet emedan Skytten löser världsproblemen och får visioner om en perfekt framtid.

Och som alltid – kolla in var månen faller i era horoskop. Huset ger en fingervisning om vilken del i era personliga liv som kommer lysas upp.